Tajland

Pa planirali smo da budemo smesteni u starom Bangkoku zbog hramova i obilazaka,inace sve si fenomenalno objasnio tako da ne verujem da ce biti zime oko buduceg istrazivanja :p Sta si planirao ovog puta da posetis posto vidim da i ti juris kartu?

Ove godine u Vijetnam pre svega, pa natrag na Tajland na more negde gde bude bilo lepo vreme...jer opet ću najverovatnije morati ići u istom terminu novembar-decembar,pa ću sačekati tamo na licu mesta da vidim gde je najpovoljnije. Ovaj put ništa mnogo unapred neću da rezervišem.

Ove godine veći deo planova je vezan za Vijetnam ali u nemogućnosti da nađem odgovarajuću plažnu destinaciju u ovom periodu u kojem idem jer je sever Vijetnama u pravom zimskom periodu a srednji u monsunskom, dok su me slike zapuštenih(u smislu čistoće) plaža Phu Quoca kao najpoznatijeg letovališta u južnom odvratile od te ideje posle malo istraživanja pojavio se prvi favorit za moju novu tajlandsku avanturu

Koh Kood blizu Koh Changa, ali bez bilo kakvog noćnog života, ono bukvalno bungalov, plažica ispred, džungla iza slično Koh Changu gde sam bio 2016-te ali još mirnije. Trenutno mi tako nešto treba a malo predahnem. Mislim da ako vreme bude dozvoljavalo da ću tamo uzeti jedno nedelju dana a preostale dve potrošiti na Vijetnam i logistiku(Bangkok par dana).

Jedino u šta sam siguran je Bangkok-Sajgon let koji ću rezervisati a posle toga sve prepuštam inspiraciji.

Poslednja izmena:
Fortes, kad si spomenuo Vijetnam, kao ljubitelj tih krajeva, da li si bio na Filipinima?
Naši prijatelji su obišli Aziju uzduž i popreko i kažu da Filipini nemaju konkurenciju što se tiče plaža. Pa me interesuje još mišljenja.

P.S. Izvinjavam se što pitam za Filipine na temi o Tajlandu, ali ne znam gde da udenem pitanje.

Nisam, pokazivala mi je jedna poslovna partnerka slike sa njihovog boravka na Borokaju i Palavanu zimus i zaista sjajno izgledaju plaže....definitivno stoji kao opcija u budućnosti u nekoj kombinaciji.

39239636_966823456823208_2501773971238682624_n.jpg

Zanimljivo, možda određeni datumi ali ja kada sam gledao pokazuje nekih 530€ kao najjeftiniji u novembru. Iako sam "drug član" tamo. Nema veze čekam i dalje. Primetio sam ipak da ove godine svi imaju jače cene na toj destinaciji nego prošle godine u ovo vreme. 450 € je neka gornja granica koju čekam nadajući se da će i bolje ponude izaći u narednih mesec dana. Pratimo.

To je za Aeroflot, na njihovom sajtu direktno je 520€, iskreno ne znam koliko je vredno rizika zbog 30-40€. Barem da je jači neki sajt kao expedia opodo ili sl. Ove nepoznate neću dirati sigurno.

Zanimljivo je da preko Moskve isto vremenski traje let tj 3+9 ka iz arapskih zemalja je 6+6 ali sve imam neki osećaj kao da se ide zaobilazno :lol:

Aeroflot leti sa boingom 777-300 koliko vidim.

Edit: Ipak Airbus A330-300

Poslednja izmena:
Gledam iz Nemačke direktni letovi 320€

Ej živote lutalico....:(

Opet etihad i QA otišli gore, samo AF drži na tih 520€. Sećam se da sam prošle godine u ovo vreme čekao pad ispod 400€ pa prelomio na 420, sada ću da skačem od sreće ako padne ispod 500€ po svoj prilici.

Poslednja izmena:
I dalje ništa, najjeftinije preko Emirata oko 500€ ali sa suludim vremenom za transfer. Posle toga ide aeroflot sa 530€.

Čekam do kraja meseca bilo koja kombinacija ispod 500€ sada dolazi u obzir. Ove godine nema jeftino izgleda.

Ovu kombinaciju za 500 sam na njihovom sajtu našao ali baš je nepovoljna jer podrazumeva konekciju od skoro 12 sati tj. čitav put dostiže 24h što je previše za razliku od 30€ više i nekih 9 sati manje. Da je 400 pa da se žrtvujem.

Back