Tajland

I još Sanctuary of Truth:

3O9hqdv.jpg

Sanctuary se nalazi u severno m delu Pataje,skroz na kraju plaže u delu koji se zove Naklua. Da bi se došlo do hrama prevozom, potrebno je koristiti sistem bahtbusova tako da dođete što bliže hranu a odatle uzeti ili moto-taxi ili pešačiti jednu solidnu distancu,dobrih 20 min pešaka od naklua road do hrama. U zavisnosti gde ste smešteni potrebno je domoći se 2nd road-a (već rekoh na mapi često označen kao Pattayasaisong)i bahtbuseva u njemu i idete skroz do kraja ulice tj do kružnog toka između 2nd.beach,naklua i North Pattaya Road

sank1.jpg

crvena strelica je pravac kretanja uz 2nd road, kružni tok, ulica u koju treba ući je zelenom strelicom označena

Opet neki bahtbusevi će ako imate sreće ući direktno, neki nastaviti kružno u beach road, a neki u north pattaya road. U druga dva slučajeva,pozvonite,izađite i uđite u Naklua Road pa čekajte tu bahtbus koji ide u tom pravcu.

Poslednja izmena:
Vožnja je duga 10-15 minuta i silazi se na označenom mestu, na početku Naklua Soi 12 . Ne postoji neki landmark koji bih mogao da koristim kao orijentir tako da u ovom slučaju preporučujem gps na telefonu, ili ako baš vizuelno želite, gledajte oznake ulica .

sank3.jpg

Poslednja izmena:
sanc3.jpg

Kada siđete na samom ulazu u Soi 12 imate nekoliko moto-taxi-ja. Cena vožnje do hrama trebala bi da bude u rangu 30 thb-a. Ja sam se pravio pametan pa pešačio,vama iskreno ne preporučujem jer usput apsolutno nema šta da se vidi. Ali ako baš hoćete pratite soi 12 i pazite da ne omanete skretanje,nije baš pravolinijska ulica...mada imate putokaza za hram na svakih par metara :lol: Na kraju će te videti kapiju(crvena strelica), i odmah levo kućicu u kojoj se kupuju karte. Ulaz je 500 Thb-a. Pre toga će vas pitati odakle ste i koji jezik govorite i dati neku nalepnicu ali uopšte nisam provalio čemu to služi. Kada kupite kartu ona služi za ceo kompleks.

Poslednja izmena:
Kao što vidite od ulaza do samog hrama ima još podosta. Sanctuary je veliki kompleks, sa vrtovima,restoranima, mini zoo vrtom....dakle slobodni ste da se šetate po kompleksu. Provalićete i sami kada dođete do ulaza u onaj glavni deo...malo posle mesta gde svi prave selfije idu stepenice nadole i silazi se do dela sa jezercetom.

20171120_150132.jpg

20171120_145931.jpg

20171120_150939.jpg

20171120_150959.jpg

20171120_150556.jpg

Poslednja izmena:
Kad siđjete u glavni deo dobićete građevinski šlem :lol: Obavezni ste da ga nosite u samom hramu.

Sanctury of Truth je izgrađen relativno skoro,tačnije počeo je da se gradi 1981 a nije još završen. Gradi se od drveta koristeći isključivo ručni alat,i videćete veliki broj drvodelja na delu,zbog čega i mere zaštite su obavezne. Od 4 kraka, svaki predstavlja neki od stilova azije tajlandski,kambodžanski,kineski i hindu. Hram objedinjuje istočnjačku religiju i filozofiju preko prikaza iz svetih spisa budizma i hinduizma. Ja sam iskreno oduševljen kako to sve izgleda.

20171120_150716.jpg

20171120_151038.jpg

20171120_151155.jpg

Prilozi

• 20171120_151024.jpg
    20171120_151024.jpg
    71,3 KB · Pregleda: 4
  • 20171120_151043.jpg
    20171120_151043.jpg
    46 KB · Pregleda: 4
Pozdrav. Vec dugo pratim i citam forum i super ste. Ja i moj muz putujemo na Tajland od 8.01. do 5.02. Imamo u planu posjetu sjeveru (Chiang Mai) pa molim par savjeta sta obavezno posjetiti od vas koji ste bili na sjeveru. Inace ovo nam je drugo putovanje na tu prekrasnu destinaciju. Prvi puta smo posjetili jug (Krabi, Phuket) a sada imamo u planu na drugu stranu obale (Kho Samui, Tao i Phangan) plus sjever

Evo mene opet ???? konacna odluka je da idemo Bangkok, Koh Samui, Phuket, Phi Phi, Koh Lanta, Ao Nang, Bangkok. Jako mi je zao sto Chiang Mai nismo uspeli da ubacimo, iako sam se baaaas potrudila, ali bi nam to dosta premasilo budzet. Ostavicu to za neki drugi put. Uplatili smo sve osim trajekata. I tu sad imam nedoumicu- postoji na ferrysamui.com opcija da nas pokupe u Surat Thani-ju (u opisu ponude pise autobus do pristanista i onda trajekt do Koh Samui-ja). Uopste ne znam koliko vremena od sletanja da bukiram taj bus+trajekt, jer koliko vidim, ukoliko ne stignemo na vreme iz nekog razloga, rezervacija propada. Da li postoji neki siguran nacin za ove konekcije trajektom? Ipak bih volela da unapred sve imam rezervisano, jer kao sto sam rekla, putujemo sa relativno malom decom, pa ne bih bas da bude iznenadjenja u smislu da ne stignemo, izvisimo itd.

Fortes, hvala ti što si sve ovo podelio sa nama! I ako nije išlo sve po planu ipak je sve dobro ispalo.
800 fotki, svaka čast :klap:
Hvala ti na odvojenom vremenu da sve ovo napišeš i postaviš slike! Napisati ovakav jedan putopis zahteva dosta vremena, probala jednom i odustala.
Kao što je gore napisano, neko bi za ovo uzeo dobre pare a ti si nama predstavio Tajland bez trunke razmišljanja. Tvoj doživljaj, bitne informacije, fantastične slike... nemam reči sem još jednom, hvala ti i divan si :)

Ovo moram da ponovim jer su mi najlepše, mada ni ostale ne zaostaju :heart:

Poslednja izmena:
Naravno :lol:.... meni je i želja da ljudi počnu da pišu svoje putopise ovde,ne moraju ovako detaljno ali jedan ličan doživljaj u okviru postojeće teme o nekoj destinaciji sa par postova makar...ali šta je tu je...ja uživam u putovanjima i pisanju o tome.... i biće toga još z;)

Uključujući i još Tajlanda...Bože zdravlja

Back