Tajland

Tajland- Puket- 07.12.-19-12.
Na internetu, tacnije preko agencije I TRAVEL, nasla sam aranzman. Oni su nasli karte, a zajendo smo odabrali hotel koji nam je odgovarao.Insistirala sam da bude usluga all inclusiv, ali razgovarajuci sa agencijom rekli su da je bolje da uzmemo samo dorucak jer je hrana "jeftina." Vize su nam takodje odradili preko agencije. A putno osiguranje smo uzeli sami. Citajuci neke postove pre nego sto sam otisla, naisla sam na deo gde pise da postoji mogucnost da se zakasni na drugi avion. Kada se karte uzmu preko agencije, ukoliko prvi avio kasni, i ne stignete na drugi let, duzni su da vam obezbede let do Puketa u sto kracem roku. Prvi i drugi let traje ukupno oko 12 sati.
Na Tajland smo krenuli 07.12. iz Beograda, letom do Abu Dabija, zatim iz Abu Dabija do Puketa.U avionu se dobiju kartice koje treba da se popune i predaju prilikom sletanja na pasoskoj kontroli.U karticama se popunjavaju osnovne stvari(ime, prezime, ima hotela i adresa, koliko ostajete, broj pasosa...) Kada smo sleteli na Puket, sami smo trazili prevoz do hotela. Taksisti stoje ispred aerodroma, imaju svoj cenovnik, ali moze da se spusta cena. Mi smo prosletali do kraja i tu smo nasli najjeftiniji prevoz. Taksijem smo se vozili oko 45 minuta do hotela. Nas hotel Bandara Phuket Beach Resort 4*. Osoblje hotela je prijatno, sobe ciste. Imali smo uplacen samo dorucak. Plaza se nalazila u sklopu hotela, 3 minuta hoda od sobe. Na plazi smo uglavno narucivali pice,pivo i koktel , oko 220 bahta. Rucali i vecerali smo po restoranima. Obrok koji se sastojao od glavnog jela i od pica (sok i pivo ), nije bio ispod 1200Bahta . Ima i jeftinije, ali porcije su jako male i nema sanse da se najedete . Citajuci po forumima kako je sve jako jeftino , cene su me iznenadile. Jedan dan smo isli da obidjemo Phi Phi ostrva, za dve osobe izaslo nas je 6000 bahta(ostrva su prelepa, voda cista, raj na zemlji), drugi dan smo isli da jasemo slonove 900bahti je 30minuta jahanja, treci dan smo isli da obidjemo Buda hram , samo smo platili taksi koji nas je izasao oko 1000bahta. Nismo znali da su slonovi i hram u blizini pa smo zato isli dva dana, a inace je moglo da se obidje sve jedan dan. Vreme je bilo dobro, svaki dan je bilo oko 30stepeni,ali jako toplo. Kisa je padala jedan dan oko pola sata, ali posle toga je moglo da se kupa. Voda u moru je jako topla i cista. Samo sto ima jezeva. Pricaju engleski, ali ne savrseno pa je malo teze da se sporazumete. Jedan dan smo bili u velikom trznom centru. Cene su vece nego kod nas, a radnje uglavno kao i u Srbiji. Kada krenete kuci, na aerodrom krenite par sati ranije, jer su jako velike guzve, kao i kontrole. Kada izlazite sa Puketa, moracete opet da pokazete karticu koju ste popunjavali u avionu, ukoliko je nemate pravice vam probleme. To je uglavnom to, srecan put i lep provod onom ko se odluci da ode :)

koliko su trajale pauze u Abu Dabiu

Hvala na utiscima :hvala:

Koliko vas je bilo? Jer ako je 4 to je to ali ako vas je dvoje onda ste zaista sve preplatili.

Pad thai na ulici, veliko pivo i mango with sticky rice je oko 200thb a ako je meni od 191 i 100kg bilo dovoljno mislim da će biti dovoljno većini ljudi za večeru :lol:
Naravno stvar je afiniteta šta ko voli i koliko je prijemčiv za azijske ukuse i ulični stil ishrane ali da....može se jesti sasvim pristojno za male pare. I već pomenuti food corneri za one koji vole sterilnije uslove :lol:

Sve agencije na Phuketu su izlet gliserom na Phi Phi naplaćivale oko 1500 thb-a po čoveku.

evo mi se vratili ...upravo...auuuu...kakav provod, Bangkok 3-4 dana pa minibus Koh Chang, tamo obišli svašta, 10 dana...u povratku Pataja 4 dana i ...na žalost povratak Bangkok Bgd....
Ne bih puno dodavao na već pomenuto od Fortesa ali ako uopšte neko ima nedoumicu da li da putuje u sopstvenoj režiji na Tajland....stvarno sve funkcioniše više nego savršeno, prevoz, bus, minibus...brodići, brodovi...brzi...spori.., organizacija izleta...menjali smo destinacije, plaže, prevoze...sve sa 4 ogodišnjim detetom...i proveli se 10+ ...eh da Koh Wai..ostrvo na manje od sat brodićem od Koh Changa...sama vožnja je provod ...raj...ali stvarno van svih očekivanja...probaću da okačim fotke
Inače Koh Chang za posetiti sa malim detetom...pravi izbor ...+ što se ima svašta videti na malim razdaljinama, puno plaža (sami smo obišli 4)...okolo 4-5 malih ostrvaca...

20170131_102318.jpg
20170131_132853.jpg

Prilozi

• 20170131_132755.jpg
    20170131_132755.jpg
    46,5 KB · Pregleda: 8
  • 20170131_140824.jpg
    20170131_140824.jpg
    21,3 KB · Pregleda: 9
  • 20170131_143303.jpg
    20170131_143303.jpg
    56,1 KB · Pregleda: 7
i naravno puno jeftinije nego na jugozapadu Tai...Puket, Krabi..Pi Pi....verujem da i to treba videti ali ono što smo mi obišli na Koh Changu +..Koh Wai vizuelno sigurno ne zaostaje puno za pomenutim a od Bangkoka se stiže brzo , jeftino...
Inače na Koh Wai ostrvu nema struje osim u par kafanica (generator)...spavanje u bungalovima sa toaletom 10-15 eur..ali na plaži...kačim fotke...ima i jeftinijih ali bez toaleta (oko 7-8 eur)....
20170131_122047.jpg
20170131_132544.jpg

:super:

Drago mi je da ste se lepo proveli i da je sve išlo kao po loju...Tajland je verovatno najbolje mesto da se ljudi malo oslobode rezervi od sopstvenih aranžmana i uživaju u punoj slobodi izbora :)

Super slike,ako stigneš i neki dodatni utisak da napišeš i još neku sliku...jeste li bili u Sanctuary of Truth u Pataji?

evo mi se vratili ...upravo...auuuu...kakav provod, Bangkok 3-4 dana pa minibus Koh Chang, tamo obišli svašta, 10 dana...u povratku Pataja 4 dana i ...na žalost povratak Bangkok Bgd....
Ne bih puno dodavao na već pomenuto od Fortesa ali ako uopšte neko ima nedoumicu da li da putuje u sopstvenoj režiji na Tajland....stvarno sve funkcioniše više nego savršeno, prevoz, bus, minibus...brodići, brodovi...brzi...spori.., organizacija izleta...menjali smo destinacije, plaže, prevoze...sve sa 4 ogodišnjim detetom...i proveli se 10+ ...eh da Koh Wai..ostrvo na manje od sat brodićem od Koh Changa...sama vožnja je provod ...raj...ali stvarno van svih očekivanja...probaću da okačim fotke
Inače Koh Chang za posetiti sa malim detetom...pravi izbor ...+ što se ima svašta videti na malim razdaljinama, puno plaža (sami smo obišli 4)...okolo 4-5 malih ostrvaca...

kako ste organizovali prevoz? kolika je udaljenost?
koh chang nisam nikad uzimala u obzir, bas cu malo da ga izguglam

Za prevoz smo dva meseca ranije, možda i tri...rezervisali da nas pokupe ispred hotela u Bangkoku pa do hotela na Koh Changu.Nije potrbno ranije rezervisati ima u Bangoku milion turističkih agencija ali dopisivao sam se sa :

https://iamkohchang.com/

pa mi je čovek dao predloge..razmenili smo sigurno 10 ak mailova, u glavnom oko 8 nas pokupili ujutru malo se vozikali po Bangkoku, kupili još njih...čini mi se 6 oro, dve pauze po 10-20 min i u 13:15 smo bili spremni za ukrcavanje na trajekt, u pola tri smo već tražili kupaće po koferu...
Mislim da je cena bila za nas troje, sa putarinom i kartama za trajekt 2.400 bahti, malo brže voze ali putevi ok...iskreno bilo nam je komotnije nego u avionu, klima, pauze...
Kombi :
IMG_1923.JPG

Klopa na jednoj od pauza :
20170127_101245.jpg

evo i malo trajekta...
20170205_105638.jpg
20170205_110850.jpg

inače stvarno sam lunjao po svim živim forumima, na kraju i na inoforumima....konstatovao: Koh Chang, jeftinije, manja gužva...a ima svašta za obići , naročito okolna ostrvca (Koh Wai, Koh Mak, Koh Kud)...ima u punudi čak i 5 ostrva za jedan dan itd... Kambodža....bitno je da postoji izbor ..pa za svakoga po nešto.
A prevoz od Bangoka već opisan....jednostavan a postoji i više opcija ( sa buske u bangkoku VIP busevima do trat luke..ne baš do luke..malo taxijem... trajekt..pa opet taxi...)itd

:super:

Drago mi je da ste se lepo proveli i da je sve išlo kao po loju...Tajland je verovatno najbolje mesto da se ljudi malo oslobode rezervi od sopstvenih aranžmana i uživaju u punoj slobodi izbora :)

Super slike,ako stigneš i neki dodatni utisak da napišeš i još neku sliku...jeste li bili u Sanctuary of Truth u Pataji?

U Pataji nismo stigli da obiđemo lokacije tipa...."10 stvari za videti u Pataji", u glavnom smo se muvali po Central P...gde smo i bili smešteni...Malo nam je i trebalo vremena da ukačimo kako funkcioniše prevoz taxijem sa onim prekidačem za sići....bilo je i toplo a posle Koh Changa prijalo nam malo urbanije slike.
Tipa Walking street...he
Malo smo i napregnuli eustahijevu trubu da čujemo po koje cenkanje, naravno u ranijim večernjim satima...
20170207_200408.jpg
20170207_200902_LLS.jpg

naravno sve u granicama koliko nam je dozvoljavao 4 orogodišnji primerak...

Inače evo jedne foto ispred ...mislim Hiltona na Beach roudu.., postrojavanje sekjuriti ekipe, jutarnja smotra, par njih je lik vratio , neobrijani....ne uz neku posebnu dramu, smeškaju se...gurkaju, ali obrijali se...vratili....i u tačno 11 otvaranje, svi na svojim mestima.
IMG_2803.JPG

davno nam zaboravljeni ...red....

To je Central Festival tržni centar..... u podnožju Hiltona...memories memories :) imaju i dobru prodavnicu delikatesa tu sam uzimao tamarind paste i chili soseve za poneti u Srbiju pa sada pravim pad thai-je da me želja mine :)

Apropo ovog cenkanja, počto nisam imao naslednike pored sebe čuo sam ih malo više i da se ne lažemo neka su me ostavila bez teksta...ono u fazonu shvatio sam koliko sam ja normalan u stvari :lol:

A lepo sam opisao sistem sa prekidačem još i slike postavio...eee to je kad se ne prati tema...cccc ;)

P.S. Kava je ono crna tortilja ili palačinka i šta je u njoj,ne videh takvu.

Poslednja izmena:
To je Central Festival tržni centar..... u podnožju Hiltona...memories memories :) imaju i dobru prodavnicu delikatesa tu sam uzimao tamarind paste i chili soseve za poneti u Srbiju pa sada pravim pad thai-je da me želja mine :)

Apropo ovog cenkanja, počto nisam imao naslednike pored sebe čuo sam ih malo više i da se ne lažemo neka su me ostavila bez teksta...ono u fazonu shvatio sam koliko sam ja normalan u stvari :lol:

A lepo sam opisao sistem sa prekidačem još i slike postavio...eee to je kad se ne prati tema...cccc ;)

P.S. Kava je ono crna tortilja ili palačinka i šta je u njoj,ne videh takvu.

ma pratio..temu, nego di staju...uglavnom cepaju pravolinijski...ma nije ni važno....jeftino, uklapa se u Pataju kao grad
Nego, ono je neko slatko palačinkasto ali krckavo testo sa nekim čudnim bobicama...također slatkim.Videh gomilu kineza na pauzi Bang-Koh Chang, benz pumpa...pitam...jel slatko, kineskinja mi nudi..probam, valjda po izrazu lica ...ponudi mi još parcence...ko zna na šta sam ličio kada mi je nekako ugurala u ruke ceo paketić....e onda ide dijalog na englkinezsrpskom.....epilog, svo troje muljamo u kombiju , musavi ali zadovoljni....nisam posle nigde video nešto slično

da li ste bili u hotelskom smestaju na Koh Changu? Koliko ukupno traje put od bangkoka do tamo? moje malo dete lose podnosi voznju, a avion je verovatno mnogo skuplji.
zvuci mi interesantno, bas zbog toga sto ima manje guzve i sto je manje komercijalno

da li ste bili u hotelskom smestaju na Koh Changu? Koliko ukupno traje put od bangkoka do tamo? moje malo dete lose podnosi voznju, a avion je verovatno mnogo skuplji.
zvuci mi interesantno, bas zbog toga sto ima manje guzve i sto je manje komercijalno

Rekao čovek 6, ja sam iz Pataje putovao 5 uključujući trajekt sa jednom pauzom.

pa od 8 ujutru do 14...ali dve pauze, na trajektu malo manje od sat ...možda 40 ak min...i onda zavisi gde ste smešteni...ali ostrvo je malo, taman, mi smo ga obišli jedan dan...
I mi smo malo štrikali oko tog prevoza ali stvarno bez brige, pa ako u avionu nema problema ne vidim što bi u Toyotinom kombiju par god star, klima, mesta više nego u avionu, pauze ...trajekt...nama je put bio provod..bez brige .
A i sa avionom je petljancija, prvo, od hotela u Bangkoku do aerodroma pa od aerodroma u Tratu do luke, pa trajekt...pa opet taxi do hotela na Koh Changu...ima i nekih kombinacija da uzmete neki paket avio karte + taxi prevoz...ali skuplje, ne puno kraće...i akanje.

Bili smo u Garden resortu na Kai Bae plaži...vrhunski, mislim da je bilo oko 18000 bahti 10 dana (x3,2 dinari)
IMG_2021.jpg
IMG_2023.JPG

Uzeli smo garden view ispostavilo se pametno, pool view..skuplje a...ništa posebno, na bazenu smo retko bili i ako je besprekorno čist, sa ležaljkama suncobranima...nismo stigli, par puta ...
Da me samo ne shvatite pogrešno, mislim da jemoglo i jeftinije, u smislu nije bilo potrebe za smeštajem gde svaki dan menjaju sve peškire, mir, ptičice, bazen, od glavne štrafte 8 metara...plaža 150-200 m....gađali smo namerno nešto malo kulturnije, zbog ćerke...ali realno bilo je jeftinijeg smeštaja, čak i bližeplaži...e sad , bazen...itd...da ne šiljim sada...vidim di idem...u čvor
Pogledaj Kai Bae villa, imaju bungalove 86 vrsta, na samoj plaži...pa u par redova na....upoznali Jordanku udata za Francuza žive u Kaliforniji sa devetomesečnom bebom, bungalov na metar od plaže,2100 bahti po danu..probaću da pronađem fotografiju

Prilozi

• IMG_2022.jpg
    IMG_2022.jpg
    67,8 KB · Pregleda: 357

ni kap....a i teško u tom periodu kada smo bili kraj jan-poč feb...mada neki su nagrabusili početkom jan na zap obali, Koh Samui, Krabi, West east reilay...neki lokalci nam rekli kao da je još i gužva na Koh Changu zbog poplava poč jan na jug/zap obali...kaže posl 11 god nije bilo nešto slično...za taj period
Mada na KC može biti problematično u low season...zato je toliko i zelen... ima na sajtu...pitajte slobodno ovog tipa,ja sam ga udavio...odgovorio mi na svaki mail

https://iamkohchang.com/

pa od 8 ujutru do 14...ali dve pauze, na trajektu malo manje od sat ...možda 40 ak min...i onda zavisi gde ste smešteni...ali ostrvo je malo, taman, mi smo ga obišli jedan dan...
I mi smo malo štrikali oko tog prevoza ali stvarno bez brige, pa ako u avionu nema problema ne vidim što bi u Toyotinom kombiju par god star, klima, mesta više nego u avionu, pauze ...trajekt...nama je put bio provod..bez brige .
A i sa avionom je petljancija, prvo, od hotela u Bangkoku do aerodroma pa od aerodroma u Tratu do luke, pa trajekt...pa opet taxi do hotela na Koh Changu...ima i nekih kombinacija da uzmete neki paket avio karte + taxi prevoz...ali skuplje, ne puno kraće...i akanje.

Bili smo u Garden resortu na Kai Bae plaži...vrhunski, mislim da je bilo oko 18000 bahti 10 dana (x3,2 dinari)Pogledajte prilog 430740Pogledajte prilog 430742
Uzeli smo garden view ispostavilo se pametno, pool view..skuplje a...ništa posebno, na bazenu smo retko bili i ako je besprekorno čist, sa ležaljkama suncobranima...nismo stigli, par puta ...
Da me samo ne shvatite pogrešno, mislim da jemoglo i jeftinije, u smislu nije bilo potrebe za smeštajem gde svaki dan menjaju sve peškire, mir, ptičice, bazen, od glavne štrafte 8 metara...plaža 150-200 m....gađali smo namerno nešto malo kulturnije, zbog ćerke...ali realno bilo je jeftinijeg smeštaja, čak i bližeplaži...e sad , bazen...itd...da ne šiljim sada...vidim di idem...u čvor
Pogledaj Kai Bae villa, imaju bungalove 86 vrsta, na samoj plaži...pa u par redova na....upoznali Jordanku udata za Francuza žive u Kaliforniji sa devetomesečnom bebom, bungalov na metar od plaže,2100 bahti po danu..probaću da pronađem fotografiju

jao, hvala ti na svim informacijama, vrlo je korisno! :D
meni je taj put, ondnosno transfer do ostrva problem zbog malog deteta. cak uz tabletu protiv mucnine, povraca ako je put imalo krivudav ili se menja nadmorska visina. sad smo pre dve nedelje morali mi da ga vozimo na rekreativnu na divcibare da ne bi vaspitacici preseo put do tamo i nazad.
ali, bice stariji godinu dna, mozda se stari promene do decembra :D

jao, hvala ti na svim informacijama, vrlo je korisno! :D
meni je taj put, ondnosno transfer do ostrva problem zbog malog deteta. cak uz tabletu protiv mucnine, povraca ako je put imalo krivudav ili se menja nadmorska visina. sad smo pre dve nedelje morali mi da ga vozimo na rekreativnu na divcibare da ne bi vaspitacici preseo put do tamo i nazad.
ali, bice stariji godinu dna, mozda se stari promene do decembra :D

ma i tih par krivina...uglavnom isprave...šalim...široki putevi , dobra vozila, stvarno nema ama baš nikakvih cimanja, ponavljam bilo nam je komotnije nego u avionu...

krle, mislim da sam te nasla na susjednom forumu :lol:
posto citam sve o tajlandu

odgovor tačan...5 poena...i ja sam pokupio sve info sa foruma..domaćih, komšijskih, ino....baš sam se namazao...mi smo išli 2012 u šri lanku ali bez prikolice...sasvim druga priča...ipak sa detetom treba malo prilagoditi putešestvije ....na trostrano zadovoljstvo.
Imaš i ovde.. Fortes je jako lepo opisao...od sletanja,aerodroma...taxikombinacija, pogledaj.. mi smo baš po njegovim ilustrovanim uputstvima sa aerodroma u bangkoku završili u hotelu za 20ak min ...opisao je i koh chang, pataju, bangkok...baci oko

sve sam iscitala, fortress je savrseno sve opisao :D
i ja planiram sa prikolicom od 6 godina u decembru, takav je dogovor za sada. istrazivala sam sve prosle godine, ali smo promenili plan. ove godine vrebam jeftine karte, to mi je najveca stavka, ali mislim da cu uspeti d anadjem povoljno jer flydubai sad ima tu liniju i vrlo povoljne cene

sve sam iscitala, fortress je savrseno sve opisao :D
i ja planiram sa prikolicom od 6 godina u decembru, takav je dogovor za sada. istrazivala sam sve prosle godine, ali smo promenili plan. ove godine vrebam jeftine karte, to mi je najveca stavka, ali mislim da cu uspeti d anadjem povoljno jer flydubai sad ima tu liniju i vrlo povoljne cene

pazi samo na fly dubai su promotivne cene zbog novootvorene linije bgd-bangk...e sad do kada će biti jeftijnije,obično za high season nema baš nešto onih pravih promo karata..
inače na komšijskom forumu...hajd da ne reklamiram..baš očigledno..ima svašta Tajland 2016 II dio...ima baš dosta o onom napucanom delu Tajlanda...Krabi ..Puket...tip koji uređuje neki Tai sajt http://thaimer.net/viza-za-tajland/ je baš sada tamo, udaviše sa detaljima ali ok...malo da ostave dojam, vredi progutati,ima gomila korisnih informacija...pogledaj

pazi samo na fly dubai su promotivne cene zbog novootvorene linije bgd-bangk...e sad do kada će biti jeftijnije,obično za high season nema baš nešto onih pravih promo karata..
inače na komšijskom forumu...hajd da ne reklamiram..baš očigledno..ima svašta Tajland 2016 II dio...ima baš dosta o onom napucanom delu Tajlanda...Krabi ..Puket...tip koji uređuje neki Tai sajt http://thaimer.net/viza-za-tajland/ je baš sada tamo, udaviše sa detaljima ali ok...malo da ostave dojam, vredi progutati,ima gomila korisnih informacija...pogledaj

imam subscription za sve velike avio kompanije i njihove akcije, uboscu nesto sigurno do decembra :D
znam za susjede, iscitala sam celu temu koja je tamo vrlo aktivna, cak i smaraju cesto, ali ima puno korisnih informacija ;)

Back