Tajland- Puket- 07.12.-19-12.
Na internetu, tacnije preko agencije I TRAVEL, nasla sam aranzman. Oni su nasli karte, a zajendo smo odabrali hotel koji nam je odgovarao.Insistirala sam da bude usluga all inclusiv, ali razgovarajuci sa agencijom rekli su da je bolje da uzmemo samo dorucak jer je hrana "jeftina." Vize su nam takodje odradili preko agencije. A putno osiguranje smo uzeli sami. Citajuci neke postove pre nego sto sam otisla, naisla sam na deo gde pise da postoji mogucnost da se zakasni na drugi avion. Kada se karte uzmu preko agencije, ukoliko prvi avio kasni, i ne stignete na drugi let, duzni su da vam obezbede let do Puketa u sto kracem roku. Prvi i drugi let traje ukupno oko 12 sati.
Na Tajland smo krenuli 07.12. iz Beograda, letom do Abu Dabija, zatim iz Abu Dabija do Puketa.U avionu se dobiju kartice koje treba da se popune i predaju prilikom sletanja na pasoskoj kontroli.U karticama se popunjavaju osnovne stvari(ime, prezime, ima hotela i adresa, koliko ostajete, broj pasosa...) Kada smo sleteli na Puket, sami smo trazili prevoz do hotela. Taksisti stoje ispred aerodroma, imaju svoj cenovnik, ali moze da se spusta cena. Mi smo prosletali do kraja i tu smo nasli najjeftiniji prevoz. Taksijem smo se vozili oko 45 minuta do hotela. Nas hotel Bandara Phuket Beach Resort 4*. Osoblje hotela je prijatno, sobe ciste. Imali smo uplacen samo dorucak. Plaza se nalazila u sklopu hotela, 3 minuta hoda od sobe. Na plazi smo uglavno narucivali pice,pivo i koktel , oko 220 bahta. Rucali i vecerali smo po restoranima. Obrok koji se sastojao od glavnog jela i od pica (sok i pivo ), nije bio ispod 1200Bahta . Ima i jeftinije, ali porcije su jako male i nema sanse da se najedete . Citajuci po forumima kako je sve jako jeftino , cene su me iznenadile. Jedan dan smo isli da obidjemo Phi Phi ostrva, za dve osobe izaslo nas je 6000 bahta(ostrva su prelepa, voda cista, raj na zemlji), drugi dan smo isli da jasemo slonove 900bahti je 30minuta jahanja, treci dan smo isli da obidjemo Buda hram , samo smo platili taksi koji nas je izasao oko 1000bahta. Nismo znali da su slonovi i hram u blizini pa smo zato isli dva dana, a inace je moglo da se obidje sve jedan dan. Vreme je bilo dobro, svaki dan je bilo oko 30stepeni,ali jako toplo. Kisa je padala jedan dan oko pola sata, ali posle toga je moglo da se kupa. Voda u moru je jako topla i cista. Samo sto ima jezeva. Pricaju engleski, ali ne savrseno pa je malo teze da se sporazumete. Jedan dan smo bili u velikom trznom centru. Cene su vece nego kod nas, a radnje uglavno kao i u Srbiji. Kada krenete kuci, na aerodrom krenite par sati ranije, jer su jako velike guzve, kao i kontrole. Kada izlazite sa Puketa, moracete opet da pokazete karticu koju ste popunjavali u avionu, ukoliko je nemate pravice vam probleme. To je uglavnom to, srecan put i lep provod onom ko se odluci da ode![]()
koliko su trajale pauze u Abu Dabiu