- Poruka
- 70.564
treba, trebalepo lepo, kao da sam bio tamo posle ovih slika sad ne moram ni da idem he he he

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
treba, trebalepo lepo, kao da sam bio tamo posle ovih slika sad ne moram ni da idem he he he
Zato sto je moj prvi utisak bio da tako jedno čudo i diverzitet prirode, kulture prljaju svojim mentalitetom i gladi za parama.
Prostitucija duše, duha i tela na delu.
Bila sam tamo gde se jašu slonovi, videla kako ih drže na lancima, tuku...Bila sam na nekoj farmi zmija, krokodila šta je to bilo...Gde se održava show za turiste gde pred tobom ubijaju konkretno u tom trenutku zmiju a posle toga te vode u neku prodavnicu od kože gde možeš da kupiš sve...torbe, novčanike, odeću, obuću....
Zato što sam bila tamo gde je ono pleme sa prstenovima oko vrata koje je opet toliko turistički namešteno samo da se slikaju i prodaju suvenirčiće.
Zato što sam videla plaže pune stakla, smeća i kondoma...
Zato što sam bila tamo u Hramu tigrova...gde ih drže na lancima i drogiranima...sve da bi se turisti koji čekaju u kilometarskim kolonama slikali sa njima...
Zato što sam svuda vidjala po ulicama drogirane životinje koje takođe služe samo da se ljudi slikaju sa njima...
Zato što imam drugačiju percepciju prostitucije kao žensko.
Hramovi im se grade za malo kao kod nas tržni centri. Grade se opet zbog turista.
Zato što se tamo svaki osmeh vrti oko para i boje kože.
Zato što sam čula priču žene koja je već stara da se bavi prostitucijom a nije udata za "belu kožu" da je izdržava kako živi.
Zato što nisam mogla da ignorišem i tu stranu koja je protivi mom duhu i viziji lepote dobrote. Promocija istih je za mene takodje degutantna ali ljudi vole to...Shvatam. U takvom svetu živimo. Konzumacija po bilo koju cenu bilo čega.
E sada...ako sve to izignorišem...Očarala me je ta neka podloga svega kada se izbaci svo opisano smeće.
Tajland ima toliko lepog da ponudi...samo kada se zatvore oči na te neke stvari....
Vredi ako zbog ničeg drugo onda zbog vertikalnog snimanja,ugla i 1,7 otvora blende
Mada ako se apgrejduješ idi na pro. Ima toliko više da ponudi.
Mini 3 je bukvalno apgrejd dvojke a Mini 3 pro je nov kocept
Tacno je i da sam vidjao tik uz budisticki hram zoofilsku agenciju ne znam kako to da nazovem. Objekat koji nudi seks sa zivotinjama psima, ne znam koje varijante ali znam da imaju ponudu naskakanja na zene.....jer je pas pobegao pa naskakao na zene po onom 7 11 prodajnom objektu....navika ili pozuda....ko ce ga znati..
Video zene od 70 koje izgledaju kao 40....one od 40 izgledaju kao 28....itd....
Masaman sam prvi put jeo na Phuketu a najbolji u Ao Nangu (Krabi).U razmaku od par dana i Adam iz OTR-a i Mark Wiens rešili da obrade Masaman, i morao sam da prelistam celi ovaj topik da vidim da li ga je i Fortes ovde pomenuo....i jeste, u nekom bircuzu u Soi Buakhao
Nažalost u celoj Pataji nema ljuCki restoran, da bi ste dobro jeli morate da izađete prilično van ili na daljoj periferiji grada, a u Soi Buakhao ga pa tek nema, uglavnom pozitivno je da je Masaman kari pomenut u Fortesovom putopisu jer to je jelo koje pod obavezno mora da se degustira kada se obrete na Tajlandu. Ja bih rekao i pre Pad Thai-ja, Pre Tom Yam Kung-a, čak i pre samog Pad Krapao Moo-a
U par navrata Masaman Kari je proglašavan za najbolje jelo na svetu i sam sam jedan od onih koji se slaže sa tom konstatacijom, Masaman je bolji čak i od Napuljske pice!
Obično sadrži kokosovo mleko, krompir, meso po izboru, kikiriki, cimet, kardemom, korijander, muškatni oraščić, creveni kari i naravno u Tajlandu uvek obavezni riblji sos.
E sad ono što je posebno interesantno za Srbe koji se prvi put sretnu sa Tajlandskom kuhinjom je što Masaman uopšte nije tipično Tajlandsko jelo koja obicno podrazumevaju kombinaciju kiselih, ljutih slatkih i svih ostalih ukusa, što inače kod mnogih iz Srbije uopšte nije hit. Ne, Masaman je tako ukomponovan da podseća na tako neki gulaš ili mućkalicu ali mnogo prefinjenijeg ukusa tako da sam siguran da mnogo bolje rezonira kod onih naviknutih isključivo na Balkansku, Centralno Evropsku i Mediteransku kuhinju.
Masaman se teško može nači u Tajlandskim restoranima, Tajlandjani ga slabo i jedu osim južni deo Tajlanda koji je bliži Maleziji. Znači na Phuketu ga ima i to ćak vrlo dobar ne nekim malo ekskluzivnijim mestima/restoranima ali u ostalom Tajlandu retko. Na primer u Isanu to niko ne jede.
Lično sam ga jeo u svim mogućim mesnim kombinacijama i moj lični favorit je sa jagnjećom kolenicom(lamb shank).
U videu ispod Adam nije uspeo da objasni odakle Masaman na Tajlandu...ja sam uvek bio utiska da, s'obzirom da se jede sa rotijem i uopšte cela prezentacija, pa i sam ukus, za mene je Masaman uvek bio nepatvorena Indija ali....
U svakom slučaju Adam mi je zadao domaću zadaću, Masaman sa mladim Durijanom, auuuuu, prvi put sam čuo ovde:
Masaman sam prvi put jeo na Phuketu a najbolji u Ao Nangu (Krabi).
To je južnjačko jelo i iskreno se ne sećam da sam ga konzumirao u Pataji uopšte, ali mrzi me sad da se vraćam.
Ali je najbolji kari koji sam na Tajlandu probao definitivno.