Tadićev zakon o informisanju će ipak biti izglasan!

Тихи

Starosedelac
Poruka
162.096
BEOGRAD - Izmene Zakona o informisanju biće usvojene na sednici Skupštine Srbije 31. avgusta, jer će za njih glasati LDP Čedomira Jovanovića i PUPS Jovana Krkobabića, saznaje Kurir! Da li zato što su podlegli pritisku ili zbog činjenice da su u međuvremenu uspeli dobro da istrguju i naplate svoju podršku, tek, s poslanicima ove dve stranke, zakon glat prolazi jer će za njega glasati 128 poslanika!

Ovu informaciju našem listu je potvrdio izvor iz Čedine stranke, i sam nezadovoljan direktivom iz stranačkog vrha da se obavezno glasa za zakon.
- Svestan sam da ćemo navući gnev naroda, ali šta je tu je. Glasaćemo za izmene zakona - otkriva naš sagovornik, dodajući da „čak i ako Vesna Pešić i Žarko Korać ostanu pri svome i glasaju protiv, zakon će biti usvojen glasovima 126 parlamentaraca“.

I drugi izvor iz LDP potvrđuje da je, manje-više, stvar završena. On ističe da su takvi razgovori u toku, ali i dodaje da će konačnu odluku tek doneti stranački organi.
Za to što će drakonski predlog zakona, koji je, prema ocenama stručne javnosti, gori od onog koji je izglasan pre 11 godina na predlog JUL, dobiti potrebnu većinu biće zaslužna i stranka penzionera. To što će i oni podržati zakon koji dolazi iz kuhinje G17 plus i koji je direktno uperen protiv medija utoliko je čudnije ako se zna da je PUPS od starta bio kategoričan da glasa protiv Dinkićevog zakonskog predloga.

Lider stranke i potpredsednik Vlade Jovan Krkobabić kaže da nije čuo da će njegovi poslanici glasati za zakon.
- Pitajte poslanike, ja o tome ne znam ništa - bio je kratak Krkobabić.

Šef poslanika PUPS u Skupštini Srbije Momo Čolaković veoma se iznenadio kada je od nas čuo da je već „pao“ dogovor da i ta stranka podrži izmene zakona.

- To prvi put čujem od vas! Mi smo na sastanku poslaničkog kluba ustanovili da nećemo podržati zakon, ali smo ostavili mogućnost da razgovaramo ukoliko dođe do nekih izmena ili novih argumenata na sednici Vlade. Zakonu nećemo dati podršku i bićemo uzdržani - tvrdi Čolaković.

Zamenika predsednika SNS Aleksandra Vučića ne čudi to što će 12 poslanika LDP i pet poslanika PUPS podržati Dinkićev zakon, on naglašava da se to moglo i naslutiti.

- Njihovo je pravo da glasaju, ali je neoprostivo to što su sve vreme od građana pravili majmune. Tobože su razmišljali i konsultovali se sa novinarskim udruženjima, Oebsom, a ovamo su samo brinuli o parama i asfaltu na nivou Beograda! Kada je to dogovoreno, već je onda bilo jasno da će glasati za zakon. Naše je da se borimo protiv tog zakonskog predloga sa 21 poslanikom, a mislim da je dobro to što je Čeda definitivno pokazao da nije opozicija i da nikada nije ni bio! - ističe Vučić.
Radikal Dragan Todorović kaže da je „očigledno da je naša politička scena još takva da su moguće kupovine glasova“.

- To ova vlada permanentno koristi kad god dođe u škripac. Nije problem to što će glasati Čedomir Jovanović, što će njegovi poslanici pružiti te usluge, već je problem u onome ko to prihvata, a to je Boris Tadić i DS. Sada je potpuno jasno da iza ovog predloga stoji i DS, jer se trude da spreče da se o kriminalu u koji su umešani piše i govori u javnosti - poručuje Todorović.
Kurir juče nije mogao da stupi u kontakt ni sa kim od poslanika LDP, izuzev Zorana Ostojića, koji je na odmoru.

http://www.kurir-info.rs/clanak/politika/kurir-24-008-2009/izdajice

---------------------------------------------

PUPS-ovci i LDP-ovci su se prodali tako da ce tadicev i dinkicev zakon o informisanju biti usvojen. Dolazi vreme teske medijske diktature i terora nad svima onima koji slobodno misle u Srbiji.
 
Poslednja izmena od moderatora:
Па нека и буде изгласан - таман ћемо имати прилике да гледамо реализацију пословице:
КО ДРУГОМЕ ЈАМУ КОПА - САМ У ЊУ ПАДА...
СВАКО ЗЛО ИМА СВОЈЕ ДОБРО...

прве ће да заглаве казне по том Закону
оне караконџуле из НВО...
 
cenim da ce uskoro internet portali postati glavni nacin informisanja . ali na zalost internet u srbiji je najskuplji u evropi i samo jedan deo gradjana ce moci tako da se informise

sve to zahvaljujuci ovom coveku

nazitadic.jpg

:super: Samo ti radi i piši, i redovno nas obavesti o genocidnim planovima Tadića!

S poštovanjem,
tvoja verna publika
 
cenim da ce uskoro internet portali postati glavni nacin informisanja . ali na zalost internet u srbiji je najskuplji u evropi i samo jedan deo gradjana ce moci tako da se informise

sve to zahvaljujuci ovom coveku

Хехехе... вараш се - интернет ће бити највише цензурисан, то је већ почело на неким сајтовима па и на јутјубу(тамо само нестају записи ИСТИНЕ)
 
Republike Srbije u 1998. godini, odrzanoj 20. oktobra 1998. godine.

PR broj 7
U Beogradu,
20. oktobra 1998. godine


Presdednik Republike
Milan Milutinovic, s.r.

ZAKON O JAVNOM INFORMISANJU

I. OSNOVNE ODREDBE

Član 1.

Javno informisanje je slobodno.

Sloboda javnog informisanja je neprikosnovena i niko nema pravo da je nezakonito ogranici ili da prinudom utice na radjavnih glasila.
O povredama slobode javnog informisanja odlucuje sud po hitnom postupku.

Član 2.

Javno informisanje se obavlja posredstvom javnih glasila idrugih sredstava javnog informisanja.
Javna glasila jesu stampa, radio i televizijske stanice i informativne agencije.
Stampu cine novine, casopisi, revije i druge publikacije.
Radio i televizijske stanice jesu javna glasila koja proizvode i emituju radio i televizijski program.
Informativne agencije jesu javna glasila koja prikupljaju, obradjuju i rasturaju informacije korisnicima.
Druga sredstva javnog informisanja jesu stampani, audiovizuelni i ostali oblici proizvedenih i ditribuiranih informacija namenjenih javnosti.

Član 3.

Javna glasila slobodna su da iznose cinjenice i stavove o svemu o cemu gradjani imaju interes da budu obavesteni (u daljem tekstu: javne stvari).
Svako ima pravo da bude obavesten o javnim stvarima.

Član 4.

Javna glasila su duzna da istinito, pravovremeno i potpuno informisu javnost.
Objavljivanje neistina u javnim glasilima smatra se zloupotrebom slobode javnog informisanja.

Član 5.

Zabranjeno je objavljivanje informacija prikupljenih na protivpravan nacin (prislusnim uredjajima, skrivenim kamerama i drugo).

Član 6.

Drzavni organi, organi teritorijalne autonomije i lokalne samouprave duzni su da, pod jednakim uslovima, ucine dostupnim javnim glasilima informacije iz svoje nadleznosti, osim podataka i dokumenata koji su zakonom ili drugim propisom ili aktom donetim u skladu sa zakonom, proglaseni za tajnu.

Član 7.

Javno informisanje ne podleze cenzuri.
Niko ne sme da ogranicava slobodu javnog informisanja ni da ogranici slobodan protok stavova i misljenja.


Član 8.

Niko ne sme na bilo koji nacin da sprecava javna glasila da dodju do saznanja o javnim stvarima.
Niko ne sme na bilo koji nacin da sprecava javna glasila da iznose cinjenice i stavove o javnim stvarima.





Слобо,Садаме.....
 
Не разумем Ацу. Када смо доносили тај закон био му је најбољи на свету а овај сада, веома сличан, по њему је гушење слободе медија.

Исто тако не разумем оне којима је закон из 1998. био лош а овај сада им се допада само зато што га доносе њихови. Стиче се утисак да људи више гледају ко предлаже закон него сам текст закона а то је жалосно.

Мени се онај закон допадао не зато што сам радила у министарству информисања него зато што је стварно био одличан. Подржавам и овај који је веома сличан и лично ме погађа што ће социјалисти бити суздржани а ономад су једва дочекали да оно усвоје. Практично пљују на сопствене идеје и предлоге само зато што су други предложили слично али кога брига, битно да закон пролази ...
 

Back
Top