Tadić zaposlen za stalno u DS

vracaracc

Buduća legenda
Poruka
38.315
Beograd -- Bivši predsednik Srbije i Demokratske stranke dobio je posao za stalno u DS-u uz platu od 148.000 dinara, piše Danas.

Prvi počasni predsednik Demokratske stranke Boris Tadić, nakon što je podneo ostavku na mesto predsednika Srbije i nema nijednu javnu funkciju, stupio je u stalni radni odnos u ovoj partiji, rečeno je Danasu u Informativnoj službi DS.

Prema nezvaničnim saznanjima ovog lista, plata koju Tadić prima u stranci iznosi 148.000 dinara mesečno.

U DS objašnjavaju da su pravilnikom o sistematizaciji radnih mesta u stranci predviđene posebne unutrašnje jedinice, pod kojima se podrazumevaju organi stranke, „tako da postoji pravni okvir da Boris Tadić, kao počasni predsednik, bude na stalnom radu u stranci“.

Tadić je, prema zakonu, kao bivši predsednik Republike, imao pravo na mesečnu naknadu u iznosu plate predsednika dok se ne zaposli ili dok ne ispuni uslove za penziju - najviše šest meseci od završetka mandata uz eventualni produžetak za još pola godine. S obzirom na to da je sada stalno zaposlen u DS kao jedan od organa partije, izgubio je pravo koje je stekao na osnovu dva predsednička mandata, piše Danas.

Osim toga, podseća ovaj list, DS je sredinom jula zakupila i kuću u Ulici Save Grujića 22 u Beogradu za svog sada već bivšeg lidera Tadića i to od preduzeća Dipos. Kako je Danasu ranije rečeno u DS, troškove iznajmljivanja u potpunosti snosi stranka iz sopstvenih sredstava.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2012&mm=11&dd=28&nav_category=11&nav_id=664291

Почећу од ДС, а ви можете да пишете и о другим странкама, покретима, свеједно. Добро би било да мало продискутујемо, заиста, ОДАКЛЕ толики новац за покривање свих текућих трошкова, имајући у виду да су политичке странке НЕПРОФИТНА УДРУЖЕЊА (знамо добро шта значи та реч "непрофитна").

Вест коју сам малопре прочитала ме је инспирисала да отворим једну овакву тему. У данашњим новинама "Данас" пише, колика је плата Бориса Тадића, наиме, он је од сада запослен у ДС:

Први почасни председник Демократске странке Борис Тадић, након што је поднео оставку на место председника Србије и нема ниједну јавну функцију, ступио је у стални радни однос у овој партији, плата коју Тадић прима у странци износи 148.000 динара месечно.

Осим тога, подсетимо, ДС је средином јула закупила и кућу у Улици Саве Грујића 22 у Београду за свог сада већ бившег лидера Тадића и то од предузећа Дипос. Како је Данасу раније речено у ДС, трошкове изнајмљивања у потпуности сноси странка из сопствених средстава.

http://www.danas.rs/danasrs/politika/tadic_zaposlen_u_ds_plata_148000_dinara.56.html?news_id=251893

Раније смо имали информацију у вези закупа куће за Тадића:

DS našla kuću za Tadića, kirija 4.000 evra

kuca.jpg

Kako saznaju „Novosti“, reč je o vili od oko 400 kvadrata u Ulici generala Save Grujića na Dedinju. Renoviranje ovog zdanja u koje će se uskoro useliti porodica Tadić, finansiraće Demokratska stranka, a procenjuje se da će radovi koštati između 20.000 i 30.000 evra.

http://www.pravda.rs/2012/08/02/ds-nasla-kucu-za-tadica-kirija-4-000-evra/

Па, ето, нека неко сабере, колико кошта Тадић демократе ( ваљда нешто око 600.000,00 дин.месечно. Онда, у овом тексту, има податак да ДС има 134 запослена, са просечном платом око 50.500,оо динара. И за плате тих запослених треба издвојити једну лепу суму новца. Где су још трошкови закупа свих канцеларија, (пословних просторија по целој Србији) и сви они пропратни трошкови који иду уз то. А где су још остали трошкови (они дневни) који прате рад једне странке,

па постављам ПИТАЊЕ:

ОДАКЛЕ се финансира ДС:?: Ако има оних који могу сву ову рачуницу да баце на папир, па да отприлике напишу КОЛИКО то месечно ДС треба да би све функционисало како треба?

Зашто се не испита то, како се финансира ДС, па и остале странке?

Можда би траг неке "нечасне" работе управо водио у неку странку. ПОНАВЉАМ, кренула сам од ДС, можемо да пишемо о свим странкама, ако имате податке, овакве које сам ја изнела о ДС, користећи изворе из појединих медија.

.

Poslednja izmena:
Kisela, pa neprofitno neznaci da nemas prihod, znaci samo da nisu organizovani za profit.
Lova dolazi od donacija i lobby investicija.

Зам ја шта значи реч "непрофитно", али такође знам и шта дефинише Закон о финансирању политичким странкама, па ми нешто није најјасније:think:

Да ли још неке странке (које су сада на власти) слично долазе до потребног новца, па о томе ЋУТЕ:roll:

.

Zaista neznam jeli drzava daje ikakav novac. Mozda ima nesto sto se daje namjenski svim strankama. Ali eto, po mom proracunu oko $1,5-3,0 miliona godisnje, zavisno od trsokova reklama i tako toga.

Isplati se otvorit NVO, ako nista, sam sebi stvoris poso.

(Из Закона о финансирању политичких странака)

II. ИЗВОРИ И НАЧИН ФИНАНСИРАЊА​

Политички субјекти финансирају се из јавних и приватних извора.

Политички субјекти се могу задуживати код банака и других финансијских организација у Републици Србији, у складу са законом. (:think:)

Новчана средства из јавних извора су средства буџета Републике

Приватни извори​

Члан 7.​

Приватне изворе финансирања политичке активности чине чланарина, прилог, наследство, легат, приход од имовине и задуживање код банака и других финансијских организација у Републици Србији.

:think:

Треба проверити да ли су странке узимале кредите и код којих банака и јесу ли ти кредити враћени?

.

Lepo ja govorim da su oni svi povezani i da samo sebi namestaju zicere!
Ko je lud u ovoj drzavi? Davti toliku platu za nista a odakle taj novac? Ko placa propalu stranku i odakle?
Ispade da onaj koga narod vise nece da je placen od tog istog naroda i to basnoslovno u odnosu na taj narod!!
Sramota do neba!!!

. . .
И није ово плата, ово је пензија ... коју је поштено зарадио код својих западних послодаваца
Два пута министар и 8 година председник-диктатор, ... показао је изузетну посвећеност послу - домаћим задацима ... остварио изванредне резултате због чега су његови послодавци презадовољни, превазишао је њихова очекивања.
Сада, када је обична бачена папирна марамица, заслужио је да му се газде одуже кућом, пензијом, почасним титулама ...

Poslednja izmena od moderatora:
. . .
И није ово плата, ово је пензија ... коју је поштено зарадио код својих западних послодаваца
Два пута министар и 8 година председник-диктатор, ... показао је изузетну посвећеност послу - домаћим задацима ... остварио изванредне резултате због чега су његови послодавци презадовољни, превазишао је њихова очекивања.
Сада, када је обична бачена папирна марамица, заслужио је да му се газде одуже кућом, пензијом, почасним титулама ...

148.000 динара + 5000 еврића за становање + председничка плата наредних пар месеци + ауто, секретар, кабинет, обезбеђење......

мало је претерано.

Poslednja izmena od moderatora:
ОДАКЛЕ се финансира ДС:?:

За Тадићеве трошкове треба издвојити месечно (плата и закуп виле) око 6.000 еврића, е где су тек сви остали трошкови (плате свих запослених, закуп и трошкови за пословне просторије...

.

Не може на овоме да се заврши. Хоћу и ја да конкуришем за те паре. И не само ту. Дајем оглас "повољно почасни председник по странкама". На захтев и уз дневницу долазим и на састанке.

Back