Tadic popustio Bosnjacima i izdao Srbe: Kreira Sandzacki region!

Koja je njihova steta u tome ?

Objasni mi bre sta je to stetno ?

Stetno je sto ce Bosjaci biti malo vise povezani ?

Daj Tihi kad ostanes bez argumenata lupetas bezveze...

Nema izdaje tu nema nicega,ovo je po meni a i verovatno po svima koji normalno razmisljaju ispravna odluka predsednika Tadica,i sada se ne kajem sto sam glasao za njega na izborima...

stetno je sto se time otvara prostor za otcepljenje i kosovizaciju tog dela srbije.

drugo vi ste povezani koliko ste povezani medjusobno , no opet da ne zaboravimo vecina u Prijepolju Priboju i Novoj Varosi su SRBI i Srbi nisu povezani sa Bosnjacima iz Novog Pazara vec sa Srbima iz Uzica, Ivanjice i drugih gradova - samim tim kod Srba u ove 3 opstine nema nikakvog interesa da budu povezani sa bosnjacima u tutinu i pazaru.

Srbi ove 3 opstine da zive u regionu sa bosnjackom vecinom , i imaju SVAKO DEMOKRATSKO PRAVO da odluce samostalno u kom regionu zele da budu.

Treba sprovesti referendum u ove 3 opstine i da gradjani sami izaberu kojem regionu zele da pripadaju

Koja je njihova steta u tome ?

Objasni mi bre sta je to stetno ?

Stetno je sto ce Bosjaci biti malo vise povezani ?

Daj Tihi kad ostanes bez argumenata lupetas bezveze...

Nema izdaje tu nema nicega,ovo je po meni a i verovatno po svima koji normalno razmisljaju ispravna odluka predsednika Tadica,i sada se ne kajem sto sam glasao za njega na izborima...

Нема бошњака... то никада није, нити ће постојати!
Па нема ни санџака, има само РАШКА!

То када одеш у Азију код ових што су те направили, па вичи бошњаци и санџак!

Ја био ...у НП, Тутину, Сјеници...додуше и Дреници :D.. али смао реци...када да дођем.. није проблем...а шта ви када сиђете са планина, знате само до НП да дођете..

:hahaha: :hahaha:
Требали су људи, да вам дају карте Србије, када сте сишли до НП , можда би отишли два метра од штале где сте се родили!

Ovaj jesi li ti ikada izasao iz te vukoyebine u prostranim sumama Srpske ? Posto nekako nelogicno da iz sela u okolini Tutina i Novog Pazara sidjemo u Prijepolje...A bas u Prijepolju su skoro svi starosedeoci grada muslimani ...Kao i u starom dijelu Priboja...Tako da to govori ko je sisao sa sela ...

Ovaj jesi li ti ikada izasao iz te vukoyebine u prostranim sumama Srpske ? Posto nekako nelogicno da iz sela u okolini Tutina i Novog Pazara sidjemo u Prijepolje...A bas u Prijepolju su skoro svi starosedeoci grada muslimani ...Kao i u starom dijelu Priboja...Tako da to govori ko je sisao sa sela ...

od kad starosedeoci kad muslimana na ovim prostorima nije bilo pre dolaska turaka na balkan u 14 veku?

pa srbi su ovde najmanje 700 godina pre vas prisutni na ovim prostorima

samim tim vi ne mozete biti ovde starosedeoci u odnosu na nas srbe

Е јади... какви староседиоци мухамеданци.. па вас није било ни у јајима, док вам турци претке нису у јаничаре одвели... и ђедове, очеве ваше у мухамеданство преводили!

:hahaha: :hahaha:

stetno je sto se time otvara prostor za otcepljenje i kosovizaciju tog dela srbije.

drugo vi ste povezani koliko ste povezani medjusobno , no opet da ne zaboravimo vecina u Prijepolju Priboju i Novoj Varosi su SRBI i Srbi nisu povezani sa Bosnjacima iz Novog Pazara vec sa Srbima iz Uzica, Ivanjice i drugih gradova - samim tim kod Srba u ove 3 opstine nema nikakvog interesa da budu povezani sa bosnjacima u tutinu i pazaru.

Ma kakva yebena kosovizacija i secesija Sandzaka ... E pa bas zbog toga,Bosnjaci Prijepolja,Priboja i Nove Varosi su povezani sa Novim Pazarom,ne sa Uzicem,a uzmi u obzir da u Prijepolju zivi 50% Bosnjaka,u Priboju i Varosi mnogo manje,a Priboj i Varos su opstine sa po 20 000- 30 000 stanovnika,Prijepolje je opstina sa 50 000 stanovnika ...U tome nema nista lose,ima u glavi jedino paranoika poput tebe ...

Ma kakva yebena kosovizacija i secesija Sandzaka ... E pa bas zbog toga,Bosnjaci Prijepolja,Priboja i Nove Varosi su povezani sa Novim Pazarom,ne sa Uzicem,a uzmi u obzir da u Prijepolju zivi 50% Bosnjaka,u Priboju i Varosi mnogo manje,a Priboj i Varos su opstine sa po 20 000- 30 000 stanovnika,Prijepolje je opstina sa 50 000 stanovnika ...U tome nema nista lose,ima u glavi jedino paranoika poput tebe ...

cekaj ajde odgovori ISKRENO

JESTE LI ILI NISTE 1992 GODINE SPROVELI REFERENDUM O OTCELJENJU tzv "SANDZAKA" od Srbije? :rtfm:

DA LI JE TAJ REFERENDUM SPROVELA SDA U KOJEM JE SULEJMAN UGLJANIN BIO PREDSEDNIK STRANKE A RASIM LJAJIC SEKRETAR? :rtfm:

DA ILI NE?

I sobzirom da ste to vec jednom uradili, doduse bezuspesno sta je nama Srbima garancija da to nece opet uraditi kada vam prilike tako nesto dozvole?

Zato mi NIKADA NECEMO PRIHVATTI NIKAKAV REGION SA BOSNJACKOM VECINOM

Ako ne mozemo da sprecimo da Novi Pazar Tutin i Sjenica budu deo jednog regiona, jer imaju vecinsko bosnjacko stanovnistvo , mozemo spreciti da deo tog regiona budu Priboj Prijepolje i Nova Varos jer su u tim opstinama SRBI VECINA :rtfm:

Poslednja izmena:

Нема тамо "бошњака" ни 0,0000% а не 50???

Evo sta su BOsnjaci pisali 2006 GODINE

PITANJE SANDZAKA INTERNACIONALIZOVATI

Generalni sekretar Narodnog pokreta Sandžak Redžep Demirović najavljuje da će problem Sandžaka biti internacionalizovan ako referendumska odluka bude nezavisnost. On kaže da će Bošnjaci u tom slučaju zatražiti međunarodno posredovanje i organizovati referendum o izjašnjavanju u kakvoj državi građani Sandžaka žele da žive.
Ukoliko se rukovodstva Srbije i Crne Gore ogluše o legitimne zahtjeve bošnjačkog naroda u Sandžaku, podnijećemo tužbu Međunarodnom sudu pravde u Hagu. Na osnovu istorijskih i pravnih činjenica zatražićemo da međunarodna zajednica prizna Sandžak kao teritorijalnu i političku cjelinu. Nijedan pripadnik bošnjačkog naroda nema kredit da prizna podjelu Sandžaka - naglašava Demirović, dodajući da Bošnjaci neće dozvoliti uspostavljanje granice kroz Sandžak.

http://www.dijaspora.org/index.php?...ternacionalizovati&catid=25:novosti&Itemid=36

sve ide ka tome :

- prvi korak : kreiranje regiona "Sandzak" sa bosnjackom vecinom
- drugi korak: prica o "ugrozenosti" Bosnjaka u Srbiji i internacionalizacija cele price
- treci korak: Organizovanje referenduma u tzv regionu "Sandzak" i otcepljenje regiona "Sandzak" od ostatka Srbije sobzirom da ce isti imati bosnjacku vecinu

Poslednja izmena:
cekaj ajde odgovori ISKRENO

Zato mi NIKADA NECEMO PRIHVATTI NIKAKAV REGION SA BOSNJACKOM VECINOM
:

Alo bre, ko je umro pa si ti postao predstavnik svega sto je Srpsko ovde a? Svoje licne stavove predstavljash kao stavove vecine naroda, kopirash nekakvu poruku sa b92 i to uzimash kao reper vecine naroda, izdajesh se za glasnogovornika ljudi koji apsolutno nisu toliko paranoicno opsednuti nekakvim otcepljenjem Sandzaka od Srbije, pozivas se na neke potpuno irelevantne stvari iz istorije, a nacin ophodjenja ti je pun mrznje i zlobe.

Ovaj tvoj drugar, sapatnik po iluzornosti ideje o "kosovizaciji" Sandzaka nimalo ne zaostaje. U Prijepolje, konkretno, niko nije sizao sa Novopazarskih i Tutinskih planina. Bar ne neki znacajan broj. Muhamedanci i pravoslavci su ovde godinama autohtono stanovnistvo. Sta to znaci? Pa kad je krenula proizvodnja u lokalnim fabrikama, veliki broj ljudi se doselio u ove krajeve. Odakle? Odasvud. Iz Crne Gore, okolnih opstina, Bosne... zaposlili se ljudi, skapirali da nema potrebe da se gnjave medjusobno, zasnovali porodice... i poslednje sto ih zanima jeste politikanstvo. Dakle, ne politika, kao plemenit zanat drzavnistva, vec amatersko politikanstvo - kao vodjenje besmislenih rasprava i sirenje nacionalne i verske mrzenje i netrpeljivosti po forumima, kao sto je slucaj sa tobom.

Dozvoli da ti kazem jednu stvar... Da ti imas neku iole normalnu argumentaciju, koja ne ukljucuje kvalifikovanje sagovornika raznim pogrdnim nazivima, pljuvanje naroda, bez iskazivanja licne neobavestenosti i opterecenosti strahom da se slucajno negde ne desi da Srbi prestanu da budu vecinsko stanovnistvo, jer ce onda obavezno doci do "cerecenja", "ustanka", "nove Srebrenice" i sl. ja bih sa tobom jako voleo da vodim diskusiju. Vodim je svakodnevno sa osobama sa cijim stavovima bas i ne korespondiram, i iz toga ucim. I ja, a i oni.
Iz samo jednog tvog posta moze da se napise citav esej o tvojoj opterecenosti i problemu koji imas. Daj bre covece, trgni se malo...
Mani se Muslimana po Sandzaku.... idi igraj fudbal, izvedi devojku na veceru.... pa kad izbacis svu negativnu energiju slobodno mozes da me potrazis, pa da razgovaramo na nekom civilizovanom nivou.
Do tada, sve ove gluposti, kao i uvrede na licni racun cu prijavljivati administratoru foruma, i zahtevati da te sankcionise.

Alo bre, ko je umro pa si ti postao predstavnik svega sto je Srpsko ovde a? Svoje licne stavove predstavljash kao stavove vecine naroda, kopirash nekakvu poruku sa b92 i to uzimash kao reper vecine naroda, izdajesh se za glasnogovornika ljudi koji apsolutno nisu toliko paranoicno opsednuti nekakvim otcepljenjem Sandzaka od Srbije, pozivas se na neke potpuno irelevantne stvari iz istorije, a nacin ophodjenja ti je pun mrznje i zlobe.

Ovaj tvoj drugar, sapatnik po iluzornosti ideje o "kosovizaciji" Sandzaka nimalo ne zaostaje. U Prijepolje, konkretno, niko nije sizao sa Novopazarskih i Tutinskih planina. Bar ne neki znacajan broj. Muhamedanci i pravoslavci su ovde godinama autohtono stanovnistvo. Sta to znaci? Pa kad je krenula proizvodnja u lokalnim fabrikama, veliki broj ljudi se doselio u ove krajeve. Odakle? Odasvud. Iz Crne Gore, okolnih opstina, Bosne... zaposlili se ljudi, skapirali da nema potrebe da se gnjave medjusobno, zasnovali porodice... i poslednje sto ih zanima jeste politikanstvo. Dakle, ne politika, kao plemenit zanat drzavnistva, vec amatersko politikanstvo - kao vodjenje besmislenih rasprava i sirenje nacionalne i verske mrzenje i netrpeljivosti po forumima, kao sto je slucaj sa tobom.

Dozvoli da ti kazem jednu stvar... Da ti imas neku iole normalnu argumentaciju, koja ne ukljucuje kvalifikovanje sagovornika raznim pogrdnim nazivima, pljuvanje naroda, bez iskazivanja licne neobavestenosti i opterecenosti strahom da se slucajno negde ne desi da Srbi prestanu da budu vecinsko stanovnistvo, jer ce onda obavezno doci do "cerecenja", "ustanka", "nove Srebrenice" i sl. ja bih sa tobom jako voleo da vodim diskusiju. Vodim je svakodnevno sa osobama sa cijim stavovima bas i ne korespondiram, i iz toga ucim. I ja, a i oni.
Iz samo jednog tvog posta moze da se napise citav esej o tvojoj opterecenosti i problemu koji imas. Daj bre covece, trgni se malo...
Mani se Muslimana po Sandzaku.... idi igraj fudbal, izvedi devojku na veceru.... pa kad izbacis svu negativnu energiju slobodno mozes da me potrazis, pa da razgovaramo na nekom civilizovanom nivou.
Do tada, sve ove gluposti, kao i uvrede na licni racun cu prijavljivati administratoru foruma, i zahtevati da te sankcionise.

Od vladike i svijeh glavarah
Selim-paši otpozdrav na pismo.
Tvrd je orah voćka čudnovata,
ne slomi ga, al' zube polomi!
Nije vino pošto priđe bješe,
nije svijet ono što mišljaste.

........................

Spuštavah se ja na vaše uže,
umalo se uže ne pretrže;
otada smo viši prijatelji,
u glavu mi pamet ućeraste.

ovakvom regionalizacijom srbija navlaci sebi jos vece probleme na vrat !!!
pametnije je da skupstina setom zakona donese veca ovlascenja lokalnim samoupravama,premnese prava raspolaganja zemljistem na opstine,vecu autonomiju raspolaganja sa novcanim sredstvima,omoguciti da se u zaostalijim opstinama stimulisu ulaganja u proizvodnju.......a kad se srbija pocne razvijati ravnomernije neka same opstine formiraju regione kako njima odgovara....ovako samo ce se umnoziti administracija i svi poslovi drzavne uprave ce teci traljavije i sporije ...!!!

ovakvom regionalizacijom srbija navlaci sebi jos vece probleme na vrat !!!
pametnije je da skupstina setom zakona donese veca ovlascenja lokalnim samoupravama,premnese prava raspolaganja zemljistem na opstine,vecu autonomiju raspolaganja sa novcanim sredstvima,omoguciti da se u zaostalijim opstinama stimulisu ulaganja u proizvodnju.......a kad se srbija pocne razvijati ravnomernije neka same opstine formiraju regione kako njima odgovara....ovako samo ce se umnoziti administracija i svi poslovi drzavne uprave ce teci traljavije i sporije ...!!!

ima ona poslovica, bolje spreciti nego leciti
mislim da bi se ovim sprecilo da dodje do "oboljenja"

ma lepo je ovo sto si ti napisao !!!
nego skolovo se ja po sarajevu i zivio dosta dugo....sarajlije bile za primer viseverske zajednice,jarani,...nikad ne bih rekao da ce se ikad taj narod kojeg isto nije zanimala politika posvadjati a kamo li pobiti....ali....sta se desilo.....na balkanu malo treba za izuzetan suzivot,,,ali jos manje treba nazalost za ono najgore....radio sam ja i po sandjaku stanje mi je poznato.....iskustva su strasna..narod se plasi...

Ovaj tvoj drugar, sapatnik po iluzornosti ideje o "kosovizaciji" Sandzaka nimalo ne zaostaje. U Prijepolje, konkretno, niko nije sizao sa Novopazarskih i Tutinskih planina. Bar ne neki znacajan broj. Muhamedanci i pravoslavci su ovde godinama autohtono stanovnistvo. Sta to znaci? Pa kad je krenula proizvodnja u lokalnim fabrikama, veliki broj ljudi se doselio u ove krajeve. Odakle? Odasvud. Iz Crne Gore, okolnih opstina, Bosne... .

Толико!
А када се мухамеданац , почне као Србин представљати, то је већ проблем...писхо-физички!

De mi reci gde se to Srbi bune ? U Prijepolju se buni jedino sovinista i islamofob Gacevic,odbornik Nove Srbije,a ostalima je svejedno ...

Tu mi ti nemoj govoriti ko se buni u Prijepolju jer zivim u tom gradu i znam situaciju ...

Tihi lupetas kao i obicno,uostalom sta ima lose u tome da sve sandzacke opstine budu u jednom regionu ??

Odgovori mi bez nekih paranoicnih izjava,molim te?

Samo glupi i neznalice misle da su Sandzak i Raska oblast jedno te isto ....

BAS ZATO, jer ako je obnovljeni sandzak mic po mic ono sto Srbi muslimani hoce to je onda protivustavno, teroristicki akt i provokacija drugoj zemlji jer sam napisa da sandzak i Raska nisu isto, znate vi dobro da je sandzak POLA u Srbiji a da bi ste zaokruzili sve opstine sandzaka u jedan region moracete se"ćerat"sa Crnogorcima u sledecoj rundi, onda ce verovatno slediti tuzakanja medjunarodnoj zajednici na vas los tretman u nasoj zemlji, pa... Kosmetski scenario je ono sto plasi tamosnje Srbe i ne pravi se blesav kao da toga nisi svestan! :roll:
Pozdrav :cool:

opet tvrdim da se ovakve stvari vise sprece pod hitno treba drzavu urediti kao gradjansku !!!!
promeniti ustav,gde navesti da je srbija drzava gradjana srbije...samim tim se ukidaju nacionalne manjine,te se svim gradjanima garantuju ista prava..svima omoguciti slobodu veroispovesti i negovanja svoje kulture....formirati dbvoomni parlament,...uvesti mesoviti izborni sistem..i poceti konacno racionalno razmisljati o materijalnom napretku drzave,a nacionalne teme konacno na balkanu zaboraviti vise !!!!!

To nece promeniti NISTA, jer ce onda manjine poceti jos gore da nas dave i tuzakaju svakome jer bi u tom slucaju Srbija, kao eto gradjanska drzava sa Srpskim jezikom kao zvanicnim i Srpskim cirilicnim i latinicnim pismom SVIH gradjana (jer smo eto svi isti), njima postala tesna jer bi izgubili prava skolovanja na jeziku manjina jer vise nisu manjina vec u"svojoj"zemlji pa ce se skolovati na jeziku te zemlje, pa bi izgubili i prava na autonomije jer ako smo svi isti po cemu onda treba neki deo zemlje da se izdvaja...
Srbi muslimani sa ovog foruma se prave naivnim i kao ne vide sta nam to smeta da oni svi budu zajedno u jednom regionu, pa pokrajini, pa republici, pa komsijskoj zemlji... a stvar je prosta, SUVISE puta smo se u proslosti opekli na potpuno ISTI scenario da nam sad bude svejedno sto neko stvara RELIGIJSKI region u zemlji u kojoj dominira potpuno suprotna religija sa 85% (ili po LDP-u 98% posto je za njih Kosmet as good as gone), kuvaj zabu malo pomalo pojacavajuci vatru i nece primetiti, e pa Srbi pravoslavci nisu zabe bivsa braco! ;)
Pozdrav :cool:

Poslednja izmena:
mogli bismo da se dogovorimo ovako...na ovoj temi naravno da je pozeljno da svako iznese misljenje po ovom pitanju...samo bih vas molila da se ne kvalifikuju ljudi koji iznose misljenje koji se nekom ne svidjaju
za misljenje koje vam ne odgovara...protivodgovor je argument zasto takvo misljenje ne valjda....a ne kavlifikacija korisnika.......
ovo moje obracanje je dobronamerno
svaku kvalifikaciju posle ovog mog posta necu blagonaklono gledati
vazi?

Poslednja izmena:

Back