Tadic: Ja sam prosrpski predsednik

Како и сама рекох. :D

Nema zato što niko ni ne traži boljega.
Koja kvalifikacija je uostalom potrebna da bi neko bio dobar predsednik jedne države - trebalo bi da bude ugledna ličnost, neko sa biografijom, čak najbolje ne političkom, neko ko je pošten, nestranačka ličnost i ko razume srpski, ne prosrpski interes. Nije to nuklearna fizika, ne traži se tu poseban intelekt.... za to postoje savetnici. Predsednik, ipak, treba da bude figura koja zastupa državu, a ne vodi njenu politiku. Za to postoji vlada.

Каква глупост.

За сваки интервју, гост емисије добије унапред питања. То је процедура која се поштује у таквим приликама и то је дипломатски протокол - ако већ то ниси знао.

Друго, Тадић је по професији наставник средње школе. Он у животу није имао прилике да научи шта је то службени акт...а вјерујем да му ни данас понајбоље нису јасни државни ресори.

Треће - и жовпти није имао прилике да учи нешто о планирању и руковођењу, а никада није ни био на челу десеторице људи. Он не задовољава услове да буде у војсци десетар, или у било којој фирми предрадник - а био је министар одбране - па предсједник државе.

Гсн. Тадић је дошао за предсједника Србије на крилима НАТО пакта, кратким курсевима и коферима пара из Будимпеште.

Он је заузео министарску и предсједничку столицу - да би на тим функцијама учио.

Свака част оним који мисле да је Тадић геније и да је толико способан да је као колпортер и гост Коларца покупио сва знања овог свијета - на абрака дабра.

Човјек није сачувао ни своју фамилију.

Ни једна држава бивше Југославије не познаје таквог дилетанта и аутсајдера попут Тадића. Нико ама баш нико ко се налази у врху власти у било којој држави бивше Југославије није био толико неупућен у државне послове, право, руковођење, маркетниг.....и нико није био толико неискусан да у животу није имао прилике да напише пословни допис или да заведе акт у дјеловодник - то је за њега шпанско село....ако мислиш да није, покушај објаснити ђе је он могао да стекне освновна знања из управе....невер минд, државну управу.

Kakva budalaština! Doktrina neobrazovanih lenjoguzana koji žive od mržnje na mamin i tatin račun, pa iskidaše debela doopeta od pokušaja fokusiranja vlastitih problema na državni račun... Pomalo smešno i veoma jadno...

Koja kvalifikacija je uostalom potrebna da bi neko bio dobar predsednik jedne države - trebalo bi da bude ugledna ličnost, neko sa biografijom, čak najbolje ne političkom, neko ko je pošten, nestranačka ličnost i ko razume srpski, ne prosrpski interes. Nije to nuklearna fizika, ne traži se tu poseban intelekt.... za to postoje savetnici. Predsednik, ipak, treba da bude figura koja zastupa državu, a ne vodi njenu politiku. Za to postoji vlada.

Болеро не испуњава ни један услов за ову функцију. У ствари има један, пунолетан је. :lol:

Ја сам предсједник Србије и заступам србске интересе.
To novinar već zna, pošto mu je poznato kogaintervjuira.

Доборошли су сви они који желе с нама успоставити дијалог.
Floskula nakon koje ni jedan novinar ne bi odustao, jer vidi da se čovjek koprca.

Са УСА имамо отворених питања и разилазимо се по питању Космета, стога је наш интерес да и с њима водимо политички дијалог.
To je rekao.

U biti, tebe bi taj Rus ispreskakao dok si reko keks.:lol:

A Tadićev odgovor ga je istog momenta razoružao i nije bilo prostora za podpitanja.

Како мислиш не тражи?

Da li si ti sigurna da imaš pojma šta pišeš. Predsednik države u našem premijerskom (kancelarskom) sistemu je praktično minorna figura, koja treba da posreduje između premijera i vlade i nekih drugih državnih institucija, da miri vlast i opoziciju, da protokolarno predstavlja državu u najboljem svetlu i sl. Na žalost, pored nesposobne Vlade, Tadić obavlja funkciju i premijera. Ako pročitaš ponovo šta si pisala, garantujem da ćeš se postideti...

Da li si ti sigurna da imaš pojma šta pišeš. Predsednik države u našem premijerskom (kancelarskom) sistemu je praktično minorna figura, koja treba da posreduje između premijera i vlade i nekih drugih državnih institucija, da miri vlast i opoziciju, da protokolarno predstavlja državu u najboljem svetlu i sl. Na žalost, pored nesposobne Vlade, Tadić obavlja funkciju i premijera. Ako pročitaš ponovo šta si pisala, garantujem da ćeš se postideti...

А већину те неспособне Владе чине функционери које странке? Ладно се трипујете да је Болеро Тито.

retko dobar post...kao da sam ga i sam pisao...samo sto bih ja dodao da je tadic bio i ministar telekomunikacija....i sad jos neko da objasni u kojoj su korelaciji telekomunikacije sa odbranom i sa tadicevim sposobnostima...a o predsednickoj funkciji sve je receno ali i vidjeno...napominjem da predsednik drzave i njegova porodica trebaju biti etalon vrednosti u kojeg gleda cela nacija...na predsednika kao domacina,oca,uspesnog poslovnog coveka treba da se ugleda svaki muskarac...zena srbije treba da tezi da ima osobine koje ima predsednikova zena...isto vazi i za decu...DA LI JE TO TAKO KOD TADICA..??

Сметнуо сам с ума да је стручњак и у телелкомуникацијама - у томе му је ваљда послужило искуство из колпортерства.

a ko je imenovao mandatara..?? a ko je predsednik DS i ko je odredio ko ce biti ministri u vladi ispred DS-a..??

добро ајде, одма хваташ кривину и намерно схваташ онако како само теби одговара.
да ти сјасним: твоја позиција са које овде пискараш "умотворине" је позиција добронамерног политичара странца из хрватске???
е сад, то искључује једно друго, о томе ти причам, капито? пун си супротности, толико снажних да се међусобно искључују.
не може се бити добронамеран странац, политички ангажован, у србији, из хрватске.
оно последње, из хрватске, је фатално по целу твоју политичку концепцију овде.

Vidiš, ti naglašavaš ovo "iz Hrvatske", a ja to smatram u cijeloj ovoj priči mog bitisanja na Krstarici najmanje važnim. :lol:

Ja osobno imam interesa za političkim komentarima (ne angažiranja) i o događajima u Srbiji i u BiH i u Sloveniji, a također i u Hrvatskoj.

Ne mislim na interes u smislu da me to eto onako usput zanima, nego sasvim konkretnih, fizičkih, materijalnih, pa i duševnih interesa. ;)

Ово је потпуно тачно. Он, по уставу, обједињава извршне функције државе Србије задатак му је да својом функцијом ту државу чини јединственом.

А већину те неспособне Владе чине функционери које странке? Ладно се трипујете да је Болеро Тито.

a ko je imenovao mandatara..?? a ko je predsednik DS i ko je odredio ko ce biti ministri u vladi ispred DS-a..??

Ja govorim o nesposobnoj Vladi. Vlada je jedna, nije tema čiji su kadrovi tu... Užasava me kad neko pokušava da izjednači ličnost sa strankom sa vladom sa državom... To jednostavno nije moguće, i svaka diskusija na tu temu je budalaština...

A ko je sastavio ovu nesposobnu vladu?
Ko je postavio Cvetka na mesto premijera?
Argumenti su ti u najmanju ruku, uvreda za zdrav razum.:)

Poslednja izmena:
Vidiš, ti naglašavaš ovo "iz Hrvatske", a ja to smatram u cijeloj ovoj priči mog bitisanja na Krstarici najmanje važnim. :lol:

Ja osobno imam interesa za političkim komentarima (ne angažiranja) i o događajima u Srbiji i u BiH i u Sloveniji, a također i u Hrvatskoj.

Ne mislim na interes u smislu da me to eto onako usput zanima, nego sasvim konkretnih, fizičkih, materijalnih, pa i duševnih interesa. ;)

добро, не дирам те ја за друге ствари, немам појма, нит ме интересује, то је твоје приватно, него само политички, и само на крсти.
поздрав

Ja govorim o nesposobnoj Vladi. Vlada je jedna, nije tema čiji su kadrovi tu... Užasava me kad neko pokušava da izjednači ličnost sa strankom sa vladom sa državom... To jednostavno nije moguće, i svaka diskusija na tu temu je budalaština...

kolega..!!
nisam ja postavljao mandatara i presudno imao uticaja na formiranje vlade vec je to uradio tadic...dali je to uradio zato da stavi do znanja narodu da od vlade nema nista---da ipak on predsednik mora da preuzme sve u svoje ruke.....moze li se u ovoj zemlji ista vise uraditi bez odobrenja tadica..?? kako se takav nacin rada predsednika zove..???

Floskula nakon koje ni jedan novinar ne bi odustao, jer vidi da se čovjek koprca.

To je rekao.

A Tadićev odgovor ga je istog momenta razoružao i nije bilo prostora za podpitanja.

Свашта, већ сам ти рекао да су питања протоколарна. Не ради се о конференцији за штампу. Објасни како би ме испрескакао? Које подпитање, не разумијем твоју логику.

Човјек је рекао невиђену глупост....и та глупост је продукт његовог размишљања и његовог образовања.

Ок, нећу ја ужас да ти изазивам. Само мала ситница. Исти лик је председник државе и партије која има највећег удела у Влади. То је реалност, сва власт је у рукама его манијака Тадића.

kolega..!!
nisam ja postavljao mandatara i presudno imao uticaja na formiranje vlade vec je to uradio tadic...dali je to uradio zato da stavi do znanja narodu da od vlade nema nista---da ipak on predsednik mora da preuzme sve u svoje ruke.....moze li se u ovoj zemlji ista vise uraditi bez odobrenja tadica..?? kako se takav nacin rada predsednika zove..???

Za razliku od parlamentarnog,vi imate predsjednički sistem vlasti.

Takav Ustav je Skupština usvojila i sad je to što je.

To je rekao.

Па сад сам тек видио....ха...ха... он је разоружао спикера??? Па овај није имао простора за подпитања.....Ха....ха.....

Видиш колико их има на овим страницама..

Ок, нећу ја ужас да ти изазивам. Само мала ситница. Исти лик је председник државе и партије која има највећег удела у Влади. То је реалност, сва власт је у рукама его манијака Тадића.

То је тачно - али само зато што је узурпирао власт на коју нема право.

Па сад сам тек видио....ха...ха... он је разоружао спикера??? Па овај није имао простора за подпитања.....Ха....ха.....

Видиш колико их има на овим страницама..

Ne.

Nisam vidio ni jedno suvislo podpitanje, kao ni jedan pametan prijedlog koji bi mogao parirati Tadićevom odgovoru.

Riječ je o TV intervjuu i Tadić se morao osigurati da ne dođe u nezgodnu situaciju pred kamerama.

Da se radi o novinskom intervjuu, tada bi bila druga priča.

Mogao bi reći bilo što i ako mu se ne sviđa materijal, na kraju odbiti autorizaciju.

Back