tačka sreće - fortuna

• Začetnik teme Začetnik teme pava
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Fortuna u znaku Jarca

Tvrdokornost se kao osobina najvishe uklapa u znak Jarca, ali su njegove vrline i velika istrajnost, hladnokrvnost, ozbiljnost, pouzdanost, odgovornost i sposobnost materijalizovanja zhelja. Dakle, Fortuna u ovom znaku znachi ispunjenje i materijalizovanje zhelja. U znaku Jarca, ona omogutjava da se stvara neshto shto ima trajnu vrednost, pa su polja delovanja mahom vezana za arhitekturu, gradjevinarstvo i industriju, ali i vajarstvo u umetnosti. Fortuna u znaku Jarca daje dar da se urade i na oko nemogutje stvari i da se postane apsolutni gospodar sopstvene sudbine.

Slazem se.Prepisano kakva sam ja.Znaci i nije tako lose,imati tacku srece u znaku Jarca.Dopada mi se.:D:D:D

A jel moze neko da mi vidi gde je? Ja se izbecila kao magarac trazeci je po mojoj karti?

Bas me zanima jer mi je iovako sve crno u izvotu...

evo ostavicu podatke pa ako se neko smiluje da baci pogled da je nadje

16.05.1984. u 01:15h Subotica
Evo za tebe i ostale da citiram post sa početka teme u kome je napisana suština:

http://www.noendpress.com/pvachier/arabicparts/index.php

Ovo gore je link sajta gde imate program - kalkulator, kojim mozete da izracunate gde vam je Fortuna i druge arapske tacke, samo ubacite podatke dole, na kom stepenu i u kom znaku su vam Asc, Mesec, Sunce po formuli a za druge arapske tacke isto po formuli sta formula trazi.

Za Fortunu imate dve formule, u zavisnosti od toga da li je vase rodjenje dnevno ili nocno. Dnevno je ako je Sunce iznad horizonta u gornjoj polovini karte, nocno ako je dole, dnevno rodjenje je takodje i ako je sunce u prvoj polovini 1. kuce.
Mada ja vise verujem tradicionalistima koji kazu da je samo prva formula ispravna i da kod fortune postoji jedna forumula a ne podvojena za nocno i dnevno rodjenje a to je ova prva, pa je ja tako uvek racunam.

Asc + Moon - Sun = Fortuna

i da je formula Asc + Sun - Moon, formula za jednu sasvim drugu arapsku tacku koja se zove Tacka Duha.

Na astro.com-u imate opciju, bez obzira na to da li je vase rodjenje dnevno ili nocno, da vam program izracuna Fortunu uvek po dnevnoj formuli, ovoj prvoj, sve zavisi od toga sta vama pase i u sta vi verujete.

Na astro.com-u Fortuna (ili Pars Fortunae) se ne prikazuje automatski na svakom chartu već je posebna opcija, odnosno treba je označiti da bi se prikazala na karti (Extended Chart Selection --- pod Additional objects označiti Pars Fortunae).
Kao što u gornjem postu piše, ako ne otkačite (pored ove) i opciju always use day formula for Pars Fortunae (standard is: different formula day/night) (s desne strane) izračunavaće automatski Fortunu za dnevno rođenje i Tačku Duha za noćno.

Pošto si ti Samantha rođena noću, evo ti pozicije za obe:
Fortuna 20* Lava 45'
Tačka Duha 0* Lava 23'

Tjuti, bar da je stvarno tacka sretje ;)
Pa zar na astro.com-u gde radimo karte ne postoji opcija (postoji koliko se secam :mrgreen: ) da se ukljuci?
Moja je inace na samom izlasku iz dvanaestog polja i to 18`Ovna, ne znam koliki orbis se gleda ali ukoliko prelazi 3-4.eto razloga i zasto kazem "sretje" jer bi onda bila u opoziciji sa Saturnom. :(

Poslednja izmena:
O Fortuna, velut Luna, statu variabilis... (O srećo, poput Meseca menjaš svoje lice... il tako nekako hehe)

Fortuna nije tačka sreće, ali može biti. Fortuna je slična Ascedentu (arapi su je često i koristili kao ascedent)

Sama po sebi nije ni srećna ni nesrećna, to stanje se procenjuje iz njenog položaja. Ukoliko je u aspektu sa benefikom, u znaku kojim vlada benefik, u ugaonoj kući, onda je definitivno tačka sreće. Ukoliko je u aspektu sa malefikom, u znaku kojim vlada malefik, ukoliko je u padajućoj kući (posebno 6, 8 i 12), onda će biti tačka nesreće. Fortuna je jedna od pet značajnih tačaka horoskopa koji se uzima u procenu temperamenta i opšteg almutena horoskopa (uz Sunce, Mesec, Asc i prenatalnu sizigiju)

Pošto je u pitanjku matematička tačka nema svoj orbis. U aspektu sa planetom biće:
Sunce - ukoliko je u orbisu od 7[SUP]o[/SUP]30'
Mesec - ukoliko je u orbisu od 6[SUP]o[/SUP]
Merkur, Venera - ukoliko je u orbisu od 3[SUP]o[/SUP]30'
Mars - ukoliko je u orbisu od 4[SUP]o[/SUP]
Saturn, Jupiter - ukoliko je u orbisu od 4[SUP]o[/SUP]30'

JOs se ja okrecem u krug ko Suncokret sto nam je svima kojima sam kucala na izlasku iz 12-og. Znaci da bi Venera kao dispozitor Fortune u 4-oj, tj.ugaonoj imala lep "opis" :D?
E nisam razumela ovaj "U aspektu sa planetom biće:"
meni je u opoziciji sa Sa, Me, Ju. Trigonu sa Ve.

Da, obe su ti u Lavu.
Fortuna ti je u 7. kući što bi značilo da sreću tražiš u odnosima i vezama, ali pošto ima nekih napetih aspekata verovatno u tome ne uspevaš uvek jer postoje potencijalni problemi u komunikaciji i uopšte da postigneš zadovoljstvo. Vladar Fortune je u 3. kući i široj konjunkciji sa jakom Venerom što bi moglo da znači da uspevaš barem jednim delom da izbalansiraš te probleme :)
Tačka Duha ti je u 6. kući pa naglašava pitanja posla, rutine i zdravlja; generalno sreću možeš naći kroz posao, dobru organizaciju i radne navike pogotovo jer ti je ona u dobrom aspektu sa Mesecom na vrhu 10. kuće - uspeh u javnim delatnostima i radu sa ljudima, masama.

Sudeći po ovim pozicijama i aspektima, mislim da ti malo nedostaje vere u sopstvenu sreću i da često imaš osećaj nezadovoljstva i neostvarenosti, iako problemi iz te sfere kod tebe nisu nerešivi (zato ne traži samo negativnu konotaciju u svemu :D).
Naravno, ovo je samo jedan segment u analizi horoskopa, ne može se davati konačan zaključak samo na osnovu ovog ;)

Za tebe i ostale, ovo je jedan od tekstova o Fortuni (sa opisom položaja Fortune po kućama), mislim da je dobro pročitati za početak, kao osnovu za dalju analizu (koja uključuje njene aspekte + položaj i aspekte dispozitora)
http://www.treceoko.novosti.rs/code/navigate.php?Id=153

Poslednja izmena:
Lep tekst, pogledajte i vi.. ;)
MOrala sam citirati deo u kom se opisuje polozaj Fortune u 12-oj kuci: "Što čovek iskrenije i dublje veruje u sebe i nađe se, a što dublje ili dalje ode, sve je bliži sebi, a time je i sreća veća."
A zaista u kombinaciji sa Ovnom, opis je 100%.
Toje kao da sam kombinacija Ovna i Ribe, pa bas bukvalno akciju i cilj koji su licno moji u stanju sam da usmerim energiju bas na nacin na koji ja zelim. Medjutim ne znam koliko opozicije nekih planeta govore o tome da cesto sam odustajala od svojih ili su mi silom prilika nametnuti neki roditeljski prohtevi. Treba li da napomenem da ih nisam dovrsila. Razlog: nedostatak motiva, jer to nije moj izbor i intersovanje se ubrzo gubi, pa otud smatram gubitak.:besna:

Da, obe su ti u Lavu.
Fortuna ti je u 7. kući što bi značilo da sreću tražiš u odnosima i vezama, ali pošto ima nekih napetih aspekata verovatno u tome ne uspevaš uvek jer postoje potencijalni problemi u komunikaciji i uopšte da postigneš zadovoljstvo. Vladar Fortune je u 3. kući i široj konjunkciji sa jakom Venerom što bi moglo da znači da uspevaš barem jednim delom da izbalansiraš te probleme :)
Tačka Duha ti je u 6. kući pa naglašava pitanja posla, rutine i zdravlja; generalno sreću možeš naći kroz posao, dobru organizaciju i radne navike pogotovo jer ti je ona u dobrom aspektu sa Mesecom na vrhu 10. kuće - uspeh u javnim delatnostima i radu sa ljudima, masama.

Sudeći po ovim pozicijama i aspektima, mislim da ti malo nedostaje vere u sopstvenu sreću i da često imaš osećaj nezadovoljstva i neostvarenosti, iako problemi iz te sfere kod tebe nisu nerešivi (zato ne traži samo negativnu konotaciju u svemu :D).
Naravno, ovo je samo jedan segment u analizi horoskopa, ne može se davati konačan zaključak samo na osnovu ovog ;)

Za tebe i ostale, ovo je jedan od tekstova o Fortuni (sa opisom položaja Fortune po kućama), mislim da je dobro pročitati za početak, kao osnovu za dalju analizu (koja uključuje njene aspekte + položaj i aspekte dispozitora)
http://www.treceoko.novosti.rs/code/navigate.php?Id=153

Mnogo ti hvala na svemu :kiss:

aj podelis utisak sa mnom? Meni je u petom u raku.na 26 st. na severnom cvoru.
Oduvek sam se cudila kako meni prazno peto polje, a tako se ceo zivot provodim, za...vam, i stalno imam
neke hobije, i sve mi je nekako naglaseno iz te pete kuce. A kao prazna :)
Mozda me moje buduce dete zna iz nekog proslog zivota...

Moja fortuna je na 15. stepenu Riba, pravi veliki tigon sa Pl iz druge i Mc-om u Raku...
Isto mi je peto polje prazno, u vodoliji. Ne provodim se koliko bih htela, ali me kreativan rad jako privlači. Volim scenske umetnosti... Za dete i prošli život ne znam, u to baš i ne verujem :)
Dopada mi se moja fortuna.

Fortuna u sedmoj kutji:

Kako bi u natalnom horoskopu postojao ovaj polozhaj Fortune u 7. kutji, Sunce i Mesec moraju biti u opoziciji - roditelji su bitno razlichiti u osnovi, a osoba sretju pronalazi u drugoj strani. Sretja nije kod nje nego kod drugih ljudi, kao da natus jedino kroz svog partnera mozhe dostitji sretju, koju nije imala u svom zhivotu, ili nedostaje u njegovom genetskom materijalu. Ljudi koji imaju Sunce/Mesec opoziciju, dobrim delom nose u svojoj prirodi opasnost, da prenesu svoju razlichitost roditelja na svoj brachni zhivot. Vetj u jednoj chetvrtini, oni su opredeljeni da tje imati problem sa partnerom - Sunce i Mesec su, bilo u mushkom ili zhenskom horoskopu, signifikatori za partnere, ono shto ih razlikuje je postavka same 7. kutje, i vladara, kao i Venere, mozhda i neshto iz znaka Vage. Generalno, ovaj polozhaj delom obavezuje da tje i osoba zhiveti na slichan nachin svojim roditeljima. Ako je dobro postavljena u 7. kutji, lepo aspektovana, u konjunkciji sa benefikom, ili ima dobrog dispozitora, zakljuchak je da tje od loshih roditelja, i teshkog odnosa medju njima, ova osoba napraviti veoma veliko zadovoljstvo kroz odnos sa svojim partnerom. Partner je na neki nachin prolaz, kroz koji sretja potencijalno dolazi.
Medjutim, ukoliko je Fortuna "ugashena", loshe postavljena, ili pasivna, a treba proceniti - shta je najnaglashenije, (pritom imajutji na umu da je shto manji orbis - to konkretnija slika), i posmatrati njenog dispozitora koji opisuje realizaciju. Dispozotior je uvek rezultanta - svako ima vladara Fortune, i po dispoziciji tje se videti realizacija. Ako je sretjno postavljena Fortuna u 7. kutji, a dispozitor u 2., natus mozhe imati dobrog partnera, koji tje doneti puno novca, ako je dispozitor u 1. - partner tje pomotji natusu da sebe definishe, i donetje puno lichne sretje.

E divno :sad2:

Kakva te muka uhvatila Samantha? Meni su Sunce i Mesec u 7-moj a fortuna u 12-oj gotovo na izlasku,blizu ASC. Isto vazi za roditelje..ovo jeste kod mene sto se tice srece koju osecam samo kad sam van kuce, i ispunjenje i harmoniju osecam kroz druge ljude, mada meni je takav i natal..

Kakva te muka uhvatila Samantha? Meni su Sunce i Mesec u 7-moj a fortuna u 12-oj gotovo na izlasku,blizu ASC. Isto vazi za roditelje..ovo jeste kod mene sto se tice srece koju osecam samo kad sam van kuce, i ispunjenje i harmoniju osecam kroz druge ljude, mada meni je takav i natal..

pa ovo za roditelje,..mislim moji ok funckionisu mada keva nikada nije zadovoljna mojim ocem a on je dusa od coveka... jel onda znaci da cu ja imatu suprotno od njih?

Jel zna neko da cita taj horoskop sudbine?
Pomerite vreme rodjenja da bi postavili svoj asc. tacno na stepen fortune.
i onda citate horoskop zasebno, e da morate i da postavite sistem jednakih kuca...
evo primera

rana smrt oca em sunce u 8 em SA i PL konjuguju IC.
PL i JU zivim u ogromnom stanu. UR u petom, svaki drugi momak mi je znao astrologiju ili je bi ekscentrik na neki nacin.
NE u 6. polju, pa pomogla bi svakom prolazniku na ulici, pogubljena sam u svojim svakodnevnim navikama. Zdravlje shit - trovanja, alergije sve u simbolici NE. Jedan doktor mi je dao pogresnu dijagnozu i opario se na meni, imala sam bolest kojoj se ne zna uzrok, bila u bolnici i iscezla je sama od sebe...
itd. njega gledate samo gde se koja planeta zatekla, bez dublje analize (stepenovi, dispozitori, vladari) i vidite neku "svoju sudbu"

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back