Tabu?!

UH,par dana nisam svracao kad ono.....Bas se otislo daleko od teme.
Ja sam mislio ovde da pricamo o tabuima uopsteno,ne o magiji,ne o religiji,bogu itd.Ovde je rec o svim tabuima koji postoje,nista konkretno i specificno.Za nesto specificno imaju druge teme pa se moze tamo pisati o tome.

Baš tako :klap:

Dobro jutro

E pa sad baš i nije tako
Htedoh reći ... svaka akcija ima reakciju, ajd' da se kliše izrazim.
Odnosno, kucaj i otvoriće ti se, a još bolje, prvo zvrcni telefonom
Nemoj da još više iskomplikujem, intelegentan si čovek i znaš šta sam time htela reći.

Ma da, ali svrha je ovde u trpeljivosti, jako dobro si me opisala i bez etikete, jer tako i uspevamo nešto da pomerimo. Ostao je polivačina a to me ne interesuje. Svaka akcija ima reakciju naravno ali u divljini. Oko za oko zub za zub a i šire.
Odem u šumu kad mi to treba, naberem šta mi treba ali čak ni ne stanujem tamo. Živim u svom domu i trudim se da ga držim ćistog.

Izvini, ali nisam imala na umu džentlmensko ponašanje dok sam odgovarala na ičiji post. Hvala ti što si me podsetio da je džentlmenstvo nekada postojalo, ja zaboravih

He
Naravno, prava dama nikad nema na umu džentlmensko ponašanje, samo neizostavno primereno reaguje kad nepogrešivo oseti da ga nema. Na ponašanje misle/brinu džentlmeni a dame ga osećaju, jedan od 3D zakona

Iako smo daleko od teme, daj mi molim te pojasni onu boldovanu rečenicu, da ne bude kako sam i ja tebe pogrešno razumela

Mislim inače da su za nekulturno ponašanje najkrivlje žene, zato što isto tolerišu.

Pa okreneš jednostavno. Kad žene ne bi tolerisale primitivizam bi li ga bilo?
Ehej, vi dame se mnogo moćnije od nas kako ne vidiš? Jedino vaša moć leži u negiranju.
Kad žena neće, nema ni života, a o ručku da i ne govorim.

nisi advokat
Izvini ako delujem malo grubo, ali ako ćemo da diskutujemo, možemo to nas dvoje i u okviru teme, koliko je to moguće.

Stoji naravno već odavno nije fer, čovek se ne javlja i to bi trebalo da je dosta. Naleteo sam na njegovu poruku i nadovezao se jednostavno, a sad bih trebao ipak da pročitam šta je bilo pre, jer tabu kao tabu mi ne smeta. U društvu čoveka je neophodan, a ja imam načina da ga obiđem ako mi baš zatreba. Ipak tema je zanimljiva. Pišemo se hvala ti

Do većeri

Dobro jutro :)

Svaka akcija ima reakciju naravno ali u divljini. Oko za oko zub za zub a i šire. Odem u šumu kad mi to treba, naberem šta mi treba ali čak ni ne stanujem tamo. Živim u svom domu i trudim se da ga držim ćistog.

Zaboravio si da napišeš kako i drugi obraz okrećeš :) Samo u divljini? Pa živimo u divljini upakovanoj u šljašteći omot civilizovanosti ... životinje se civilizovanije ponašaju od ljudskih bića.

He
Naravno, prava dama nikad nema na umu džentlmensko ponašanje, samo neizostavno primereno reaguje kad nepogrešivo oseti da ga nema. Na ponašanje misle/brinu džentlmeni a dame ga osećaju, jedan od 3D zakona

Opet se zahvaljujem na podsećanje da su i dame nekada postojale ... znaš, mnogo volim Džej Ostin, ali ličnosti iz njenin romana su odavno SF, sa ili bez 3D zakona.
Zar to nije tabu :lol:

Pa okreneš jednostavno. Kad žene ne bi tolerisale primitivizam bi li ga bilo?
Ehej, vi dame se mnogo moćnije od nas kako ne vidiš? Jedino vaša moć leži u negiranju. Kad žena neće, nema ni života, a o ručku da i ne govorim.

Ne tolerišu sve žene primitivizam, kao što nisu ni svi muškarci primitivni. Treba prihvatiti uostalom činjenicu da jesmo u suštini primitivni (što vrlo često izađe na videlo) i jedina razlika između nas i svih ostalih bića je konfekcija ... ako ne računamo pudlice i ostale šik kuce :lol:
Čekam tvoj koment na temu :lol:

Poslednja izmena:
Dobro veče:D

Zaboravio si da napišeš kako i drugi obraz okrećeš Samo u divljini?

Ovo je interesantno za razmišlajnje, ako se shvati bukvalno, ali verovatno nisam ukapirao, nije to pesnikinja htela da me baci u meditaciju, slutim, a i nekako mi malo vuče na neku žaokicu, a ne kontam. Nema veze, ukapiraču jedared.

Pa živimo u divljini upakovanoj u šljašteći omot civilizovanosti ... životinje se civilizovanije ponašaju od ljudskih bića
.

Upravo na tu divljinu sam i mislio kad pomenuh šumu, ali iako je šuma ne moram da se ponašam kao divljak, Mnogo uzima a skoro ništa pravoga ne daje. Ipak da se to uvidi, treba vremena i pre ili kasnije svaka zverčica to uvidi, to opet znači da su divljaci samo oni odskora i oni koji sporo uče. Tu su negde i džentlmenska pravila, reći ćeš, u osnovi licemerno prenemaganje, jer se tako uz manje energije, ostvaruju nagoni oba pola budimo iskreni.
Ali to je samo osnova, prirodna, animalna proteinska i onome ko ne naslućuje nadgradnju te osnove možeš da tupiš i da otupiš. Ta i slična pravila mogu da ti se čine SF ali ona su izvan našeg vremena, osim možda ponekad u SF.

Ne tolerišu sve žene primitivizam, kao što nisu ni svi muškarci primitivni

To je trenutno stanje stvari, ali očekivani trend je da što više žena, naročito devojaka, toleriše što manje primitivizna, pa će tim sve više muškaraca biti sve manje primitivci, trajaće ali treba izdržati. Nije tema, ali stvarno ne vidim ko će nadolazeču generaciju kultivisati, ako ne majke devojke i supruge, a nipošto bez baba, pa makar i dokonih. Može biti i da niko neće nikoga kutivisati, pa ćemo podivljati. Bivalo je i toga.

…i jedina razlika između nas i svih ostalih bića je konfekcija

Ja sad ne znam šta su ta ostala bića, ali ne mislim da je konfekcija nešto od opšte važnosti.

I NE SLAŽEM SE!!! da ne bude da sam opet samo trpeljiv.

Možda, samo za razliku od ostalih bića, svaki čovek
ima svoj put, ma kuda ga vodio
Tabu?
ima svoje iluzije, ma koliko ga bolele
Tabu?
ima svoje ideje, ma kakve bile
Tabu?
ima svoje želje, ma kome ja pričam kad je
Tabu?

Kao krst, šta li?

Da, ima i tu konfekciju baš ako mora.

Lopta na zemlju ubačaj u teren

Ideja o klubu nije loša, meni na žalost dostupna samo preko Skupe-a, malo sam izvan regiona.

Magija se praktikuje kod nas i na žalost, nije tabu, već pomodarstvo. Pitanje je, kome žrtve magije mogu da se obrate za pomoć? To pitanje sam postavljala već par puta i zbog toga sam otvorila ovu temu.

Dosta teško pitanje, tu mi nešto ne odgovara u suštini
Kako to, kome?
Kome da se obratim kad treba da pređem ulicu? Ako ne mogu sam i ako zataji javna institucija, moram da imam čoveka od poverenja. Kao i za sve drugo. Grešim li?

Tabu je jedan običan psihosociološki mehanizam koji pomaže da ovo naše društvo radi stabilno i napreduje samo onoliko, koliko da se kaže da baš ne stagnira stalno. Mislim na današnje globalno društvo patrijarhata na zalasku. Silne promene kojih smo svedoci nagoveštavaju između ostalog, odbacivanje mehanizma tabua, ali to su do sada samo nagoveštaji, kako vidim. Da se tabui odbace, to je bivalo, ali samo da bi se uveli novi, a da se tabui odbace, kao princip, njie bivalo u poznatoj istoriji iako ista, doduše nerado, pamti pojedince koji su se zdušno za to zalagali, Grof Sen Žermen npr.
Magija ili bar ono što masa pod tim podrazumeva je tabu, pre svega zato što u samoj svojoj osnovi poriče činjenicu, da je unutrašnji lični svet svakog od nas, potpuno odvojen od spoljnog sveta koji nam je manje ili više zajednički. O ovom bi se dalo diskutovati tabuisi i taburetisti?
To je je jedan veliki tabu u svakom od nas i kao i svaki drugi, podseća me na čuvara ograde tora za nas ovce, postavljenog tačno iznad jednog slabog mesta na ogradi, da pazi hoće li se koja usuditi da prismrdi blizu.
Pozdrav o Skrivena i svima ostalima, idem da uhvatim još štogod od punog Meseca

Laku noć ti Luna

Back