- Poruka
- 400.120
Kako je trenutno 7, 6 milijardi ljudi na svetu a do 2030 predvidja se da ce biti 8, 5 milijardi..odgovor je da nema smisla
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Kako je trenutno 7, 6 milijardi ljudi na svetu a do 2030 predvidja se da ce biti 8, 5 milijardi..odgovor je da nema smisla

Pa ovakoNema smilsla,velika prevara...
Staromondno.
Mislim da je nasa generacija shebana bas od nase dece.
Nasa greska...
Nazalost,moram da konstatujem,bolje da NE.
Znam da boli,boli i mene,ali skinimo masku i stvarno i kazimo,jel su nam ta deca stvarno trebala?Cemu sluze?
Imam sina 44 g.cerka 34...kao da ih nemam...
Zivot sam im dala i pare.
Cerka moje drugarice mi kaze,odlucili smo da nemamo decu!
Super!
Moje pitanje je cemu sluze deca?
Pa ne nose sva deca očeve geneJeste. Previse glava, premalo ljudi. Ako pricamo o vremenu u kom zivimo,kada je stvaranje potomstva u velikoj meri posledica racionalne odluke (uz izuzetke) u poredjenju sa vremenom nasih prapredaka, kada se radilo samo na "kvantitetu", pa ako neko dete i nastrada"ne mari",pravi se drugo, peto... Dolazimo do zakljucka da se svest roditelja u mnogo cemu izmenila, evoluirala, tako da ja sada imam nekonvencionalan savet za sve koji se kolebaju oko potomaka... Ako ste spremni da usvojite dete, spremni ste i da ga sami donesete na svet. Mnogima ce ovo delovati cudno, ali cinjenica da je neko spreman sebe (pozrtvovanost, vreme i ljubav) da pokloni dusi koja ne nosi njegove gene, to je prava osoba za vaspitanje deteta, jer brine o DUSI a ne radja, ne pravi, jer je "krajnje vreme" ili da sutra ima ko da ga "gleda" , ili da ima kome da "ostavi mukom stecene cigle"...
Uopste nije poenta gen, vec motiv radjanja.Pa ne nose sva deca očeve gene

Sad imam 44 i jedna od prednosti ovih godina je u tome što ljudi konačno veruju u ono što im govorim ( mada ih se generalno ne tiče moj privatni život))******.Nema smilsla,velika prevara...
Staromondno.
Nasa greska...
Znam da boli,boli i mene,ali skinimo masku i stvarno i kazimo,jel su nam ta deca stvarno trebala?Cemu sluze?
Super!
Muškarci generalno imaju više taj osećaj da ih neko nasleđuje ovo ono. Mislim slabo rade, pa previše razmišljajuKaže meni otac pre neki dan da je potpuno svejedno da li ja uopšte postojim, jer nemam decu i nisam produžila... šta, DINASTIJU?
Nisam rodila - e pazi sad- NASLEDNIKA/E.
Naslednike ČEGA tačno?
I još što reče jednom jedan forumaš najsmešnije mi je kad mi kaže "Ja sam te napravio" oooo j e b o t e....ni majka mi ne prebacuje što se onoliko mučila da me rodi, i prihvatila je moju zrelu odluku da nemam decu, a otac kaže da nije bitno uopšte da li postojim, žena ako ne rađa, bezvredna je?
Sreća da sam se samo nasmejala na to.
Uostalom, upravo takvi zatucani patrijarhalni stavovi su doprineli mojoj odluci da nemam decu. (To sam odlučila negde sa 12- 13 godina, ali mi niko nije verovao, svi kao iiiihhhh, mlada si, promenices mišljenje...i tako do 38- meSad imam 44 i jedna od prednosti ovih godina je u tome što ljudi konačno veruju u ono što im govorim ( mada ih se generalno ne tiče moj privatni život))
Ko voli sebe, voli i druge koji su mu srodni.
A ko voli druge, razmišlja u kakav svet ih donosi.
ako si radjala da bi se obezbedila za stare dane, onda zaista bolje i da nisiNema smilsla,velika prevara...
Staromondno.
Nasa greska...
Super!
''Ko oseća da mu život postaje pretežak usled opadanja snage, taj pažljivo razmatra da li ima smisla da prokreacijom produžava agoniju.''
Ako je to bilo upućeno meni, ne, moja snaga ne opada, moj život tek počinje.
Enivejz, ako ti treba neka pomoć povodom nečega, možeš da mi se obratiš, ne moraš da se pasivno agresivno izlivaš ovuda.