T I T O - najveća misterija novije naše istorije

• Začetnik teme Začetnik teme proka
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

tita bi klonirao ...

• da

• ne

• ne znam

• odbij !!!

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
А шта је то вама било тако тешко после " деведеситих" ? Нико вас није пипнуо, нисте хапшени, нисте забрањивани , није нико одговарао ни судски ни морално што је био, ко већи, а ко мањи у том систему.
И немојте се стално одрицати Милошевића он је ваш, био и остао. Аваши су и данас и у парламенту и увласти, Која то вас мука мори ?
Опет тртљаш безвезе.
Данас у Парламенту и Председништву Републике Србије, седе (а не раде) ликови четничке идеологије. Преброј их по странкама.
А први у Србији и четник по вокацији (чак војвода) каже и ово:
– Србија не сме да се опредељује и волео бих да води политику као што је некада Јосип Броз Тито, али треба да усклађује своју спољну политику са ЕУ – изјавио је председник Србије Томислав Николић.
https://facebookreporter.org/2014/06/10/четнички-војвода-николић-србија-тре/

Poslednja izmena od moderatora:
Zove je odrpani anarhističko antiglobalistički lumpenprolerijat isfrustriran zbog ličnih neupeha i šaka neonacista sa margina evropskih društava , EU ima hiljadu mana al je taj naziv koji impcira povezivanje sa Nemačkom u vreme nacista notorna glupost van svake pameti , čak ga ni vidjeniji i normalniji evroskeptici ni ne koriste .
Najzanimljivije je što oni koji EU nazivaju IV Rajhom i porede je sa III , u isto vreme "firera" tog IV Rajha , tetka Angelu i uopšte Briselsku vrhušku najžešće i najviše napadaju i pljuju upravo zato što je po njihovom mišljenju suviše otvorena i tolerantna prema ljudima druge nacije ,vere i boje kože od njene sopstvene i što ugrožava versku ,rasnu i etničku čiostoću bele Evrope ,što dovoljno govori o kakvim se maloumnicima i glupanima radi .

Банди, нисам знао, да британску озбиљну штампу, а не таблоиде, воде " одрпани анархостичко антиглобалстички Лумпенпролетери и да се они налазе и у британском парламенту , на пример. То што си ти и твоји истомишљеници ( укључујући парламентарну већину и опозицију у Србији) јако забринути и погођени што се неко усуђује да вам дира " тетка Ангелу " којој се ова власт, свако мало заклиње на верност и " не скретање са пута" не даје ни теби ни било коме право да ниподаштава и пљује различито мишљење .

Опет тртљаш безвезе.
Данас у Парламенту и Председништву Републике Србије, седе (а не раде) ликови четничке идеологије. Преброј их по странкама.
А први у Србији и четник по вокацији (чак војвода) каже и ово:
– Србија не сме да се опредељује и волео бих да води политику као што је некада Јосип Броз Тито, али треба да усклађује своју спољну политику са ЕУ – изјавио је председник Србије Томислав Николић.
https://facebookreporter.org/2014/06/10/четнички-војвода-николић-србија-тре/

Ја, Добро Дошли и даље не могу да разумем шта то ти и твоји истомишљници подразумевате под термином " четничка идеологија".
Овде је приписујеш глобалистима из власти и опозиције , колико видим, а то је смешно и контрасикторно свему што би евентуално могло да се назове четничком идеологијом .
И пробај и ти да нешто ново кажеш о теми а не да се бавиш овде данашњим политичким личностима и њиховим изјавама, које су ван ове теме.
А могао би да престанеш и са безобразлуцима и вулгарностима на личној основи.

Ја, Добро Дошли и даље не могу да разумем шта то ти и твоји истомишљници подразумевате под термином " четничка идеологија".Овде је приписујеш глобалистима из власти и опозиције , колико видим, а то је смешно и контрасикторно свему што би евентуално могло да се назове четничком идеологијом . И пробај и ти да нешто ново кажеш о теми а не да се бавиш овде данашњим политичким личностима и њиховим изјавама, које су ван ове теме.А могао би да престанеш и са безобразлуцима и вулгарностима на личној основи.

Tи то апсолутно заслужујеш!

Каква је ЕУ држава слободно мислећи људи врло добро знају Деки за то је и зову Четврти Рајх., то нису ни Срби ни четници измислили. О прроди те творевине најбоље говори чињеница да су увели комесаре:per:
Али све то нема никаве везе са темом на којој смо.

kako nema kad non stop clanovi krunskog saveta i danica draskovic spominju tu rezoluciju saveta evrope o osudi titoizma kako mora da je usvojite u skupstini da bi vas razmatrali za pridruzivanje

- - - - - - - - - -

Pa EU je sasvim legitimno napadati i biti protiv nje ,kao što rekom ima gomila smislenih razloga za to, samo je glupost porediti je sa Hitlerovim Rajhom . pogotovo je glupo kada je porede ksenofobne organizacije i političari iz same EU .
zasto kad joj je cilj obracun sa Rusijom
i opet su tu sateliti poput rumunije,poljske,letonije a i srbija je na tom spisku da treba bude poligon zapada za obracun sa Rusijom

- - - - - - - - - -

А шта је то вама било тако тешко после " деведеситих" ? Нико вас није пипнуо, нисте хапшени, нисте забрањивани , није нико одговарао ни судски ни морално што је био, ко већи, а ко мањи у том систему.
И немојте се стално одрицати Милошевића он је ваш, био и остао. Аваши су и данас и у парламенту и увласти, Која то вас мука мори ?

o kome pricas? dovoljno da ti ugase radno mesto,izbace na ulicu i tu je kraj price
sta te briga prijatelju za hapsenje i ostalo kad nemas leba da jedes

kako nema kad non stop clanovi krunskog saveta i danica draskovic spominju tu rezoluciju saveta evrope o osudi titoizma kako mora da je usvojite u skupstini da bi vas razmatrali za pridruzivanje

- - - - - - - - - -

zasto kad joj je cilj obracun sa Rusijom
i opet su tu sateliti poput rumunije,poljske,letonije a i srbija je na tom spisku da treba bude poligon zapada za obracun sa Rusijom

- - - - - - - - - -

o kome pricas? dovoljno da ti ugase radno mesto,izbace na ulicu i tu je kraj price
sta te briga prijatelju za hapsenje i ostalo kad nemas leba da jedes

Па како сад то''угасе радно место'',ко одлучује о томе?,зар нису радници били ВЛАСНИЦИ фабрике :hahaha:

Па зар је друг тито лагао кад је 53-е (ил'беше 57-е) гласно рекао ''фабрике радницима'':hahaha:...и кад сам ја лепо питао ''ГДЕ ТО ПИШЕ''? односно има ли неки ДОКУМЕНТ којим се потврђује да је неки део фабрике лично мој они мене на ''информативни разговор'':eek:

Биће да је ''највећи син'' осим што је био и ''неуспешни обијач каса и сефова'' био и лажов...каже народ лепо ''ко краде тај и лаже''...

Pa nista nije dato Hrvatima, ne FANTAZIRAJTE VISE!!

Ne vredi , gubis vreme .... ne kapira covek i to je to.

Добро господо.
Ја лажем и фантазирам.
Лаже и фантразира Сабор Хрватске и хрватска држава кад каже: ,,Po prvi put službeni status „Lijepa naša“ dobila je 29. veljače 1972. godine ustavnim amandmanom prema kojem je proglašena službenom himnom Socijalističke Republike Hrvatske."

Онда лаже и фантазира устав Социјалистичке Републике Хрватске из 1974 кад каже следеће:

Član 5.

Za građane Socijalističke Republike Hrvatske postoji republičko državljanstvo.
Državljani Socijalističke Republike Hrvatske istovremeno su državljani Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije.
Državljani drugih republika Jugoslavije imaju na teritoriji Socijalističke Republike Hrvatske ista prava i dužnosti kao i njezini državljani.

Član 8.

Himna Socijalističke Republike Hrvatske je "Lijepa naša domovino"

NARODNE NOVINE Petak, 22. veljače 1974.
USTAV Socijalističke Republike Hrvatske
Članovi 5. i 8. NARODNE NOVINE Broj 8 - srtana 117 (strana broj 8 u PDF formatu)

Добро господо.
Ја лажем и фантазирам.
Лаже и фантразира Сабор Хрватске и хрватска држава кад каже: ,,Po prvi put službeni status „Lijepa naša“ dobila je 29. veljače 1972. godine ustavnim amandmanom prema kojem je proglašena službenom himnom Socijalističke Republike Hrvatske."

Онда лаже и фантазира устав Социјалистичке Републике Хрватске из 1974 кад каже следеће:

Član 5.

Državljani Socijalističke Republike Hrvatske istovremeno su državljani Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije.
Državljani drugih republika Jugoslavije imaju na teritoriji Socijalističke Republike Hrvatske ista prava i dužnosti kao i njezini državljani.

Član 8.

Članovi 5. i 8. NARODNE NOVINE Broj 8 - srtana 117 (strana broj 8 u PDF formatu)

Samo da dodam za one koji ne znaju da je ta himna bila himna ustaša pod kojom je zaklana silna nejač!
Degutantno i odvratno je bilo posle rata uopšte i pominjati tu ustašku himnu ali josip broz je bio svijesni hrvat(kao što onomad reče tatko u hrvata,franjo tuđman),koji je bukvalno nastavio politiku ante pavelića

Kolega Стари Хусар ne sekirajte se mnogo,opštepoznato je ko ovde na formu izmišlja i laže gore nego baron Minhauzen a često tu svoju bolest projektuje na druge kolege forumaše

Poslednja izmena:
Неки од наших саговорника су нас редовно информисали о програмима РТС - а и других телевизија о емитовању партизанских филмова.У последње време су су са тим престали и ућутали се.
П а господо јесте ли научили како се зове та планина у Србији, бар са телевизије ? :D

Sad možeš i ti da nudiš proizvode i usluge samo ako hoćeš , a možeš i da otvoriš menjačnicu .

To za vreme diktature nisi mogao ni da sanjaš.

Јалови су и бесмислени покушаји наших саговорника да неким, истргнутим из контекста, примерима из материјалне сфере оправдају онај политички систем, али им , очигледно, ништа више не стоји на располагању.
Несрећни догађаји с краја Другог рата су тадашњу заједничку државу одвели на пут без повратка у правцу који сасвим сигурно није био у интересу српског народа. То јесте чињеница и то је каснија , сада већ историја, показала и доказала. Тај политички систем је био ћорсокак, али наши саговорници то не могу или не желе ни да виде ни да признају, на првом месту самима себи. Идеологија на којој је систем поччивао је доживела пропаст у читавом свету, а њена варијанта у нашем случају, је довела до трагичних последица које ћемо још јако дуго осећати.
Оно што није у реду је покушај да се то забашури и да се новим генерацијама Срба који живе у самосталној држави Србији наметну комплекси некаве кривице, на основу лажних слика и Потемкинових села којима нас наши саговорници засипају, У том смислу наметања Србима осећања кривице се ни мало не разликују од оних , са којима се иначе не слажу ни идеолошки ни цивилизацијски, који то исто, из својих разлога покушавају.

taj, kako ti kažeš "ćorsokak" je trajao punih 50 godina, šta to govori?

dal o titu ili o srbima? ;)

Свакако да говори и о њему и о Србима, Проко, једнако као што и данашњи политички догађаји говоре и o политичарима и о Србима .

Само што ја сматрам да је та теза лицемерна и злонамерна. То је она иста теза која се провлачи и даље када су у питању Руси. Оптуживати народе за диктаторе и диктаторске режиме је бесмислено и подло, јер су ти народи, и Срби и Руси , најгоре прошли у тим диктаторским режимима и били под највећим притиско, са дугорчним последицама и огромним жртвама. То приличи Проко, по мом мишљењу, западној цивилизацији, која и онако вековима гаји подозрење и анимозитет према нама из сасвим другачијих разлога који им не служе на част, али мисли да теби не приличи.

Poslednja izmena:
Sad možeš i ti da nudiš proizvode i usluge samo ako hoćeš , a možeš i da otvoriš menjačnicu .

To za vreme diktature nisi mogao ni da sanjaš.

Totalno netačno prijatelju.Za vreme Tita moglo se ovdi zameniti dinar ili kupiti,bile su mnoge banke i primali su Švajcarsku valutu,bila je i škola za Jugoslovenske radnike i da ti ne nabrajam puno.
Sve to prijatelju imaš miz prve ruke iskreno rečeno.Sada je to sve ukinuto više Srbija neće ni Švajcarski franak da primi.Čak su mi rekli ukoliko pošaljem osobi koja je primaoc biće vraćeno.
Iskreno prijatelju ostajem bez teksta šta ispade posle Broza daleko bilo.To su činjenice šta da radimo kada je tako kako je.Tu čak ostaje Proka i Blajbi bez teksta na takve činjenice.

Добро господо.
Ја лажем и фантазирам.

Član 5.

Član 8.

Ja sam ti postavio pitanje GDE JE TA HIMNNA BILA INTONIRANA U INOSTRANSTVU izmedju 1972 i 1990 kao HRVATSKA HIMNA?

Da li je hrvatskim sportistima Parlovu, Benesu, Bjedov i ostalim slavnim sportistima intonirana na pobednickom postolju TA himna ili "Hej Sloveni"_

Poslednja izmena:
Totalno netačno prijatelju.Za vreme Tita moglo se ovdi zameniti dinar ili kupiti,bile su mnoge banke i primali su Švajcarsku valutu,bila je i škola za Jugoslovenske radnike i da ti ne nabrajam puno.
Sve to prijatelju imaš miz prve ruke iskreno rečeno.Sada je to sve ukinuto više Srbija neće ni Švajcarski franak da primi.Čak su mi rekli ukoliko pošaljem osobi koja je primaoc biće vraćeno.
Iskreno prijatelju ostajem bez teksta šta ispade posle Broza daleko bilo.To su činjenice šta da radimo kada je tako kako je.Tu čak ostaje Proka i Blajbi bez teksta na takve činjenice.

To ti i kažem prijatelju, eto ti šanse da ti otvoriš sopstveni biznis o čemu stalno pričaš po forumu.

To za vreme diktatora nisi mogao, a sad možeš.

Nisi bre smeo da nosiš devize u novčaniku, a kamo li da biznisuješ legalno.
Prve menjačnice su otvorene tek za vreme Slobodana.

Čak su i Čolu uhapsili zbog deviza, a zamisli šta bi tek udbaši uradili nekom ko je bez crvenog pedigrea.

Mora da te ispravim prijatelju.Nikada nisam imao problema sa devizama a prilično davno ih imam.Ovo oko Čole je tačno jer se i dan danas ovde hapse kriminalci.Čak su komšiku moje sestre nabili 4 god.robije
za vreme Tita,a samo je "ocenu popravila" za pare.Daleko bilo ko da je čoveka ubila,danas ideš na robiju i kada nečoveka ubiješ. Ne reče prijatelju zašto pare ne primaju iz CH.To kod Tita nikad nije bilo.

Ustvari, što više razmišljam o tim nesrećnim vremenima, to mi više pred oči izlazi slika Orvelove vizije budućnosti.
Tužno i poražavajuće je što se ni danas ne otrežnjuju neki ljubitelji Orvelovih svinja.

b644113a28c86e598139182235053c4b.jpg

- - - - - - - - - -

Mora da te ispravim prijatelju.Nikada nisam imao problema sa devizama a prilično davno ih imam.Ovo oko Čole je tačno jer se i dan danas ovde hapse kriminalci.Čak su komšiku moje sestre nabili 4 god.robije
za vreme Tita,a samo je "ocenu popravila" za pare.Daleko bilo ko da je čoveka ubila,danas ideš na robiju i kada nečoveka ubiješ. Ne reče prijatelju zašto pare ne primaju iz CH.To kod Tita nikad nije bilo.

Čola je bio proglašen da je kriminalac zato što je imao devize i zato je uhapšen .

To ti i govori o tome da u SFRJ nisi smeo da imaš devize.

Nisi bre smeo da nosiš devize u novčaniku, a kamo li da biznisuješ legalno.
Prve menjačnice su otvorene tek za vreme Slobodana.

Čak su i Čolu uhapsili zbog deviza, a zamisli šta bi tek udbaši uradili nekom ko je bez crvenog pedigrea.

По писању неких наших саговорника би се рекло да смо ми живели у сасвим различитим државама:roll: , а нисмо.
И не ради се само о томе да су неки ту стварност гледали кроз ружичасте идеолошке и партијске наочари, него да је то друштво било итекако подељено и поред свих прича о једнакости. Све су те приче , о једнакости, о братству - јединству, о слободи итд. доживеле исту судбину - показале су се лажне.

Видели смо и почетак и крај и крах тог режима и политичког система. То што су се неки, на личном плану, окористи тим системом им свакако не даје никакву тапију да траже универзално признавање својих ставова а најмање још и да га глорификују.
У свим аутиритарним режимима постоје и постојали су и појединци и слојеви друштва који су од таквих ситема извукли неку вајду, али то говори о њима, а не о тим режимима.

По писању неких наших саговорника би се рекло да смо ми живели у сасвим различитим државама:roll: , а нисмо.
И не ради се само о томе да су неки ту стварност гледали кроз ружичасте идеолошке и партијске наочари, него да је то друштво било итекако подељено и поред свих прича о једнакости. Све су те приче , о једнакости, о братству - јединству, о слободи итд. доживеле исту судбину - показале су се лажне.

Видели смо и почетак и крај и крах тог режима и политичког система. То што су се неки, на личном плану, окористи тим системом им свакако не даје никакву тапију да траже универзално признавање својих ставова а најмање још и да га глорификују.
У свим аутиритарним режимима постоје и постојали су и појединци и слојеви друштва који су од таквих ситема извукли неку вајду, али то говори о њима, а не о тим режимима.

Prijatelju, ja sam ziveo u vise zemalja, a jos vise sam u zivotu proputovao...

I TVRDIM danas, kada se sve sabere i oduzme, da se NAJKVALITETNIJE zivelo 1965 do 1985 u Jugi!

To je kada se glada UKUPAN kvalitet zivota najveceg dela populacije.!

Svi koji tvrde nesto drugo ili ne znaju, ili su zlonamerni ili sa njima nesto nije bilo u redu.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back