Разговарали смо о томе већ, али свако мало нас наши саговорници својим писањем доводе поново на исту причу.
Више од пола века је прављен један морбидан експеримент са одгајањем генерације за генерациојом људи на лажним вредностима ,на лажној историји и тумачењу стварности и поимању света , а све заогрнуто у потпуно религијски концепт култа личности и нико за то још није ни прозван, а камоли позван на одговорност.Колико ће деценија бити потребно да се пониште ( ако икада) резултати то злочиначког подухвата ? Свестан сам да се то дешавало свим грађанима те бивше заједничке државе, али ме они у овим разговорима не занимају, они ће да се са тим боре како знају и умеју. Мене занимају Срби и држава Србија.
Не би непоменик и његово тврдо језгро верника и пропадника могли да оставе све то што су чинили толико дуго, јер њих је било , у врх главе десетина хиљада све са СКОЈ - вцима, да нису имали сагласност и вољу много већег броја Срба који су им то омогућили.
Тоталитаризам се зато тако зове што обухвата све сегменте и све аспекте друштва над којим се спроводи и за то је потребана армија кадрова свих профила.
Зато би било пристојно, ако ништа друго, да нам ти су који свесно и с вољом и полетом учествовали у томе, они кажу "градили земљу, ( али су градили и нове људе, како је то њихов вођа рекао : " изградит ћемо новога човјека", за ту земљу коју су градили), данас не држе лекције и поново покушавају да продају рог за свећу генерацијама које немају ништа са том државом , јер је више нема, са тим системом и његовим партијском руководством и начелима, пошто и тога више нема.