Svi Vi koji sledite put srca...javite se

Pa dobro, svaki čovek tumači isti simbol na drugačiji način, date su nam različite staze ka istom... Čak i čovek sam, hodeći sopstvenim putem, na raznim tačkama svoga puta drugačije tumači isti slibol. I šta sad, zar zbog toga treba prekinuti komunikaciju sa svima oko sebe i sa samim sobom? Zbog različitosti? Možeš li zamisliti takav svet?...Mukla tišina... :| Zato nam je dato Srce...da bi nam ubrzalo putovanje ka Dobru kroz svu tu različitost i promenljivost...

.......

Prilozi

• normal_%C2%A9Virginia_Lee_Tree_girl_sculpture_copy.jpg
    normal_%C2%A9Virginia_Lee_Tree_girl_sculpture_copy.jpg
    16,8 KB · Pregleda: 7
‚‚Svaki put kada bih stupao u povišeno stanje svesti uvek sam osećao kao da mi sa očiju spada veo, kao da sam ranije bio delimično slep, a sada mogu da vidim. Sloboda i čista radost koje su me obuzimale u tim prilikama ne mogu se uporediti ni sa čim što sam ikada iskusio. A ipak, istovremeno, postojalo je i zastrašujuće osećanje žalosti i čežnje koje je išlo ruku pod ruku sa tom slobodom i radošću. Don Huan mi je rekao da ne postoji celokupnost bez tuge i čežnje, jer bez njih ne može biti trezvenosti, niti dobrote. Mudrost bez dobrote, rekao je, i znanje bez trezvenosti, beskorisni su.‚‚

‚‚Unutrašnji oganj‚‚

‚‚Šta mi zaista radimo, don Huane?"! upitao sam. ‚‚Da li je moguće da se ratnici samo priremaju za smrt?"‚
‚‚Nipošto!", rekao je blago me tapšući po ramenu. ‚‚Ratnici se spremaju da budu svesni, a potpuna svest im dolazi tek kada u njima nema više nimalo samovažnosti. Tek kada su ništa, oni postaju sve."
Utihli smo na tren. Onda me je don Huan upitao da li sam u agoniji zbog samosažaljenja. Nisam odgovorio jer nisam bio načisto.
‚‚Nije ti krivo što si ovde, zar ne?" upitao je don Huan uz bojažljiv smešak.
‚‚Sigurno da mu nije krivo", uveravao ga je Henaro. Onda je za trenutak izgledalo da se dvoumi. Počešao se po glavi, onda me pogledao i podigao obrve. ‚‚Možda ti je krivo", rekao je. ‚‚Jel ti krivo?"
‚‚Sigurno da mu nije krivo", sada je don Huan uveravao Henara. Ponovo je češkao glavu i izvijao obrvama. ‚‚Možda ti je krivo?" rekao je. ‚‚Jel ti krivo?"
‚‚Sigurno da mu nije krivo!" grmnuo je Henaro i obojica su prsnula u neobuzdan smeh.
Kada su se smirili, don Huan je rekao da je samovažnost pokretačka sila svakog napada melanholije. Dodao je da ratnici imaju pravo na stanje duboke tuge, ali da je tuga tu samo da bi ih zasmejala.

‚‚Unutrašnji oganj‚‚

Dragi moji prijatelji...šaljem obojici milion poljubaca...

grad sam podnela kao i sve ostalo što se samnom dešava ovih dana...vrlo deprimirajuće...eto, ponekad se desi da nekud iščili sva snaga iz čoveka..i onda je potrebno vreme da bi se povratila...treba samo sačekati da prodje..

O,Hekate draga moja,da smo blize pozvao bi te na caj,ovako samo mogu da ti posaljem svu pozitivnu energiju koju posedujem i da se nadam da ces biti bolje...A,hoces...Takodje i Kako hocu...
Jednom, naleto, voleo bih da predjem Dunav i vozim biciklo podno Karpata pa se vratim u domovinu, u tvoj lepi mirni gradic...

“Umesto izraza kojim procenjujemo (kao sto su dobar ili los) kako bismo sebe svesno izdvojili od drugog, najjednostavnije I najkorisnije moralno vrednovanje je da odredimo stepen razdvojenosti ili jedinstva. Smatrajte da su misli I dela koja vas radvajaju na nizem stepenu moralne lestvice. Misli I dela koja vas spajaju su na visem stepenu.

Umesto etiketiranja kao “dobar” ili “los”,jednostavno koristite svoje saznanje koje odredjuje do kog stepena vas vase misli I dela razjedinjuju ili sjedinjuju u vasim osecanjima prema drugima. Misli I dela koje cine da se osecate razlicitim od drugih ne dozvoljavaju da zivite punim zivotom,a ona koja omogucavaju da VI dozivite ljubav I jedinstvo harmonizuju vasu energiju sa energijom sveta oko vas.

Kada se dvoumite da li da nesto uradite ili ne,samo se zapitajte da li vam to stvara osecaj posebnosti u odnosu na druge ljude ili vas blagonaklono upucuje na njih.”

Ken Keyes jr.

Nadam se da se niko nece ljutiti ako se malo umesam, najvise strahujem od nekoga koji mozda cita ali ne pise...
Jedan mislilac je davno rekao ovako (sto ne znaci da se ja slazem):
- Muskarci uvek moraju biti spremni za rat, a zene uvek treba da su trudne.
Sta vi mislite o tome i kako to tumacite?
U svakom slucaju svima zelim lepu subotu vece, dobar provod i mirnu nedelju.

Back