john doe
Veoma poznat
- Poruka
- 14.018
Za otvaranje samo jednog oblika preduzetništva mom prijatelju trebalo je 3 meseca.
A pare su nebitne. Možda je dao isto toliko ili malo više ali trebalo mu je puna 3 meseca.
A što se tiče kredita, nema dana a da mi ne stigne ponuda od neke banke i to za kredite od 20.000-200.000 evra pa čak i više.
Nažalost i pored najbolje volje da smislim ili osmislim posao došao sam do saznanja da u današnjoj Srbiji ne postoji posao koji može da otplati takav kredit ili bar da mi obezbedi sigurnost u poslovanju.
I bavim se proizvodnjom. A od kredita sve što sam video to je jedna velika 0 (nula) jer me to savršeno ne intersuje.
I još nešto, kredit se danas može uzeti samo za proizvodnju ali koja bi trebala da bude sigurna investicja. Sve ostalo je siguran put u propast.
Kada si tako pametan i bistar zašto sam ne rizikuješ daš kao garanciju svoju imovinu i započneš "siguran" posao.
Osećam da sediš u nekoj sigurnoj državnoj fotelji i odatle pametuiješ kako je sigurno i odlično privatno poslovanje kada se uzmu krediti.
Prikane ti si isti onaj zelenašu samo što ti nagovaraš ljude na ludi korak. I verovatno za to dobijaš dobru proviziju ....
Varaš se, nisam u državnoj službi. Profesionalac sam u deficitarnom zanimanju i traže me. Ne zaradjujem puno, ali sa 600 eura plate plaćam režiju. Ostalo radim polu-legalno, i planiram da legalizujem svoj posao, ali ne ulazim u to jer je nesigurno. Imovinu još otplaćujem, pa ne može biti zalog, ali veruj mi, da mi treba, stavio bi je, ne plašim se da ću kalirati da ne mogu da plaćam rate kredita. Ako si voljan, možemo otvoriti temu i postaviti biznis plan i proračune, i videćeš da je ralnost negde između tvog i mog stava. Vidiš, glupani prosperiraju, jer ne tazmišljaju previše o posledicama, već grizu i guraju. Ta hrabrost je uvek potrebna u poslu.