Svi lekari na "stubu srama", bez izuzetka

Мени изгледа да од овога неће бити ништа страшно... за дисциплинско и правно гоњење ће бити потребни прави људи са правим причама па је то у реду. Најбоље што ми изгледа да ће се из овог извући је да људи буду упозорени на неке ствари пре него што одаберу лекара...

Било би добро да се уноси који довољно остаре бришу (или склањају из јавности) и тако омогуће да се поправљање слике "осети".

Super, napljuvao sam ih samo tako. :super:

Znog takvih kao ti je i zatvoren. I treba da je zatvoren, jer o takvoj sam zloupotrebi pisala.

sve se suze niz guzicu slivaju! :hahaha:
ochigledno je da je Platonida lekar,i da brani struku,
ALI dokle god ona i njoj slichni budu tolerisali MESARE I UBICE medju svojim kolegama,
do tad ce svi oni biti ista govna kao shto i jesu!

Necu te prijaviti za ovo, samo cu reci "PRC" za tebe i takve :arrow:

E bas mi je drago. :) :heart: :vatromet:

Protiv korupcije treba da se bori na drugaciji nacin, a ne unistavnjem privatnosti lekara. :klap:

Poslednja izmena:
Protiv korupcije treba da se bori na drugaciji nacin, a ne unistavnjem privatnosti lekara. :klap:

Nije u pitanju samo korupcija, jer korupcija je samo delić crnog mozaika, koji se krije ispod belog platna.
Lažne dijagnoze, nameštene invalidnine, pogrešno lečenje itd.
Ko misli da ne postoji sprega između kriminalaca i policajaca, kriminalaca i sudija, kriminalaca i političara, i najzad, između kriminalaca i lekara?
Ova poslednja je najperfidnija veza, jer ovi drugi direktno, neposredno dolaze u dodir sa čovečijim životima i imaju moć da odlučuju o životu i smrti.

Činjenica je da su za poslednjih desedak godina, mnogi lekari se naglo obogatili, a pošto živimo u neuređenom društvu, ostaje prostor za sumnju da je poreklo tako stečenog materijalnog bogatstva, proizvod nelegalnih, prikrivenih radnji.

Poslednja izmena:
Nije u pitanju samo korupcija, jer korupcija je samo delić crnog mozaika, koji se krije ispod belog platna.
Lažne dijagnoze, nameštene invalidnine, pogrešno lečenje itd.
Ko misli da ne postoji sprega između kriminalaca i policajaca, kriminalaca i sudija, kriminalaca i političara, i najzad, između kriminalaca i lekara?
Ova poslednja je najperfidnija veza, jer ovi drugi direktno, neposredno dolaze u dodir sa čovečijim životima i imaju moć da odlučuju o životu i smrti.

Činjenica je da su za poslednjih desedak godina, mnogi lekari se naglo obogatili, a pošto živimo u neuređenom društvu, ostaje prostor za sumnju da je poreklo tako stečenog materijalnog bogatstva, proizvod nelegalnih, prikrivenih radnji.

ma niiiiissssuuuu,to sve go poshtenjachina do poshtenjachine...a obashka to shto tretiraju ljude kao stoku i to bezrepu...
da ne pricham o tome kako uzimaju pare od farmaceutskih kuca da narodu prepisuju njihove lekove...i time testiraju
svoje proizvode na zhivim zamorchicima...sve je to ista bagra,i dok sami lekari koji poshteno rade svoj posao,
i koji se zalazhu za to da medicinska struka bude poshtovana kao nekad,koji ne primaju mito,i ne ubijaju ljude,
javno o tome ne progovore,i stanu u odbranu svojih ljudskih,etichkih i profesionalnih nachela,od toga nema nishta!

ma niiiiissssuuuu,to sve go poshtenjachina do poshtenjachine...a obashka to shto tretiraju ljude kao stoku i to bezrepu...
da ne pricham o tome kako uzimaju pare od farmaceutskih kuca da narodu prepisuju njihove lekove...i time testiraju
svoje proizvode na zhivim zamorchicima...sve je to ista bagra,i dok sami lekari koji poshteno rade svoj posao,
i koji se zalazhu za to da medicinska struka bude poshtovana kao nekad,koji ne primaju mito,i ne ubijaju ljude,
javno o tome ne progovore,i stanu u odbranu svojih ljudskih,etichkih i profesionalnih nachela,od toga nema nishta!

Istina, postoji i problem klanova, zbog čega su mnogim poštenim mladim lekarima zaključana vrata i ovi i ako žele da sebe daju za boljitak, to nisu u mogućnosti da učine, pa su tako pacijenti ograničeni na pomoć onih, koji drugima zabranjuju da se radi bolje od onoga kako se trenutno radi.
Da ne pričamo previše o vezi između lekara i lažnih veštačenja, u sprezi sa osiguravajućim društvima itd.
Te se vrte ogromne pare, a mogućnosti za zloupotrebu su veoma velike, tim pre kada se sve to dešava u neuređenom društvu, gde se novcem lako kupuje poštenje, a lažima lako dolazi do reputacije.

Ljudi su izgubili veru u bolje sutra, većina misli da se boljitak može samo naslediti, ali ne misle da se boljitak može izgraditi, strpljivim i požrtvovanim radom.

Glupost.

Najveće psihopate danas nose bele mantile.

Srpski lekari su naličje zdravstva.

Neviđena sramota je to što oni rade sa ljudima.

Imam i ja šta da napišem.

Ајде не тамбурај безвезе.
У овој држави ништа не функционише али зато су лекари увек најгори. :roll:

Баш ме занима како би функционисало здравство да у њему ипак нема и добрих лекара.

Ко разуме, разуме.

А сајт је забрањен, и нека је.
Како може неко ко не познаје неки материју да процењује да ли је неки лекар добар или није?
Како ја да кажем за неку оперску певачицу или гитаристу да ли је добар или није кад се нисам школовала за то?

Друго, то што је неко имао лоше искуство са лекаром, у смислу нељубазности, откуд знамо да га није испровоцирао, налупетао се, правио паметан?
Небројено је могућности.
Као што остављам могућност и да лекар није на висини задатка.

А сајт је забрањен, и нека је.
Како може неко ко не познаје неки материју да процењује да ли је неки лекар добар или није?
Како ја да кажем за неку оперску певачицу или гитаристу да ли је добар или није кад се нисам школовала за то?

Može, tako što taj neko ode na operaciju, na primer, katarakte, a lekar zbrza posao pod izgovorom da ima neki seminar, pa ovaj što je operisan na jedno oko progleda kako treba, a na drugo progleda kako ne treba.
Da je posao rađen u privatnoj bolnici, bilo bi drugačije, a pitanje je zašto?

I koliko lekara koristi državnu bolnicu za organizovanje i promociju posla u privatnoj bolnici?
Po principu da su određene usluge sračunato onemogućene da se vrše u državnoj ustanovi, kako bi se vršile u privatnoj, a ne zato što državna ustanova zaista nije u mogućnosti da jednu takvu uslugu vrši, već što je sračunato onemogućena da je vrši.
To je kao kada bi profesor u školi rekao đacima, deco od danas nećemo više učiti geometriju, a ko hoće da je nauči, neka ide privatno kod profesora paje da mu ovaj daje časove, jer geometrija će se tražiti na pismenom.

Као што остављам могућност и да лекар није на висини задатка.
Ooo, znaš kakvih ima? Nikad nisi bila bolesna u mom selu:D? Pa meni moja dr koju ne mogu da menjam, osim da idem kod privatnika, ladno kaže da nezna da mi objasni šta znači to što je inače vrlo čitko napisao specijalista(koji nema vremena).
Ili vas sočno opsuje kad vas ispraća iz ordinacije, kao u sebi, ali svi je čujemo :azdaja:
Ili recimo, danas vam neće prepisati lek, ili dati uput, pa neka vam je hitno, njoj se neće :banovati::banovati:
I sad, ako je ocenim lošom ocenom, nisam realna? Ma ajde.

Poslednja izmena:
Doktora ima svakojakih,svako je za sebe i svoju struku strucan,dok se nedokaze suprotno.Ali ja mislim da smo malo skrenuli sa temem(uredu je i vas pogled,to stoji).Nisu svi doktori isti i po struci i kao licnosti,treba gledati struke u kojima su otvorene mogucnosti da se krse osnovna ljudska prava pre svega.Kada spoznamo da nama nisu ugrozena prava koja nam po zakonu pripadaju i koja svi lekari postuju,mozemo da se bacimo na mito i druge oblike kriminala(ili cega vec)Ja smatram da je psihijatrija ta koja ima slobodu i prostor za krsenje ljudskih prava od strane doktora,to je bila normalna pjava u psihijatriji donedavno kada je uopste i pokrenuta ideja o korupciji doktora.Kako jedan lajik covek iz naroda sto bi se reklo moze da parira u znanju sa jednim doktorom(ja tvrdim da nemoze) i taj neuki covek se nadje u situaciji da mora da se leci terapijama koje necine samo lekovi nego raznorazne metode,kako da taj laik zna da su mu ljudska prava ugrozena kad on ni nezna sta su to ljudska prave,osim sto je cuo za njih na tv-u.Ovde govorimo o osnovnim pravima koja su za sve ljude jednaka,da bi dosli do odnosa pacijent doktor(koja je tajna po etici )gde i nastaje sva ta magla i mogucnost da se krse prava.

Dilema bi trebala da bude kako lekari krse nasa ljudska prava i pored tolikog obrazovanja i skolovanjai,kako prepoznati da su nam ljudska prava ugrozena radom lekara i kome se obratiti?Jel vidite da pricamo o standardnoj trala la prici,on mi je uzeo sto evra,isao sam privatno kod njega i platio to debelo(zar nevidite da to drzava sama dopusta).Ako vam nije tesko pogledajte zakon o zdravstvenoj zastiti i pogledajte kako i po kojim pravilima lekari treebaju da rade.

Ti ces da pises, ali nema ko da proverava da li su tvoji navodi tacni ili nisu.

Tako da svaki psihopata moze da pise sta zeli o lekarima i jos da ih ocenjuje.

Kad su toliko "brizni" zasto nisu sve drzavne sluzbenike, javne radnike stavili na "stub srama" jer i kod njih je korupcija ogromna, i veca nego kod lekara?

Nego je nekom krivo sto nije zaposljen pa je dokon, a dokoni um smislja svasta.

Ne sporim da ima korupcije u zdravstvu, ali ovo nije nacin.

Lekari su najusiljeniji i uzimaju najvece pare u proseku, tako da je ovo odlicna ideja.

S kakvim psihopatama rade, nije ni cudo ako su postali psihopate.

Pogotovu sto ih glupim zakonima i normama iz EU, nase ministarstvo tera da se ponasaju kao na proizvodnoj traci, a ne kao sa covekom i pacijentom.

Srpski lekari uglavnom rade sa pogubljenim penzionerima, ali pogubljeni penzioneri i ne znaju da koriste internet, tako da nema opasnosti od njih po ovakvim anketama.

Net koriste osobe kao sto je nasa npr. jeka. I ma sta sve ja najgore mislio o njoj, ako nekada bude htela da zbog svog konkretnog slucaja javno pljuje po lekarima, ima moju punu podrsku.:ok:

Lekarski lobi je najjaci lobi u srednjoj klasi parazita u nekoj drzavi, i njega je potrebno razbucavati po svim savovima.

Poslednja izmena:
Pa kako to da urade kad im preti otkaz ako ne pregledaju toliko i toliko pacijenata dnevno? Oni nemaju vremena da se posvete pacijentu kako treba.

S druge strane, oni dobri ne mogu da "vuku" one lose. Ali ovakvim "akcijama" mogu oni koji su ni krivi ni duzni da "nastradaju".

To mozda vazi samo za lekare opste prakse. A i sta lekaru opste prakse treba vreme da bi pregledao pacijenta? Ono 'Izvinite gospodine, treba mi sat i po da bi vam napisao uput za pulmologa, izmerio temperwturu i prepisao antibiotik'. Ma idi begaj.

A sto se tice lekara specijalista i njihovoj preopterecenosti, to picolina nemoj ni da mi pominjes.

Poslednja izmena:

Back