Svetsko prvenstvo u fudbalu (Katar 2022)

Prvenstvo osvajaju?

• Ukupno glasova
    61
  • Anketa je zatvorena .
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Dakle, jesu li Hrvati imali sreće?
Apsolutno.
Da li je Brazil dominirao?
Apsolutno.
Ali moraš ih priznati da su pokazali srce, nisu se usrali nego nastavili, i koliko god je to loše izgledalo, nije džaba ona narodna da "sreća prati hrabre".
A penali nakon izjednačenja - Brazilci u šoku, Hrvati napaljeni: rezultat toga sasvim očekivan
Dalje ide srećniji tim,ne umanjujem uspjeh već potcrtavam razlliku u kvalitetu.Tvoja reprezentacija je pokazala karakter u toku utakmice igrajući po planu,koliko su im ovi omogućili s tim što su Brazilci imali svoje šanse koje nijesu iskoristili osim ove jedne.To uvijek predstavlja rizik,da visiš o golu prednosti.I upravo to što su tvoji igrali i dalje pokazuje karakter tima.Ali se kad pogledaš kako je Brazilac pokušavajući da orme lootu Modriću a samo dao for istom koji ovaj koristi da asistira asistentu za gol ne mogu oteti utisku koji imam.Da tvoji prosto imaju sreću na prvenstvima svijeta.I da je nesrazmjera značajnih njihovih uspjeha na SP u odnosu na postignuti najveći uspjeh na EP(jedno četvrtfinale) vidljiva.Ja se bolje razumijem u analizu astroloških faktora nego fudbalskih pa i govorim iz ugla gdje više znam.Logika fudbala a možda i vjerovatnoće bi rekla da sad na narednom EP idete visoko.Idući onom logikom,pa u formi ste.Ja kažem da se slično na evropskim prvenstvima neće desiti jer postoji i ova logika astroloških faktora.I koju naravno gleda samo rijetki broj njih.Ali toj logici vrijeme potvrđuje ispravnost.Činjenice potvrđuju zapravo.Ja se ne bih iznenadio kad bi na kraju tvoja reprezentacija osvojila titulu prvaka svijeta jer karte koje sam napravio uoči SP govore da je i to moguće.
Kao jedinu reprezentaciju koja po mojoj analizi ima približan astrološki faktor sreće za uspjeh na ovom SP izdvajam Portugal.I na koji sam tipovao na samom početku SP slijedeći logiku karti.

Pa i nece bas biti da je Brazil bio dosta bolji, mislim sad kad neko to procita mogao bi da pomisli da je maltene samo Brazil igrao a Hrvatska igrala bunker 120 minuta i tri pasa nije mogla da poveze a zaista daleko od toga, zapravo skroz suprotno, istina doduse da je Brazil imao vise udaraca na gol i nesto konkretnije sanse ali Hrvati nisu uopste delovali inferiorno ili bili u podredjenom polozaju, apsolutno su uspeli da nametnu stil i ritam igre koji njima vise odgovara, na kraju utakmice imali su cak i malko vise loptu u svom posedu, imali su nesto vise dodavanja i uspesnih dodavanja od Brazilaca, dobili su vise duela, a broj napada tokom utakmice je bio negde oko 155 - 130 u korist Brazila , znaci i tu su bili onako dosta izjednaceni, ono bilo je jasno tokom meca da utakmica nije jednosmerna ulica gde jedan tim igra a drugi se samo brani vec je bilo evidentno da igraju dve vrhunske i dve ravnopravne ekipe i da su penali zapravo verovatno i najposteniji i najpravedniji nacin da se odluci ko ce od njih dalje.
Jasno kao dan. U veznom redu su ih Modrić, Kovačić i Brozović izludili. Ubili su ih ritmom i razvlačenjem, točnim pasovima. Obrambeno su unatoč 3-4 čiste prilike Brazilaca odigrali skoro pa savršeno. Ono što nisu spasio je čudesni Livaković. Juranović je odigrao utakmicu života, Guardiol standarna predstava jednog on najboljih stopera svijeta (ako ne i najbolji). Lovren, Pašalić (dok je igrao sve što se napravilo ofenzivno je išlo preko njega) fantastični.

Hrvatskoj je ustvari najlošiji igrač na terenu bio onaj koji je zabio za izjednačenje. Petković je do gola bio katastrofalan. Izuzev one rolice nije mogao ništa. Brazilci su ga brzinom sasjekli. I taj šut kod gola je zajebo, ali spasio ga je odbitak. Oršić vrhunski odigrao ono malo što je dobio.

Čudesna, baš čudesna predstava Hrvatske protiv Brazila. Ne Danske, Rusije, pa čak ni Engleske. Nego Brazila.

https://www.google.com/amp/s/amp.theguardian.com/football/2005/jan/21/newsstory.sport5

To je ta vijest,nista izmisljeno, posto imam fikciju kao sto lik kaze.Opet ponavljam nemam nikakav animozitet prema Argentini kao drzavi ,njihovoj kulturi narodu, Istoriji

Ovdje jasno pricam o njihovom fudbalu koji je sraman zbog svega sto su radili da bi dosli do titula.Nikada nece biti kao Brazil.A nisam navijac ni jedne ni druge samo realno konstatujem
Te diro neko

Hrvatskoj je ustvari najlošiji igrač na terenu bio onaj koji je zabio za izjednačenje. Petković je do gola bio katastrofalan. Izuzev one rolice nije mogao ništa. Brazilci su ga brzinom sasjekli. I taj šut kod gola je zajebo, ali spasio ga je odbitak. Oršić vrhunski odigrao ono malo što je dobio.
Bio je loš ukupno. Ali osim gola je imao i onu solo akciju kada je prošao driblingom kroz dvojicu Brazilaca i, pored još jedno trojice u kaznenom prostoru, idealno poslužio Brozovića rolicom na 16 m. Broz je poslao loptu u tribine, ali Petković je sve odradio savršeno.

Bio je loš ukupno. Ali osim gola je imao i onu solo akciju kada je prošao driblingom kroz dvojicu Brazilaca i, pored još jedno trojice u kaznenom prostoru, idealno poslužio Brozovića rolicom na 16 m. Broz je poslao loptu u tribine, ali Petković je sve odradio savršeno.
Pa i spomenuo sam tu rolicu, ali izuzev nje je sve napravio katastrofalno. Upropastio je jedno 3-4 dobra izlaska i polukontre kada je otezao sa predajom lopte pa mu je ovi uzeli.

Igrati protiv Hrvatske je prilično nezgodno znajući da od 6 nokaut tekmi na ova dva prvenstva 5 ih je završilo s remijem i svih 5 puta Hrvatska je prošla , a čak 4 puta na penale. Ako ne vodiš recimo u 80- oj počinje te hvatati panika jer se Hrvatska vraća u drugom produžetku i to pred sam kraj protiv jednog Brazila. Penale protivnici Hrvatske ne trebaju ni izvoditi, tu su poraženi prije početka

"Dajte, molim vas – Hrvatska je imala jedan šut"​

https://www.b92.net/sport/qatar2022/vesti.php?yyyy=2022&mm=12&dd=09&nav_id=2256829
Likovi igraju anti fudbal već 20g, sramota od sportista takvih još gore od trenera koji forsiraju takvu igru. Dosadno, bunkeraški čekajući neku kontru pa da ga na mutno zavuku ako ne biće penali :bljak:
Daj jbt zgadi mi spor
Hrvatska uopće nije igrala bunker i imala je tri velike šanse. Bunker je igrala Grčka 2004- e na EP pod Ottom Rehagelim ali to ti nije smetalo jer ne bila riječ o pravoslavnoj braći🤪 Kad smo kod SP- a i bunkera, pokušaj naći snimku tekme Holandija - Škotska iz 1998 pa uči što je bunker😁

"Dajte, molim vas – Hrvatska je imala jedan šut"​

https://www.b92.net/sport/qatar2022/vesti.php?yyyy=2022&mm=12&dd=09&nav_id=2256829
Likovi igraju anti fudbal već 20g, sramota od sportista takvih još gore od trenera koji forsiraju takvu igru. Dosadno, bunkeraški čekajući neku kontru pa da ga na mutno zavuku ako ne biće penali :bljak:
Daj jbt zgadi mi sport
Oprostiti ćemo Titeu na ovoj izjavi. Znamo da ga je slomilo. Jeb.ga, mi nemamo 11 igrača Reala, Citya ili PSG-a, nama s klupe ulaze igrači Torina, Dinama, Hajduka ili Rangersa. Pa smo opet izdržali tu razinu kvalitete, i prošli. Tko gubi ima se pravo ljutiti.

Sad Argentina. Čekamo s nestrpljenjem. Riješiti ćemo ih bez produžetaka. Kočnice su otpuštene.

Smara što se sve utakmicezavršavaju penalima.
Šta nas ne pobjede prije penala? A nije da nisu imali prilike. Danska, Rusija, Engleska, Kanada, Japan, Brazil. Svi su vodili i Hrvatska je sve vratila u egal i preokrenula. Nevjerojatna mentalna snaga jedne ekipe.

Hrvatska uopće ne igra defenzivan nogomet. Onaj tko realno rezonira je jučer vidio da je Hrvatska pokušavala igrati prema naprijed. Odigrali smo 4-5 vrhunskih kontri gdje je falio zadnji pas, malo mirnoće ili sreće da se to kvalitetnije završi. Ovaj puta je ubo Petko, prošli put Perišić, pa prije njega Krama i Livaja.

Brazil je individualno strašno kvalitetna ekipa i ako im daš prostora i loptu oni će te pojesti. A opet ih se zatvorilo, umirilo i na kraju pobijedilo. Zato što smo strašno tehnički potkovani i zato što se ta tehnička kvaliteta najbolje vidjela kako im je ovaj trojac u sredini sakrio loptu. Oni su pokušavali igrati presing, i nametnuti neku run and gun utakmicu, ali od toga nije bilo ništa.

Koje 3 velike šanse? Pa na celom prvenstvu sve zajedno niste imali 3 šanse izuzev protiv raspalih Kanađana
Perišić odma na početku, sad ne znam ko nakon što je Petković nanizao Brazilce i dodao a taj pucao preko gola iz izgledne situacije, i naravno Petkovićev gol. Kad se pogleda malo, hrvatske prilike su bile bolje i razrađenije, brazilske prilike su bile ako im se odbije balun u moru noga igrača u hrvatskom šesnaestercu.

Šta nas ne pobjede prije penala? A nije da nisu imali prilike. Danska, Rusija, Engleska, Kanada, Japan, Brazil. Svi su vodili i Hrvatska je sve vratila u egal i preokrenula. Nevjerojatna mentalna snaga jedne ekipe.

Hrvatska uopće ne igra defenzivan nogomet. Onaj tko realno rezonira je jučer vidio da je Hrvatska pokušavala igrati prema naprijed. Odigrali smo 4-5 vrhunskih kontri gdje je falio zadnji pas, malo mirnoće ili sreće da se to kvalitetnije završi. Ovaj puta je ubo Petko, prošli put Perišić, pa prije njega Krama i Livaja.

Brazil je individualno strašno kvalitetna ekipa i ako im daš prostora i loptu oni će te pojesti. A opet ih se zatvorilo, umirilo i na kraju pobijedilo. Zato što smo strašno tehnički potkovani i zato što se ta tehnička kvaliteta najbolje vidjela kako im je ovaj trojac u sredini sakrio loptu. Oni su pokušavali igrati presing, i nametnuti neku run and gun utakmicu, ali od toga nije bilo ništa.
Ne mislim samo na vas. Generalno, ljudi žele da gledaju fudbal ne lutriju.

Messi najodvratniji Igrac.Na faci mu se vidi da je neki olos od osobe.Al ono prikriveni.Teski klosari ona ekipa Argentine,jos onaj trener im je prava faca da te zezne na ulici za male pare.Odvratni.

Lautaro,Messi bas neke stetne face.Kako su gadjali klupu Holandije sramni.Najsramnija nacija fudbalska koja je 2 Mundijala uzela na prevaru.Trovali su protivnicke Igrac,dali gol rukom.I ljudi se mnogi tome dive,uzas.U kakvom svijetu zivimo.
mozda si u pravu za ostale stvari o argentini koje pises

ali je mesi jedan od najvecih sportsmena na svetu

i pored toga sto je najbolji nije ohol i bahat kao oni mnogo losiji

i treba da ima kredita ponekad da mu se progleda kroz prste , nije igrao rukom da promuva loptu ili da da gol

nego da prekine igru. eto napravio faul, presudi slobodan udarac zbog igranja rukom i teraj dalje.

Screenshot_20221210-110150~2.png

Mijesas igru samu i taktiku na terenu sa samim odnosom fudbalera prema fudbalu kao sportu.

Ja kada sam pomenuo Argentince nisam ih pomenuo u kontekstu poredjenja sa Hrvatima
ili sa bilo kojom drugom selekcijim, nego sam govorio uopsteno

Hrvate si ti pomenula i totalno ih nelogicno uvela u pricu

Nisu Hrvati niti Srbi trovali tudje Igrace,prijetili drugim igracima da ce im noge biti polomljenjne ako dobiju utakmicu nego Argentinci.

Drugo je ako neko igra defanzivan povucen fudbal,to je dio igre kao i ofanziva
Hrvati i Srbi u nogometu su poznati po fair playu,nikad nisu namjestali utakmice.
Slaveni od tate Slavena.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back