Svetsko prvenstvo u fudbalu (Katar 2022)

Prvenstvo osvajaju?

• Ukupno glasova
    61
  • Anketa je zatvorena .
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Meni nije jasno kako su spremni u klubovima a u reprezentaciji ne...
U reprezentaciji se cuvaju noge,da bi mogli biti zdravi u klubovima gde ih masno placaju.Da osvoje svetsko Vucic im daje 30.000 eur kao odbojkasicama.Zvizde im muda.Eto kako.A i takticki jako lose.Jednostavno nam je napadacka formacija cela ekipa i hebi ga.U swici se njih 11 i brane i napadaju po celom terenu.Moderan fudbal.Sredinu terena kao da nismo ni imali.Praznina bez trcanja.Od Brazila su igrali samo 60 minuta identicno sve 3 utakmice.Tu je delovalo i ok i onda tezak pad rastroj,gubljenje kondicije,izgubljenost u vremenu i prostoru.Meni nije delovalo da ova nasa ekipa ima poslozeno sve izvan terena.Nekog odnosa tu i nije bilo.Pod moranje sve!

Meni liči na kasirku iz Maxija tj Carefour-a. 😂

E brate kakvih sve i kasirki ima, ono mozak da ti stane kad ih vidis u onim klompama. :)

Inace sto se mene tice na ovom Mondijalu definitivno glavna zvezda sudinica Stefani Frapar :) , recimo na ovom Mondijalu najjaci utisak na mene su ostavile ekipe kao sto su Japan, Senegal, Maroko, Juzna Koreja, Australija a sto se tice igraca pojedinacno bas ni za jednog ne mogu da kazem da je ostavio neki poseban utisak na mene kao recimo 1994. Romario i Bebeto, Roberto Badjo, Stoickov, Georgi Hadji ili recimo 1998. Dzej Dzej Okoca, Batistuta, Zidan, Djorkaef, Brajan Laudrup, Suker, Sedorf, Davids, Marselo Salas i Ivan Zamorano ili 2002. Ronaldinjo, Titi Kamara, El Hadji Diuf, Hakan Sukur, Klose ili 2010. Diego Forlan, Asamoa Djian, Gonzalo Iguain, Kasiljas, Cavi, Iniesta, David Vilja ili 2014. Dzejms Rodrigez, Kejlor Navas, Tomas Miler ili recimo na proslom SP 2018. Mbape, Luka Modric, Mandzukic, Heri Kejn, Romelo Lukaku, Eden Azar, Grizman…ono na svakom SP dosad je neki igrac iskakao ili nekoliko njih za koje smo mogli reci eee ovaj igra turnir zivota ili sad na ovom prvenstvu nova zvezda je rodjena , na ovom prvenstvu kao da nema takvog ili takvih , tako da na mene najjaci utisak definitivno je ostavila Stefani Frapar , na ovom prvenstvu ostavila je jaci utisak na mene nego bilo koji igrac ;)

Нажалост, оно чега сам се прибојавао - десило се!
То сам наговестио пред почетак утакмице са Камеруном. (Види цитат у прилогу). Некако је то друго полувреме у све три утакмице су за нашу репрезентацију била фатална. Тада је наш тим примао голове. Нажалост!
Немам намеру да сада ја паметујем и образлажем разлоге неуспеха. То је посао људи из Фудбалског савеза и ужег руководства репрезентације.
Бојим се нерешеног резултата са Камеруном и пораза од Швајцараца!
Досад сам се само једном појавио са коментаром у вези наше репрезентације (на страни:18, пост: 443) и изгледима за пролаз даље. То су радили (и урадили) многи ,,познаваоци'' фудбала у свету а ја само истичем зебњу баш онако како сам написао у наслову овог коментара.
Превише је оптимизма и буке а врло мало реалности.

jedino mi nikako da bljesnemo

a imali smo generaciju mladih koja je bila prvak sveta pre 7 god

i umesto da svi oni igraju , mozda 1-2 da zamenis

vecine nema

taman su u pravim godinama, oko 26
Ta generacija mora da sazri u svojim klubovima, da igra vrhunske utakmice u Evropi sa svojim timovima pa tek onda tako formirani da grade reprezentaciju. To se sa našima nije desilo. Mi ovde imamo Milinković-Saviće, Živkovića, Veljkovića i na klupi Babića,Rajkovića i Gruju Većina završila po osrednjim timovima,neki ni to, nijedan ne igra u vrhunskom timu lige petice čini mi se. Trenutno je Sergej u Laciu najbliži tome. I sada je apsurdno očekivati da sa 30 godina budu okosnica reprezentacije.
Propala je ta generacija.

Ta generacija mora da sazri u svojim klubovima, da igra vrhunske utakmice u Evropi sa svojim timovima pa tek onda tako formirani da grade reprezentaciju. To se sa našima nije desilo. Mi ovde imamo Milinković-Saviće, Živkovića, Veljkovića i na klupi Babića,Rajkovića i Gruju Većina završila po osrednjim timovima,neki ni to, nijedan ne igra u vrhunskom timu lige petice čini mi se. Trenutno je Sergej u Laciu najbliži tome. I sada je apsurdno očekivati da sa 30 godina budu okosnica reprezentacije.
Propala je ta generacija.
imaju ispod 27 jer je to takmicenje za mladje od 20, tako da su u bas pravim godinama

uostalom sergej i mitrovic i jos neki su igrali tada

u fudbalu sta naucis do 20 - to ti je to , posle samo malo brusenja i odrzavanje kondicije

a cak i bez toga znaju da igraju , tim je vazniji od pojedinca

uzalud orkestar ako svako svira svoju pesmu

imaju ispod 27 jer je to takmicenje za mladje od 20, tako da su u bas pravim godinama

uostalom sergej i mitrovic i jos neki su igrali tada

u fudbalu sta naucis do 20 - to ti je to , posle samo malo brusenja i odrzavanje kondicije

a cak i bez toga znaju da igraju , tim je vazniji od pojedinca

uzalud orkestar ako svako svira svoju pesmu
Nije Mitar igrao tamo.

I opet, već su odavno trebali da sazre kao profesionalci. Većina je potpuno nestala a ostali su mediokriteti. Jedino Sergej ima neke šanse. Pa jedan od nosilaca igre te repke Živković je igrač PAOK-a pobogu a Grujić je epizodista u Portu.
A za sledeće svetsko će biti oko 30. Dakle ništa od toga. Ta generacija je izgubljena za nas u smislu nekih vrhunskih igrača i rezultata kakav su imali oni iz generacije ex-yu 87'

Nije Mitar igrao tamo.

I opet, već su odavno trebali da sazre kao profesionalci. Većina je potpuno nestala a ostali su mediokriteti. Jedino Sergej ima neke šanse. Pa jedan od nosilaca igre te repke Živković je igrač PAOK-a pobogu a Grujić je epizodista u Portu.
A za sledeće svetsko će biti oko 30. Dakle ništa od toga. Ta generacija je izgubljena za nas u smislu nekih vrhunskih igrača i rezultata kakav su imali oni iz generacije ex-yu 87'
da , on nije

zivkovic i tadic su bili najbolji medju nasima

da, za sledece mora mladji, spakovati vec danas neku ekipu od oko 21 god , pa da se razvijaju

da , on nije

zivkovic i tadic su bili najbolji medju nasima

da, za sledece mora mladji, spakovati vec danas neku ekipu od oko 21 god , pa da se razvijaju
Nije ni Tadić igrao :lol:
Čovek je bukvalno pred penzijom ;)

Inače ne možeš "ti" da spakuješ i da ih razvijaš, tj pod ti mislim na naš savez. Oni moraju imati razvojni put vrhunskog igrača a to je da igraju u vrhunskim klubovima najjačih liga i evropska takmičenja da bi došli do te faze. To je na ličnom nivou ipak i da kažemo sposobnosti menadžera.

Nije ni Tadić igrao :lol:
Čovek je bukvalno pred penzijom ;)

Inače ne možeš "ti" da spakuješ i da ih razvijaš, tj pod ti mislim na naš savez. Oni moraju imati razvojni put vrhunskog igrača a to je da igraju u vrhunskim klubovima najjačih liga i evropska takmičenja da bi došli do te faze. To je na ličnom nivou ipak i da kažemo sposobnosti menadžera.
mozda da probaju sa najboljim timom srpske lige , da mu dodaju samo nekoliko igraca koji skripe

il da bude odbrana partizana, vezni red vojvodine a napad zvezde( cisto kao primer)

jer ovako nam ocito ne ide ;)

Šta sad ? Imamo dobar napad . Nisu se obrukali. Koliko smo mogli , toliko.Neki se nisu ni plasirali u takmičenje .Nemojte da ste nerealni .

Imamo dobar napad, tj igrace, i srednji red (polutke krila) zaista odlicne

ono gde smo se izblamirali je ODBRANA .Nedopustivo je da izvines na izrazu radovno trpanje te odbrane i 8 primljenih golova.

Zbog odbrane smo gubili utakmice i jedva sacuvali bod protiv kameruna posle 3-1.

Covek je jednostavno diletant za odbranu, to ga ne zanima. Opravdanja su toboz bila kako je to proizvod napadackog stila. Pa izvini, napadacki igra i brazil spanija francuska, engleska pa opet vidimo po cetiri u zadnjoj liniji....

Drugo, mi u toj odbrani imamo sve same dunstere, i poludunstera pavlovica...

Nije bitno kojeg da stavis dunster pa dunster, dal to bio veljkovic mladenovic erakovic ili S MITROVIC kao najveci tutuban isto ti je...

ali opet podjes od stare narodne dva losa ubise milosa, pa onda lepo stavis cetiri u zadnju liniju, bolje cetiri tutubana no tri zar ne?

Mislis zbog davanja golova da se nismo skroz izblamirali? pa ako pogledas prognoze amerikanaca i ostalih strucnih sajtova prije odlaska u katar svi su potpisali da imamo odlican napad i venjake ali da nam je odbrana katastrofalna , postavka takodje i da je to velika mana te da nemamo sanse za dalji plasman...

nisu to pisali bezveze...

covek je prosto diletant za odbranu to ga ne zanima ...

zamisli samo da ovqkvom napadu koj iredovno svakome daje golove (osim bruke s brazilom gde nismo imali ni jedan sut ka golu ali i to je do postavke igre) , da das odbranu jednog brazila, spanije, francuske...

druga bi tu prica bila, otisli bi daleko...

Фалио нам је играч попут Немање Матића, мени што је највише сметало је неповезаност одбране и напада...дакле средина...кад нас противник притисне не можемо да изнесемо лопту са своје половине...ужас... такве екипе не треба ни да размишљају о нападу већ сви у свој шеснаестерац... бункерица бато...

Фалио нам је играч попут Немање Матића, мени што је највише сметало је неповезаност одбране и напада...дакле средина...кад нас противник притисне не можемо да изнесемо лопту са своје половине...ужас... такве екипе не треба ни да размишљају о нападу већ сви у свој шеснаестерац... бункерица бато...
mi smo mesto matica spali na gudelja da odigra tu ulogu... a to je ko dupe i oko da prostis...

Nije Piksi kriv.. da bi napravio neki rezultat mora da su ti skoro svi igrači makar na 80 % svojih mogućnosti..
Kod nas na prvenstvu to su bili samo golman, Pavlović i Žile.. Dva glavna igrača SMS i Tadić na 50 %.. Mitar, Kostić i Vlahović povređeni došli.. protiv Kameruna smo izgubili prvenstvo.. juče i da smo dobili vratili bi se kući

pogledajte ovaj naslov, datum je oktobar 2021 pre zavrsetka kvalifikacija gde je ostalo jod dve tri da se odigraju...

Srbija ima drugu najgoru odbranu: Moćni napad pokriva promaju pred golom

FUDBAL Autor:Dušan Marković09. okt 202110:14 > 10:25

Dragan Stojković Piksi je dolaskom na mesto selektora Srbije doneo novu energiju i igru na gol više, čime se nadoknađuje to što "orlovi" imaju drugu najgoru odbranu od ekipa koje se nalaze na pozicijama za plasman na Mundijal u Kataru 2022. godine.

Fudbaleri Srbije nastavljaju kvalifikacije za Svetsko prvenstvo, u subotu (20.45) igraju u Luksemburgu, a tri dana kasnije dočekuje Azerbejdžan u istom terminu i obe utakmice biće direktno prenošene na TV Nova S.

Selektor Stojković je doneo nešto novo, Srbija opet igra dobar fudbal, nadmeće se i to je donelo rezultate, jer je u mečevima na startu kvalifikacija Srbija uspela da nadoknadi propuste, preokrene protiv Irske i izvuče bod protiv Portugala. Kada gledate ovaj tim kako igra, ni jednog trenutka nemate dilemu da će ekipa postići pogodak.

Međutim, uprkos efikasnom i ofanzivnom fudbalu, Srbija ima velikih problema na drugom kraju terena. Sa sedam primljenih golova u kvalifikacijama (gol razlika 12:7), naša reprezentacija je jedna od najlošijih koje se nalaze na prve dve pozicije na tabeli u svim grupama.

Slabiji učinak ima samo Jermenija koja je primila devet golova (7:9), dok su Česi primili sedam golova (8:7) kao i naši fudbaleri
. To znači da čak 17 timova koji se nalaze na mestima koje nose direktan plasman ili vode u baraž za Svetsko prvenstvo, ima bolju odbranu od Srbije.

to je tri kola pre zavrsetka kvalifikacija, primili smo jos...

i porazavajuci zakljucak za odbranu

Odbrana naše reprezentacije je kapitulirala u svih pet utakmica kvalifikacija, a poražavajuća je činjenica da u mečevima sa Luksemburgom i Republikom Irskom u Dablinu rival nije stvorio nijednu stopostotnu šansu prema zvaničnim statistikama, ali je ipak uspeo da zatrese mrežu.

busi nas i luksemburg...

dakle PAMETNOM DOSTA , godinu dana posle toga mi na istom, piksi i dalje diletant za odbranu, samo sto je razlika sada veca, bar u tome sto na mundijalu nijesu protivnici luksemburg irska azerbejdzan!!!

godinu dana je imao da promeni i resi problem onoga o cemu ceo svet pise...

diletant!

Nije Piksi kriv.. da bi napravio neki rezultat mora da su ti skoro svi igrači makar na 80 % svojih mogućnosti..
Kod nas na prvenstvu to su bili samo golman, Pavlović i Žile.. Dva glavna igrača SMS i Tadić na 50 %.. Mitar, Kostić i Vlahović povređeni došli.. protiv Kameruna smo izgubili prvenstvo.. juče i da smo dobili vratili bi se kući
evo ga i diletant bot

i on se pravda sa povredama napadaca...

pa napad je i tako rovit bio dobar, odradili su posao

ODBRANA DILETANTU ODBRANA!

tu si imao zdravstvenu situaciju savrsenu! ali za diletante ona ne postoji i nije potrebna jel de...

mi smo mesto matica spali na gudelja da odigra tu ulogu... a to je ko dupe i oko da prostis...
Ја сам се надао да Сергеј може то да одигра иако то није његово место...друго после утакмице са Швајцарском је јасно да Влаховић и Митровић не могу захедно без обзира што су обојица дали лепе голове. Влаховић се до свог гола није видео није примио лопту човек...који ће нам у тиму два центарфора? Кад смо причали о томе овде да треба да играмо са два нападача надао сам се да овај други може више да допринесе у игри, пасовима, креирању...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back