Svetsko prvenstvo u fudbalu (Katar 2022)

Prvenstvo osvajaju?

• Ukupno glasova
    61
  • Anketa je zatvorena .
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Mislim da Brazil ima veliku šansu. Da od 2006. nisu imali veću. Btw, ovo su neke najrealnije prognoze. Nisu od kladionica. Opta je prilično ozbiljna kad se radi o nogometnoj analitici. Argentina je visoko vjerojatno radi kostura. Francuzi jer su branitelji, i radi nemoguće individualne kvalitete. Makar mislim da su u vezi pretanki za obranu naslova. Iako će vjerojatno opet igrati isto. Imaju dobrog golmana, beton obranu, i ubojit napad. Znači čim dođe jača utakmica, tj. čim dođe KO faza, rado će prepustit loptu protivniku i čekat kontru. A znamo da imaju igrače za istrčavanje tih kontri. Ali volio bi ih vidjet kako love rezultat sa Rabiotom i Guendouzijem. Osim Camavinge stvarno ne vidim igrača u toj vezi sposobnog nešto odigrat kada Francuska gubi. Ili su preneiskusni za taj nivo, ili nemaju dovoljnu kvalitetu. I Španjolce i Nizozemce vidim iznad Francuske, a kamoli Engleske. Engleskoj predviđam žešći fail. Osminu će vjerojatno proć jer imaju smiješnu grupu i križaju sa sa smiješnom grupom. Osim ako ne zajebu i budu 2. u grupi, onda će ih Nizozemci počistiti već u osmini. Inače QF im je krajnji domet. Plus, navodno između Southgatea i igrača ne cvjetaju ruže još od finala EURA.
brt msm da će neko iz Evrope osvojiti.. Brazil je uvek jak al nešto im ne ide u zadnjih 20 godina na WC..msm da ćemo i mi da ih sapletemo već u prvom kolu a onda im je protiv Swiss biti il ne biti.. nije im sigurno ni prolaz grupe po meni..daleko je titula

brt msm da će neko iz Evrope osvojiti.. Brazil je uvek jak al nešto im ne ide u zadnjih 20 godina na WC..msm da ćemo i mi da ih sapletemo već u prvom kolu a onda im je protiv Swiss biti il ne biti.. nije im sigurno ni prolaz grupe po meni..daleko je titula
A ono, ili će Brazil, ili će netko iz Europe. Trećeg nema, neće Afrikanci ili Azijati uzet SP. Ne još. Urugvaj nije dovoljno jak, kolko god svima bili cool. Argentina ima zastrašujuću vezu i napad,i odličnog gomana. U obrani su malo tanji (u usporedbi s napadom i vezom, ne u usporedbi s drugim reprezentacijama), ne znam ko im igra, al vidio sam neke najave da bi Otamendi trebao bit u prvih 11. Ne znem jel se to neko bunika najeo il izbornik Argentine stvarno nije normalan.

a jbg nisam 100 % siguran.. al sam optimista.. odigraću naravno al ne za velike pare..isto ovi što kenjaju kako će nas Brazil razvaliti..kvota 1.5 narasla malo.. pa izvolite jbg.. 1000 eura staviš, uzmeš 500
Ma ne, to se ne isplati. Al ja sam znao dok smo po kladama tu negdje s protivnikom, Ili dok smo favorit, stavljat na protivnika. Ako izgubimo, lakše prebolim uz neke pare, ako dobimo, **** mi se za 15-20 eura. Jednom sam u rukometu umjesto 2 slučajno x stavio. I prošlo. Sa Norvežanima bila utakmica.

Ma ne, to se ne isplati. Al ja sam znao dok smo po kladama tu negdje s protivnikom, Ili dok smo favorit, stavljat na protivnika. Ako izgubimo, lakše prebolim uz neke pare, ako dobimo, **** mi se za 15-20 eura. Jednom sam u rukometu umjesto 2 slučajno x stavio. I prošlo. Sa Norvežanima bila utakmica.
a ok to se zove win win klađenje.. bilo šta da se desi bićeš ok..izgube tvoji- uzmeš kintu..pobede tvoji- tebi super.. ja se ne kladim al stavićui navijački neku paru na Srbiju

A ono, ili će Brazil, ili će netko iz Europe. Trećeg nema, neće Afrikanci ili Azijati uzet SP. Ne još. Urugvaj nije dovoljno jak, kolko god svima bili cool. Argentina ima zastrašujuću vezu i napad,i odličnog gomana. U obrani su malo tanji (u usporedbi s napadom i vezom, ne u usporedbi s drugim reprezentacijama), ne znam ko im igra, al vidio sam neke najave da bi Otamendi trebao bit u prvih 11. Ne znem jel se to neko bunika najeo il izbornik Argentine stvarno nije normalan.
u pravu si..il Brazil il Evropa :)

koga se više pribojavaš iz grupe? Maroka ili Kanade??
Maroka. Jer je prva. Nabrijani dolaze, imaju par stvarno jakih igrača, "divlja" su momčad a to nama nikad nije odgovaralo. Klima će im bit ko doma. Oni ako nas dobiju onda lete dalje. Ako izgube, druga im je Belgija, postaju skroz druga momčad. Po mom nekom osjećaju. To će bit teška utakmica, mislim da ćemo tu morat porodit pobjedu na individualnu kvalitetu.
Jedino što je dobro u svemu je što su Vahi dali otkaz. On nas sigurno poznaje bolje nego taj koji ga je nasljedio. I pošto su ga makli na način na koji su ga makli, nadam se da će ga Dalić pitat za par informacija.

Poslednja izmena:
Maroka. Jer je prva. Nabrijani dolaze, imaju par stvarno jakih igrača, "divlja" su momčad a to nama nikad nije odgovaralo. Klima će im bit ko doma. Oni ako nas dobiju onda lete dalje. Ako izgube, druga im je Belgija, postaju skroz druga momčad. Po mom nekom osjećaju. To će bit teška utakmica, mislim da ćemo tu morat porodit pobjedu na inadividualnu kvalitetu.
Jedino što je dobro u svemu je što su Vahi dali otkaz. On nas sigurno poznaje bolje nego taj koji ga je nasljedio. I pošto su ga makli na način na koji su ga makli, nadam se da će ga Dalić pitat za par informacija.
igrali smo nekoliko puta sa ekipa sa severa afrike..maroko, tunis, egipat..msm da smo uvek pobeđivali.. ne odgovara im naš fudbal.. dobićete to minimalnom nekom pobedom , moja prognoza 2-1..
što se kanade tiče ne poznajem ih al vidim da su bili ispred usa u kvalifikacijama.. brani im Borjan.. može ti odbraniti ono što ni jedan golman na svetu ne bi.. bukvalno da skine 100 % gol.. al zato može i primiti neku komediju od gola..očajan na centaršutevima, ne zna igrati s loptom..ako pritisnete njihovu zadnju liniju i ako mu vrate loptu on ne zna šta će sa njom.. obično ispucava u aut a često se desi da dobaci protivničkim igračima u noge na 30 metara i eto šanse..

A daj zamisli scenarij: Dobijete Brazil, rutinirate Kamerun, i zadnja sa Švicarskom vam nije toliko bitna jer ste već prošli. Da li Piksi odmara glavne igrače i olakšava posao Xakhi i Saqiriju, ili ide najjači sastav po cijenu kartona i ozlijeda?
msm da je grupa takva da će protiv švajcarske da bude biti ili ne biti..male su šanse da rešimo sve pre te utakmice..ako se to desi Piksi bi odmarao neke igrače..imamo dobre rezerve..

igrali smo nekoliko puta sa ekipa sa severa afrike..maroko, tunis, egipat..msm da smo uvek pobeđivali.. ne odgovara im naš fudbal.. dobićete to minimalnom nekom pobedom , moja prognoza 2-1..
što se kanade tiče ne poznajem ih al vidim da su bili ispred usa u kvalifikacijama.. brani im Borjan.. može ti odbraniti ono što ni jedan golman na svetu ne bi.. bukvalno da skine 100 % gol.. al zato može i primiti neku komediju od gola..očajan na centaršutevima, ne zna igrati s loptom..ako pritisnete njihovu zadnju liniju i ako mu vrate loptu on ne zna šta će sa njom.. obično ispucava u aut a često se desi da da protivničkim igračima u noge na 30 metara i eto šanse..
Tu Kanadu svi dižu, hvale, napominju da su bili ispred SAD-a i Meksika. Ali zar je bitno? Imaju 4 mjesta i 3 momčadi koje vrijede. Kostarika iz 2014. se desi svakih 50 godina. I s Meksikom i SAD-om su igrali negdje na -20 po snijegu. meksikanci se smrzli jbt. Onda su im to i Ameri napravili. Stavili tekmu negdje u Coloradu, tako nešto. Tako da je Meksiko imao grozan skor u tom trokutu. Kanađani imaju Daviesa iz Bayerna i još 2-3 mlada igrača koji igraju u Europi u stvarno respektabilnim klubbovima. Ovo ostalo je ili MLS, ili niži rang europskih klubova. A Borjan, koliko sam skužio, je temperamentan lik, zna imat pomračenja uma. A Hrvatska mu sigurno neće bit samo još jedna od utakmica. Mislim, SP je, neće mu niti jedna bit takva. Ali mislim da Hrvatsku posebno čeka i da bi mogao izgorit tu.

msm da je grupa takva da će protiv švajcarske da bude biti ili ne biti..male su šanse da rešimo sve pre te utakmice..ako se to desi Piksi bi odmarao neke igrače..imamo dobre rezerve..
Vjerojatno će biti tako. Ali iznenađenja su ono što čini nogomet najpopularnijim sportom. I da, naravno da bi Piksi odmarao glavne igrače, gledaš šta je najbolje za tvoju reprezentaciju. Malo se sprdam, ali dam se kladit da bi u tom slučaju kod vas bilo gro komentara da ih treba razvalit u najjačem sastavu i poslat kući. Da zapamte....

Treći put u nizu – Srbija najviši tim na Svetskom prvenstvu​

S prosečnom visinom od čak 187,12 centimetara, reprezentacija Srbije biće najviša na Svetskom prvenstvu u Kataru.

Drugi su Danci sa 186,1, a treći Francuzi s prosečnom visinom od 185 centimetara.

Srbi su bili najviši i 2010. u Južnoafričkoj Republici i 2018. u Rusiji, dok se 2014. nismo plasirali na turnir u Brazilu.

Na popisu od 26 igrača koji je sastavio selektor Dragan Stojković Piksi, samo je PAOK-ov Andrija Živković niži od 180 centimetara (169), čak devetorica su viši od 190, a golman Vanja Milinković-Savić je s 202 centimetra drugi najviši igrač turnira.

spred njega je samo golman Holandije Andries Nopert, koji je viši jedan centimetar

Visina srpskih igrača na Svetskom prvenstvu:

Golmani:

Marko Dmitrović 1,89 m
Predrag Rajković 1,92 m
Vanja Milinković-Savić 2,02 m

Odbrana:

Srđan Babić 1,94 m
Stefan Mitrović 1,89 m
Nikola Milenković 1,95 m
Strahinja Pavlović 1,94 m
Miloš Veljković 1,88 m
Strahinja Eraković 1,86 m
Filip Mladenović 1,80 m

Vezni red:

Nemanja Gudelj 1,87 m
Sergej Milinković-Savić 1,91 m
Marko Grujić 1,91 m
Filip Kostić 1,84 m
Uroš Račić 1,93 m
Saša Lukić 1,83 m
Nemanja Maksimović 1,84 m
Ivan Ilić 1,85 m
Andrija Živković 1,69 m
Darko Lazović 1,81 m
Dušan Tadić 1,81 m
Filip Duričić 1,81 m

Napad:

Aleksandar Mitrović 1.89 m
Dušan Vlahović 1.90 m
Luka Jović 1.82 m
Nemanja Radonjić 1.85 m

Žile nam baš kvari prosek.. :D nijedan ispod 180 a on 169
Mene je iznenadila Gudeljeva visina. Kostić isto ne izgleda toliko visok na TVu. Ok, stoperi, i špicevi, to nije rijetkost. Ali nije često da toliko visoki igrači budu tehnički potkovani kao SMS. Grujić isto nije drvo koliko sam ga gledao. Račića dugo nisam vidio nigdje, ako je to onaj što je bio u Valenciji. Ni on nije jedan od onih što se baš ne snalaze s loptom u nogama. Sad kad razmislim, i Matić je visok i isto nije da ne zna s loptom. Tadić 181 😲. Znači, Gudelj, Kostić, Tadić, nikad ne bi rekao da su toliko visoki dok ih gledam na TVu.

Ja odavno tvrdim da je nas tim i previse visok...
Ali ako igrači kvalitetom ne zaostaju, to može biti samo prednost. SMS-a su, ako se pitaju portali i novinari, tražili svi najveći klubovi u Europi. Ali svi. Od tih svih glasina, neka je valjda istinita. Jer nema puno igrača te visine s takvom tehnikom, pasom itd. Ali u pravu si generalno. Ne znam za neki tim, koji je bio ovoliko visok, da je bio dominantan. Bilo na kluposkom, bilo na reprezentativnom planu. Al opet, to ne mora ništa značiti.

Ali ako igrači kvalitetom ne zaostaju, to može biti samo prednost. SMS-a su, ako se pitaju portali i novinari, tražili svi najveći klubovi u Europi. Ali svi. Od tih svih glasina, neka je valjda istinita. Jer nema puno igrača te visine s takvom tehnikom, pasom itd. Ali u pravu si generalno. Ne znam za neki tim, koji je bio ovoliko visok, da je bio dominantan. Bilo na kluposkom, bilo na reprezentativnom planu. Al opet, to ne mora ništa značiti.
Na to sam upravo mislio. Problem sa visokim igracima je sto su spori a ovo je vreme brzog fudbala. Ok je da imas par njih visokih koji dobro igraju glavom ali brate kad su svi visoki to ne valja nikako. Upravo Zivkovic je primer koji prodrma protivnicku odbranu jer je nizak i eksplozivan. Zamisli da je Mesi visok 185, ne bi bio ni blizu tako dobar.

Na to sam upravo mislio. Problem sa visokim igracima je sto su spori a ovo je vreme brzog fudbala. Ok je da imas par njih visokih koji dobro igraju glavom ali brate kad su svi visoki to ne valja nikako. Upravo Zivkovic je primer koji prodrma protivnicku odbranu jer je nizak i eksplozivan. Zamisli da je Mesi visok 185, ne bi bio ni blizu tako dobar.
zato sam dao primjer SMS-a. On je tražen ili "tražen" igrač jer takvih nema puno. Pogba, SMS, i....? Ali ako su sva trojica u vezi 190, a nisu baš s loptom na ti kao Sergej, onda nastaje problem. Ma i da jesu, jer postoji faza igre kada nemaš loptu u posjedu. Jer brzinu i okretnost na tu visinu imaju rijetki igrači. I svi koji mi padaju na pamet su bili špicevi.

Screenshot 2022-11-17 at 13-34-54 Instagram.png

Mene je iznenadila Gudeljeva visina. Kostić isto ne izgleda toliko visok na TVu. Ok, stoperi, i špicevi, to nije rijetkost. Ali nije često da toliko visoki igrači budu tehnički potkovani kao SMS. Grujić isto nije drvo koliko sam ga gledao. Račića dugo nisam vidio nigdje, ako je to onaj što je bio u Valenciji. Ni on nije jedan od onih što se baš ne snalaze s loptom u nogama. Sad kad razmislim, i Matić je visok i isto nije da ne zna s loptom. Tadić 181 😲. Znači, Gudelj, Kostić, Tadić, nikad ne bi rekao da su toliko visoki dok ih gledam na TVu.
tako je brt.. ia sam mislio da su oni 170.. al ispada kad ih gledaš pored sms a , mitra, milenkovića, pavlovića da su niski ..al nisu

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back