Svetsko prvenstvo u fudbalu (Katar 2022)

Prvenstvo osvajaju?

• Ukupno glasova
    61
  • Anketa je zatvorena .
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Mislim da podcenjuješ Argentinu. Brazil će nas da dobije 3-0. Sa Argentinom se nikad ne zna.

To je fudbalska sila.Ali oni u poredjenju sa Brazilom nemaju raskos i bazu Igraca,da imaju hrabrosti da se razigravaju.E sada imas i katanaco igru koja je tu da pokrije nedostatke ekipe, pokvari i uspori igru protivnika i na mudrost ga pobijedi.I to je draz fudbala,da ne moras da dominiras i budes bolji na terenu cijeli mec a opet mozes da pobijedis mec.Argentina nikada nije imala petlju da se razigrava sa Brazilom.Oni svoj fudbal zanisvaju na antagonizmu prema Brazilu.Posto mi nemamo bolju zurku od njih,ajde da im pokvarimo njihovu.To je filozofija Argentine.Vidi Portugal u fudbalu nema velicinu Spanije,to je takodje komsijski derbi.Ali Portugal ako odigra 100 meceva protiv Spanije on ce na svih 100 meceva da se razigrava sa Spanijom pa makar svih 100 meceva izgubio.Nisu antagonisti ko Argentinci.Oni su protagonisti al na svoj nacin

Niko ne umanjuje Argentinu,oni su pored svega fudalska sila.Ali u poredjenju sa Brazilom u vecini segemenata ne mogu da pariraju.

Nama Argentina nacinom igre ne odgovara,taj stil igre nam je tezi.Al vidis Hrvati su ih lako dobili.Tako da to nije pokazatelj.Npr nama tradicionalno ne lezi Holandija,uvijek nas lako dobiju,cak nam petarde budu u mrezi.Mi cemo npr bolje odigrat protiv Brazila nego Holandije npr.Jel to znaci sada da je Holandija bolja od Brazila.Naravno da nije,ali njihov nacin igre nama ne odgovara.Dok npr Hrvatima npr Francuzi ne leze,uvijek ih dobiju lako.Ne samo u fudbalu

Poslednja izmena:
Tipujem neko cetvrtfinale maksimum i da ce ova generacija napraviti jos veci uspeh na Euru u Nemackoj za 2 godine.
Inace u osmini je mnogo bolje da naidjemo na Urugvaj koji igra sporiji fudbal a i matorija su generacija nego opet na Portugal koji igra prebrz fudbal a i sigurno ce biti napaljeniji 300x da nam vrate za ona 2 meca u kvalifikacijama.

G:Realno da. Brazil je 1. favorit, a Švicarska redovno prolazi skupinu na turnirima+su jači nego pije 4 godine. Srbija je izbacija Portugal (na sudačku grešku,ali je u lisabonu odigrala odlično) Kamerun, kao i svi Afrikanci, može u QF, a može ispast u skupini.
E: Španjolci sigurni, Nijemci bi trebalio bit broj 2, al ko zna kakav je Japan. Kostarika je odron i to je zacementirano zadnje mjesto.
F: Prolazimo prvi s 9 bodova. Imamo najjaču vezu na turniru, stopere i bekove odlične, fali nam samo desno krilo i napadač u formi. Ako Petko dođe nabrijan, gazimo sve redom. najviše ćemo natovarit Kanadu. Maroko je mogao bit zajeban, i ovako nam ne ogdovaraju te divlje ekipe, al se nadam nekoj info od Vahe.
Ovo ostalo manje više jasno. jedino se dvoumim Vels/SAD i Ekvador/Senegal. Pošto Mane ne igra.
Uz dužno poštovanje i kvalitetne igrače u vrhunskim ekipama mislim da Belgiju nećete dobiti i da niste jači od nje. Maroko je tezak i zaeban tim. Kanada motivisana , jer je prvi put u kval. igrala odlicno i u oba meča protiv SAD i Meksika bila bolja što se nikad pre nije desilo. Ranije ih je KR dobijala lagano.

Bufon: Samo jedna reprezentacija iz Evrope favorit za SP​

danulidi-bufon-150235-750x501.jpeg

Legendarni italijanski golman Đanluiđi Bufon izneo je svoja očekivanja od Svetskog prvenstva u Kataru koje počinje u nedelju, 20. novembra.

Reprezentacije Italije nema drugi put uzastopno na Mundijalu, što čuvaru mreže jako smeta, pogotovo ako uzmemo u obzir da je 2006. godine sa njom postao svetski prvak.

„Kao navijač naravno da sam tužan, ali igračima je još gore. Preživeo sam to 2018. godine, kada Svetsko prvenstvo počne, a ti sediš kod kuće. Velika je to patnja i težina koja se zauvek nosi. Teško je prihvatiti da si odgovoran za nešto što je oduzeto italijanskom narodu“, rekao je Bufon.

Italijani, iako su aktuelni evropski prvaci, bez Svetskog prvenstva ostali su tako što su ispustili prvo mesto u grupi u poslednja dva kola protiv Švajcarske i Severne Irske, a potom su u baražu šokirani od strane Severne Makedonije, i to golom u 90. minutu.

„Dogodilo se nešto nezamislivo, ali taj poraz vas tera da shvatite u kojoj meri je psihološki aspekt odlučujući u sportu. Italijanski igrači verovatno su u tu utakmicu ušli razočarani jer nisu zauzeli prvo mesto u svojoj grupi i otišli direktno na Mundijal. Imali su promašen penal u poslednjim trencuma meča za pobedu nad Švajcarskom… Ti negativni aspekti uticali da navodno laka prepreka postane nepremostiva“, rekao je Bufon.

Bufon ima dva kandidata za osvajanje Mundijala.

„Argentina ili Brazil. Na individualnom nivou Francuska mi deluje kao jedina evropska reprezentacija koja može da im parira, ali ne znam baš kakvi su kao tim. I možda Belgija, jer mi se jako sviđa kako brani Kurtoa“, zaključio je Bufon.

Uz dužno poštovanje i kvalitetne igrače u vrhunskim ekipama mislim da Belgiju nećete dobiti i da niste jači od nje. Maroko je tezak i zaeban tim. Kanada motivisana , jer je prvi put u kval. igrala odlicno i u oba meča protiv SAD i Meksika bila bolja što se nikad pre nije desilo. Ranije ih je KR dobijala lagano.
Dobro, pričamo o CONCACAFu kad govorimo o Kanadi. Imaju 4 mjesta i 3 ekipe koje nešto vrijede. To što su na -20 dobili Meksiko ne znači puno. Svi su zajebani. Ali ako ne možeš tuć Kanadu i Maroko, što očekuješ od SP? Belgija nam je zadnja, ako se ne varam, i nadam se da ćemo i mi i oni do tad osigurati prolaz.

Po meni 4 ekipe ce biti u polufinalu

Holandija
Spanija
Njemacka
Portugal

Sampion tu lezi.Ja sam se dvoumio izmedju Portugala,Spanije i Holandije.Dao sam blagu prednost Portugalu zbog lakog zrijeba.Ne zato sto mislim da su najbolji tim.Nisu uopste.

Sve ove ekipe su sile.Sve one dolaze na ovaj Mundijal bez pritiska da moraju osvojiti za razliku Bra,Arg,Fra itd koje nose taj pritisak.Sve ove ekipe imaju lak zrijeb.

Pored svega imaju najbolje trenere

Flik,Van Gal,Luis Enrike, Santos.Oni su dokazani treneri plus trofejni.

Ja bi vise volio da naletimo na sve ekipe sem ove 4.Mada kada bi morali da igramo sa nekom neka bude to Njemacka,ako prodjemo grupu

Pa vidi, ukrštamo sa grupom gde je Portugal, tako da ako prođemo, svakako idemo ili na njih ili možda Urugvaj, mada mislim da će protiv njih Gana želeti osvetu za Južnu Afriku, pa možda i oni upadnu u kombinaciju.

Evropa opet osvaja boginju. Licno nadanje da Srbija prolazi grupu.
Mislim da Brazil ima veliku šansu. Da od 2006. nisu imali veću. Btw, ovo su neke najrealnije prognoze. Nisu od kladionica. Opta je prilično ozbiljna kad se radi o nogometnoj analitici. Argentina je visoko vjerojatno radi kostura. Francuzi jer su branitelji, i radi nemoguće individualne kvalitete. Makar mislim da su u vezi pretanki za obranu naslova. Iako će vjerojatno opet igrati isto. Imaju dobrog golmana, beton obranu, i ubojit napad. Znači čim dođe jača utakmica, tj. čim dođe KO faza, rado će prepustit loptu protivniku i čekat kontru. A znamo da imaju igrače za istrčavanje tih kontri. Ali volio bi ih vidjet kako love rezultat sa Rabiotom i Guendouzijem. Osim Camavinge stvarno ne vidim igrača u toj vezi sposobnog nešto odigrat kada Francuska gubi. Ili su preneiskusni za taj nivo, ili nemaju dovoljnu kvalitetu. I Španjolce i Nizozemce vidim iznad Francuske, a kamoli Engleske. Engleskoj predviđam žešći fail. Osminu će vjerojatno proć jer imaju smiješnu grupu i križaju sa sa smiješnom grupom. Osim ako ne zajebu i budu 2. u grupi, onda će ih Nizozemci počistiti već u osmini. Inače QF im je krajnji domet. Plus, navodno između Southgatea i igrača ne cvjetaju ruže još od finala EURA.

izašle kvote
Brazil 1.40 - Srbija 8.00
Srbija 1.80 - Kamerun 4.50
Srbija 2.80 - Švajcarska 2.70

msm da su nas kladionice opet potcenile.. opet ćemo ih demantovati
Staviš neke pare na Kamerun i Švicarsku. Na posebne listiće. Ako Srbija dobije, nije ti žao para. Ako Srbija izgubi, bar si zaradio. Protiv Brazila stavi x2, 1.4 je premali kof

Neko ce od favorita iz prvog sesira sigurno ispasti u grupnoj fazi.Tu je sansa za dobitak na betu.E sada po meni Brazil ili Argentina mogu vec u grupnoj fazi zavrsiti Mundijal

Posebno grupa gdje je Argentina mi djeluje nezgodna bas.

Mislim da Argentina moze doc u poziciju da igra za drugo mjesto sa Meksikom ili Poljskom.A obije reprezentacije su jako nepredvidive.Na jedan mec kada imaju dan mogu dobiti svakog i obratno.

Moja prognoza.Vec vidim da Saudiska Arabija neće ni bod uzeti u toj grupi.E sada Argentina nece po meni dobiti Meksiko,tu mi je nerijeseno neki realan Meksiko ce dobiti Poljsku.I vec vidim da ce Argentina i Poljska igrati direktan mec u grupi za 2 mjesto ko dobije ide dalje ko izgubi ispada.Vjerovatno ce i opcija nerijesenog igrati Argentini dok Poljacima samo pobjeda.A tu vec vidim da visi Argentini

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back