Svetsko prvenstvo u fudbalu (Katar 2022)

Prvenstvo osvajaju?

• Ukupno glasova
    61
  • Anketa je zatvorena .
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vitinja- Psg

Bernardo Silva - Man city

Nuno Mendes- Psg

Joao Cancelo- Man city

Ruben Dias - Man City

Pereira- Psg

Imaju 6 Igraca u Psg i Man City.A to nisu najvece zvijezde Portugala nijedan od ovih navedenih

U redu, i svi oni su igrali protiv nas u Lisabonu, plus Kristijano Ronaldo, pa nisu mogli da predahnu ni momenat koliko smo ih ubili. Imena ne igraju, igra tim. Ja bih zbog svih izgubljenih decenija voleo da se radi samo o jakim imenima, jer bismo mi u tom slučaju konstantno igrali četvrtfinale ili polufinale Mundijala. Ali se ne radi.

U redu, i svi oni su igrali protiv nas u Lisabonu, plus Kristijano Ronaldo, pa nisu mogli da predahnu ni momenat koliko smo ih ubili. Imena ne igraju, igra tim. Ja bih zbog svih izgubljenih decenija voleo da se radi samo o jakim imenima, jer bismo mi u tom slučaju konstantno igrali četvrtfinale ili polufinale Mundijala. Ali se ne radi.

Ok.Al budi realan.Prosli smo ih na gol liniju u Bg.Ok bili smo bolji u Lisabonu.

Ok.Al budi realan.Prosli smo ih na gol liniju u Bg.Ok bili smo bolji u Lisabonu.

Jeste tako bilo, ali da nije bilo naše onakve predstave u Lisabonu, ništa ne bi vredelo to što smo uzeli bod u Beogradu. Poenta je da mi sa Piksijem na čelu pokazujemo da nas ne zanima ko je sa druge strane, jer igramo svoju igru koja donosi rezultate. I to je odličan mentalitet, jer na primer protiv Brazila nećemo ići na bod i nadati se golu iz nekog kontranapada ili prekida, nego idemo da ih ubijemo. A znaš šta je još bolje? Što imamo kvaliteta da iznesemo takav način igre.

Jeste tako bilo, ali da nije bilo naše onakve predstave u Lisabonu, ništa ne bi vredelo to što smo uzeli bod u Beogradu. Poenta je da mi sa Piksijem na čelu pokazujemo da nas ne zanima ko je sa druge strane, jer igramo svoju igru koja donosi rezultate. I to je odličan mentalitet, jer na primer protiv Brazila nećemo ići na bod i nadati se golu iz nekog kontranapada ili prekida, nego idemo da ih ubijemo.A znaš šta je još bolje? Što imamo kvaliteta da iznesemo takav način igre.
[/QUOTE
Kazu najteza grupa,a nije sta bi da smo u grupi sa Njemackom,Spanijom i Japanom

Poslednja izmena od moderatora:
Najteže Grupe po Elo istraživanju:

Grupa G: Brazil, Srbija, Švajcarska, Kamerun

Grupa E: Španija, Nemačka, Japan, Kostarika

Grupa F: Belgija, Hrvatska, Kanada, Maroko

Grupa C: Argentina, Meksiko, Poljska, Saudijska Arabija

Grupa D: Francuska, Danska, Australija, Tunis

Grupa B: Engleska, Iran, SAD; Vels

Grupa H: Portugalija, Urugvaj, Južna Koreja, Gana

Grupa A: Holandija, Ekvador, Senegal, Katar

https://www.telegraf.rs/sport/katar...nalazi-u-najtezoj-grupi-na-svetskom-prvenstvu

Poslednja izmena:
Nama lezi Portugal a ni Urugvaj nije bas toliko jak. U principu moglo je mnogo gore. Sad je sve na nama.
Videcemo sta ce biti u grupi i kakvo je stanje sa povredama nasih najboljih napadaca.
Urugvaj nije jak? Recoba, Francescoli, Forlan, Cavani, Suarez, Darwin Nunez- pakleni napad. U obrani Araujo, Jimenez, Godin. U vezi mladi Fede Valverde koji u Realu ima sve značajniju ulogu, i za par godina će biti jedan od najboljih veznjaka svijeta, uz njega Bentancur iz Tottenhama. Na golu još uvijek solidni Muslera... jak je Urugvaj. Svjetska sila. Portugal da ne pričamo: Figo, Nani, Quaresma, Euesbio Deco,....na golu još uvijek Rui Patricio, u obrani Ruben Dias, bekovi Dalot i Cancelo. Veza: Bruno Fernandes i Bernardo Silva. Napad: Joao Felix, Rafael Leao i naravno Cristiano Ronaldo. Sreća pa je na klupi santos i nema šanse da u ovim godinama odstupi od svoje preoprezne taktike koja mu je donijela I EURO i LN s Portugalom.
Imate šanse jer ste kvalitetni i sila, ali bit če pakleno teško.

Urugvaj nije jak? Recoba, Francescoli, Forlan, Cavani, Suarez, Darwin Nunez- pakleni napad. U obrani Araujo, Jimenez, Godin. U vezi mladi Fede Valverde koji u Realu ima sve značajniju ulogu, i za par godina će biti jedan od najboljih veznjaka svijeta, uz njega Bentancur iz Tottenhama. Na golu još uvijek solidni Muslera... jak je Urugvaj. Svjetska sila. Portugal da ne pričamo: Figo, Nani, Quaresma, Euesbio Deco,....na golu još uvijek Rui Patricio, u obrani Ruben Dias, bekovi Dalot i Cancelo. Veza: Bruno Fernandes i Bernardo Silva. Napad: Joao Felix, Rafael Leao i naravno Cristiano Ronaldo. Sreća pa je na klupi santos i nema šanse da u ovim godinama odstupi od svoje preoprezne taktike koja mu je donijela I EURO i LN s Portugalom.
Imate šanse jer ste kvalitetni i sila, ali bit če pakleno teško.
Reprezentacija nije zbir pojedinaca već nešto više. Zato recimo ona prognoza da će Portugal da bude u finalu meni ne pije vodu.

Reprezentacija nije zbir pojedinaca već nešto više. Zato recimo ona prognoza da će Portugal da bude u finalu meni ne pije vodu.
Naravno. Zato imamo masu primjera kada su reprezentacije proglašene za jedne od favorita prije prvenstva (nekada prvi favoriti, nekada branitelji naslova, nekada jednostavno momčadi koje su u kvalifikacijama i pripremnim utakmicamas igrale sjajan nogomet) na istom ispadale ili u skupini, ili u osmini finala. 1994. Njemačka, Kolumbija 2002. Argentina, Francuska, Portugal 2006.Brazil 2010. Italija, Francuska, Engleska 2014. Španjolska, Italija, Engleska, Portugal 2018. Njemačka, Španjolska, Argentina.
Ne znam tko prognozira Portugal u finalu. Po kladama su 9. favorit. Znači neko četvrfinale. Makar kladionice nikad nisu najtočniji izvor ko su favoriti, jer im se koeficijenti mijenjaju i ovise o količini uplata na određenu reprezentaciju.

Srbija protiv Brazila ne igra samo za sebe, nego i za Hrvatsku. Jer ako kojim slučajem Brazil izgubi i od Srbije i od Švicarske, Hrvatskoj će biti dosta lakši put do naslova prvaka svijeta. Uvijek je na SP nezgodno u Ko fazi igrati protiv Brazia. Zato se uzdamo u Kostića i Radonjića, 2 igrača koji će napadati najslabiji dio brazilske momčadi, njihove bekove. Kostića je stvorio Kovač, a Radonjića iz pepela podigao Jurić i malo mu sreće dao. Jer da nije Jurića, još bi s klupe navijao za Payeta.
Pogriješio sam.u prognozi. Srbija igra 352, tako da će dominacija po bokovima teško biti moguća. Jer napadati brazilskog beka a iza braniti Viniciusa nije baš realno. Ako Piksi ne odustane od formacije koju igra cijelo vrijeme, to će biti 541. Al živi bili pa vidjeli.

Pogriješio sam.u prognozi. Srbija igra 352, tako da će dominacija po bokovima teško biti moguća. Jer napadati brazilskog beka a iza braniti Viniciusa nije baš realno. Ako Piksi ne odustane od formacije koju igra cijelo vrijeme, to će biti 541. Al živi bili pa vidjeli.

Ti baš ne možeš da prestaneš da komentarišeš

Poslednja izmena od moderatora:

https://www.telegraf.rs/sport/katar...nalazi-u-najtezoj-grupi-na-svetskom-prvenstvu
G:Realno da. Brazil je 1. favorit, a Švicarska redovno prolazi skupinu na turnirima+su jači nego pije 4 godine. Srbija je izbacija Portugal (na sudačku grešku,ali je u lisabonu odigrala odlično) Kamerun, kao i svi Afrikanci, može u QF, a može ispast u skupini.
E: Španjolci sigurni, Nijemci bi trebalio bit broj 2, al ko zna kakav je Japan. Kostarika je odron i to je zacementirano zadnje mjesto.
F: Prolazimo prvi s 9 bodova. Imamo najjaču vezu na turniru, stopere i bekove odlične, fali nam samo desno krilo i napadač u formi. Ako Petko dođe nabrijan, gazimo sve redom. najviše ćemo natovarit Kanadu. Maroko je mogao bit zajeban, i ovako nam ne ogdovaraju te divlje ekipe, al se nadam nekoj info od Vahe.
Ovo ostalo manje više jasno. jedino se dvoumim Vels/SAD i Ekvador/Senegal. Pošto Mane ne igra.

|
U pa ne moze nikako grupa F biti jaca od grupe gde su Argentina, odlicni Meksiko i veoma dobra i nezgodna Poljska predvodjena Levandovskim (ta grupa je mozda jaca i od nase) ili od grupe gde su Urugvaj, Portugal, Gana i uvek nezgodna Juzna Koreja , takodje mislim da grupa A ne moze biti nikako najslabija, tu su Holandija, Ekvador koji je odigrao odlicne kvalifikacije i ima vrlo brze, hitre i tehnicki potkovane igrace, Senegal koji je verovatno najjaca africka reprezentacija u ovom trenutku (imaju zaista odlican tim) i domacin Katar, ono domacin je uvek nezgodan i protiv domacina Mondijala mako god to bio ne mozes nikad unapred da racunas na bodove, verovatno najujednacenija grupa na ovom SP, ono Ekvador i Senegal dva odlicne ekipe, dve izuzetne atletske i trkacke ekipe pre svega, Holandija koja vise nije tako jaka i nema tako dobre igrace kao nekad ali je ipak i dalje Holandija i domacin Katar kome ce atmosfera, domaci teren i verovatno malo i sudije biti naklonjene.
Takodje i grupa B, mada kapiram da su tu Englezi favorit (mada mislim da su malo tanki u veznom redu) a Iran, Vels i SAD bi trebalo da se bore za drugo mesto i prolaz dalje, s tim sto mislim da su Iran i SAD ipak malo u prednosti u odnosu na Vels (kome pola tima igra u Cempionsipu + i Geret Bejl koji sad igra u SAD za Los Angeles FC ne igra bas ni tamo u nekoj sjajnoj formi (zasad na 12 meceva 2 gola u MLS ligi) ).
Inace taj mec izmedju Iranaca i Amera bi mogao da bude ludnica , ono svi znamo kakva je situacija i sigurno da ce taj mec biti i vise od samog sporta a svi znamo koliko su Iranci borbeni i fanaticni i koliko ne daju na sebe.

Inace ako je ovako po simpatijama i ko bi ja voleo da prodje dalje i za koga cu navijati da prodje onda voleo bi da prodju dalje :

Srbija, Brazil

Kostarika, Japan

Hrvatska, Kanada

Argentina, Meksiko

Danska/Australija/Tunis

Iran, Vels

Gana, Urugvaj

Ekvador, Senegal ;)

Pa sad mozda da Saudijci malo kvare prosek i svakako su autsajder u toj grupi ali nisam bas siguran da ce biti kanta za napucavanje, generalno odigrali su dobro kvalifikacije, zavrsili u toj finalnoj grupi kao prvi u grupi ispred Japana i Australije, od 10 utakmica u toj grupi imaju samo 1 poraz, pobedili su Japan i Australiju kod kuce i ovako sad kvalitetom mozda jesu malo limitirani, nemaju neke zvezda i neka zvucnija imena, svi igraci im igraju u njihovoj domacoj ligi ali su ovako dosta kompaktna ekipa, imaju igrace koji se odlicno poznaju i dugo igraju zajedno (sto u klubovima , sto u reprezentaciji), recimo cak 12 igraca u reprezentaciji im dolazi iz njihovoj najveceg kluba Al Hilal-a, jos 6 iz drugog najveceg kluba tamo Al Nassr-a , ono verujem kompaktni su i nece im trebati previse vremena da se uigraju (sto bi mogla da bude prednost za njih u ovom cudnim okolnostima gde sve reprezentacije dolaze na SP bez maltene dana priprema), pritom relativno im je blizu Katar i isto su arapska zemlja pa ce sigurno i oni imati veliku i jaku podrsku publike, plus im je selektor cuveni Erve Renar , Francuz koji je svojevremeno sa Zambijom osvojio Africku Kup nacija a potom i sa Obalom Slonovace 2015.i tako usao u istoriju kao jedini trener koji je osvojio 2 Africka Kupa nacija sa 2 razlicite reprezentacije + je i 2018. kao selektor odveo Maroko na SP u Rusiji, njihovo prvo SP jos nakon Francuske 1998. odlican u svom poslu zaista, selektor Saudijske Arabije je od 2019. i predvodjeni njim Saudijci onako sasvim dobro deluju, ako iko moze nesto da uradi sa njima to je onda on.
Sad ne mislim ni ja da ce Saudijci proci grupu (ipak ne verujem da imaju kvalitet za tako nesto) ali ne verujem bas i da ce biti tu kanta za napucavanje i sluziti ostalima za popravljanje gol razlike.

pritom relativno im je blizu Katar i isto su arapska zemlja pa ce sigurno i oni imati veliku i jaku podrsku publike

Jesi li siguran za ovo? Ne sećaš se šta je bilo pre par godina kad su UAE i SA zajednički uveli sankcije Kataru optužujući ga za finansiranje terorista (?!) u Siriji, a Iran stao uz Katar? Neće tamo Saudijci biti dobrodošli nimalo...

Portugal je olicenje timske igre i tima
Ti baš ne možeš da prestaneš da komentarišeš Srbiju,

Nije to problem.Ok bolji su u fudbalu od nas zadnjih decenija.Problem je sto lik hoce Hrvatsku da predstavi ovdje kao fudbalsku silu a oni to nisu.Oni su jaca osrednja ekipa svetskog fudbala kao Belgija npr al nisu sila

Prvi timovi reprezentacija za Katar

Engleska. Francuska
---------------
Pikford. Loris

Hernandes Megvajer. Kipembe
Arnold Varan
Tripier. Konate
Walker

Henderson. Kamavinga
Flips. Fofana
Rajs. Tschouamengi

Kejn. Benzema