Svetsko prvenstvo u fudbalu (Katar 2022)

Prvenstvo osvajaju?

• Ukupno glasova
    61
  • Anketa je zatvorena .
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Možda je Liga Nacija cipiripi ali pre godinu dana na Evropskom prvenstvu Francuzi su ispali od Švajcarske u osmini finala. Imaju pad od tog osvajanja kao i Italija što je pukla posle osvajanja Evropskog.

Uspon u igri imaju Brazil, Holandija, Belgija i Danska.

Ovi ostali su u padu ili stagniraju.
Od velikana, najgore se pise Argentini i Nemackoj, a ni Portugalija nece mnogo daleko.

Xv
Anglosaksonska grupa koja će bulingovati Iran.
Nadao bi se tome, ali su potjerali Skočića (nakon što je čovjek odradio najbolje kvalifikacije u povijesti Irana tj. u povijesti Azije) i doveli Quieroza. Sad se nadam da ispadaju u skupini. Savez bez mozga. I to su im trebala 2 pokušaja. Prvi put navijači podivljali pa su odustali. Što oni očekuju, koji je to način razmišljanja, koji razlozi, to samo oni znaju.

Xv

Nadao bi se tome, ali su potjerali Skočića (nakon što je čovjek odradio najbolje kvalifikacije u povijesti Irana tj. u povijesti Azije) i doveli Quieroza. Sad se nadam da ispadaju u skupini. Savez bez mozga. I to su im trebala 2 pokušaja. Prvi put navijači podivljali pa su odustali. Što oni očekuju, koji je to način razmišljanja, koji razlozi, to samo oni znaju.
Politicki, kao i u svim diktaturama.

Od velikana, najgore se pise Argentini i Nemackoj, a ni Portugalija nece mnogo daleko.

Po meni treba se paziti Engleske i Holandije,iako nisu u krugu favorita.Te 2 reprezentacije najlakse su grupe dobile.Imaju otovren put do cetvrtfinala.Grupa A i B najlakse daleko

Ne zaboravite da Engkeska prosli Mundijal realno los je fudbal igrala sa mladim timom,neiskusnim je dosla do polufinala jer je imala lak zrijeb.Po meni Portugal takodje ima relativno dobru grupu.Posle bi mu osmina bila teska.Al tu traziti favorita iz sijenke

Francuska nece sigurno koliko god da je jaka,2 puta zaredom da osvoje super tesko

Brazil jak,al opet nije to Brazil kakav je bio nekada,plus imaju tezak zrijeb

Spanija igrace rastereceno,nepredvidivi

Portugal- Previse ih ljudi gledaju kroz Ronalda,to je jako dobar i kvalitetan tim.Tipujem da mogu do finala,ako izbjegnu Brazil u osmini.Super dobar tim.Cr 7 je legenda fudbala.Previse podcjinjen tim.

Belgija- Mala selekcija,bez mentaliteta pobjednickog,odigrace najbolje kada ne treba

Argentina-Sila koja trazi sebe decenijama

Njemacka-Igrace kao i Spanija rastereceno,ne tako davno vec su osvojili Mundijal.

Holandija igra kampanjski,al mirisu mi na ovo Sp da idu daleko.Ne znam zasto.Oni posle Brazila graju najljepsi fudbal vjerovatno.

Ovako favoriti -Brazil,Spanija

Favoriti iz sijenke Portugal,Holandija

Poslednja izmena:
Portugal za kojeg ljudi pricaju da bez Ronalda su bzv tim,to je takvo neznanje o fudbalu.

Da li su ljudi culi za: Deka,Figa,Rui Kostu, Pauletu,Njunja Gomesa,Euzebija...

Portugal je 2000 igrao polufinale Ep i bez Cr 7,a 2004 su igrali i finale Ep, pa igrali su cetvrtfinala, polufinala na velikim takmicenjima.Pa bili su Ep prvaci

Sila fudbalska

Светско првенство у фудбалу 2022. (службени назив: 2022 FIFA World Cup Qatar™) биће 22. светско првенство у фудбалу које ће се одржати у Катару од 20.Новембеа до18. Децембар 2022 године. Ово ће бити први пут да је арапска држава домаћин такмичења, а и по први пут се светско првенство одржава на Блиском истоку и у већински муслиманској земљи. Формат ће бити исти као и на претходних шест првенства, на коме ће учествовати 32 фудбалске репрезентације укључујући фудбалску репрезентацију земље домаћина. Биће ово последњи пут да се на првенству такмичи 32 репрезентације, јер ће се од 2026. на првенству такмичити 48 репрезентација.
Првенство неће бити одржано током уобичајених месеци, односно јуна и јула, већ ће се одржати при крају новембра. Такође ће краће трајати од претходних, односно свега 29 дана, те ће се финале одржати 18. Децембар 2022 године, што је уједно Дан Државности Катара.
Начињене су оптужбе за корупцију поводом избора Катара за домаћина овог догађаја. ФИФА је урадила дужу истрагу поводом ових оптужби те је њен извештај закључио да избор Катара нема никакве везе са корупцијом.

Poslednja izmena:
Screenshot_20221019-125624~2.png

ako vratimo film od 94 te od kad pratim prvenstva skoro uvek je neki underdog stizao skoro do samog kraja.. samo 2006 te i 2014 te nije.. da li je ovo naše prvenstvo gde možemo makar do polufinala??
1994. Švedska, Bugarska
1998. Hrvatska
2002. J . Koreja
2006. Nemačka
2010. Urugvaj
2014. Argentina
2018. Hrvatska, Belgija
....

ako vratimo film od 94 te od kad pratim prvenstva skoro uvek je neki underdog stizao skoro do samog kraja.. samo 2006 te i 2014 te nije.. da li je ovo naše prvenstvo gde možemo makar do polufinala??
1994. Švedska, Bugarska
1998. Hrvatska
2002. J . Koreja
2006. Nemačka
2010. Urugvaj
2014. Argentina
2018. Hrvatska, Belgija
....
Slozio bih se za 1994 ali 2002 J.Koreja je toliko gurana od strane sudija kao domacin da je ono bilo tragikomicno..Turci i Ameri su bili underdog sa tog prvenstva koji su daleko dogurali.2006 Nemci domacini a i Nemci su Nemci, nikako underdog, 2010 Urugvaj donekle ali sa Forlanom u zivotnoj formi, 2014 Argentina s Mesijem nikako nije za potcenjivanje niti ih treba tu svrstati, 2018 i Hrvatska i Belgija nikako nisu bili neki autsajderi tipa Bugarska i Svedska 1994

Ajd ljudi batalite prepucavanja, dajte neke konkretne prognoze i to ne samo za favorite nego i tzv. autsajdere (uvek neko sem poslednjeg mundijala iskoči, ok Rusija je bila autsajder ali domaćin)
Nisam baš detaljno analizirao, hvala komentatoru koji je detaljno napisao da će biti dosta iznenadjenja zbog malo vremena za pripreme. Ja sam baš mislio kontra, da će najbolji biti u formi zbog doba odigravanja i da neće biti puno iznenađenja.
Brazil mi je nekako previše naduvan, kao i prethodna dva SP. Neko napisa da Neimar nije kalibar velikog vodje. Nemce potcenjuju, tad su najopasniji. Holanđani i Argentinci su mi enigma, u Francuze ne verujem, a Španci su dobri takmičari (evo u košarci osvojiše EP kao sedmi favoriti)
Kaže drugar da su Australijanci nikad gori (izbacili su svojevremeno i Srbe i Hrvate pa ih nekako respektujem). Kakva je Kanada, to Hrvati bolje prate?
Može li domaćin Katar da prođe grupu (samo jednom domaćin nije prošao, 2010)? Moram da priznam da se Srbija nameće kao potencijalno iznenađenje mada ne volim to, nisam objektivan. Hrvati na prvi pogled imaju laku grupu, posle dolaze sve jaki.
Odigrao bih neki skraćeni sistem ko prolazi grupu i kada završava takmičenje. Da mogu da navijam za više reprezentacija. Predlog online kladionice sa bogatom ponudom a da mogu događaji da se spajaju?

Ajd ljudi batalite prepucavanja, dajte neke konkretne prognoze i to ne samo za favorite nego i tzv. autsajdere (uvek neko sem poslednjeg mundijala iskoči, ok Rusija je bila autsajder ali domaćin)
Nisam baš detaljno analizirao, hvala komentatoru koji je detaljno napisao da će biti dosta iznenadjenja zbog malo vremena za pripreme. Ja sam baš mislio kontra, da će najbolji biti u formi zbog doba odigravanja i da neće biti puno iznenađenja.
Brazil mi je nekako previše naduvan, kao i prethodna dva SP. Neko napisa da Neimar nije kalibar velikog vodje. Nemce potcenjuju, tad su najopasniji. Holanđani i Argentinci su mi enigma, u Francuze ne verujem, a Španci su dobri takmičari (evo u košarci osvojiše EP kao sedmi favoriti)
Kaže drugar da su Australijanci nikad gori (izbacili su svojevremeno i Srbe i Hrvate pa ih nekako respektujem). Kakva je Kanada, to Hrvati bolje prate?
Može li domaćin Katar da prođe grupu (samo jednom domaćin nije prošao, 2010)? Moram da priznam da se Srbija nameće kao potencijalno iznenađenje mada ne volim to, nisam objektivan. Hrvati na prvi pogled imaju laku grupu, posle dolaze sve jaki.
Odigrao bih neki skraćeni sistem ko prolazi grupu i kada završava takmičenje. Da mogu da navijam za više reprezentacija. Predlog online kladionice sa bogatom ponudom a da mogu događaji da se spajaju?

Probaj Portugal i Holandiju.Imaju otvoren put do cetvrtfinala Sp

Portugal je jak tim,ne potcjeniti ih nikako.Nek vas ne zavaraju kvalifikacije, odigrali smo brutalno dobro protiv njih.Bice duplo bolji na Mundijalu.Oces posteno oni su trenutno bolji tim od svih ekipa u nasoj grupi po igri.Ubijedjen sam ako dodje do osmine Portugal vs Svajcarska, Portugal vs Brazil, Portugal vs Srbija.Portugal to prolazi ko god da mu dodje

Brazil zivi od stare slave.Dizu ih mediji da su cudo.Nisu mogli dobit Argentinu u finalu Kope

Fudbal u Juznoj Americi zaostaje za Evropom 20 godina,i po brzini igre dinamici i tecnosti brzih pasova,a da ne pricam po fizickoj spremi.Mediji vole te ekipe,pa popaljuju mase i narod.Argebtina il Brazil favoriti,a propali odavno.Decenijama ih nema.Mbappe je rekao da njihov fudbal je danas zaostao.Svi su se tamo uvrijedili.A momak je samo rekao istinu

Poslednja izmena:
Hvala analiticki 12, dosta konkretnih podataka. Evo recimo polufinale sp 2018 je bilo evropsko, ko ima najviše šansi da uskoči u polufinale van Evrope sada? Mogu li prvi put neki Afrikanci ? Ima tu nepisanog ključa da ne postane takmičenje jednolično...hoće li forsirati možda Mesija? Evropljani slabije prodju kad se igra van kontinenta. Što se tiče Portugala, bukvalno smo ih ponizili u smislu da su igrali defanzivno i haotično na svom terenu gde obično gaze, moguće da je bila trenutna kriza...meni je od favorita najslabija karika - Brazil, ali gde oni da ne prodju grupu zbog gledanosti. I mi i Švajcarci smo prilično nezgodne ekipe ako Brazilci budu igrali potcenjivački

Hvala analiticki 12, dosta konkretnih podataka. Evo recimo polufinale sp 2018 je bilo evropsko, ko ima najviše šansi da uskoči u polufinale van Evrope sada? Mogu li prvi put neki Afrikanci ? Ima tu nepisanog ključa da ne postane takmičenje jednolično...hoće li forsirati možda Mesija? Evropljani slabije prodju kad se igra van kontinenta. Što se tiče Portugala, bukvalno smo ih ponizili u smislu da su igrali defanzivno i haotično na svom terenu gde obično gaze, moguće da je bila trenutna kriza...meni je od favorita najslabija karika - Brazil, ali gde oni da ne prodju grupu zbog gledanosti. I mi i Švajcarci smo prilično nezgodne ekipe ako Brazilci budu igrali potcenjivački

Sumnjam veoma u sve te reprezentacije van Evrope.Mislim da ce i ovoga puta u Top 4 biti sve Evropske ekipe.Brazil je opet ajde mogu proc.Argentina je bas u krizi.Ja licno mislim da Brazil bi tesko pobjedio i osrednje ekipe Evrope a kamoli sile.Belgija ga je komotno dobila, Njemacka 7 1. Nije Njemacka toliko bila jaka koliko je Brazil igrao lose,sporo,

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back