Svetsko prvenstvo u fudbalu (Katar 2022)

Prvenstvo osvajaju?

• Ukupno glasova
    61
  • Anketa je zatvorena .
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
A zašto Argentina nije dobila taj lak ždrijeb? Jel tebi jasno da je kostur SP napravljan unaprijed? I da ko će u koji dio ovisi o rezultatima u skupini. Nije viša matematika.
Engleska je u polufinalu SP izvela klince. Znači, nisu izveli najjaču momčad koju su imali nego klince. Jer igrali su utakmicu koja nije toliko bitna. Čekali su na nju samo 30 godina, pa su izveli klince. Iskreno, ne znam da li si trol, ili stvarno toliko ne poznaješ nogomet.
Ali nebitno, obećao sam da te neću zadržavati više i obećajem da je ovo bilo zadnje.

Sve je to ok.Zrijeb lutrija.

Sve ekipe koje bi vas dobile na Mundijalu realno

Brazil
Francuska
Belgija
Urugvaj
Portugal
Meksiko
Spanija

Meksiko je 2014 i 2018 igramo sjajan fudbal,bolji od Hrvatske.Al Meksiko ispada na oba Mundijala zadnja u osmini od 2 sile fudbalske,Brazila i Holandije.Da su igrali sa vama dobili bi vas

A sa kim vi igrate osminu i cetvrtinu.Daaaaaj

Kako je nebitno natjecanje kad određuje šešire za kvalifikacije za EURO, i kad ti daje šansu da se plasiaš na EURO ako to ne uspiješ preko kvalifikacija. Tu nema apsolutno nikakve razlike između Lige A i Lige B ili C
nema razlike, da isto je Nemačka ili Gibraltar "nema nikakve razlike" između lige A, B ili C :per: što se tiče šanse da se kvalifikuješ na EP to je tačno ali samo za C i D diviziju kao što sam i rekao a ovi iz A uvek odu kroz kvalifikacije za EP a B divizija u 95% slučajeva tako ne im je liga nacija nebitna

nema razlike, da isto je Nemačka ili Gibraltar "nema nikakve razlike" između lige A, B ili C :per: što se tiče šanse da se kvalifikuješ na EP to je tačno ali samo za C i D diviziju kao što sam i rekao a ovi iz A uvek odu kroz kvalifikacije za EP a B divizija u 95% slučajeva tako ne im je liga nacija nebitna
Ja sam rekao da u pravilima nema razlike. Naravno da će sve momčadi s ikakvom kvalitetom ići direktno. Ovi ostali će kroz dodatne i LN. A tebi ako je isto gledat Srbija Armenija ili Srbija francuska, onda OK. Svako ima svije preferencije. Btw, dobija se i neki pehar. Ronaldo mi nije djelovao klao da je osvojio nešto bezvrijedno.

E ljudi ne znam dal samo ja imam takav utisak ali nekako mi se cini da je hajp oko Svetskog prvenstva nikad manji, gotovoda ni nema nikakvog hajpa oko SP iako je do Mondijala ostalo jos samo oko dve nedelje, ono i dalje se igraju nacionalna prvenstva i evro kupovi kao da ni ne pocinje SP vec sad ovog meseca, niko ni ne pominje Mondijal, nigde ni reci o SP.

Mislim sad s obzirom da je do pocetka SP ostalo samo dve nedelje mislim da su klupska takmicenja vec odavno trebala da bude zavrsena ili stavljena na pauzu, da bi reprezentacije vec sad uveliko trebalo vec da su na pripremama za SP, da igraju prijateljske utakmice, da je vec poznato ko od igraca putuje na SP ali nista od toga se jos ne desava iako je do pocetka SP ostalo samo jos dve nedelje.

Bas ovako vrlo cudna i zbunjujuca situacija, kao da se ni ne igra to SP, ja znam ranije ono pred svako SP, ono barem mesec dana pred pocetak SP krece taj hajp i ta mondijalska groznica i tad nekako sve pada u drugi plan (a sad nista), takodje nacionalne lige i klupska takmicenja prilagodjena su kalendarski zbog SP i sve lige i klupska takmicenja zavrsavaju negde pocetkom Maja, barem nekih mesec dana pred pocetak Mondijala kako bi reprezentaije i igraci imali vremena da se malo odmore i pripreme za SP i ta prva okupljanja reprezentacija su negde barem neke 3,4 nedelje uoci pocetka SP, izgleda da ovaj put ni nema uopste nikakvih priprema za SP, nego ce igraci bukvalno mozda nekoliko dana pred SP doputovati u Katar i to je to.

Takodje recimo ranije uoci SP stalno su bile one neke emisije na TV-u, specijali o Mondijalu, intervjui sa igracima, selektorima, neki arhivski snimci, podsecanje na neke trenutke sa nekih proslih Svetskih prvenstava, pa reprize nekih utakmica sa nekih proslih prvenstava, itd, znaci uvek se pumpao taj hajp i ta mondijalska groznica i stvarala se ta atmosfera da ono kad je Svetsko prvenstvo da tad sve ostalo staje , a sad nista, hajp je ono na nuli.

Iskreno meni ovako bas cudna i zbunjujuca situacija, uopste nemam nikakav osecaj da za dve nedelje pocinje Svetsko prvenstvo (alo Svetsko prvenstvo rodjaci....).

E ljudi ne znam dal samo ja imam takav utisak ali nekako mi se cini da je hajp oko Svetskog prvenstva nikad manji, gotovoda ni nema nikakvog hajpa oko SP iako je do Mondijala ostalo jos samo oko dve nedelje, ono i dalje se igraju nacionalna prvenstva i evro kupovi kao da ni ne pocinje SP vec sad ovog meseca, niko ni ne pominje Mondijal, nigde ni reci o SP.

Mislim sad s obzirom da je do pocetka SP ostalo samo dve nedelje mislim da su klupska takmicenja vec odavno trebala da bude zavrsena ili stavljena na pauzu, da bi reprezentacije vec sad uveliko trebalo vec da su na pripremama za SP, da igraju prijateljske utakmice, da je vec poznato ko od igraca putuje na SP ali nista od toga se jos ne desava iako je do pocetka SP ostalo samo jos dve nedelje.

Bas ovako vrlo cudna i zbunjujuca situacija, kao da se ni ne igra to SP, ja znam ranije ono pred svako SP, ono barem mesec dana pred pocetak SP krece taj hajp i ta mondijalska groznica i tad nekako sve pada u drugi plan (a sad nista), takodje nacionalne lige i klupska takmicenja prilagodjena su kalendarski zbog SP i sve lige i klupska takmicenja zavrsavaju negde pocetkom Maja, barem nekih mesec dana pred pocetak Mondijala kako bi reprezentaije i igraci imali vremena da se malo odmore i pripreme za SP i ta prva okupljanja reprezentacija su negde barem neke 3,4 nedelje uoci pocetka SP, izgleda da ovaj put ni nema uopste nikakvih priprema za SP, nego ce igraci bukvalno mozda nekoliko dana pred SP doputovati u Katar i to je to.

Takodje recimo ranije uoci SP stalno su bile one neke emisije na TV-u, specijali o Mondijalu, intervjui sa igracima, selektorima, neki arhivski snimci, podsecanje na neke trenutke sa nekih proslih Svetskih prvenstava, pa reprize nekih utakmica sa nekih proslih prvenstava, itd, znaci uvek se pumpao taj hajp i ta mondijalska groznica i stvarala se ta atmosfera da ono kad je Svetsko prvenstvo da tad sve ostalo staje , a sad nista, hajp je ono na nuli.

Iskreno meni ovako bas cudna i zbunjujuca situacija, uopste nemam nikakav osecaj da za dve nedelje pocinje Svetsko prvenstvo (alo Svetsko prvenstvo rodjaci....).
Mislim da dosta ima do toga kada se igra i gdje se igra. Znaš da inače SP počinje taman pred početak ljeta, ljudi nabrijani, uzimaju se stari godišnji, pune terase kafića.... I igra se u normalnim državama, barem zadnjih 50 godina. Mjesto odigravanja također ima veliku ulogu u tome da se ne išćekuje toliko željno. Koliko god FIFA bila pohlepna, i koliko god većina saveza šutila, ipak neki govore, ipak je ljudima jasno o čemu se radi i gdje se SP igra. te 2 stvari su po meni najbitnije za taj manjak euforije.

Nije fudbal vise kao Prije.Veca je euforija oko Mundijala bila 90 ih pocetkom 2000 ih.Tada su sve reprezentacije bile jace nego danas.More zvijezda a opet su pored toliko zvijezda reprezentacije bile u prvom planu.A danas imas mnogo manje zvijezda,slabije reprezentacije i plus citava prica medija vrti se oko par igraca

To je dobro za sponzore , presjednike saveza il klubova nikako za fudbal i publiku.

Danas i zadnjih godina svi su velicali kreatore kakvi su Xavi,Injesta,Pirlo.Nemam nista protiv tih Igraca.

Ali takvih Igraca kreatora 90 ih godina je bilo na tone.Zadnjih 10 godina njih par Igraca zato ih toliko reklamiraju.

U prodaji specijal za Svetsko prvenstvo 2022.godine. Na 340 strana informacije o svim timovima, selektorima, prethodnim rezultatima, očekivanjima od selekcija, uz osvrt na fantasy opcije iz svakog tima za ljubitelje ove igre! Uz to dosta zanimljivih tekstova o nastanku prvenstva sveta, stadionima na prvenstvu, sudijama, uz kompletan raspored sa satnicom!
Zašto smatramo da je online izdanje bolje, ne možete ga izgubiti ni pocepati, niti će se vremenom oštetiti, možete ga listati bilo gde jer je non stop dostupan na vašem telefonu, tabletu ili računaru, a i cena je dosta niža od potencijalne štampane verzije!

Poslednja izmena od moderatora:
Ok, 5 eura nie puno.Ali zašto bi itko to kupio? Pa nađem to sve na netu. Ok, ima 340 strana, znači da je opširno i da ste se potrudili. Ali ovo prvi put vidim, da netko prodaje online izdanje ovako nečeg.
A štampano bi bilo 35 Eura? To tek nitko ne bi kupio.
Mislim, svake dnevne novine će izdati svoj vodič sa rasporedom, momčadima, stadionima, malo povijesti itd.
Nije opširno kao vaše, ali baš me zanima koliko toga ćete prodati. Ne vjerujem puno. Možda sam u zabludi, ali npr. kako ćete spriječit da jedan kupi i podjeli još desetorici?.

Ne znam zasto nema nas na glasanju? Mislim da smo nikada blizi vrhu... Mislim da se sve poklopilo, fudbaleri koji nisu preumorni u svojim ligama, Vlahovic potpuno odmoran, Piksi koji im daje samopouzdanje, odlicne igre i pobede nad velikim reprezentacijama u zadnje vreme, ne smatraju nas za avorite sto je dobro itd...

Ne znam zasto nema nas na glasanju? Mislim da smo nikada blizi vrhu... Mislim da se sve poklopilo, fudbaleri koji nisu preumorni u svojim ligama, Vlahovic potpuno odmoran, Piksi koji im daje samopouzdanje, odlicne igre i pobede nad velikim reprezentacijama u zadnje vreme, ne smatraju nas za avorite sto je dobro itd...
16. ste po kladionicama. Ovo su prvih 9 favorita po kladama. Ne redom po koeficijentu, ali to je prvih 9.

Srbija kao i Hrvatska je prosjek tim.Realno Hrvatska je jaca u fudbalu od Srbije.Al ni ona ne moze doci do top 4 ili finala bez lakog zrijeba a tesko da ce sada imati zrijeb kao prije 4 godine.

Srbija realno ako prodje grupu maksinum.Ko god bi nam dosao u Osmini, Urugvaj ili Portugal dobio bi nas lako.To je to.Nama je jedina sansa da nekako prodjemo grupu i nadamo se cudu da nam u osmini finala ne dodju Portugal i Urugvaj i nekim cudom ne prodju grupu a sanse za to su 0.000001 procenata

Hrvati bi u osmini isli na Spaniju ili Njemacku znaci idu kuci i oni.

Poslednja izmena:
Hrvati kada su u pitanju shvatite onaj zrijeb im je bio na proslom Mundijalu idealan.Ekipe osrednje nikako sile Skandinavci pa Rusi.Pa Englezi koji jesu veliko ime ali koji 60 godina nista nisu osvojili.Ajde nekad su se prosipali pa su makar imali zvijezde u ekipi Bekam,Lampard,Owen itd.Sada nemaju ni to.

Hrvati su na Euru 2016 ispali od velike sile Portugala i ispali su na zadnjem Ep.Od fudbalske sile Spanije.

Sto potvrdjuje cinjenicu da su osrednja repreze ntacija globalno.Srbija nije cak ni osrednja,nego kanta nivo realno.

Hrvati ce sada u osmini imati Spaniju i Njemacku.Pa ta Spanija je njima sa mladim timom na EP zadnjem dala 5 golova kao od sale.Spanija je sila kakav god tim izvela.Uvijek imaju 2 tima dobra.Sila kako u klupskom tako i u reprezentativnom nivou.O Njemcima je suvisno govoriti.Super sila

Na ovom Mundijalu favorito su zna se Spanija,Francuska, Njemacka kao najace ekipe realno.Iako Spanija ima mlad tim nov,nemojte to da vas zavara nikako.Njemci sada dolaze jaki.Francuzi zele dominaciju.E sada Portugal je previse potcijenjen, mnogo dobar tim,takmicarski i znaju na rezultat da Igraju,Sila.A opet oni imaju lak zrijeb,vec ih vidim u polufinalu.Brazil zivi od stare slave, naravno da su super sila.Ali nijedna ekipa iz nase grupe nije jaca od Portugala.

Favorit iz sijenke je Portugal

Poslednja izmena:
Mislim da se ložite standardno a osrednja smo ekipa...Hajp kao 98. kad smo imali jaci tim pa 1/8 finala maksimum, a sad s ovom solidnom (ali nista vise od toga sem solidnom ) reprezentacijom pricati o polufinalu...Uspeh ce biti i proci grupu, nismo top svetska reprezentacija i nikad nismo ni bili...

Mislim da se ložite standardno a osrednja smo ekipa...Hajp kao 98. kad smo imali jaci tim pa 1/8 finala maksimum, a sad s ovom solidnom (ali nista vise od toga sem solidnom ) reprezentacijom pricati o polufinalu...Uspeh ce biti i proci grupu, nismo top svetska reprezentacija i nikad nismo ni bili...

1998 nije bio los tim.Mnogo jaci nego danas.Zrijeb je bio pretezak tada.Holandija Osmina,pa da smo prosli tada dalje Argentina,pa eventualno polufinale Brazil pa finale Francuska.Msm mi smo ispali tada u Osmini al govorim hipoteticki.

Zapitaj se da li bi Hrvatska dosla do finala na proslom Mundijalu da je imala zrijeb kao Yu 1998.Sta mislis da Piksi,Mijatovic itd ne moze bi dobili Ruse u cetvrtfinalu ili Skandinavce u osmini finala.Sve je do zrijeba.Kada si velesila onda ti je svejedno.Yu 1998 mnogo dobar tim ne sila ali dobar tim.

Zamisli npr zrijeb Hrvatske na Svetskom prevenstvu da je bio ovakav.

Osmina Brazil,Cetvrtina Belgija, Polufinale Spanija,Finale Francuska.Ne bi osminu prosli.Svakako su bolji od nas u fudbalu.Al su i oni osrednji tim.Eto odigrali su finale.Istorijsko za njih

Na Evropskom oni su ispali od Spanije 5 golova primili a zasto,jer Spanija je sila fudbalska,nije osrednji tim kao Skandinavci ili Rusi.

Moras imati nekad i srece u fudbalu.Al kad si sila dobijas sve i drim timove.

Poslednja izmena:
1998 nije bio los tim.Mnogo jaci nego danas.Zrijeb je bio pretezak tada.Holandija Osmina,pa da smo prosli tada dalje Argentina,pa eventualno polufinale Brazil pa finale Francuska.Msm mi smo ispali tada u Osmini al govorim hipoteticki.

Zapitaj se da li bi Hrvatska dosla do finala na proslom Mundijalu da je imala zrijeb kao Yu 1998.Sta mislis da Piksi,Mijatovic itd ne moze bi dobili Ruse u cetvrtfinalu ili Skandinavce u osmini finala.Sve je do zrijeba.Kada si velesila onda ti je svejedno.Yu 1998 mnogo dobar tim ne sila ali dobar tim.

Zamisli npr zrijeb Hrvatske na Svetskom prevenstvu da je bio ovakav.

Osmina Brazil,Cetvrtina Belgija, Polufinale Spanija,Finale Francuska.Ne bi osminu prosli.Svakako su bolji od nas u fudbalu.Al su i oni osrednji tim.Eto odigrali su finale.Istorijsko za njih

Na Evropskom oni su ispali od Spanije 5 golova primili a zasto,jer Spanija je sila fudbalska,nije osrednji tim kao Skandinavci ili Rusi.

Moras imati nekad i srece u fudbalu.Al kad si sila dobijas sve i drim timove.
Sve to stoji ali Hrvatima ne zelim umanjivati uspeh, imali su srece sa zrebom ali su i igrali požrtvovano i davali maksimum, konstantno su na velikim takmicenjima. Ukrajina stigla do cetvrtfinala na slican nacin 2010 ali opet, rreba i taj laki žreb da se iskoristi...nas je jedna nikakva Skotska izbacila u kvalifikacijama za EP. I dalje smo samo solidna reprezentacija koja je vezala par dobrih utakmica ali turnirski su macka u dzaku i ni po kvalitetu nisu bar u top 10 reprezentacija.

Sve to stoji ali Hrvatima ne zelim umanjivati uspeh, imali su srece sa zrebom ali su i igrali požrtvovano i davali maksimum, konstantno su na velikim takmicenjima. Ukrajina stigla do cetvrtfinala na slican nacin 2010 ali opet, rreba i taj laki žreb da se iskoristi...nas je jedna nikakva Skotska izbacila u kvalifikacijama za EP. I dalje smo samo solidna reprezentacija koja je vezala par dobrih utakmica ali turnirski su macka u dzaku i ni po kvalitetu nisu bar u top 10 reprezentacija.
Pošto sam ga stavio na ignore, ne mogu vidjeti šta piše. Ali da pogodim. Hrvatska u finalu na sreću, na lak ždrijeb, da smo bili na drugoj strani ždrijeba ispali bi odma. O tome da smo stranu ždrijeba na kojoj smo bili zaslužili s 9 bodova u skupini ni riječi (ali u skupini su ionako bile samo raspad momčadi poput Islanda, Nigerije i Argentine). Španjolska je izvela loš tim, Engleska je goli ******.... na turniru smo po snazi bili jedno 10. reprezentacija ali eto, imali smo sreće.
Moguće da je naveo da to što smo konstantno na turnirima ne vrijedi ništa jer nismo osvojili SP ili EP. Finale i treće mjesto ništa ne vrijedi. To je za jadnike i gubitnike. Bolje ispast u skupini nego izgubit finale. Moguće da je pisao i o imaginarnim Svjetskim prvenstvima u kojima je Švicarska igrala finale, ali se toga više nitko ne sjeća. Moguće da se toga nitko ne sjeća jer se to nikad nije desilo.
Lik je napisao jedno 20 postova o Hrvatskoj na ovoj temi, i svaki je isti. Zašto mu Hr izaziva toliku bol, ne znam, ali da je zdravo, nije.

Niko im ga ne umanjuje.Al oni nisu fudbalska sila.Niti imaju taj status.Tako zele da se predstave.Ok imaju najbolji fudbal na Balkanu.Igraju lijepo ok,al nemaju titule,konkretno nista.I onda kazu,pa bolji smo od vas.Ok jesu al nismo mi fudbalska sila.Oni su osrednji ti.Mi nemamo ni taj nivo

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back