E ljudi ne znam dal samo ja imam takav utisak ali nekako mi se cini da je hajp oko Svetskog prvenstva nikad manji, gotovoda ni nema nikakvog hajpa oko SP iako je do Mondijala ostalo jos samo oko dve nedelje, ono i dalje se igraju nacionalna prvenstva i evro kupovi kao da ni ne pocinje SP vec sad ovog meseca, niko ni ne pominje Mondijal, nigde ni reci o SP.
Mislim sad s obzirom da je do pocetka SP ostalo samo dve nedelje mislim da su klupska takmicenja vec odavno trebala da bude zavrsena ili stavljena na pauzu, da bi reprezentacije vec sad uveliko trebalo vec da su na pripremama za SP, da igraju prijateljske utakmice, da je vec poznato ko od igraca putuje na SP ali nista od toga se jos ne desava iako je do pocetka SP ostalo samo jos dve nedelje.
Bas ovako vrlo cudna i zbunjujuca situacija, kao da se ni ne igra to SP, ja znam ranije ono pred svako SP, ono barem mesec dana pred pocetak SP krece taj hajp i ta mondijalska groznica i tad nekako sve pada u drugi plan (a sad nista), takodje nacionalne lige i klupska takmicenja prilagodjena su kalendarski zbog SP i sve lige i klupska takmicenja zavrsavaju negde pocetkom Maja, barem nekih mesec dana pred pocetak Mondijala kako bi reprezentaije i igraci imali vremena da se malo odmore i pripreme za SP i ta prva okupljanja reprezentacija su negde barem neke 3,4 nedelje uoci pocetka SP, izgleda da ovaj put ni nema uopste nikakvih priprema za SP, nego ce igraci bukvalno mozda nekoliko dana pred SP doputovati u Katar i to je to.
Takodje recimo ranije uoci SP stalno su bile one neke emisije na TV-u, specijali o Mondijalu, intervjui sa igracima, selektorima, neki arhivski snimci, podsecanje na neke trenutke sa nekih proslih Svetskih prvenstava, pa reprize nekih utakmica sa nekih proslih prvenstava, itd, znaci uvek se pumpao taj hajp i ta mondijalska groznica i stvarala se ta atmosfera da ono kad je Svetsko prvenstvo da tad sve ostalo staje , a sad nista, hajp je ono na nuli.
Iskreno meni ovako bas cudna i zbunjujuca situacija, uopste nemam nikakav osecaj da za dve nedelje pocinje Svetsko prvenstvo (alo Svetsko prvenstvo rodjaci....).