Mstislav
Legenda
- Poruka
- 74.667
И мађарска и чехословачка су играле финале. Мађари два пута
Трофеј ипак има ону главну тежину
Ima, ali vecina pre zna za madjarska dva finala u fudbalu nego za silna finala i zlata u vaterpolu naprimer.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
И мађарска и чехословачка су играле финале. Мађари два пута
Трофеј ипак има ону главну тежину
Zato što je sport koji nudi najviše iznenađenja. Puno češće autsajder dobije favorita nego u drugim sportovima. Zato što je jednostavan, zato što ga gleda cijeli svijet. Zato što izaziva emocije kao niti jedan drugi. Zato što pada malo golova (poena), pa je svaki gol razlog za veliko slavlje. Zato što je u većini zemalja svijeta prvi sport s kojim se djeca kreću baviti. Pare su produkt popularnosti nogometa, ne razlog njegove popularnosti.Suštinski ne volim fudbal . I nije mi jasno zašto je toliko bitan i bitniji od ostalih sportova . Zbog para , ne vidim drugi razlog
Pogotovo za 1954. kada su pregazili Nijemce u skupini 6:2. Susreli se s njima ponovno u finalu kao ogromni favoriti (nisu izgubili utakmicu godinama prije ni poslije), poveli 2:0 i uspjeli izgubiti utakmicu 3:2. Ili Njemačka-Nizozemska 1974. Nizozeska je do finala odigrala 6 utakmica. 5 pobjeda, nereješena, uz gol razliku 14-1. Nijemci su imali isti broj pobjeda, ali nisu bili toliko uvjerljivi. Nizozemska je povela u prvom napadu preko Neeskensa iz penala. I onda su odlučili poniziti Nijemce (totalni nogomet, momčad krcata zvijezdama, na klupi Rinus Michels), tuneli, driblinzi, pete....na pouvrijeme se otišlo s 2-1 za Njemačku. tako je i završila utakmica. Nijemci su 2 naslova prvaka uzeli protiv objektivno u to vrijeme najjačih reprezentacija svijeta. Ali na taj dan, tih 90 minuta to nisu pokazali. Ne mogu zamisliti kako je Nizozemcima. Izgubili su 3 finala SP-a. 1978. su igrali bez Cruyffa koji nije htio igrati nogomet na mjestima di vojna hunta ubija ljude, i Argentinci su kod kuće uzeli u produžecima, a 2010. ih nitko nije ni vidio u finalu. Španjolci su bili puno jači.Ima, ali vecina pre zna za madjarska dva finala u fudbalu nego za silna finala i zlata u vaterpolu naprimer.
E dobro im je rekao vala! Diego veliki igrač, raduje me što su stadion u Napulju nazvali po njemu, pa ne moram više da slušam ove nepismene buzdovane kako kažu "na stadionu Sao Paolo u Napulju..." da nešto znaju, znali bi da je Sao Paolo gradu u Brazilu a ovo je San Paolo... naravno i jedno i drugo znači Sveti Pavle ali nikako da ukače tu razliku u portugalskom i italijanskom načinu izgovora.Pokojnog Diega su u Rusiji pitali da prokomentira činjenicu da su u polufinalu 4 europske reprezentacije (novinar je ciljao na to da nema Južnoamerikanaca). Odgovara Diego: ja ovdje vidim samo jednu europsku reprezentaciju, Hrvatsku.
Tako je,ali na balkanu svi bi da ponove Hr kad su usli u finale 2018.To je bilo tada i ko zna kada opet.Realnost trenutna je drugacija ipak ..Ako Srbija bude druga to ce bit veliki uspeh.Drugo je sto sam narod misli da moramo u polufinale svetskog.Taj nagon je na ovim prostorima uvek prisutan.Taj cilj.To je i sportski i u duhu sporta ali je nerealan.I onda je emotivna tuga i nezadovoljstvo do neba.Takvi smo sta da se radi.Kada je zamenjen onaj Pavlovic koji je extra parirao Kameruncima i dao gol i lakto se sa njima svuda u odbrani i trkom parirao imali smo rezultat.Kad momak izadje totalni raspad sistema.Tu struka nista nije mogla.Imas 2 igraca manje.Njega i Mitrovica kojeg trpe samo da da gol.Da je bar nekoliko ovih Pavlovica spremnih ko lavovi ne bi me strah bilo.Ovako jbg .Tačno , fizički su superiorniji , ali i opet nismo mi sam vrh i trebalo bi da budemo realni jer ako kojim slučajem prođemo u sledeću fazu ispadamo odmah .
Bitniji je jer je popularniji, a ne obrnuto. Narod ga voli, to je tradicionalno najmasovniji sport i nekako je najprirodnije da udaras loptu glavom.Suštinski ne volim fudbal . I nije mi jasno zašto je toliko bitan i bitniji od ostalih sportova . Zbog para , ne vidim drugi razlog
Бојим се нерешеног резултата са Камеруном и пораза од Швајцараца!
Досад сам се само једном појавио са коментаром у вези наше репрезентације (на страни:18, пост: 443) и изгледима за пролаз даље. То су радили (и урадили) многи ,,познаваоци'' фудбала у свету а ја само истичем зебњу баш онако како сам написао у наслову овог коментара.
Превише је оптимизма и буке а врло мало реалности.
ok brt..nastavi tako da pogađaš i idemo daljeSvajcarska ce nas ekspresno poslati kuci. Ovde ce biti X. Odgovara obema ekipama. Brazil ce rutinski da pobedi Kamerun.
brt Kamerun nas nije dobio.. nešto si se za ..jboNas bi dobila svaka africka trkacka ekipa...jednostavno fizicki su jaci...Izdrzljiviji pretrce nas...Padamo jer je nas maximum visok nivo poluvreme odigrat.I sa Brazilom je bilo ok poluvreme.Tako ce bit i sa Swiciom neovisno o rezultatu Brazila veceras.
Solidan scenario za xxx filmove.

Biće da njih te žene napadaju a njima odbrana slaba tačka kao i na terenu.Piksi mora da sprema vezarama taktiku kako da prangijaju zene kolega umesto protivnika na terenu. Selektorska pozicija u Srbiji Sizifov posao, da je Arkan ziv vijao bi Gudelja po Kataru, ni pustinja ga ne spasila.

Koliko sam skapirao svima su zene plasticare, manekenke isl. Da li su k. ili samo tako izgledaju u to ne ulazim.ne pratim nešto žutu štampu pa se pitam da l neki od naših fudbalera ima neku normalnu ženu, devojku ili su svi sa k rvama oženjeni ili u vezama? znam samo za Borjana da je sa nekom raspalom prostitutkom.. al on je Kanađanin..pitam za ove naše..
hehe..naravno da su k rve.. nisu monahinje sigurnoKoliko sam skapirao svima su zene plasticare, manekenke isl. Da li su k. ili samo tako izgledaju u to ne ulazim.
Ne mora da znaci. Mozda naprosto 'ulazu u sebe' da bi privukle tog jednog lovatora ali da generalno nisu promiskuitetne.hehe..naravno da su k rve.. nisu monahinje sigurno

ne pratim nešto žutu štampu pa se pitam da l neki od naših fudbalera ima neku normalnu ženu, devojku ili su svi sa k rvama oženjeni ili u vezama? znam samo za Borjana da je sa nekom raspalom prostitutkom.. al on je Kanađanin..pitam za ove naše..
pametan momakLepsa polovina SMS-a deluje lepo i normalno na prvo gledanje , dobili su i dete. Mada kod ovih loptasa se nikad ne zna sta rade iza 4 zida.