Svetsko prvenstvo 2010. u Južnoj Africi

Ko će osvojiti Svetsko prvenstvo?

• Ukupno glasova
    137
  • Anketa je zatvorena .
Sleteli "orlovi" - dočekani kao pobednici!

Fudbalska reprezentacija Srbije - većina igrača, članovi stručnog štaba, na čelu sa selektorom Radimirom Antićem, u petak je, nešto pre 13:30 sati, doputovala u Beograd iz Južne Afrike. „Orlove“ je na aerodromu „Nikola Tesla“, pored velikog broja predstavnika medija, te rodbine i lepših polovina igrača, dočekala i grupa od tridesetak organizovanih navijača okupljenih u fan klub „Orlovi“, koji su transparentom „Vi ste za nas pobednici“ koliko-toliko vratili osmehe na lica vidno utučenim reprezentativcima.

Poraz od Australije i eliminacija već posle grupne faze, ali i dugi, 26 - časovni put iz Južne Afrike, iscrpeli su i te kako igrače, koji su, ipak, rado izlazili u susret navijačima i onima koji su se zatekli u vazdušnoj luci.

- Teško je kad se prespava noć, pogotovo jedna za drugom, sve teže i teže... - sa uzdahom priča Vladimir Stojković, koji je među prvima napustio aerodormsku zgradu u društvu supruge.

Junak pobede nad Nemačkom i dalje premotava film i ne veruje da je Srbija propustila veliku šansu.

- Kad smo videli da smo bili ubeljivi, da smo zaista mogli da doguramo daleko... Nismo imali sportstke sreće, što kaže selektor, „fudbal nije bio pravedan prema nama“, ali očekujem da će nam se sve vratiti u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Inače, pre dolaska fudbalera, dvadesetak minuta ranije, pojavili su se i vaterpolo reprezentativci naše zemlje, koji su se vratili iz Kanade, ali na njih gotovo da niko nije obratio pažnju iščekujući dolazak fudbalera. U jednom trenutku, na aerodromu su se pojavili i reprezentativci Australije u streljaštvu. "Australia shooting team", pisalo im je na majicama, što nas je sve onako opet podsetilo na tužno veče i poraz od "kengura" u Južnoj Africi.

Larionda "nagrađen"

U FIFA su očigledno zadovoljni suđenjem urugvajskog arbitra Horhe Larionde na meču Srbija-Australija. Naime, Larionda je dobio poverenjeda sudi još jedan bitan meč na Svetskom šampionatu u Južnoj Africi. Urugvajski sudija će biti glavni delilac pravde u osmini finala, kada se sastanu Nemačka i Engleska, koji se igra u Blumfontejnu.

Pored Južnoamerikanca, mečeve osmine finala sudiće još i Nemac, Volfgang Štark (Urugvaj - Južna Koreja), Mađar, Viktor Kasai (SAD - Gana), dok će Italijan Roberto Roseti aribitrirati u duelu Argentine i Meksika.

Srbi rušili hrvatske lokale

Razočarani navijači reprezentacije Srbije u Banjaluci, posle poraza od Australije na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi, svoj bes su iskalili na objektima čiji su vlasnici hrvatske firme. Prema pisanju portala Index.hr fanovi naše selekcije su demolirali izloge Kraša, Varteksa i Croate posle ispadanja Antićevih izabranika iz daljeg toka takmičenja.

Banjalučani su takođe dva sata posle utakmice pokušali isti scenario da primene i na Fehad Pašinoj džamiji, ali ih je brza reakcija policije sprečila u tome. Izgrednici su se razbežali kada je na lice mesta stiglo nekoliko automobila policije, koja još uvek traga za huliganima. Prema izjavama očevidaca, grupa koja je polomila izloge hrvatskih firmi je brojala 10-15 članova.

MUP Republike Srpske je za vreme i posle utakmice obezbeđivao ambasadu SAD, kao i konzulate još nekih država.

Zar ne možemo jednom da budemo dostojanstveni, dobro ovo je u RS, al' opet...

Larionda "nagrađen"

U FIFA su očigledno zadovoljni suđenjem urugvajskog arbitra Horhe Larionde na meču Srbija-Australija. Naime, Larionda je dobio poverenjeda sudi još jedan bitan meč na Svetskom šampionatu u Južnoj Africi. Urugvajski sudija će biti glavni delilac pravde u osmini finala, kada se sastanu Nemačka i Engleska, koji se igra u Blumfontejnu.

Pored Južnoamerikanca, mečeve osmine finala sudiće još i Nemac, Volfgang Štark (Urugvaj - Južna Koreja), Mađar, Viktor Kasai (SAD - Gana), dok će Italijan Roberto Roseti aribitrirati u duelu Argentine i Meksika.

:thumbdown: :thumbdown: :thumbdown:

11tyf6b.jpg

dakle... ahem :rumenko: s' cu se vrnem ja, za 15 minuta...

proslo je takmicenje po grupama, Argentina za sad ostavila najbolji utisak, Brazil siguran u teskoj grupi, Holandjani u laksoj, Nemci prvo silni, pa se ugurase 1/8 finala na velicinu, Englezi isilovali drugo mesto u svojoj grupi, Spanci se polako bude, ali im za sad fali ono ubilacko sa EP
dobar utisak su ostavili Meksikanci, Urugvajci, Japanci i Koreanci, Slovacka je usla na velika vrata u 1/8finale, vrlo dobri su bili i Cile i Paragvaj, dok se Gana provukla, tj. mi smo je uterali u 1/8 finala, Portugal rutinski izjajario, a Ameri odigrali fajterski i zasluzeno su tu gde jesu

sutra igraju
Uruguay vs. South Korea - po meni 1, Urugvajci deluju kao ekipa koja igra takmicarski, cvrsto nazad, brzo napred, ne toliko lep fudbal, ali jako kompaktan, Koreja igra fajterski, na gol vise, a nema kvalitet za tu igru i zato ce ga popusiti
United States vs. Ghana po meni X, pa produzeci, Ameri isto nemaju kvalitet, a igraju fajterski fudbal, samo jos cvrsce nego Koreja, fali im rutina da lagano izbace bitno ogranicenu ekipu Gane tako da ce tu biti produzeci, mozda i penali

proslo je takmicenje po grupama, Argentina za sad ostavila najbolji utisak, Brazil siguran u teskoj grupi, Holandjani u laksoj, Nemci prvo silni, pa se ugurase 1/8 finala na velicinu, Englezi isilovali drugo mesto u svojoj grupi, Spanci se polako bude, ali im za sad fali ono ubilacko sa EP
dobar utisak su ostavili Meksikanci, Urugvajci, Japanci i Koreanci, Slovacka je usla na velika vrata u 1/8finale, vrlo dobri su bili i Cile i Paragvaj, dok se Gana provukla, tj. mi smo je uterali u 1/8 finala, Portugal rutinski izjajario, a Ameri odigrali fajterski i zasluzeno su tu gde jesu

sutra igraju
Uruguay vs. South Korea - po meni 1, Urugvajci deluju kao ekipa koja igra takmicarski, cvrsto nazad, brzo napred, ne toliko lep fudbal, ali jako kompaktan, Koreja igra fajterski, na gol vise, a nema kvalitet za tu igru i zato ce ga popusiti
United States vs. Ghana po meni X, pa produzeci, Ameri isto nemaju kvalitet, a igraju fajterski fudbal, samo jos cvrsce nego Koreja, fali im rutina da lagano izbace bitno ogranicenu ekipu Gane tako da ce tu biti produzeci, mozda i penali

po ovome što sam ja vido
brazil mnogo ozbiljan, nema umetnosti al ne daju loptu nikome i ne daju da im se šutira na gol
argentina najatraktivnija ali čini mi se da maradona zapostavlja odbranu a to bi mu se lako moglo očukati o glavu, naročito kad je brazil ovakav kakav je
mislim da su nemci, holandezi i englezi najslabiji otkad ja pratim svetska prvenstva, pri čemu jedino od engleza očekujem da mogu znatno bolje, ako ih švabe ne izbace na penale
za špance se slažem
čile, japan i koreja po meni, "najprijatnija iznenađenja".
meksiko mi se ne sviđa
urugvaj...nempojma...čvrsti u odbrani a forlan i suarez šta urade urade
slovačka, voleo bih da naprave nešto, ali nisam optimista
ameri bi trebalo da izbace ganu, bolji su

Back