Šta si zapjenio?
"Ali je četvrta blistala više od svih, jer je subota bila izdvojena da se svetkuje u čast Božjeg svetog imena. Sveta subota je veličanstveno izgledala – okružena oreolom slave. Videla sam da zapovest o suboti nije prikovana na krst, jer kad bi ona bila prikovana, onda bi to bio slučaj i sa ostalim zapovestima, i mi bismo mogli da ih sve prestupamo kao i četvrtu. Videla sam da Bog nije izmenio subotu, jer se On nikada ne menja" (EGW, Rani spisi).
Pa zar to nije slucaj,jer ima neka druga zapovest iz dekaloga koja slavi Boga kao Stvoritelja i poziva da se u kontinuitetu potsecamo te realnosti ?
Ako ima daj je iznesi ali ako nema - onda "pokupi partale sa ulice i gitla kuci" na proucavanje...
1. Gdje u Pismu piše da je četvrta zapovijest najveća i da blista više od svih?
A gde u navedeenikm citatima pise da je subota NAJVECA !??
Prevarantu i falsifikatoru ,sram da te bude !!!
2. Kakve veze nepromjenljivost Boga ima sa mijenjanjem subote?
Suboita tretira ljudski zivot u kontinuitetu,dok je ziv i toga radi se subota svetkuje neprekidno sedam dana u sedmici.
Dakle 6 dana se radi i tada se svrsasvaju svi radni poslovi dok se u sedmi dan svi ti poslovi obustavljaju i ljudi se odmaraju poput onog sto je sam Stvoritelj uradio na kraju stvaranja.
Ukoliko bi se subota u bilo kom smislu promenila onda bi to automatski iskljucilo Boga kao Stvoritelja jr je upravo On bio taj koji je STVORIO sdubotu za coveka !!!
Ovo je klasična hula jer izjednačava zapovijest i Zakonodavca.
Zapravo hula je ono sto ti radis jer tendenciozno porices Bozje stvaranje kojeg se trebamo secati u kontinuotetu.
Dakle ako li ne radimo sest dana sedmicno onda mi krsimo subotu isto kao sto je krsimo ako li radimo u toku sedmog dana.
A zastoi ?
Pa zato sto sama 4-ta zapovest pocinje nalogom da se secamo svetkovati subotu dok u produzetku detaljno opisuje kako to trebamo raditi !!!
Svako ko pokusava ovo osporiti taj osporava Boga kao Stvoritelja !
Zar Bog nema vlast promjeniti subotu?
Nije to pitanje vlasti nego pitanje licnog primera.
Bog je kroz tu zapovest nalozio ljudima da se secaju Bozjeg stvaranja stoga ne postoji apsolutno nikakav razlog da se menja proslost a subota je spomenik upravo te proslosti !
Kako bi shvatio koliko ti je apsurdno ovo pitanje u istom stilu pokusaj si odgovoriti dali Bog nema vlast ukinuti bilo koju drugu zapovest ,recimo poput one da "ne smemo imati drugih Bogova osim Gospoda,da mozemo slobodno koristiti Bozje ime uzalud,da mozemo slobodno ciniti preljubu,ubijati i t.d. !??
Hristos kaže da je On gospodar subote
TRako je i Isus ujedno kaze da je subota stvorena coveka radi a ne obrnuto...
Ponavljam - Bog je stvorio subotu za coveka a ne za jevreje stoga je trebaju drzati bukvalno svi ljudi na planeti !
a po EGW subota je neizmjenjiva j
Tako je,i to ne kaze samo EGW nego svi vernici.
A zasto /
Pa zato sto svako ko pokusa zameniti subotu ta defakto i dejure pokusava ZAMENITI BOGA oduyzimajuci Mu zasluge za stvaranje na koje nas pozvao da se u kontinuitetu secamo.
er je Bog neizmjenjiv znači Bog ne može promjeniti subotu inače bi izmjenio Samog Sebe? Kakva je to logika?
Upravo sam ti objasnio zasto i kako.