- Poruka
- 63.302
Otvorila si temu da zaebavaš forumaše koji se upišu? Vrlo jadno.
Pa ko te zaebava?Otvorila si temu da zaebavaš forumaše koji se upišu? Vrlo jadno.
Prekini vise da na konto pravoslavlja usadjuejs druge vere u ovaj forum i kod ljudi.![]()
Pravoslavni vernici danas slave Svetog Trifuna.
![]()
Katolički vernici istog dana su slavili Svetog Valentina, ali je iz kalendara
Katoličke crkve, 14. februar je izbrisan kao dan posvećen Svetom Valentinu,
želje za smanjenjem broja svetih dana kod onih svetaca o kojima nije bilo
jasnih istorijskih činjenica.
I jedan i drugi svetac su zaštitnici iskrene ljubavi.
A tu je i prastaro verovanje nekih naroda da se taj dan obeležava dan
zaljubljenih.
Koliko god jednog pomerali sa kalendara i za drugog pričali svake godine
da nije zaštitnik ljubavi nego vinogradara, ljudi i dalje obeležavaju ovaj dan
kao praznik ljubavi.
A što da ne? Kome ljubav smeta?
Šta vi danas slavite?
Koju sam veru u tebe usadila?Prekini vise da na konto pravoslavlja usadjuejs druge vere u ovaj forum i kod ljudi.
A je li lepo da stalno kad god pises o pravoslavlju postavljas nesto iz budizma, a sada i iz katolicizma?Koju sam veru u tebe usadila?
Jel ti možeš da razumeš da na ovom forumu ima ljudi i koji nisu
pravoslavne vere? Jel to hrišćanski da me tako proganjaš po
temama?
Ti si u poslednje vreme više poruka napisala ovde o meni negoA je li lepo da stalno kad god pises o pravoslavlju postavljas nesto iz budizma, a sada i iz katolicizma?
Sta je to pravoslavni budista, nisi odgovorila na to pitanje?
ovo nije pravoslavni forum već forum religijaPrekini vise da na konto pravoslavlja usadjuejs druge vere u ovaj forum i kod ljudi.
jel vidiš kalendar za 2023-u? šta piše za 14.02.?I katolicka crkva izbacila je valentina ali slavi se.i dalje U svetu se proda toga najmanje deset miliona proizvoda, koji se smatraju simbolom ljubavi, poput cestitke parfema cveca.Potroscko drustvo trazi da slavi i crnig dhavola da spiska pare.Kakva crna ljubav.o cemu vi to.
Kazu 1969 izbacen Valentin iz nekog razlogajel vidiš kalendar za 2023-u? šta piše za 14.02.?
kao crveno slovo ali i dalje stoji.Kazu 1969 izbacen Valentin iz nekog razloga
E El ti zvoca ova tvoja e sutra je dan zaljubljenih.Ne bi ti znao al.ona kljuca li kljuca o moras da puknes i cvece i parfum a bez zlata da se nisi pojavio.Stvarno ste p.
Mislim da je tu svetac nebitan, dan zaljubljenih se slavio i u ateizmu...kao crveno slovo ali i dalje stoji.
ne, žena i ja smo srpski tradicionalisti i nismo ni čuli za tog valentina dok nisu smislili dan zaljubljenih.
a inače zvoca često po drugim pitanjima![]()
ne sećam seMislim da je tu svetac nebitan, dan zaljubljenih se slavio i u ateizmu...
Za lezbose je ovaj dan ok.kao crveno slovo ali i dalje stoji.
ne, žena i ja smo srpski tradicionalisti i nismo ni čuli za tog valentina dok nisu smislili dan zaljubljenih.
a inače zvoca često po drugim pitanjima![]()
...a neki treci ni jedno ni drugo...православци славе Тривуна, неки други имају валентина
brnababi isus rođen 14 februaraZa lezbose je ovaj dan ok.
Svakako ne zvanichno, al svi su znali za dan zaljubljenih...ne sećam se
1 maj
8 mart
29 novembar
i 25 titovdan
evo ja nisamSvakako ne zvanichno, al svi su znali za dan zaljubljenih...
![]()
Pravoslavni vernici danas slave Svetog Trifuna.
![]()
Katolički vernici istog dana su slavili Svetog Valentina, ali je iz kalendara
Katoličke crkve, 14. februar je izbrisan kao dan posvećen Svetom Valentinu,
želje za smanjenjem broja svetih dana kod onih svetaca o kojima nije bilo
jasnih istorijskih činjenica.
I jedan i drugi svetac su zaštitnici iskrene ljubavi.
A tu je i prastaro verovanje nekih naroda da se taj dan obeležava dan
zaljubljenih.
Koliko god jednog pomerali sa kalendara i za drugog pričali svake godine
da nije zaštitnik ljubavi nego vinogradara, ljudi i dalje obeležavaju ovaj dan
kao praznik ljubavi.
A što da ne? Kome ljubav smeta?
Šta vi danas slavite?
Rimokatolici vise i ne slave Svetog svestenomucenika Valentina, pravoslavni slave Svetog Trifuna 14 februara a Valentina 13 avgusta.
која је поента ове теме?
православци славе Тривуна, неки други имају валентина
Ne slave njega nego "dan ljubavi"I katolicka crkva izbacila je valentina ali slavi se.i dalje U svetu se proda toga najmanje deset miliona proizvoda, koji se smatraju simbolom ljubavi, poput cestitke parfema cveca.Potroscko drustvo trazi da slavi i crnig dhavola da spiska pare.Kakva crna ljubav.o cemu vi to.
Ретко која њена тема има поенту. Готово све теме су јој питања, оно клиначки.
која је поента ове теме?
православци славе Тривуна, неки други имају валентина
ма сваког 14. фебруара иста булеварска причаРетко која њена тема има поенту. Готово све теме су јој питања, оно клиначки.
Ја их прескачем, посебно питања везана за веру.
Ето, овде сам се укључио репликом на твој пост.
јадни и тривун и валентино против очајних домаћицаRimokatolici vise i ne slave Svetog svestenomucenika Valentina, pravoslavni slave Svetog Trifuna 14 februara a Valentina 13 avgusta.
па добро...a neki treci ni jedno ni drugo...