Sveta trojica?

Trojstvo, da li znači negaciju jednog boga i da li je hrišćanstvo sa trojstvom uopšte monoteizam?

• Da, trojstvo je negacija jednog boga i hrišćanstvo nije monoteizam.

glasova: 2 28,6%
  • Ne, trojstvo nije negacija jednog boga i hrišćanstvo jeste monoteizam.

glasova: 5 71,4%

• Ukupno glasova
    7
Prvo kazes da mozes, a posle da ne mozes, ako ne ides u crkvu,idi i pricaj sa svestenikom, jer ovo sto pricas nema veze sa SPC

mnogo petljas i nisi skoncentrisana, a ja zaista pokusavam da sa tobom budem fer, al ne ide jer ti ne zelis fer razgovor.
rekao sam: ako smo svi bozija deca onda ja kao jedinka sam sin boziji (posto sam musko, ne mogu biti cerka), ali nikako ne mogu da budem kao isus sem da tezim ka njegovom primeru nacina zivota.
pa sam te najlepse pitao ako ti nisi bozije dete (naravno u religijskom smislu) onda cije si ti dete, sotonino?
ali obicaj vasih farmerskih sekti nikako da daju konkretan odgovor na konkretno pitanje

Treba reći i to da je Hrist poštovao jevrejske praznike koje je sam kao STVORITELJ uspostavio pre nego što se utelovio...
.

Jovan 10,22. А беше тада празник обновљења у Јерусалиму, и беше зима.
23. И ходаше Исус у цркви по трему Соломуновом.

Možeš li da mi navedeš referencu iz Starog zaveta gde je Bog naredio da se slavi ovaj praznik?

mnogo petljas i nisi skoncentrisana, a ja zaista pokusavam da sa tobom budem fer, al ne ide jer ti ne zelis fer razgovor.
rekao sam: ako smo svi bozija deca onda ja kao jedinka sam sin boziji (posto sam musko, ne mogu biti cerka), ali nikako ne mogu da budem kao isus sem da tezim ka njegovom primeru nacina zivota.
pa sam te najlepse pitao ako ti nisi bozije dete (naravno u religijskom smislu) onda cije si ti dete, sotonino?
ali obicaj vasih farmerskih sekti nikako da daju konkretan odgovor na konkretno pitanje
Napisao si da mozes i ti da budes Sin Boziji, ali cak i ovo sto sada pises da si rekao cak i to reci svesteniku da vidis sta ce ti reci. Ako se izjasnjavas kao vernik SPC, onda zastupas te principe, a ne izmisljas nesto novo.
Razlika je ogromna reci da si Bozije dete i da mozes da budes Boziji sin kao Isus.

Treba reći i to da je Hrist poštovao jevrejske praznike koje je sam kao STVORITELJ uspostavio pre nego što se utelovio...

[Pasha (ispunio se u Hristovoj žrtvi), Jom-kipur ili ti dan očišćenja (ovaj praznik se još uvek nije ispunio), praznik senica, presnih hlebova, pedesetnica]

...mnoge praznike je Hrist zaista poštovao, ali ljudske zapovesti NIJE NIKAD POŠTOVAO:

Mar 7:6 A On odgovarajući reče im: Dobro je prorokovao Isaija za vas licemere, kao što je pisano: Ovi ljudi usnama me poštuju, a srce njihovo daleko stoji od mene.
Mar 7:7 No zaludu me poštuju učeći naukama, zapovestima ljudskim.
Mar 7:8 Jer ostaviste zapovesti Božje, a držite običaje ljudske, pranje žbanova i čaša; i druga mnoga takva činite.
Mar 7:9 I reče im: Dobro ukidate zapovest Božju da svoj običaj sačuvate.
...
Mar 7:13 Ukidajući reč Božju svojim običajem koji ste postavili; i ovako mnogo koješta činite.
Teškoće "uklapanja" hriščanstva kao sekte judaizma su očigledne i smešne,a moronske sekte su urnebesne...:mrgreen::hahaha:
To toliko bode oči,to prilagođavanje kao kad devojčica od šest godina obuje mamine štiklijane br.40 i malo ruža stavi na usne...
Stari zavet je pun primitivističkih opisa događaja koje nisu razumeli ondašnji primitivni ljudi (još)bronzanog doba.a vi ih žvaćete
u elektronsko doba i doba globalnih informatičkih mreža...Svašta...

Jovan 10,22. А беше тада празник обновљења у Јерусалиму, и беше зима.
23. И ходаше Исус у цркви по трему Соломуновом.

Možeš li da mi navedeš referencu iz Starog zaveta gde je Bog naredio da se slavi ovaj praznik?

Da li je možda greh to što je Isus bio u Hramu u to vreme?

Nije STVORITELJ (Isus Hrist) zapovedio ni praznik Purim (Furim) koji je uspostavljen u vreme carice Jestire, pa je opet taj praznik podsećanje na veliko izbavljenja celokupnog jevreskog naroda od pogubljenja:

Est 9:26 Zato prozvaše te dane Furim od imena Fur; i radi svojih reči te knjige i radi onog što videše, tako i radi onog što im se dogodi,
Est 9:27 Postaviše Judejci i primiše na se i na seme svoje i na sve koji se udruže s njima da je nepromenljivo da slave ta dva dana kao što je napisano za njih i na vreme koje je za njih određeno, svake godine,
Est 9:28 I da se ti dani spominju i slave u svakom naraštaju, u svakoj porodici, u svakoj zemlji i u svakom gradu; i ti dani Furim da ne prestanu među Judejcima i spomen njihov da ne pogine u semenu njihovom.
Est 9:29 I pisa carica Jestira, kći Avihailova i Mardohej Judejac svakom tvrđom potvrđujući knjigu za Furim drugi put.
Est 9:30 I razasla knjigu svim Judejcima usto i dvadeset i sedam zemalja cara Asvira i rečima ljubaznim i istinitim,
Est 9:31 Da tvrdo drže dane Furim na vreme kao što im je postavio Mardohej Judejac i carica Jestira i kao što sami postaviše sebi i semenu svom za spomen postu njihovom i vikanju njihovom.
Est 9:32 Tako zapovest Jestirina potvrdi uredbu za Furim, i bi zapisano u knjigu.

Vi biste voleli da nađete opravdanje za greh (kršenje Božjih zapovesti) i izgovor za uspostavljanje ljudskih zapovesti...

ALI takvih OPRAVDANJA i IZGOVORA U Bibliji NEMA!

Poslednja izmena:
Ti kao vernik bi trebalo da ides u crkvu i da slusas propovedi i da se ponasa tako. Vernik ako vidi nesto sto ga sokira on ce se prekrstiti, a nece psovati i pricati kako treba ''gaziti lobanje'' drugima.
Rekla sam da ovde na forumu svako drugo stanoviste osim SPC i ateizma se dozivljava kao napad na Srbiju, jednostavno pojedinci zastapuja stav da ne sme nista drugo.
Tema o Crkvi LDS je bila, gde su pojedinci vredjali,minirali temu samo da se zatvori.

vidi ne mozes ti meni da kazes sta ja treba da radim u pravoslavnom smislu, pogotovo sto nisi pravoslavka, nit si bila na liturgiji, objasnjeno ti je oko obicaja, objasnjeno ti oko ikona ti i dalje pevas istu pesmu oko krsne slave i badnjaka da to nema u bibliji. sta ti sve radis u svom zivotu sto nema u bibliji, mislis sto ovako misionaris da je to u bibliji, nije, seti se isusove price o samaricanu i preljubnici i kamenovanju,trun i brvno u oku...
spc je deo nacionalnog identiteta koji je vekovima ocuvala tu ideju o naciji sto je srbima narocito bitno, srpstvo je bilo i pre hrista, tako da svaki napad na spc automatski je napad na naciju upravo iz spomenutog razloga, zato su i ateisti (koji se osecaju srbima) ustali da verbalno brane tvoje napade na spc.

vidi ne mozes ti meni da kazes sta ja treba da radim u pravoslavnom smislu, pogotovo sto nisi pravoslavka, nit si bila na liturgiji, objasnjeno ti je oko obicaja, objasnjeno ti oko ikona ti i dalje pevas istu pesmu oko krsne slave i badnjaka da to nema u bibliji. sta ti sve radis u svom zivotu sto nema u bibliji, mislis sto ovako misionaris da je to u bibliji, nije, seti se isusove price o samaricanu i preljubnici i kamenovanju,trun i brvno u oku...
spc je deo nacionalnog identiteta koji je vekovima ocuvala tu ideju o naciji sto je srbima narocito bitno, srpstvo je bilo i pre hrista, tako da svaki napad na spc automatski je napad na naciju upravo iz spomenutog razloga, zato su i ateisti (koji se osecaju srbima) ustali da verbalno brane tvoje napade na spc.

Bez odlaska u crkvu i slusanje propovedi SPC, nisi vernik. Mozes ti da pises sta ti mislis, ali to nije stav SPC. Srpstvo je bilo pre hrista,imas neki link za to ?

Napisao si da mozes i ti da budes Sin Boziji, ali cak i ovo sto sada pises da si rekao cak i to reci svesteniku da vidis sta ce ti reci. Ako se izjasnjavas kao vernik SPC, onda zastupas te principe, a ne izmisljas nesto novo.
Razlika je ogromna reci da si Bozije dete i da mozes da budes Boziji sin kao Isus.

nisam napisao da mogu da budem, vec da jesam, ali da nisam kao isus jer je on potpun covek i potpun bog. znaci da jedan deo isusove prirode je isti kao i ja, jer da nije sve tako bilo ne bi bilo ni spasenja.
a i ako bi mi neki svestenik rekao da moj nacin razmisljanja nije ispravan ne bi me isterao iz spc, jer spc ne funkcionise kao zatvorena grupa.

Bez odlaska u crkvu i slusanje propovedi SPC, nisi vernik. Mozes ti da pises sta ti mislis, ali to nije stav SPC. Srpstvo je bilo pre hrista,imas neki link za to ?

pa ne moram uvek da se slazem sa stavom spc, da li ti to mozes da shvatis? sto ne znaci da sam ja u pravu u odnosu na spc, ali niko me nece zbog toga sutnuti iz spc, a za farmerske cisto sumnjam da moze neko i da pomisli u sebi suprotno od onog cega staresina propoveda, nismo zakovani.

boze svasta, kakav link?:eek:
hristos - mesija ili na srpskom spasitelj ili pomazanik je dosao pre dve hiljade godina, a srpski narod je mnogo mnogo stariji od dve hiljade godina.

Da li je možda greh to što je Isus bio u Hramu u to vreme?

Nije STVORITELJ (Isus Hrist) zapovedio ni praznik Purim (Furim) koji je uspostavljen u vreme carice Jestire, pa je opet taj praznik podsećanje na veliko izbavljenja celokupnog jevreskog naroda od pogubljenja:

Est 9:26 Zato prozvaše te dane Furim od imena Fur; i radi svojih reči te knjige i radi onog što videše, tako i radi onog što im se dogodi,
Est 9:27 Postaviše Judejci i primiše na se i na seme svoje i na sve koji se udruže s njima da je nepromenljivo da slave ta dva dana kao što je napisano za njih i na vreme koje je za njih određeno, svake godine,
Est 9:28 I da se ti dani spominju i slave u svakom naraštaju, u svakoj porodici, u svakoj zemlji i u svakom gradu; i ti dani Furim da ne prestanu među Judejcima i spomen njihov da ne pogine u semenu njihovom.
Est 9:29 I pisa carica Jestira, kći Avihailova i Mardohej Judejac svakom tvrđom potvrđujući knjigu za Furim drugi put.
Est 9:30 I razasla knjigu svim Judejcima usto i dvadeset i sedam zemalja cara Asvira i rečima ljubaznim i istinitim,
Est 9:31 Da tvrdo drže dane Furim na vreme kao što im je postavio Mardohej Judejac i carica Jestira i kao što sami postaviše sebi i semenu svom za spomen postu njihovom i vikanju njihovom.
Est 9:32 Tako zapovest Jestirina potvrdi uredbu za Furim, i bi zapisano u knjigu.

Vi biste voleli da nađete opravdanje za greh (kršenje Božjih zapovesti) i izgovor za uspostavljanje ljudskih zapovesti...

ALI takvih OPRAVDANJA i IZGOVORA U Bibliji NEMA!
Nije greh. Ali te praznike Gospod nije dao da se svetkuju. To dovoljno govori da predanje ne mora nužno biti loše.
A koje su to ljudske zapovesti uspostavili pravoslavci?

Blago tebi. Samo ne znam kakve to veze ima sa temom.

Mogli bi i Vi da odlučite da stavite Boga i Njegove zapovesti IZNAD ljudskih zapovesti?

Kada ovo odlučite videćete i sami kako će Vas tretirati Vaša braća...

Joh 15:18 Ako svet na vas uzmrzi, znajte da na mene omrznu pre vas.
Joh 15:19 Kad biste bili od sveta, onda bi svet svoje ljubio; a kako niste od sveta, nego vas ja od sveta izbrah, zato mrzi na vas svet.
Joh 15:20 Opominjite se reči koju vam ja rekoh: nije sluga veći od gospodara svog. Ako mene izgnaše, i vas će izgnati; ako moju reč održaše, i vašu će održati.

Mogli bi i Vi da odlučite da stavite Boga i Njegove zapovesti IZNAD ljudskih zapovesti?

Kada ovo odlučite videćete i sami kako će Vas tretirati Vaša braća...

Joh 15:18 Ako svet na vas uzmrzi, znajte da na mene omrznu pre vas.
Joh 15:19 Kad biste bili od sveta, onda bi svet svoje ljubio; a kako niste od sveta, nego vas ja od sveta izbrah, zato mrzi na vas svet.
Joh 15:20 Opominjite se reči koju vam ja rekoh: nije sluga veći od gospodara svog. Ako mene izgnaše, i vas će izgnati; ako moju reč održaše, i vašu će održati.

A da se ostavimo mene i pričamo o tome koje su to "ljudske zapovesti" pravoslavci stavili iznad Božjih?

Ja sam Vam već rekao i znate da nisam zainteresovan za takvu diskusiju, ne znam zašto me i dalje pitate?

Skoro će ponoć, i bez obzira što je vikend bilo bi lepo da legnemo na vreme da se odmorimo obojica.

Biće dana (ako Bog da i živi budemo) da nastavimo razgovor.

Bog neka Vas blagoslovi

IZ CRKVE HRISTOVE,PRAVOSLAVNE koja ima 2000 godisnje uskustvo u borbi sa sektasima i za takve kao sto si ti uvek spremna da zaustavi u sirenju jeresi i otpada od vere:cool:[/QUOTE

Gazis po glavama, a SPC, hoces namerno da sramotis SPC, svaki pravi vernik zna da ona ne propoveda fizicko nasilje

sramotim je kao Knez Lazar na Gazimestanu a on je bio pravi vernik;) secem sektase:rtfm:

Teškoće "uklapanja" hriščanstva kao sekte judaizma su očigledne i smešne,a moronske sekte su urnebesne...:mrgreen::hahaha:
To toliko bode oči,to prilagođavanje kao kad devojčica od šest godina obuje mamine štiklijane br.40 i malo ruža stavi na usne...
Stari zavet je pun primitivističkih opisa događaja koje nisu razumeli ondašnji primitivni ljudi (još)bronzanog doba.a vi ih žvaćete
u elektronsko doba i doba globalnih informatičkih mreža...Svašta...

Nek si mi ti zivi zdrav:cool:opisi nisu primitivni vec tvoje tumacenje.....:mrgreen:

pa ne moram uvek da se slazem sa stavom spc, da li ti to mozes da shvatis? sto ne znaci da sam ja u pravu u odnosu na spc, ali niko me nece zbog toga sutnuti iz spc, a za farmerske cisto sumnjam da moze neko i da pomisli u sebi suprotno od onog cega staresina propoveda, nismo zakovani.

boze svasta, kakav link?:eek:
hristos - mesija ili na srpskom spasitelj ili pomazanik je dosao pre dve hiljade godina, a srpski narod je mnogo mnogo stariji od dve hiljade godina.

idi do crkve i popricaj sa svestenikom, ispricaj mu ovo sto si napisao meni, da cujes sta ce ti reci.
Daj mi link za Srbe od pre 2000 godina.

Sa silama koje vi pripisujete pojedincu ili pojedincima (Isusi,Muhamedi,Bude,Rude...Bogovi,Ocovi...)postojim u sasvim
lepom skladu i odgovorno vam kažem da terate neku plemensku modu kojom ćete nas Zemljane samo obrukati pred
vanzemama s kojima će, ubrzo,uslediti susret...Po našim komparativnim merilima (a postojimo samo sada) vremena
tj.dejstva tih sila,neće proći ni nekoliko meseci ,godin,vekova,trenutaka,a susret će uslediti...
A fakat smo svi rođaci ito sa svime živim bliži,a "neživim"dalji...I s vanzemama smo rođaci-na istim nitima tkanja univerzuma
jednog,drugog...jedanajstog (zasad...).
Živa bića su,po tom vašem primitivnom shvatanju sva deca Božija...Ravni Isusu,Budi,Muhamedu...
Jer da nisi živ,čoveče-ko bi mišlju mislio te ljude?Ni misao ne bi bili!
Zatvorili su temu o deci kako ih treba učiti...Muka je što vi deca učite decu...

Poslednja izmena:

Back