Ortak2
Aktivan član
- Poruka
- 1.110
Velika koncentracija žena na većini poslova je pakao. Ogovaranje, spletke, zabijanje noža u leđa. Radio sam par puta sa ženama u čoporu, nikad više.
![]()

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Velika koncentracija žena na većini poslova je pakao. Ogovaranje, spletke, zabijanje noža u leđa. Radio sam par puta sa ženama u čoporu, nikad više.
![]()
Očigledno da nisi nikada obilazila novootvorene srpske fabrike. Tamo su šefovi muškarci koji se šetaju po pogonu, odrade nešto pa sednu, a žene rade u proizvodnji gde treba celu smenu da stoje i da dižu veliki teret i da se bave mašinama. Propis je takav da se nosi gruba ravna obuća zbog mogućnosti povreda na radu. Ako potražiš koji procenat žena ovde rade najteže poslove u fabrikama biće jasno da je negde pola pola. Žene niže kvalifikacije ne idu na šaltere, ne idu sve ni po prodavnicama da budu za kasom.Zapravo, sad kad razmislim, ima veze s temom, žene ne rade poslove gde treba šrafciger da se koristi, a nije da treba da imaš 120kg da odvrneš šraf, mogu recimo da popravljaju mobilne telefone, TV, ali ja nijednu nisam videla.
Sve žene hoće posao gde bi prošetale u štiklama, aj dobro, ne SVE ali 90%.
I po supermarketima umeju da tegle sve i svašta dok se šefovi, po definiciji muškarci, šetkaju okolo. Nije ni to samo "kuckam malo na kasi pa odem kući" posao.Očigledno da nisi nikada obilazila novootvorene srpske fabrike. Tamo su šefovi muškarci koji se šetaju po pogonu, odrade nešto pa sednu, a žene rade u proizvodnji gde treba celu smenu da stoje i da dižu veliki teret i da se bave mašinama. Propis je takav da se nosi gruba ravna obuća zbog mogućnosti povreda na radu. Ako potražiš koji procenat žena ovde rade najteže poslove u fabrikama biće jasno da je negde pola pola. Žene niže kvalifikacije ne idu na šaltere, ne idu sve ni po prodavnicama da budu za kasom.
To što su tebi žene vidljive na šalterima pošta, banaka, poslovnica, jer su njihovi šefovi muškarci iza zatvorenih vrata, možeš da se boriš da zamene mesta, pa gledaj na šalteru muškarca da ti bude lakše i prijatnije.
I po supermarketima umeju da tegle sve i svašta dok se šefovi, po definiciji muškarci, šetkaju okolo. Nije ni to samo "kuckam malo na kasi pa odem kući" posao.
To da li neko voli da ogovara, alapači, spletkari i zabija nož u leđa zavisi od tipa ličnosti, a ne od pola.Velika koncentracija žena na većini poslova je pakao. Ogovaranje, spletke, zabijanje noža u leđa. Radio sam par puta sa ženama u čoporu, nikad više.
Nisu svi muškarci alfa mužjaci koji su skloni konfliktu i konfrontaciji. Čak i kada imaš razgovor oči u oči sa nekim ko te zajebo na poslu, a nisi 100% siguran da je on, gledaće da svali krivicu na drugog ili se pravi glup.Lakše sa muškarcima, iznervira te, lepo posle posla ga odereš od batina, ili imaš razgovor u četiri oka, i razumete se.
Biti kasirka je težak posao, pogotovo kad stoje, imaju stolice ali jednostavno mora da stoji, frizerka je isto težak posao...rad u fabrici na traci itd.I po supermarketima umeju da tegle sve i svašta dok se šefovi, po definiciji muškarci, šetkaju okolo. Nije ni to samo "kuckam malo na kasi pa odem kući" posao.
Pa da. Na poslu tog tipa, da.Жене тегле, а мушкарци се шеткају?
Шеткам мало по маркету, па си одем кући.
I šta je sad pesnik hteo ovim da kažeЖене тегле, а мушкарци се шеткају?
Шеткам мало по маркету, па си одем кући.
Pa da, to ide u prilog onome što pričam.Biti kasirka je težak posao, pogotovo kad stoje, imaju stolice ali jednostavno mora da stoji, frizerka je isto težak posao...rad u fabrici na traci itd.
I šta je sad pesnik hteo ovim da kaže
I po supermarketima umeju da tegle sve i svašta dok se šefovi, po definiciji muškarci, šetkaju okolo. Nije ni to samo "kuckam malo na kasi pa odem kući" posao.
Ja to uopšte nisam uradila ni rekla, to je tvoje tumačenje. A najmanje od svega sam uopštavala.Ево, само за тебе која ниси разумела.
Видиш, сваки посао треба поштовати, без обзира који пол га ради.
Ти си земерила некоме ко би радници у маркету рекао "покуцаш мало на каси па одеш кући" (видети твој горњи пост),
а супротном полу си доделила статус "само прошетка па оде кући" (видети исти пост).
Прво, поделила си улоге у маркету према полу (мање битно за суштину), на начин да су жене обичне раднице, а мушкарци менаџери продавница,
а затим изнела став да жене у маркету раде, а мушкарци шетају по истом.
Свачији посао, без обзира на пол је одговоран и тежак, и није шеткање около.
Конкретно, хтео сам да укажем на твоје двоструке аршине у односу на пол.
Ja to uopšte nisam uradila ni rekla, to je tvoje tumačenje.
Ne mogu da verujem da je negirala napisano, u životu nisam takav bezobrazluk videla, hajde ono "kad ja to rekao" fazon, to sam 1000 puta čula ali da nešto stoji crno na belo i kaže "nisam ja, to si ti pogrešno protumačio" ahahahahahahahahaВажи, читаоци форума нека процене.
Ja kao što rekoh, ponavljam, to nisam uradila. To što sam rekla da su šefovi uglavnom muškarci je činjenica, a to da se neki od njih (čak nisam ni definisala koliko ih je, iz onoga što sam napisala moglo bi se reći i da je samo 1) šetkaju dok žene tegle džakove je konstatacija. To ne znači da se muškarci generalno šetaju, ako već moram da crtam, niti to mislim.а супротном полу си доделила статус "само прошетка па оде кући" (видети исти пост).
Nisam podelila uloge nego sam prepričala ono što sam čula da se zaista desilo i dešavalo.Прво, поделила си улоге у маркету према полу (мање битно за суштину), на начин да су жене обичне раднице, а мушкарци менаџери продавница,
а затим изнела став да жене у маркету раде, а мушкарци шетају по истом.
Slažem se.Свачији посао, без обзира на пол је одговоран и тежак, и није шеткање около.
Zavisi od žene do žene, ali generalno je priča svuda slična. Žene na selu su najvrednije, i to je poseban kalibar žene. U pojedinim fabrikama, za shivacom mašinom itd, da, žene koje odaberu te poslove nemaju mnogo izbora nego da rade. Školstvo, zdravstvo, i sve ostale poslove tog kalibra, su pogodne za zabusavanje. U zapadnom svetu, žene žele više slobodnog vremena, fleksibilnost rasporeda rada pa zato biraju obicno poslove koji su manje placeni.Naravno da se ne slažem sa konstatacijom da je bolje da žene nisu aktivne na poslovima.
Iako je istina da se mnoge provlače na štikle, žene su vrednije i manje buntovne, pa se posao lakše i lepše odradjuje.
Prvo, biznis svakako nije radničko rmbanje, na šalterima, bolnicama, kancelarijama. U biznisu su žene skoro isto zastupljene kao muškarci i uspeh je isti.
Ne vidim problem ni u policiji ni u vojsci, naročito u sadašnjem sofisticiranom ratu, a kombinacija žena muškarac je idealan za takve poslove.
Nisam rekao da su svi muškarci alfa, ali moje iskustvo je do sada bilo da nije bilo teško naći onoga što je kakio, pa posle posla mu objasniš par stvari.To da li neko voli da ogovara, alapači, spletkari i zabija nož u leđa zavisi od tipa ličnosti, a ne od pola.
Nisu svi muškarci alfa mužjaci koji su skloni konfliktu i konfrontaciji. Čak i kada imaš razgovor oči u oči sa nekim ko te zajebo na poslu, a nisi 100% siguran da je on, gledaće da svali krivicu na drugog ili se pravi glup.
Gospode, ovo je gore i od mog viđenja.Pa se onda čopor podelio, pa kad je bila pauza to je bio haos, i to je prestalo kada je šef odvukao obe u kancelariju, posle toga je bila tišina bar neko vreme, ali se nastavilo pre posla dok na kraju i jedna i druga nisu dobile druge poslove.
Kad se patrijarhat u kuću vrati...Gospode, ovo je gore i od mog viđenja.
K'o 2 deteta. Nezrelo, razmaženo...znate šta, žene su se toliko osilile, odnosno pokušavaju a meni nije jasno.
Ja sam na poslu jednom imala situaciju da je u mom timu bila neka glupača a posao morao biti završen, pa sam ja radila neko vreme i njen deo.
Međutim, s obzirom da je bila eto tako kao te dve, na kraju je dobila dva šamara od mene i otkaz od šefice.
Šefica nije bila slepa ni glupa, razumela me je i toj kokoški dala otkaz.
Problem je što ne možemo tući radniCe jbg![]()
Nisam za patrijarhat, ni to nije bilo dobro, bukvalno su mi šefovi otvoreno tražili pušenje za radno mesto, ali nisam ni za ovo sad - da se razumemo, govorim o tome da su žene u većini, ne znam odakle tolike žene svuda i to kakve žene - glupače.Kad se patrijarhat u kuću vrati...
Nije loše da usisaš i sebi i ocu i obrišeš prašinu, inficiraće se ona ubodna mesta od nestručnoga vađenja krvi.Zavisi sa kim živiš.
Ja živim sa ocem kome ništa ne smeta i nije probirač ni za hranu.
Ne mogu da se setim kad sam poslednji put usisala. Gledam danas prašinu, sutra ću...