Svet bez žena u biznisu

A zašto su otišli? Odličan primer. Neko završi neku debilnu školu i sedi u opštini ili državnoj firmi ima lepu platicu a radi neki šablonski posao kao debil i takav u ovoj državi ima platu iako je nije zaradio i njemu je sve skupo. Treba naplaćivati svoj posao i drati kožu nabedjenim neradnicima. Zanatlije i majstori su to provalili i ako. Što bi se on zezao da namešta tebi spoljnu jedinicu klime negde pored terase na četvrtom spratu za 50 evra? Što bi ti neko popravljao auto za par hiljada din? Zašto bi ti neko krečio stan za siću ili razvodio instalacije za vodu, struju isl? Plati brate ili radi sam. Naplaćuju ljudi svoj rad i ako. Hoćeš da ti neko za jednu crvenu otpuši kanalizaciju? Evo ti jedna crvena i otpuši je sam. Majstori su kod nas pre 15-20 godina radili na gradjevini za 15-20 evra dnevnicu. E pa malo morgen nema to više. Kupi Nepalca i Filipinca pa ga plati i 5 evra.
Ponavljam, loš primer jer nema veze s temom. Nije poenta u majstorima kao zanimanju.

Ponavljam, loš primer jer nema veze s temom. Nije poenta u majstorima kao zanimanju.
Zapravo, sad kad razmislim, ima veze s temom, žene ne rade poslove gde treba šrafciger da se koristi, a nije da treba da imaš 120kg da odvrneš šraf, mogu recimo da popravljaju mobilne telefone, TV, ali ja nijednu nisam videla.
Sve žene hoće posao gde bi prošetale u štiklama, aj dobro, ne SVE ali 90%.

Zapravo, sad kad razmislim, ima veze s temom, žene ne rade poslove gde treba šrafciger da se koristi, a nije da treba da imaš 120kg da odvrneš šraf, mogu recimo da popravljaju mobilne telefone, TV, ali ja nijednu nisam videla.
I ja želim posao gdje bi prošetao u štiklama.
Dobro, možda ne štiklama, ali japankama.
Svaki dan dogegam na posao oko 11, pravim se da tamo nešto radim i odem svojim putem.

Poslednja izmena:
A muškarci inače sve trče da rade kao vaspitači, negovatelji itd. Ne misliš da si malo pristrasna?

Nešto je i do društvene uslovljenosti, nije sve do ženske lenjosti.

vade nam zene svaki dan krv..molim lijepo

658c1dd82e7d6df7480b516a.jpg

Zato što je to princip zapada. To su dodeljene uloge kojih se žene trebaju gnušati i šta više osloboditi, ako je to moguće.

Zašto potreba za tom promocijom jake, nezavisne žene? Da li neko promoviše jak, nezavisan muškarac? Zar ne treba ljudi da se udružuju, posebno budući bračni drugovi, a ne da teže nezavisnosti, to ih samo odvaja od starta. Ti uđeš u brak sa tim čvrstim stavom gde nema kompromisa.
Koji princip jos postoji i koja zeni ne bi to zeljela ,svak zeli dobar socijalni zivot i balas izmedju provoda i obaveza tj kuce i djece

Pretera ga sad, ja za "celo poslepodne" mogu i da je okrečim a kamoli očistim, lepo na šporetu polugotovo jelo, u kupatilu za 10 minuta, usisavanje detaljnije 30 minuta, paučina, prašina isto maksimalno 30 minuta da se sija, veš mašina radi za to vreme sama i otprilike za 3 sata sve gotovo.
Svaka ti cast. Ja se nekada posle posla osecam kao iscedjena krpa i nema sanse da "olizem" kucu za 3 sata a kamoli i dvoriste i plac i sve o kojima brinem.
Realno ustajem u pola 6, vratim se oko pola 6, samo dok zalijem bastu je 8 a gde je ostalo...

Ozbiljno pitanje: da li biste vratili ona vremena kada žene nisu bile ni doktorkinje ni stručnjakinje, ni vojnikinje, ni vozačice itd.

Žene su oduvek bile sposobne da se istaknu ako stvarno imaju osobine koje ih čine vrednima, počevši od vremena od pre nove ere, pa dalje, kako je na primer jedna Jovanka Orleanka bila poštovana i sposobna kao vojnik, kako je jedna Hipatija bila učena žena koja je znatno doprinela nauci, itd itd itd

U današnje vreme sve je to isforsirano do te mere da zbog "političke korektnosti" određen % žena prosto dobije radno mesto samo zato što je žena i još nismo razjasnili pitanje zašto žene idu ranije u penziju?
Ja bih volela da zivim u tom vremenu, kada je sve bilo drugacije, mirnije..
Kada se znalo za tisinu, ljubav, srecu, ognjiste, miris pokosene trave...
Kad se cuju ptice i uvece svetlucaju svici..

Znam da nije o tome tema, danasnje vreme je drugacije.

Svaka ti cast. Ja se nekada posle posla osecam kao iscedjena krpa i nema sanse da "olizem" kucu za 3 sata a kamoli i dvoriste i plac i sve o kojima brinem.
Realno ustajem u pola 6, vratim se oko pola 6, samo dok zalijem bastu je 8 a gde je ostalo...
Svaka tebi čast, ne meni, ja sam navela primer kako ja to radim, a radim kad mi dođe ili kad baš dogura dotle da se nerad vidi. Ne svaki dan, a u poslednje vreme sve manje, jer moj otac sa kojim živim se ponaša kao dete, u smislu da jede i tanjir ostavi iza sebe, jel' teško staviti tanjir u sudoperu?
Pukao mi je film pre neki dan i počela sam da se derem na njega, u fazonu da sam htela tako da živim udala bih se i imala decu, i nisam išla ni u prodavnicu, jela sam napolju, u frižideru ništa, e da vidiš kako se "opamete", onda sam opet kupila hranu, postavila mu da jede i posmatrala.
Čim je seo, prvo je rekao "hvala ti", a kad je završio, svoj tanjir je odneo u sudoperu.

Znači, jednostavno čovek mora da pokaže zube s vremena na vreme, iako to ne želi.

Ja koristim na poslu šrafciger i čekić skoro svakodnevno, nekad i po više puta dnevno. Ali je "zanimljiv" stav "ako nisam videla, onda ne postoji".

Ovo je tačno. Ja bih radije da mi neka žena vadi krv
One jesu po prirodi krvopije.

Šta je poenta posta?
Tvoje uverenje ili ...?

U bolničkim, privatnim i ambulantnim laboratorijama su uglavnom žene.Nikada nisam imala problema sa organizacijom, pristupom pacijentu, 'lakom rukom' prilikom vađenja krvi.
Ne razumem tem(u)e.
Drz se četke i toaleta...Dookie

Ozbiljno pitanje: da li biste vratili ona vremena kada žene nisu bile ni doktorkinje ni stručnjakinje, ni vojnikinje, ni vozačice itd.

Žene su oduvek bile sposobne da se istaknu ako stvarno imaju osobine koje ih čine vrednima, počevši od vremena od pre nove ere, pa dalje, kako je na primer jedna Jovanka Orleanka bila poštovana i sposobna kao vojnik, kako je jedna Hipatija bila učena žena koja je znatno doprinela nauci, itd itd itd

U današnje vreme sve je to isforsirano do te mere da zbog "političke korektnosti" određen % žena prosto dobije radno mesto samo zato što je žena i još nismo razjasnili pitanje zašto žene idu ranije u penziju?
Velika koncentracija žena na većini poslova je pakao. Ogovaranje, spletke, zabijanje noža u leđa. Radio sam par puta sa ženama u čoporu, nikad više. Lakše sa muškarcima, iznervira te, lepo posle posla ga odereš od batina, ili imaš razgovor u četiri oka, i razumete se.
Najbolje ko muslimani, sherijat i gotovo, ili najstariji zanat, tu se barem zna red.
:mrgreen:

Back