Svemir je pun inteligentnih dinosaurusa?

Postoji nešto što se zove - prirodna selekcija, tako da kilavo održavati u životu nije politika farmako mafije :D
Usput, od septembra počinjemo sa projektom "ZDRAVA NACIJA" - nema lekova
Već fale (kontroverzni) citostatici, insulin, lekovi za srce (pa će uvljuju ko zna čije i ko zna kakve zamene)
tako da ne znam o čemu pričaš?

Čak kada bi ljudi živeli i jeli po medicinskoj knjizi - opet bi živeli isto, možda ne bi dobijali opake bolesti ali svejedno ne bi živeli ništa duže

Lekovi ne leče od zračenja

A da se vratis malo pre toga i da pogledas sta sam ja napisao? Tj moj prvi post pa onda napises svoje misljenje....

A šta ako su se razvili do te mere, da su uspeli da razviju, ne samo inteligenciju, nego i sposobnosti, da stvore novu životinjsku familiju, sakriju se od nje i umesto, da se međusobno danonoćno proždiru, mirno i neprimetno žive i danas od poljoprivrednih proizvoda koje im njihova živina nesebično daruje?

Pet miliona godina je zdravo mnogo vremena kada se poredi sa prosečnim vekom prosečnog gmizavca.
;)
Не бих знао да ти одговорим на то твоје питање јер га нисам разумео.
Надам се да ти јеси.
Ako ides tom logikom onda su i ljudi dostigli vrhunac svog evolutivnog razvoja.

Mada opet to nije tacno, ljudi se se morali razviti od nekog organizma, samim tim tok evolucije nije prekinut istrebljenjem dinosaurusa. Ako je tacna teorija po kojoj je asteroid potamanio zivi svet onda je taj isti i zahvalan za nase postojanje, jer cisto sumnjam da bi preteca ljudi mogla preziveti sa talvom konkurencijom.
Takodje ako im je prekinut evolutivni razvoj onda niko nemoze da tvrdi da nisu mogi da nastave sa evolucijom, jer evolucija podrazumeva i opstanak jacih i prirodu selekciju.
Ono sto je zanimljivo je to da ljudi sami usporavaju svoju evoluciju. Kako? Pa lepo, raznim lekovima, vestacki odrzavajuci pojedince u zivotu, izdrzavanjem slabih, sa urodjenim srcanim manama, raznim bolestima...
Не знам да ли су људи достигли врхунац свог еволутивног развоја.
Мислим да постоје много мање на земљи него што су постојали диносауруси тако да на основу тога претпостављам да нису.
А и људи еволуирају у другом смеру од осталих живих створова који нас окружују па то додатно компликује доношење става...

Ја нисам ни рекао да је ток еволуције прекинут истребљењем диносауруса. Нити сам говорио о општој еволуцији већ о еволуцији унутар врсте.

Управо тако, еволуција човекових предака је покренута неким спољним догађајем, а то је уништење диносауруса које је оставило слободан простор за еволуцију друге врсте која реално није имала шансе против ње.
Не знам куда би могли да наставе са еволуцијом ако не би било неког спољног .фактора. Рецимо, за ајкуле кажу да се нису промениле ко зна од када. Просто немају разлога...

Иначе, теорија природног одабира не говори о опстанку најјачих већ о опстанку најспособнијих што није исто...

Иначе, теорија природног одабира не говори о опстанку најјачих већ о опстанку најспособнијих што није исто...

"U surovoj borbi za opstanak nece preziveti ni najveci, ni najjaci ni najinteligentniji! Prezivece oni koji se najbrze budu mogli PRILAGODITI PROMENAMA!" Ch. Darwin

Не знам да ли су људи достигли врхунац свог еволутивног развоја.
Мислим да постоје много мање на земљи него што су постојали диносауруси тако да на основу тога претпостављам да нису.
А и људи еволуирају у другом смеру од осталих живих створова који нас окружују па то додатно компликује доношење става...

Ја нисам ни рекао да је ток еволуције прекинут истребљењем диносауруса. Нити сам говорио о општој еволуцији већ о еволуцији унутар врсте.

Управо тако, еволуција човекових предака је покренута неким спољним догађајем, а то је уништење диносауруса које је оставило слободан простор за еволуцију друге врсте која реално није имала шансе против ње.
Не знам куда би могли да наставе са еволуцијом ако не би било неког спољног .фактора. Рецимо, за ајкуле кажу да се нису промениле ко зна од када. Просто немају разлога...

Moguce da nisu al ljudi sami usporavaju svoj evolutivni razvoj upravo iz onog poslednjeg dela sto si napisao. Ne samo najsposobnijih vec i organizama koju mogu lako da se prilagode, daleko je laske bilo nekom malom "misu" da se prilagodi nego nekom gusteru od 20T. A zasto ljudi usporavaju svoj evolutivni razvoj, jednostavno previse uticu na prirodnu selekciju.

tumblr_m7huoyVsav1r8shu6o1_500.gif
:cepanje::hahaha1::rida::hahaha1:

Back