Svekrve...neicrpna tema

Pa prosto ne voli svoje unuce :roll: :dash: jedna od retkih...

Pa, pazi kad ne misim da je tako. Voli ona njih, ali je starost njoj donela jednu dozu sebičluka u smislu da je na neki način ona podetinjila, znate ono kako deca mogu biti sebična kao vid prirodnog instikta za preživljavanje pa to prerastu-mislim da sam u DR SPOKU to pročitala.E sad ako pitaš da li više voli svoje dete ili unuke...pa tu je odgovor bez diileme SVOJE DETE. I smeta mi što ih ne zove kod sebe, što nikad sama ne kaže dovedi mi decu,ali ima mnogo gorih svekrva i ona pošto je svesna da nema živaca za njih barem se trudi da to premosti na drugi način, i hvala joj na tome.

Nego smatram da ljudi kad ostare i postanu babe i dede,oni su ili strašno vezani za unuke pa im dozvoljavaju da im se popnu na glavu, kao što si moji. Ili pak su strogi i ne tako vezani i ne trče baš da vide unuke, a kad pričaju o njima,tope se.

Verovatno da postoji i sredina, ali je retka. Ja lično ne poznajem ni jedan par koji ima babu i deku koji pripadaju toj sredini.:ukras6:

...ali i dalje mi je teško da skapiram kako neko može tako da oseća i da se ponaša.Mada, ko zna kakva ću ja baka biti...kad me život propusti kroz šake a sive ćelije počnu da se gase.

Volim da verujem da ću biti baka koja miriše na vanilin šećer i da će deca trčati da budu samnom.:sanke::poklon:z:dm5::grudvanje2:z:sp2: :veseljaci::carapa::snesko:

I razne radosti ću da im priređujem

Pa, pazi kad ne misim da je tako. Voli ona njih, ali je starost njoj donela jednu dozu sebičluka u smislu da je na neki način ona podetinjila, znate ono kako deca mogu biti sebična kao vid prirodnog instikta za preživljavanje pa to prerastu-mislim da sam u DR SPOKU to pročitala.E sad ako pitaš da li više voli svoje dete ili unuke...pa tu je odgovor bez diileme SVOJE DETE. I smeta mi što ih ne zove kod sebe, što nikad sama ne kaže dovedi mi decu,ali ima mnogo gorih svekrva i ona pošto je svesna da nema živaca za njih barem se trudi da to premosti na drugi način, i hvala joj na tom

Slazem se sa ovim, mnogi matoriji ljudi postanu uzasno sebicni :dash: :roll:

Volim da verujem da ću biti baka koja miriše na vanilin šećer i da će deca trčati da budu samnom.:sanke::poklon:z:dm5::grudvanje2:z:sp2: :veseljaci::carapa::snesko:

I razne radosti ću da im priređujem

Hehehehe ovo je prelepo! :D ja samo hocu da budem baka kakva je moja baka bila! :klap:

Jao ljudi...
Stefan mi je bolestan i juče ga je čuvala ONA i to svega par sati, ja sam već u 10 došla sa posla. I stavljam ga ja na spavanje, a vidim da je on nešto čudan, kmezav... Mada sam to pripisala bolesti. Kad on, sreća moja, pre spavanja, kaže meni - neću više nikada vikati mama, mama, neću da me odnesu cigani.
Ja ovako :eek: Ne kapiram,
a on mi ispriča kako je hteo da me zovu telefonom kad se probudio i vikao je mamu svoju, a baba mu je rekla ako bude zvao mamu, odneće ga Cigani

Potpuno sam van sebe, i ne mogu da verujem

jao dusa mala, imas srece sto ti je ispricao! Generalno, na te stvari treba mnogo paziti, babetine nekad ubede dete da nije bilo dobro, da ce biti svasta ako mama cuje, pa jos da zacine da ce ih neko odvesti, da ce ih baba roga saletati ili sl....pa iz straha izaberu da "cuvaju tajnu"

kako bih joj ja olupala glavu o zid!:udriglavu:

Jao ljudi...
Stefan mi je bolestan i juče ga je čuvala ONA i to svega par sati, ja sam već u 10 došla sa posla. I stavljam ga ja na spavanje, a vidim da je on nešto čudan, kmezav... Mada sam to pripisala bolesti. Kad on, sreća moja, pre spavanja, kaže meni - neću više nikada vikati mama, mama, neću da me odnesu cigani.
Ja ovako :eek: Ne kapiram,
a on mi ispriča kako je hteo da me zovu telefonom kad se probudio i vikao je mamu svoju, a baba mu je rekla ako bude zvao mamu, odneće ga Cigani

Potpuno sam van sebe, i ne mogu da verujem

што бабе и разне друге фамилије знају да упропасте децу, то је страшно... Мислим, сви вероватно знате за причу кад жена чека друго дете а бабе, стрине и остали старијем говоре "сад ће мама бебу више да воли него тебе"... ужас!!!
Мислим, и ово понашање "однеће те цигани" личи ми на то... не капирам...
додуше, и ова моја мојој беби (непуна два месеца!!!) већ прича како ће њих две ићи у шетњу, и само ће мами и тати рећи ћао... Него ја ћутим, пошто видим да и мој драги другу причу прича од како сам се породила (везано за чување деце!!!)... Дође, буде пар дана, и после смо опет сами да уређујемо све онако како нам одговара!!!
стварно има свакаквих...

Priča meni moje dete da su je moja svekrva i njen brat ubeđivali kako kod nje u stanu vlada demokratija i da dete tu može da radi šta god poželi. Da sedi i šeta po stolu, da skače po krevetima, ma sve što poželi.
Još samo da pitam muža gde je on bio da to čuje. A istog dana je grdio tamo što hoda po krevetu.
Rođena majka mu ruši autoritet.

Priča meni moje dete da su je moja svekrva i njen brat ubeđivali kako kod nje u stanu vlada demokratija i da dete tu može da radi šta god poželi. Da sedi i šeta po stolu, da skače po krevetima, ma sve što poželi.
Još samo da pitam muža gde je on bio da to čuje. A istog dana je grdio tamo što hoda po krevetu.
Rođena majka mu ruši autoritet.

Da da a to je kao dobro za dete :eek: :dash:

Na zalost, stanje u mojoj kuci se ne menja...a moji nervi su sve tanji (zbog cega mi je najvise krivo)...
Danas je mm trebala kosulja, imao je neki sastanak (za koji nisam znala)...Kosulja je juce skinuta sa strika, i nisam stigla da je opeglam...tu su bile jos neke moje kosulje, i decije stvari i jos par njegovih kosulja...ja sam mu rekla gde se nalazi i neka si je ispegla, posto sam ja bila na poslu...naravno da to nije uradio sam...ali ajde dobro, neka mu je majka pomogla, to je ok...nego, gospodja je opeglala sve sinove stvari, i samo njegove...i kao ne petlja se u moj posao zato sto je samo svom sincicu opeglala, dakle opet po starom...uzas...osecam se u sopstvenoj kuci tako suvisno, i jako sam razocarana sobom i suprugom...ne osecam nikakvo postovanje i podrsku i to me pojede...

Ma bilo bi lepo kada bi covek, jednostavno, mogao da se iskljuci iz stvari i osoba koje ga nerviraju i ljute...nazalost, to nije moguce...znam da sam potrebna svom sinu, i zbog njega se trudim da me sve to ne dotice, ali sam jako emotivna i unistavaju me i stvari koje ne bi trebale... :(

Na zalost, stanje u mojoj kuci se ne menja...a moji nervi su sve tanji (zbog cega mi je najvise krivo)...
Danas je mm trebala kosulja, imao je neki sastanak (za koji nisam znala)...Kosulja je juce skinuta sa strika, i nisam stigla da je opeglam...tu su bile jos neke moje kosulje, i decije stvari i jos par njegovih kosulja...ja sam mu rekla gde se nalazi i neka si je ispegla, posto sam ja bila na poslu...naravno da to nije uradio sam...ali ajde dobro, neka mu je majka pomogla, to je ok...nego, gospodja je opeglala sve sinove stvari, i samo njegove...i kao ne petlja se u moj posao zato sto je samo svom sincicu opeglala, dakle opet po starom...uzas...osecam se u sopstvenoj kuci tako suvisno, i jako sam razocarana sobom i suprugom...ne osecam nikakvo postovanje i podrsku i to me pojede...

Si joj se zahvalila sto nije opeglala makar za unuce stvari, ajd za tebe i ne mora... :dash: joj kako mi je zao sto si toliko emotivna... to bi trebalo ko u vojsci postrojiti... :azdaja:

.ebote, pa to je užas šta ta žena radi. A ne bi to radila da tvoj dragi muž ne dozvoljava. Ja bih je posle ovoga na finjaka odsekla iz života, kao što je ona tebe.
Sve što radim u kući, spremam, kuvam, perem, za nju ne bih radila. Pa da vidi malo kako to izgleda. Uzvratila bih istom merom.
Nisam sigurna da li si rekla da živite zajedno ili ne. Ako ne živite, onda kada dođe u posetu, ne bih je nudila kafom, ničim. Prepustila bih to dragom mužu. Sa njom bih komunicirala kao i obično, ali od mene ništa ne bih dobila.
Ja bih garant zaratila sa takvom ženom. Ne bih mogla mirno da čekam da me pokopavaju i da živim tako i ćutim. Borila bih se sama, pa dokle može da ide. Mene bi uništilo takvo ponašanje.

Bolje da ćutim, ne želim nikoga da navodim na nešto loše. Samo što najviše na svetu mrzim nepravdu. Grrrrr!!!!z:((

Ne radi se o tome Eli, nerviram se je nju zamolila da joj ne pegla i ne sprema po kući. Zato ona nije ispeglala sve; da je bilo pre Razgovora, pretpostavljam da bi sve ispeglala. Mislim da ne grešim.

Što se toga tiče... Ne bi trebalo da se nerviraš zbog toga. Kako kaže moja dobra drugarica - manje posla za tebe. Znam, znam ni ja ne razmišljam tako :roll: ali pokušavam bar u poslednje vreme da se iskorigujem koliko mogu, i da se ne nerviram bar oko stvari koje mogu meni da idu u prilog.
Pokušaj tako i ti.
I ne brini, niko zbog toga ne misli da si loša domaćica, žena ili majka.
jednostavno, ako ti neko nudi pomoć, pogledaj to sa vedrije strane - imaćeš više vremena i živaca i bićeš odmornija za druženje i igru sa svojim sinom i sa svojim mužem. Ona posle ode, a TI si ta koja ostaješ u VAŠOJ i koja možeš da uživaš u njima dvojici umesto da se opterećuješ glupostima ;)
I ne razmišljaj da si suvišna samo zato što neko drugi pegla :heart:

:D
Hvala svima...
Da Mackice, potpuno si u pravu...volela bih da mogu da se prevaspitam...nedavno sam rekla mami da mi je zao sto me nije vaspitala k'o "vesticu"...ali dobro...sve ce proci samo treba izdrzati... :D
Evo sad ce raspust i praznici, pa cu malo da se odmorim od nje...z:lol:
Opet, mislim da ona nije losa zena, samo nema svog zivota i zbog toga je beskrajno dosadna...z:dm3:

Pa, pazi kad ne misim da je tako. Voli ona njih, ali je starost njoj donela jednu dozu sebičluka u smislu da je na neki način ona podetinjila, znate ono kako deca mogu biti sebična kao vid prirodnog instikta za preživljavanje pa to prerastu-mislim da sam u DR SPOKU to pročitala.E sad ako pitaš da li više voli svoje dete ili unuke...pa tu je odgovor bez diileme SVOJE DETE. I smeta mi što ih ne zove kod sebe, što nikad sama ne kaže dovedi mi decu,ali ima mnogo gorih svekrva i ona pošto je svesna da nema živaca za njih barem se trudi da to premosti na drugi način, i hvala joj na tome.

Nego smatram da ljudi kad ostare i postanu babe i dede,oni su ili strašno vezani za unuke pa im dozvoljavaju da im se popnu na glavu, kao što si moji. Ili pak su strogi i ne tako vezani i ne trče baš da vide unuke, a kad pričaju o njima,tope se.

Verovatno da postoji i sredina, ali je retka. Ja lično ne poznajem ni jedan par koji ima babu i deku koji pripadaju toj sredini.:ukras6:
Moji i jedni i drugi bez razmišljanja odgovaraju -PA, NARAVNO UNUKE!!!
Još kad moja baka počne da priča, odnosno mog sina prabaka :lol:
Kaže mojoj mami - znaš, kad sam imala vas (nju i sestru joj), mislila sam da je to vrhunac ljubavi. Pa kad sam dobila unuke (brata i mene), prosto nisam mogla da verujem KOLIKO se unuci vole; a SADA, kad imam praunuka (mog sina :heart:) tek vidim šta je stavrno LJUBAV :rotf:

Ne radi se o tome Eli, nerviram se je nju zamolila da joj ne pegla i ne sprema po kući. Zato ona nije ispeglala sve; da je bilo pre Razgovora, pretpostavljam da bi sve ispeglala. Mislim da ne grešim.

Što se toga tiče... Ne bi trebalo da se nerviraš zbog toga. Kako kaže moja dobra drugarica - manje posla za tebe. Znam, znam ni ja ne razmišljam tako :roll: ali pokušavam bar u poslednje vreme da se iskorigujem koliko mogu, i da se ne nerviram bar oko stvari koje mogu meni da idu u prilog.
Pokušaj tako i ti.
I ne brini, niko zbog toga ne misli da si loša domaćica, žena ili majka.
jednostavno, ako ti neko nudi pomoć, pogledaj to sa vedrije strane - imaćeš više vremena i živaca i bićeš odmornija za druženje i igru sa svojim sinom i sa svojim mužem. Ona posle ode, a TI si ta koja ostaješ u VAŠOJ i koja možeš da uživaš u njima dvojici umesto da se opterećuješ glupostima ;)
I ne razmišljaj da si suvišna samo zato što neko drugi pegla :heart:

Nemam više municije, a ovo je odličan savet. Svaka čast!:bob:

Prosto mi je neprijatno da napišem posle svih ovih postova, ali moja svekrva je super . Kad god muž i ja imamo neke rasprave , ona nikad nije na njegovoj strani , iako je on "jedinac među tri sestre", nego je u fazonu da mi žene treba da se držimo i da je zadovoljna žena uslov za dobar brak.Pomagala je i oko dece onoliko koliko smo mi smatrali da je dovoljno , a meni je stvarno ugađala , posebno kad su deca bila mala.Znala je da se ušunja u sobu kad ih čuje da se bude i da ih pokupi da bi me pustila da se naspavam.Zapravo nije nikad dozvolila da se osetim suvišno u njihovoj porodici.Možda je tako zato što nismo nikad živeli u zajednici , mada je stvarno dobra žena ...kako god . hvala joj . Videla sam šta sve neke "mile mame " mogu da urade.

Prosto mi je neprijatno da napišem posle svih ovih postova, ali moja svekrva je super . Kad god muž i ja imamo neke rasprave , ona nikad nije na njegovoj strani , iako je on "jedinac među tri sestre", nego je u fazonu da mi žene treba da se držimo i da je zadovoljna žena uslov za dobar brak.Pomagala je i oko dece onoliko koliko smo mi smatrali da je dovoljno , a meni je stvarno ugađala , posebno kad su deca bila mala.Znala je da se ušunja u sobu kad ih čuje da se bude i da ih pokupi da bi me pustila da se naspavam.Zapravo nije nikad dozvolila da se osetim suvišno u njihovoj porodici.Možda je tako zato što nismo nikad živeli u zajednici , mada je stvarno dobra žena ...kako god . hvala joj . Videla sam šta sve neke "mile mame " mogu da urade.

Ovo je veoma moguce... :aha:
Koliko se ja secam vec se o tome i pricalo, dal su svekrve iste kad zivis sa njima u zajednici ili van iste... :cao:

Ja ne zivim sa svojom svekrvom (hvala Bogu) ali mi je opet grozno...mada, cuva nam dete, pa je skoro svaki dan vidjam...sad su praznici i jako sam mirna i zadovoljna, gazda sam u svojoj kuci...z:dm:

Back