Svekrve...neicrpna tema

Mi živimo kod mojih roditelja. Mm je zadržao svoju slavu i slavimo u stanu kod njegove mame. Ja zbog bebe a i novonastalih zdravstvenih problema nisam mogla ništa da pomognem. Uglavnom moja svekrva je svom sinu rekla da na slavu može da dođe samo moj otac, ali ako sučajno pozove moju majku ona će je izbaciti iz stana, sa slave.
Mislim šta reći.
Mm poludeo, izgubio se, objasnio stvari tašti uz reči da ga je strašno sramota.

Da...ja se sa svekrvom nisam svadjala nego sam joj lepo rekla sta mi smeta i zbog cega i ona me je saslusala...nije da mm ne zeli da resava probleme, nego on ne moze da razume zasto ja insistiram na nekom stvarima (njemu je normalno da mu njegova majka, na primer, pegla ves, majka mu je, ali meni nije)...kada sam videla da cemo nastaviti sa svadjanjem zbog nje, odlucila sam da pokusam da ja resim problem...jos ne mogu da kazem da sam uspela, ali svakako se lepse osecam...

:klap: bitno da se ti bolje osecas... :aha:

Mi živimo kod mojih roditelja. Mm je zadržao svoju slavu i slavimo u stanu kod njegove mame. Ja zbog bebe a i novonastalih zdravstvenih problema nisam mogla ništa da pomognem. Uglavnom moja svekrva je svom sinu rekla da na slavu može da dođe samo moj otac, ali ako sučajno pozove moju majku ona će je izbaciti iz stana, sa slave.
Mislim šta reći.

:eek: o bozeee... :dash:

Mislim šta reći.

Ovo je strasno

Mislim šta reći.

Za mene bi svekrva prestala da postoji. Jedan problem manje u životu....

Danas sam se opet uverila u to kako je moja sveki super prema meni... znaci sve sto mi treba mogu da pitam, zamolim itd. Ali sto je prema unucimaaa... :dash: znam da smaram, oprostite na tome, ali me samo zanima dal mislite da je bolje sklanjati decu od baba i deda sto dalje, da se samo vide tipa 1 nedeljno do mesecno na par sati ili... :think: nema te sile da ja dopustim da ona moje dete tako razmazi kao sto je najstariju unuku...

Kockice, tu odluku moraš doneti sama. Budi spremna na posledice.
Ja sam moje dete poslala u obdanište da ga više ne bi čuvala svekrva, jer ga je neviđeno razmazila. Možda bih i ja to uradila svom detetu i ne osuđujem svekrvu, ali sam uverena da je detetu bolje da bude u obdaništu, sa svojim vršnjacima i da se nauči nekom redu.
Ali zato me sada svekrva mrzi, rekla mi je da kada se dete razboli ona ga više neće čuvati i neće ni da nazove da pita za njega, a kamoli da dođe da ga vidi.
A mojoj mami je rekla da mi nju ne podnosimo i da smo zato dete dali u obdanište. A drugi roditelji plaćaju žene da ih čuvaju....

Jel možete da verujete????

Moja svekrva bi umrla istog trenutka kada bismo mi dali dete u vrtic...

I onda mi treba da brinemo o svekrvama i da njima ugađamo, a ne da vodimo računa o našoj deci i šta je najbolje za njih...
Kod mene neće moći. Poštujem ženu i njenu požrtvovanost, ali brate, ponaša se kao malo dete. Ne mogu da lečim njene bubice. Meni je moje dete najvažnije na svetu. A ona treba da odraste....

Moja svekrva bi umrla istog trenutka kada bismo mi dali dete u vrtic...
Ja sam se preporodila od kad mi je sin krenuo u vrtić :)
I ova naša se ljutila i durila, ali videla je da joj ne vredi. Još ja stalno potenciram kako je tamo puno naučio, kako sam jede, skida se, oblači se... Sve što bi da je ostao s njom da ga čuva počeo da radio otprilike kad bi krenuo u školu. Sve što on hoće i zna sam da uradi, ona viče - neka, baba će, on je još mali :roll:

Ma slazem se sa tobom da dete treba u vrtic...i moj ce ici u vrtic, ali je sad suvise mali...trebala bih ga upisati u jaslice, a to mi se bas ne da...mislim, ako to bude potrebno da spasem brak, upisacu ga...

Nemoj me pogrešno shvatiti, ja govorim u svoje ime i mislim da je za moje dete bolje da ide u vrtić. Ti znaš šta je za tvoje dete i tebe najbolje.
Samo kažem da se u ovom slučaju mora misliti isključivo na dete, ne sme se udovoljavati željama drugih, ma kako nam dragi bili. Već sam rekla, isto bih uradila i da sam ja u pitanju ili moja mama. To nema veze sa svekrvom, ali je ona to shvatila lično.

Ma nisam te pogresno shvatila...kao sto rekoh, ja mislim da je za svako dete bolje da odrasta uz vrsnjake, a ne uz babe i dede (nebitno ciji su roditelji)...
Moj komentar o "umiranju" je upravo kao i tvoj, samo sam ostala nedorecena...i moja svekrva bi to shvatila licno, mislila bi da nam uopste nije potrebna i da je ne zelimo u nasoj blizini... (sto bi u mom slucaju bilo i tacno, da budem iskrena z:mrgreen:)

Razumem te potpuno...i ja se osecam tako...isplacem se kao kreten, zato sto moram nesto da prigovorim, ali opet, mislim de je to bolje nego da ja budem nezadovoljna, pa da onda to nezadovoljstvo projektujem na brak...:(

p.s. Meni nije "opustenije", vec mi je OPUSTENIJE....(bez navodnika)...

Meni je moja svekrva draga, i ona je dobra prema meni, da li je to zbog mene ili zato što kapira da je tako bolje za njenog sina, nije bitno. Ona je veoma vitalna iako ima 72 godine, izgleda kao da ima 60, šta da vam kažem kad na svadbama ostaje poslednja sa rodbinom igra i provodi se. Hoće da pričuva decu kad su bolesna, ali sama kaže da ih voli ali da nema živaca za njih. Kada su moji došli u posetu ja ih poslala po decu u vrtić malo ranije jer srećice mamine su 10 sati dnevno tamo, ona je bila u šoku, što da deca ranije krenu. Voli da se poigra sa njima pola sata, ali sve preko toga je preko one stvari.

Ja sam odrasla sa bakom, i svi su moji odrasli tako, nekako je to bilo normalno.
Moja baka nije bila neka fina bakica, zvala sam je baba a ne baka, ali sam odrasla uz nju i to je bilo normalno i da se svi unuci okupimo.

Današnje bake su fine, insistiraju da ih deca zovu baka, ali više od pola sata druženja, ne.

Ćerka mi je noćas imala temperaturu, i ja jedno dete odvela u vrtić da baki ne bude teško da ih čuva oboje, i pozvala baku da dođe. Pozvala sam sa posla da vidim kako mi je ćerka, a ona mi reče pa dobro joj je, kad je to ona imala temperaturu, onako reče baš bezveze, preko one stvari.

UH, al dobro, barem sam se ovde načitala mnogo gorih stvari od ove koju sam ja napisala.

Jer, inače je draga osoba.

Evo da i ja kažem nešto na ovu temu :

Mi smo se Venčali ´93 godine - sećate se bilo je to vreme najgore Inflacije (neponovilo se) !!!
Prošli smo bukvalno kroz pakao kao i SVI u ostalom ! ALI mi smo imali pored svega toga još dodatnih problema ! Kada smo posle godinu dana ´´zabavljanja´´ objavili roditeljima da ćemo se Venčati u Julu ´93 godine - Moja zaova i njen dečko su odlučili da naprave BAŠ i oni Svadbu u Junu iste godine (nama je sve to ličilo na neko utrkivanje,al´ šta ćeš!?).
Ljudi moji to je bilo ludilo ! Sve u svemu Venčaše se Oni - a Venčasmo se i Mi !!!

Svima je bilo čudno ŠTO se moj Jimmy (moj muž) i Ja Venčavamo kada Ja nisam trudna (valjda su Zaboravili da se ljudi Venčavaju i iz LJUBAVI !!!).
Tek na našoj Svadbi smo Jimmy i ja ukapirali da je njegova sestra a moja Zaova trudna !!!
Znači zaaato su bili ONI komentari na MOJ račun !
Sve u svemu nismo hteli da žurimo sa decom jer je bilo vreme Onakvo - kakvo je bilo !

Zbog Njihove svadbe smo prešli kod mojih - jer su svadbu pravili u stanu svekra i svekrve !
Ali ne lezi vraže - kada smo hteli da se vratimo u stan kod njegovih - nismo mogli jer su se Mladenci ubacili u Jimmy-jevu sobu !
Ajd opet nazad kod mojih - pakao- verujte mi ljudi Ništa nam bolje nije bilo...
Pa onda smo se tek posle skoro 2 godine vratili kod Jimmy-jevih !

Bilo je tu svačega pa i nesuglasica sa njegovima ! Čak smo opet svi čoporativno živeli u tom jednom stanu - kada nam se Ćerka rodila !
Zamislite TO samo :
Svekar i svekrva u jednoj sobi + zaova,zet i njihov klinac u drugoj sobi + mi (moj muž,ćera i ja ) u trećoj sobi ! Tri porodice u jednom stanu !!! Svi sa različitim navikama i shvatanjima > Oni stalno u Ofanzivi , a mi stalno u povlačenje !!!

Sve u svemu nije bilo lako ALI sada je Hvala Dragom Gospodu Bogu sve OK !
I da mi je neko pre recimo 10 godina rekao da ću se sa Svekrvom slagati i imati mnogo Više zajedničkih tema nego sa rođenom Majkom - ja bih mu rekla da je LUD !
A istina je da smo OK i to samo uz uzajamnu TOLERANCIJU !!!

Možda sam MALO (a možda i mnogo) skrenula sa teme , verujte OVO što sam napisala je samo jedan mali deo onoga što NAM se dešavalo ! Čak sam se nosila mišlju da sve to stavim na papir i da objavim - mogao bi Dobar Film da se napravi !!!

Puno pozdravčića od meeeene .....Hexy..
....z:girl:

Poslednja izmena:
Kockice, tu odluku moraš doneti sama. Budi spremna na posledice.
Ja sam moje dete poslala u obdanište da ga više ne bi čuvala svekrva, jer ga je neviđeno razmazila. Možda bih i ja to uradila svom detetu i ne osuđujem svekrvu, ali sam uverena da je detetu bolje da bude u obdaništu, sa svojim vršnjacima i da se nauči nekom redu.
Ali zato me sada svekrva mrzi, rekla mi je da kada se dete razboli ona ga više neće čuvati i neće ni da nazove da pita za njega, a kamoli da dođe da ga vidi.
A mojoj mami je rekla da mi nju ne podnosimo i da smo zato dete dali u obdanište. A drugi roditelji plaćaju žene da ih čuvaju....

Jel možete da verujete????

Ne mogu ja licno da verujem :eek: znaciii... ako je moja svekrva nesto ukapirala sto se mene tice, to je da sam prema deci puna ljubavi, ali i veoma stroga, nevaspitanje i razmazenost ne podnosim niti tolerisem... tako da je bas sinoc izjavila kako se kod mog deteta nece mesati jer ja ocigledno znam sta radim... :aha: sto ukratko znaci da moja jetrva nema pojma, iako je 10god. starija od mene i ima vec 3je dece... :think: dal to da shvatim kao kompliment pojma nemam, ali definitivno ce moje srce krenuti u obdaniste kad bude dovoljno veliko za to i nece se smucati po babama itd. U prvih godinu do dve baka servis je u redu na par sati, maximum jedno vece ili dan, a za posle cu jos videti...
Hvala vam puno na sugestijama i misljenjima, mnogo znaci! :klap: :cmok:

Jao ljudi...
Stefan mi je bolestan i juče ga je čuvala ONA i to svega par sati, ja sam već u 10 došla sa posla. I stavljam ga ja na spavanje, a vidim da je on nešto čudan, kmezav... Mada sam to pripisala bolesti. Kad on, sreća moja, pre spavanja, kaže meni - neću više nikada vikati mama, mama, neću da me odnesu cigani.
Ja ovako :eek: Ne kapiram,
a on mi ispriča kako je hteo da me zovu telefonom kad se probudio i vikao je mamu svoju, a baba mu je rekla ako bude zvao mamu, odneće ga Cigani

Potpuno sam van sebe, i ne mogu da verujem

Jao ljudi...
Stefan mi je bolestan i juče ga je čuvala ONA i to svega par sati, ja sam već u 10 došla sa posla. I stavljam ga ja na spavanje, a vidim da je on nešto čudan, kmezav... Mada sam to pripisala bolesti. Kad on, sreća moja, pre spavanja, kaže meni - neću više nikada vikati mama, mama, neću da me odnesu cigani.
a on mi ispriča kako je hteo da me zovu telefonom kad se probudio i vikao je mamu svoju, a baba mu je rekla ako bude zvao mamu, odneće ga Cigani

E, baš bezveze. Ja ostavila juče dete da ga čuva jer je noču imala temeraturu, a od muža čujem da je baka odvela dete kod sebe po onoj hladnoći, jer detetu nije ništa. Šta reći.

Suprug i ja smo tako ponosni na sebe kad izmislimo nešto pametno i lepo za decu...a naša baka uopšte nije u tom fazonu...uopšte se ne oduševljava sa nama. Ne deli sa nama tu radost kada nešto učinimo za njih. Tipa ako bih joj rekla da sa mužu kupila bilo kakvu glupost ona bi bila oduševljena, a kad kažem da smo deci uzeli mali dečiji sto skroz je ravnodušna, čak i izraz da je baš glupo što to radimo. Ne kapiram.

Jao ljudi...

Jaoooo mackice,jadnicak mali...stvarno nema se sta reci na ovo...pa gde nadje tako da ga prepada!!!

Jao ljudi...

E majke mi ta tvoja ludaca bi od mene takvu samarcinu popila!!!! :kletva:

E, baš bezveze. Ja ostavila juče dete da ga čuva jer je noču imala temeraturu, a od muža čujem da je baka odvela dete kod sebe po onoj hladnoći, jer detetu nije ništa. Šta reći.

Suprug i ja smo tako ponosni na sebe kad izmislimo nešto pametno i lepo za decu...a naša baka uopšte nije u tom fazonu...uopšte se ne oduševljava sa nama. Ne deli sa nama tu radost kada nešto učinimo za njih. Tipa ako bih joj rekla da sa mužu kupila bilo kakvu glupost ona bi bila oduševljena, a kad kažem da smo deci uzeli mali dečiji sto skroz je ravnodušna, čak i izraz da je baš glupo što to radimo. Ne kapiram.

Pa prosto ne voli svoje unuce :roll: :dash: jedna od retkih...

Back