Svekrve...neicrpna tema

Zene,morate da shvatite da se nista NE MORA!Niste nicije sluge.Placaju li vas svekrve za pranje sudova da daju sebi za pravo da smesaju tu?Ako mi se sada ne peru sudovi,nemam volju jednostavno,i necu da ih operem sad iako svekrva gundja sto se tacno SAD ne operu.
Ako joj smetaju neka zasuce rukave.Kada sam ja dosla moj muz je kupio masinu za sudove,a moja svekrva i dalje pere serpe rucno i jos gundja sto ih ja tako ne perem,iako ne razumem gde je tu logika a ne verujem ni da ona zna zasto to radi,ali to me uopste ne zanima,ako hoce da ih pere rucno nek izvoli.Sto ja da izigravam finu i poslusnu snahu kad mi to niko ne vidi?

Moja je u penziji. A da mi je neko rekao da će mi sudovi u kući biti problem slatko bih se nasmejala :roll:

Sledeći put ću da ustanem u tri noću i da lupam šerpama, pa nek onda ujutro kaže - kakvu vrednu snajku imam :mrgreen:

Mackice, ja sam tako kad su poceli problemi sa svekrvom, resila da sve ja perem...a to je uglavnom moje i od deteta...mada sam izbegavala da jedem..Desilo se da sam prala bas kasno, jer sam ja nocna ptica, pa ona dodje odmah za mnom u kuhinju...i tamo me spopada i kritikuje ...:), inace, iako smo se preselili bila je pre 5 dana kod nas i napala me kako je prala i peglala moj ves 2 godine. A laze..nije ni 2 god..mozda 1 god i to je uvek radila sa zeljom..bar je tako govorila, a sad mi to nabija na nos...ali zato sam posle okrenula drugi list i nisam joj dala nista ni da pipne...ni moje,a ni stvari od cerke nije smela ni da takne...a posle je govorila sinu kako ja mislim da je ona sugava...e ybg...tako prodju oni koji mi prebacuju,tj samo ona...Sad mi zamera kako ne vidja malu...a napala me u nasem stanu...valjda joj je sad tamo dosadno...sama je ...pa bi zena da da se svadja...ali ne zna da ja vise nisam raspolozena za njene budalastine.

Poslednja izmena:
Ali sto je najgore od svega, moj suprug je u zadnje vreme na njenoj strani..valda posto je sama, pa mu zao..nemam pojma...A njoj je krivo zato sto je ne zovem na kafu..(ali ona i ja zaista nemamo o cemu da pricamo i ne vidim svrhu toga, svaka prica sa njom pocinje i zavrsava se savetima, kritikama, tj nicim lepim, jer ona voli samo da prica kako i sta je ona radila, pa sad tako treba i drugi da rade, ma trt...sutra malo). Ja joj kazem da dodje kad joj je tu sin...zove je on uvek kad dodje sa posla...ali ne, ona nece tad...ona bi bas valda kad sam ja sama..uf.... da je ona drugacija verovatno bih je zvala i davala bih joj cesce dete (mada cuva je kad ja imam posla i kad imam ispit), ali ne zelim da mi i to jednog dana prebaci.."ja sam ti cuvala dete" i bla bla bla...otkud je znam vise....a ona stalno nesto preti....ide ona kod sestre na more....kome ona treba ovde...ide na 3 meseca....pa glumi zrtvu i onda je moj muz tera da ne ide...strasnooo ljudi...

Jao ljudi, lako je reci a drugo uraditi. i ja sam dok se nisam udala govorila kako nema sanse da zivim sa svekrvom, a i ako budem zivela da cu joj odgovoriti i cudila sam se sto neke zene trpe to mucenje. Nije sve crno-belo. Kod mene je takva situacija da je ona sva fina, sva dobra. ona nema sanse da bi meni u facu nesto rekla, vec puni mm glavu meni iza ledja tako da ja ispadnem vestica a ona zrtva. Verujem da bi Hanibal u mom slucaju rekla, Yebe mi se peri ti, ali ja jednostavno nisam takva. Ljudi su razliciti, nismo sve iste. Znam da bih mnogo bolje prosla da sam otresitija i da sam bezobraznija, ali ******* kad nisam takva, mada polako ucim da budem upravo to. Jer sto si ti bolji, oni te sve vise gaze. A sto se tice tog ribanja u oktobru mesecu, nije bitno to sto je bio oktobar, vec sto smo koristili letnju kujnu, tek sagradjenu, nezavrsenu, u kojoj duva sa svih strana, i koja je odvojena od kuce. I stvar je u tome sto sam bila trudna 8 meseci!!! Ali da sam ih tada otresla ne bi ovako prosla. Ne mogu da ostavljam sudove, zato sto mi je glupo da cim udjes vidis gomilu neopranih sudova, jer je sudopera naspram ulaznih vrata. A kuhinja i soba gde mi svekrva i svekar spavaju su spojeni i nemaju cak ni vrata.. Znam da samo sebi radim zlo sto cutim, ali eto pokusavam da naucim da ne cutim. Kad vec mm ne zna da im kaze, moram ja. On je tako naucen i vaspitan da misli da je to sve O.K. On kao da je slep i ne primecuje sta se desava. Ne znam, valjda ga je tako vaspitala. A najgore mi je sto je njima sasvim u redu da ih mi hranimoi peremo, pa zar im nije zao da dinara ne daju u kucu, ipak mi imamo malo dete. Ajd da njemu bar kupuju... A kad bi ih upoznale mislile bi nema divnijih ljudi, toliko su slatki i foini, a u sustini su primitivci i manipulatori. A ja sam to skontala kad je vec bilo kasno. Hanibal,mislim da nema ko sta mene da osudjuje, ja jednostavno iznosim svoje probleme, a druga sstvar je to sto ti to ne mozes da razumes jer sama nisi takva! E kod mene je upravo to mana.Uvek se trudim da se stavim u polozaj druge osobe, pa razmislim kako bi meni bilo kad bi meni neko to rekao, uradio...

Ceco, ti si na pola puta do rešenja svojih muka!:klap:
Jer, najbitnija stvar u rešavanju problema je shvatiti njegovu suštinu i ono gde se greši!
Ja sam po prirodi bila jako ćutljiva i povičena!
Kažem to u prošlom vremenu, jer sam na vreme shvatila da niko drugi za mene neće dupe pomaći i staviti ruku u vatru! I počela da se ponašam u skladu sa okolnostima! Da se prilagođavam novonastalij situaciji i da je rešavam na način koji štiti moje dete, mm i mene!
Samo, ja u celoj toj priči imam apsolutnu podršku mm i verovatno mi je onda mnogo lakše!:bye:

E ,Tanja upravo o tome pricam. I ja sam shvatila da se sam moras izboriti. Jedino si u pravu kad kazes da ti je lakse jer imas punu podrsku muza, a moj tek sad pocinje da shvata neke stvari, i jos uvek je pod njihovim uticajem. Ali nadam se da cu se izboriti za svoju porodicu, i da cemo uspeti konacno da se odvojimo... Hvala ti...:bye:

Nisam ja ni rekla da si TI bezobrazna. Ali moras biti drska da odbrusis, a sa nekim ljudima, kao sto su ovi moji moras biti i bezobrazan. Jer, posto su oni slatki i fini i glume dobrotu, cim im ja odgovorim ja ispadam bezobrazna... Tako da stvarno moram biti bezobrazna da bi ih odyebala!
Tebi, u svakom slucaju svaka cast sto umes da se zauzmes za sebe.:ok:
Ali ne mislim da preterujem, ja sam jednostavno iznela stvari onakve kakve jesu, i onako kako je bilo, a sad sto nisam imala jezik pa da im odmah odbrusim, to je vec druga prica. Ponavljam nismo sve iste. Ja izuzetno cenim osobinu da se odbranis, da odgovoris. Takva je moja jetrva i veruj mi da je prosla mnogo bolje nego ja.

Jupi, Jupi.. Moji baksuzi su ipak resili da idu u ponedeljak na plac.. Kako je sve odjednom lepo.. :) Kako sam se obradovala.. Izgleda da joj se nesvidja situacija sto ja moram non-stop da lezim, pa jos u spavacoj sobi i naravno sa zatvorenim vratima gde nemoze da udje kad hoce, nema kada da se svadja (ona ustvari uvek ima ali joj nedam) a jos mora i da nam kuva.. Mislim da je to dotuklo (necisti i dalje, zato sto placam zenu koja dolazi i cisti) Tako sam srecna da nemoggu da vam opisem, boli me uvo sta cu da jedem, narucivacu picu kad budem bila gladna samo da mi oni odu.. :)

Jupi, Jupi.. Moji baksuzi su ipak resili da idu u ponedeljak na plac.. Kako je sve odjednom lepo.. :) Kako sam se obradovala.. Izgleda da joj se nesvidja situacija sto ja moram non-stop da lezim, pa jos u spavacoj sobi i naravno sa zatvorenim vratima gde nemoze da udje kad hoce, nema kada da se svadja (ona ustvari uvek ima ali joj nedam) a jos mora i da nam kuva.. Mislim da je to dotuklo (necisti i dalje, zato sto placam zenu koja dolazi i cisti) Tako sam srecna da nemoggu da vam opisem, boli me uvo sta cu da jedem, narucivacu picu kad budem bila gladna samo da mi oni odu.. :)

jaoooo...luda si skroz! znaci uspela si da ih se otarasis, svaka cast!!!! :D E sad ces malo da uzivas sa muzicem i svojim stomakom i bices mirna i bice ti lepo znas kako....jaooo kad se samo setim! A pazi...vratice se iznenada, videces...heheee....necu da budem kvarna, ma nece se ni vratiti...:eek:sto bi to lepo bilo!!!!

uzivaj....A koliko ti je jos ostalo do porodjaja?:bye:

Evo i ja da se upisem...
Moja buduca sveki je ok za sada, nikad nismo zivele zajedno, niti cemo, niti to zelimo, ni jedna ni druga...:worth:
Juce mi otisli na plac da definitivno utvrdimo kako i gde cemo kucu graditi i posto smo ona i ja stigle prve, a na placu je sada vocnjak i ima neke loze, pocne ona cupkati tu lozu, a ja(inace dobila taj dan, sunce upeklo, sve mi smeta) kao gospodja stanem sa strane i gledam... i kaze ona jao, pa ovo bi trebalo bar svake nedelje pocupkati... ja iskuliram jer znam da cemo sve to vaditi-sta ce mi loza?:???:... utom dolaze mm i njegov tata i ona i dalje: znas sine trebalo bi da dodjes svake nedelje da sredis malo ovu lozu? on je pogleda bledo i kaze to cu sve vaditi, sta ima da je sredjujem? a ona: vaditi? pa sto? tako lepa loza?

E sad jel ja preterujem ili me ona zayebava? Loza?

hahaaa....draga...necu da te tesim, ali to je pocetak! Znas....one tako ne znaju i sramota ih da te napadnu pa onda na sina, njemu fino da kazu, ipak im je lakse...a posle kad budes snajka i kad vreme prodje, onda ces da vidis....Ustvari ne zelim ti to, neka bude kakva je i do sada bila, ali to je cudo....Boze, koliko mozes da pogresis u proceni ljudi, ja nisam mogla da verujem. Sto dalje od njih, to bolje!!!!! i ako uskoro budes imala decu, jos dalje, to je takvo smaranje, smaranje....ja sam imala utisak kao da sam masina koja treba da im rodi UNUCE i kad su mi rekli idi ti radi, mi cemo dete da cuvamo, kad im nisam svasta rekla....suzdrzala sam se, ali sam izgovorila kulturno, da nismo napravili i rodili decu da bih ih babe i dede cuvali i vaspitali i naravno odmah su uvredjeni, jer su oni samo hteli sve najbolje i da tebi olaksaju....dada....izvini udavih te...:rotf:

Jao sto je najcrnje znam da ce nam banuti ali lepa je pomisao da ih nema pa makar i na dva dana.. hahahaha.. Ma nemogu da me vise zeznu, slobodno neka banu ja automatski prelazim u moju spavacu sobu i nastavljamo sa kuliranjem.. A ja sam tek treci mesec, jos malo pa cu smeti da se setam pa ce sve biti drugacije, ovako je pakao, lezim kuci vec tri meseca idlepila sam skroz.. :(

SUBOTA:
u nedelju idem da radim na teren, muz takodje , ali u neko drugo mesto pa prema tome spremamo sve sto nam je potrebno za posao, sredjujem kucu da ne dodjem na haos, pripremam hranu za nas dvoje odvojeno, detetu neke sendvice jer ide na trening i bice ceo dan na nekom takmicenju, a pored svega toga, kuvam kupus sa cetiri vrste mesa jer GOSPODJA tako najvise voli.Racunam, to ce nas sacekati pa cemo i mi nesto kada se vratimo pojesti na kasiku. Nesto joj je poslednjih dana kao lose, steze je srce... ajd , moze biti , pa joj zato kuvam da ne mora da ukljucuje sporet, nek podgreje u mikrotalasnoj.
NEDELJA
-odlazimo ujutru u 5, meni se nesto iskomplikuje i dolazim kuci u 13 sati. Idem da joj se javim u njen deo kuce i da vidim je li ziva, zdrava i dobro raspolozena. Ona na stolu tepsijetinu vruce pizze sece i maze kecapom. "A, ti dosla... (misaona pauza, sta da kaze)... oces da jedes samnom?" Rerna zagrejala, a ona jede sve puca.
Smucila mi se i pizza i ona i sve.
Odem kod sebe u kuhinju, pokusavam da se smirim. Moje dete je ranije doslo sa takmicenja i sa svojih 13 godina (decak), pored babe , sam sebi pece jaja na oko za rucak. Kaze, nije hteo kod bake , nesto ga nervira, vikala je i tukla nam psa jer nije hteo da legne na zapoved kad je dosla da mu da hranu. A on labrador, ko meda, igracka jedna velika razmazena, kako moze da ga tuce.
Sada jedem neku salatu i jadam vam se, valjda ce mi tako biti lakse. Nisam vise ni gladna, ne jede mi se ni kupus, ni pizza, ma ni ova salata mi se ne jede.
Evo je, donela je osminu od napravljene pizze "Jedi, kaze, ja ne mogu da jedem kad znam da ti ne jedes". Divna jedna osoba, smeskam joj se i svasta joj mislim,ali cutim. A nju je, kanda, pocela da pece savest...

SUBOTA:
u nedelju idem da radim na teren, muz takodje , ali u neko drugo mesto pa prema tome spremamo sve sto nam je potrebno za posao, sredjujem kucu da ne dodjem na haos, pripremam hranu za nas dvoje odvojeno, detetu neke sendvice jer ide na trening i bice ceo dan na nekom takmicenju, a pored svega toga, kuvam kupus sa cetiri vrste mesa jer GOSPODJA tako najvise voli.Racunam, to ce nas sacekati pa cemo i mi nesto kada se vratimo pojesti na kasiku. Nesto joj je poslednjih dana kao lose, steze je srce... ajd , moze biti , pa joj zato kuvam da ne mora da ukljucuje sporet, nek podgreje u mikrotalasnoj.
NEDELJA
-odlazimo ujutru u 5, meni se nesto iskomplikuje i dolazim kuci u 13 sati. Idem da joj se javim u njen deo kuce i da vidim je li ziva, zdrava i dobro raspolozena. Ona na stolu tepsijetinu vruce pizze sece i maze kecapom. "A, ti dosla... (misaona pauza, sta da kaze)... oces da jedes samnom?" Rerna zagrejala, a ona jede sve puca.
Smucila mi se i pizza i ona i sve.
Odem kod sebe u kuhinju, pokusavam da se smirim. Moje dete je ranije doslo sa takmicenja i sa svojih 13 godina (decak), pored babe , sam sebi pece jaja na oko za rucak. Kaze, nije hteo kod bake , nesto ga nervira, vikala je i tukla nam psa jer nije hteo da legne na zapoved kad je dosla da mu da hranu. A on labrador, ko meda, igracka jedna velika razmazena, kako moze da ga tuce.
Sada jedem neku salatu i jadam vam se, valjda ce mi tako biti lakse. Nisam vise ni gladna, ne jede mi se ni kupus, ni pizza, ma ni ova salata mi se ne jede.
Evo je, donela je osminu od napravljene pizze "Jedi, kaze, ja ne mogu da jedem kad znam da ti ne jedes". Divna jedna osoba, smeskam joj se i svasta joj mislim,ali cutim. A nju je, kanda, pocela da pece savest...[/QUOTE

Sto si nekulturna , pa sedi negde do 18 sati uvece nek se zena lepo opusti :mrgreen:

Ne razumem sta je preterivanje ?
Sto rece @ciciban 1, trebala sam negde da presedim na plus 35 stepeni da je ne ometam svojim dolaskom.
Ali, ako ce to znaciti da ce biti koliko toliko normalna (povucena) zbog grize savesti, potpisujem.
Evo, i neku salatu od tunjevine je napravila i donela "Da imate za dorucak" kaze.

Mozda se pitate zasto se oseca krivom ? Mozda zato sto nista od namirnica ne kupuje ona nego samo naruci od nas a ne plati, mozda zato sto ne placa nikakve troskove u kuci a trosi, a mozda zato sto ja nikad ne propustim da joj odnesem ono sto skuvam za mene, moje dete i mog muza pa bilo to i najmanje po cenu da mi nemamo dovoljno i ona to zna. A ona, kao ima svoju kuhinju u kojoj eventualno skuva kafu, pardon, napravi pizzu kada mi nismo tu i sl.
A kolace, svakom nadje manu i prica kako bi trebalo napraviti ih ovako i onako. Ona, naravno ne pravi kolace, ali odlicno deli savete.
Ima komentare tipa "Ove salarice su bas gospodske, malecne. Kad ja napravim, to covek ima punu ruku, lepe velike kifle, a ne ovako zalogajcici" (a ni jednom ih , fala Bogu nije pravila) i "Opet pravis gospodske, tanke palacinke, sve su ko flis papir, moze covek pet da pojede" (sto i ucini, a nekad i vise)
Ne znam sta je to u starijim zenama te su tako halave na hranu.

Marge, ista situacija. Moji dragi ne kupuju nista od namirnica, a ni od drugih potrepstina za kucu, sve to ja i muz finansiramo, uz kredit koji imamo mesecno da otplacujemo. I jutros je slusam kako kuka, ima neki kredit kojeg mora da otplati, a mogla bi ga pokriti sa master cardom, ali se boji da uzme zbog kamate.:eek: Moz misliti koliko ona ima kredita kad moze da ga pokrije sa master cardom:dontunderstand:. A ja imam da guram jos 3 god. Ne znam kako ih ne boli da ne daju dinara u kucu, a imamo bebu. Ni njemu nista ne kupuju. A za rucak 100 puta mi se desilo da moja mama nedeljom spakuje meso i kolace, a ja kad dodjem u ponedeljak sa posla za mene, muza i sina ostave 1 parce mesa, i to ne celo. Jedan dan ona bila na godisnjem, i stvarno svaki dan smo imali rucak. Na stranu sto je to svaki dan bio krompir i sto je kolicinski bilo dovoljno za 2 osobe, a ima nas 5 odraslih i beban. Jedan dan dolazimo sa posla a ona sklanja tanjire, oni taman jeli. Na stolu jos stoji podmetac. Pogledam u frizider, a ono prazan. Znas sta znaci prazan,. ni pavlake, ni pastete, ni jaja ( oni su sve ispekli, a bila je opuna cinija, jedno 10 - tak) , a o salami mogu samo da mastam. Znaci dolazim kuci sa detetom iz vrtica, a oni se nisu udostojili da sacekaju 10 min. da nas pitaju hocemo li mozda i mi jesti... :(
A nikad necu zaboraviti kad je moj s=vekar rekao ceri da idse da MU kupi sladoled, ali onaj veliki. Ona dosla, kupila quatro, a on ga otvorio, uzeo kasiku i udri onako iz kutije. Ja ga gledam, bila sam trudna.. A on ce nakon ne znam kojeg zalogaja - Oces ti sladoled...:dash:

Pa,ja se trudim da sto pre odemo odatle. Ali ne mozes ti sve sam. Ja vec godinu dana i vise kljucam mm da nesto kupimo. Prvo, jako je tesko naci nesto za tu lovu koju bi ja mogla sebi priustiti. A drugo, tesko je kad ja sama trazim a ovaj moj za sve nadje manu. Sad smo gledali neku kucu kod njega u komsiluku, ali ja necu tu da zivim, blizu njegovih. A i baba se necka, oce - nece, a meni ne pada na pamet da je cekam, mada su ga ovi sigurno "posavetovali" da saceka... A moja baba koja sad zivi sama nas je zvala kod nje, ali naopako on da ide kod zene.:dontunderstand: Iako bi moja baba nama samo bila od pomoci... I ne bi nam zena smetala...
Pokusavam da sacuvam brak, jer i pored ovih smicalica mi se dobro slazemo, a i ne bi mogla da ga ostavim i odem sa detetom tek tako... Ali ako mi prekipi ne znam sta cu... :neutral:

Znaš one zube koje sam pominjala malopre! Ne moraju oni da se pokažu samo svekru i svekrvi, nego i mužu! Stavi mu do znanja, lepo i kulturno, da ti nisi ničiji rob i, ako već treba nekom da udovoljavaš, to su vaše dete i on, a ne uža ili šira familija! I da samo želiš mir u svojoj porodici, da si se udala za njega, a ne za njegove i da želiž da vaše dete odrasta u miru i slozi, a ne pored neuračunljivih ljudi!
Izvini, malo liči na propoved, nije mi to namera, jer predpostavljam da sve ovo što sam ti napisala ti već odavno znaš. samo budi oštra i odsečna, jer to je jedini način da sačuvaš svoju porodicu na okupu! A porodica ste vas dvoje i vaše dete!
:bye: i samo hrabro!!!

Back