Svekrve...neicrpna tema

Ama daj ne kapiram shta ti kao izvodish tu neku pravdu...Nema njegova mama isti tretman prema nama i prem njegovom bratu...znachi pricha je duga i smara...Nikad se nije potresla radi rodjene dece i NARAVNO DA IDE SVAKOM PREMA ZASLUZI! A nego kako?

Полако, само разговарамо.
Ја разумем како све то изгледа гледано са твоје тачке, али само покушавам да ти скренем пажњу на то како све изгледа гледано његовим очима и како би се ти понашала да он има такав однос према твојој мајци...
Бојим се да таквим односом ствараш плодно тле за несуглсице са мужем...ипак су то његови родитељи које он воли и поштује исто колико и ти своје... Штета је да ВАС ДВОЈЕ имате проблема због различитог односа према родитељима... Само ТО кажем. А то је врло чест случај у оваквим ситуацијама.:roll:

ma daj molim te da mi njegova mama sredjuje stan???? Da se ubijem tachno? Zato shto su to intimne stvari, lichne..i ne znam shta johs...mada ne bi se ni ponudila moja svekrva, moju mrzi i dupe svoje da pomeri a ne da sredjuje stan...tako da ne znam sto sam se uspalila na ovo pitanje...
I da, moja mama definitivno ima vishe prava jer nam je u svakom trenutku bila od pomoci, odrekla se mnogo cehga radi nas, uvek nas podrzavala, ne mesha se u brak, ne pita gluposti...a svekrva nikad nishta nije pomogla, uchinila ni za mene i za svog sina, a uvek se trpa u intiman zivot...Kako ste se smuvali? ehehehej...i gde ste ishli onda? I jel vidish shto imash lepog muzha....
i bolje da cutim...
al' da pipa neshto po MOM stanu nema nikakva prava...ne znam kako je u drugim sluchajevima, al kod mene je tako i TACHKA!

Ovu temu odavno čitam i svaka dva-tri meseca se javnem, iz čistog zezanja, prosto ne mogu da verujem da je ovakva tema na prvom mestu već toliko dugo, bilo gde, ne samo na "dom i porodica"
Razumem te draga da ti ne treba svekrva da proverava svetlo i još mnogo čega, i podržavam te kad je oladiš, tako i treba, ali, da li si pomislila ili upitala dragog ti muža koliko njemu prija kada tvoja mama tebi pomaže, verovatno ne sme ni da zucne, ma muški su takvi, samo im pokažeš zube, a pri tom i decu koju si im rodila, i oma ih nema niiiiiigdeeee.
Stvarno mi je odvratna i ova tema i mesto koje zauzima na forumu, a i sve vi koje mislite da ste svu pamet ovoga sveta popile, kao: njegova mama ni da mi nazove dobarjutar, a moja, pa to je moja mama, da se razumemo, imala sam svekrvu doooooobrih trideset godina, ubila me u mozak trideset miliona puta, kad je obolela od tamo nekog raka, ja joj bila jedina potpora i pomoć u svemu, imam i dve snajke koje veoma volim i odlazim im u posetu samo po njihovom pozivu, šta misle o meni nemam pojma, ne utrpavam se ni u šta što rade, ne odlazim u nenajavljene posete, kuvam im kad zatraže, recimo zamole, ali ipak verujem da ni ja nisam "dobra svekrva"
Kako-god, ipak mi je odvratno, mi smo sve tako jaaaaaaaaaaaaaaakooooooooooo emancipovane, al ne umemo da se maknemo od nule, ni da prebrodimo ovo naše jebeno balkansko, uf, baš vas sve žalim da u ovoj diskusiji učestvujete, a i ja eto ebi ga upadoh ovde:???::???::???:

O
Kako-god, ipak mi je odvratno, mi smo sve tako jaaaaaaaaaaaaaaakooooooooooo emancipovane, al ne umemo da se maknemo od nule, ni da prebrodimo ovo naše jebeno balkansko, uf, baš vas sve žalim da u ovoj diskusiji učestvujete, a i ja eto ebi ga upadoh ovde:???::???::???:

Nije to samo balkansko. Slazem se skroz da su ljudi slabi na svoje roditelje a da ce napasti partnerove za nesto sto je mozda samo generacijski jaz i proglasiti to zlobom i pakoscu.
Ponekad imam osecaj da snajke ocekuju da ih tudja porodica prihvati bez ikakve kritike, kao da su savrsenstvo samo sto ih je neko ozenio. A znamo dobro kako nas rodjeni roditelji kritikuju pa to smatramo za normalno. Ali ovo se tipicne price zivota u zajednici koja nije prirodna. Svako ce da se pokolje ko zivi u 50kv a pogotovo kad moras da zivis s nekim koga nisi birao - i svekrve snaje a i snaje svekrve.
Ali ipak, ima groznih prica i otvorene zlobe sa obe strane, to moras priznati. Ima i takmicenja i posesivnosti i mesanja u zivot preko svake mere. Ima i potpuno sumanutih majki, to nije tipicno samo za Balkan.
Tuzno je sto tu nema nekog resenja jer stariji ljudi sigurno nece da menjaju ceo svoj sistem razmisljanja i zivota da bi se prilagodili nekom mladjem a ni mladji nece da dozvole da zive po pravilima koja nisu njihova. Zato je jedino resenje ne ziveti u zajednici a to nekim ljudima prosto nije moguce.

Nije to samo balkansko. Slazem se skroz da su ljudi slabi na svoje roditelje a da ce napasti partnerove za nesto sto je mozda samo generacijski jaz i proglasiti to zlobom i pakoscu.
Ponekad imam osecaj da snajke ocekuju da ih tudja porodica prihvati bez ikakve kritike, kao da su savrsenstvo samo sto ih je neko ozenio. A znamo dobro kako nas rodjeni roditelji kritikuju pa to smatramo za normalno. Ali ovo se tipicne price zivota u zajednici koja nije prirodna. Svako ce da se pokolje ko zivi u 50kv a pogotovo kad moras da zivis s nekim koga nisi birao - i svekrve snaje a i snaje svekrve.
Ali ipak, ima groznih prica i otvorene zlobe sa obe strane, to moras priznati. Ima i takmicenja i posesivnosti i mesanja u zivot preko svake mere. Ima i potpuno sumanutih majki, to nije tipicno samo za Balkan.
Tuzno je sto tu nema nekog resenja jer stariji ljudi sigurno nece da menjaju ceo svoj sistem razmisljanja i zivota da bi se prilagodili nekom mladjem a ni mladji nece da dozvole da zive po pravilima koja nisu njihova. Zato je jedino resenje ne ziveti u zajednici a to nekim ljudima prosto nije moguce.

Potpuno se slazem sa celim tekstom osim sa poslednjom recenicom.Mislim da je moguce izbeci zajednicu bas svima ali...Neko bi se morao odreci pola plate za kiriju a ne zeli jer bi se tako odrekao i nekih stvari koje su mu potrebne za lepsi zivot.Neko bi se morao odreci slobodnog vremena da stigne zavrsiti poslove koje inace zavrsi svekrva kad su zajedno u stanu a neko jednostavno voli nacin zivota da ima razloga da se tuzi...
I mnoge svekrve vole zajednicu.Nije to samo ljubav prema deci,nikako samo to.Vise je to ono "da imam uvid u desavanja" i "da nesto pomognem,jos sam potrebna".
Izvagamo i odlucimo sta je vaznije...Mnogi ipak ostanu.Ali neki odu i to bas odu sto kazemo "na golu livadu".Verujem da nas je mnogo takvih.I zato ne verujem kad neko kaze "moram" ostati u zajednici,to obicno znaci "isli bi ali imamo i neke koristi od zajednice".

Evo i mene da se javnem! Jao ljudi moji pa ja ne znam vise sta cu. Mimi svaka tebi cast, jako je dobro sto si otresita i sto im kazes. E tu se jako razlikujemo. I ja sad kazem, ali u pocetku nisam. A da sam bila bezobrazna bilo bi to drugacije. Sad su opet poceli cile-mile samnom... Ne znam zasto, ali cim tako pocnu i ako ja spustim gard, eto ih da se mesaju ponovo. Npr,. juce 2 situacije.
1. Rucamo, a dete spava u drugoj sobi. Cujemo ga da se budi i ona kao furija pocne da trci, bukvalno kao da se trka samnom ko ce pre doci do kreveca. Naravno bila je brza, i ja ostanem onako u cudu. Cujem ja mali se buni i odem u sobu i uzmem ga. Izasla je iz sobe, ali da sam kao Mimi odmah rekla da nema potrebna ona da se lomi da msam ja tu... E ******* kad sam smotana!:otkacio:
2. Mali se kupa u bazenu i vreme mu je da izadje. ona ga zgrabi iz bazena i da ga kod mene u peskir, ali ga ne pusta. kaze " ajde mama umotaj me", u fazonu ja da ga umotam a ona ce ga odneti. E oces k... Ja ga uzmem iz njenih ruku, a ona ****** ne pusta... Znaci strasno. Naravno da sam ga ja odnela i okupala....
A za ovu gospodju sto se bori za prava svekrva - Ja sam svoje svekrvu i svekra postovala kao roditalje mog muza, ali zaista postovala...Sve sto mi je ona govorila ja sam slusala imajuci u vidu njeno iskustvo i to da je podigla 2 dece. prvi put kad mi se njen savet ucinio nepodoban i kad ga nisam primenila ona je nadigla nos i rekla kako ja nju nista necu da poslusam, kako smo mi boze moj najpametniji... Znaci sad od tog postovanja sada nema ni P. Jer bilo je hiljadu siituacija koje su dovele do toga. I jos nesto, mmoji roditelji i njegovi su dva sveta. konkretno sto se tce naseg preseljenja. Posto mnemamo para moramo dici kredit. oni na sve to kazu "mi bi vam pomogli da mozemo" i to je sve dok se moja mama koda kako bi nam pomogla i vec je imala 1001 kombinaciju... A njih boli ona stvar. njen komentar je bio da nadjemo stan u gradu sta ce nam kuca i da treba da budemo blizu njoj kako bi cuvala unuce... I to nije rekla meni vec mojoj jetrvici koja mi je odmah prenela... Mislim jer ona zna koliko kosta stan u NS a koliko kuca u okolini...

Interesantna diskusija :) Razumem sta Hellen hoce da kaze - nije fer da postoje razliciti arsini za njegove i njene roditelje, i opcenito se se slazem; trudila bih se da ono sto necu sama da trpim od strane njegove porodice, ne dozvolim da on trpi od moje. Takodje negde razumem i mimi, zene su u posebnom stanju i raspolozenju u toku trudnoce i neko vreme dok je beba sasvim mala, nema tu puno mesta razumnom razmisljanju, hormoni divljaju, majcinski instinkt je jak, i treba joj popustiti makar malo. Ako zena ne zeli da joj svekrva pomaze, ne treba da joj pomaze, mene recimo cesto nervira kad njegova mama insistira na tome da nam kuva, prosto imam otpor prema tome, neracionalno je ali sta da radim, ne volim da mi kuva, on da, moja keva da, ja da, ali njegova mama ne. Ne odgovara mi njen nacin kuvanja, dijametralno razlicit od kuvanja moje mame. Ponekad pristanem radi mira u kuci, i zato sto znam da cu od njega nekad traziti da odemo na rucak kod mojih, dakle da ne budu razliciti arsini, ali uvek to cinim nevoljko i strogo vodim racuna o reciprocitetu, koliko moji toliko i njegovi. Tako da razumem to sto mimi potpuno drugacije dozivljava svoju mamu, jednostavno to je ipak njena mama koja ju je rodila i ocuvala, najblize bice, svekrva je prosto stranac. Tudji roditelji se mogu postovati, ali se ne mogu voleti, svakako ne kao sopstveni. I tu dolazimo do kvake - odvojen zivot. Odvojen zivot je majka mara za dobre odnose kako izmedju supruznika, tako i u siroj porodici.

Imam bebu od 2 meseca, muza od 2 metra i svekrvu sa 2 gr mozga (jedan gram sam je castila da bi se slagalo). Mnogo voli da spletkari, da se mece u sve, da izigrava neku mucenicu, a glupa je za medalju i potpuno je neinformisana. Ima mnogo bisera, ali najbolji mi je ovaj. Ja i ona sedimo i pricamo uoci mog porodjaja. Ja joj kazem kako se plasim toga sto ce verovatno da me secnu, posto sam prvorotka, a ona mi kaze: Ma nece ti si elasticna, a i jela si mnogo voca! Kad je odlazila, rekla mi je da od pampersa bebe dobijaju rak kukova, da se ne mucim sa dojenjem, nego da bebu hranim na flasicu i da vodim racuna kad se porodim jer male bebe jako lako mogu da umru... I tako, ja uzivam u zivotu kada ona nije u mojoj blizini, a kada mi se priblizi i progovori, samo u sebi kazem BOZE, KAKVI SVE OBLICI ZIVOTA NA ZEMLJI POSTOJE. Na svu srecu, ne zivim sa njom. Prosto mi je cudno kako je moj muz tako divan a takva majka ga je rodila. Saosecam sa svima koji zive u zajednici sa svekrvama, bice da je to zaista strasno. Pozdrav.

Jao kako je ovo divna temaaa.. :) Upravo sam usla u sobu zalupila vratima da me je pola zgrade culo i necu izlaziti u dnevnu sobu ostatak zivota :) Ja sam jedna od mnogih nesrecnica koja mora da zivi sa svekrom i svekrvom, a inace u braku sam vec 2.5 god i tek sam sada ostala u drugom stanju(dobro sam i to uspela posto nervni slom prezivljavam svaki dan).Imam divnog muza koji nesrecnik cesto stoji izmedju nas ali sta ja da mu radim ja nisam od onih koja ce da se svadja njemu iza ledja pa da kao ku.. pravim se da se nista nije desilo i da mu mamu obozavam.. Sta da vam pricam kada zivimo svi zajedno, muz, njegovi roditelji i ja u 60kvadrata a imam kucu u kojoj zivi samo moja mama (jedno zlo manje) od 200 kvadrata ali moj dragi nebi tamo nikako da predje da nebude da se on udao.. Jao kakvi su muskarci ludaci.. Imamo vikendicu u koju su dok se ja nisam doselila isli skoro svake druge nedelje, a kada dodje leto ostajali su i po 3-4 meseca aliiiii neeee sada nece da idu, malopre mi je svekrva rekla "ja znam da jedva cekate da mi odemo ali sada necu izinata, imam da ostanem ovde pa da vidim kako cete da me izbacite iz MOJE kuce" ej ja sam joj nosalantno odgovorila da tako pricaju samo mentalno poremeceni bolesnici i da me se apsolutno netice kada ce da ode i sto duze ostaje duze ce da nam kuva" valjda sam je sa time pogodila pa ce ipak otici, gde da mi ostanu celo leto ovde poludela bih. Ja i tako moram da lezim jer imam visoko rizicnu trudnoci(nosim blizance) i nemogu nigde da mrdnem ali bi bilo lepo kada bi nas ostavili barem na 10 dana same. Baksuzi. Uf ala sam se ispucala, sada mi jelakse. :) pozdrav svima!

Jao kako je ovo divna temaaa.. :) Upravo sam usla u sobu zalupila vratima da me je pola zgrade culo i necu izlaziti u dnevnu sobu ostatak zivota :) Ja sam jedna od mnogih nesrecnica koja mora da zivi sa svekrom i svekrvom, a inace u braku sam vec 2.5 god i tek sam sada ostala u drugom stanju(dobro sam i to uspela posto nervni slom prezivljavam svaki dan).Imam divnog muza koji nesrecnik cesto stoji izmedju nas ali sta ja da mu radim ja nisam od onih koja ce da se svadja njemu iza ledja pa da kao ku.. pravim se da se nista nije desilo i da mu mamu obozavam.. Sta da vam pricam kada zivimo svi zajedno, muz, njegovi roditelji i ja u 60kvadrata a imam kucu u kojoj zivi samo moja mama (jedno zlo manje) od 200 kvadrata ali moj dragi nebi tamo nikako da predje da nebude da se on udao.. Jao kakvi su muskarci ludaci.. Imamo vikendicu u koju su dok se ja nisam doselila isli skoro svake druge nedelje, a kada dodje leto ostajali su i po 3-4 meseca aliiiii neeee sada nece da idu, malopre mi je svekrva rekla "ja znam da jedva cekate da mi odemo ali sada necu izinata, imam da ostanem ovde pa da vidim kako cete da me izbacite iz MOJE kuce" ej ja sam joj nosalantno odgovorila da tako pricaju samo mentalno poremeceni bolesnici i da me se apsolutno netice kada ce da ode i sto duze ostaje duze ce da nam kuva" valjda sam je sa time pogodila pa ce ipak otici, gde da mi ostanu celo leto ovde poludela bih. Ja i tako moram da lezim jer imam visoko rizicnu trudnoci(nosim blizance) i nemogu nigde da mrdnem ali bi bilo lepo kada bi nas ostavili barem na 10 dana same. Baksuzi. Uf ala sam se ispucala, sada mi jelakse. :) pozdrav svima!

Jaoooo....nemoj samo da se nerviras molim te, znas i sama koliko to utice na bebu! Ja sam izbegavala svaku svadju i govorila da pre nego sto bilo sta kazu da razmisle jer necu da se nerviram zbog bebe...i onda svi i u cute, jer ih grize savest. Gledaj sada sebe, sebi i bebi si najpreca, svu svoju nervozu prenosis na dete, ali to ne moram da ti govorim vec sigurno sve znas.

A zasto ti tvom muzicu ne kazes da onda iznajmite neki stan i idete odatle, kad on nece u kucu u kojoj je tvoja mama, a jos prazna...znaci komotno bi super mogli da zivite?! Ja odmah sve prevrnem, ako ti neces za moje, sto bih ja za tvoje....Mada su moji prilicno daleko pa moj muzic i ne moze nista da kaze. Nemoj da se spustas na njen nivo, samo precuti i pici po svome i ja sam tako kao ti reagovala, pizdela, nisam znala sta cu...sada mi na jedno udje na drugo izadje.

I znas sta bih ti jos posavetovala, bezi sto dalje od njih pre nego sto ce ti se beba roditi. Bice toliko dosadni i navalentni da ces toliko suza proliti, barem je kod mene tako bilo...u sve zivo ce se petljati!!! :( a samo ce ti govoriti "pa da ti pomognem...."

Imam bebu od 2 meseca, muza od 2 metra i svekrvu sa 2 gr mozga (jedan gram sam je castila da bi se slagalo). Mnogo voli da spletkari, da se mece u sve, da izigrava neku mucenicu, a glupa je za medalju i potpuno je neinformisana. Ima mnogo bisera, ali najbolji mi je ovaj. Ja i ona sedimo i pricamo uoci mog porodjaja. Ja joj kazem kako se plasim toga sto ce verovatno da me secnu, posto sam prvorotka, a ona mi kaze: Ma nece ti si elasticna, a i jela si mnogo voca! Kad je odlazila, rekla mi je da od pampersa bebe dobijaju rak kukova, da se ne mucim sa dojenjem, nego da bebu hranim na flasicu i da vodim racuna kad se porodim jer male bebe jako lako mogu da umru... I tako, ja uzivam u zivotu kada ona nije u mojoj blizini, a kada mi se priblizi i progovori, samo u sebi kazem BOZE, KAKVI SVE OBLICI ZIVOTA NA ZEMLJI POSTOJE. Na svu srecu, ne zivim sa njom. Prosto mi je cudno kako je moj muz tako divan a takva majka ga je rodila. Saosecam sa svima koji zive u zajednici sa svekrvama, bice da je to zaista strasno. Pozdrav.

Ah...ovo kao da sam ja napisala!!!! i kod mene je slicno! i ja se cesto pitam kako napravise i rodise ovakvo dete (mislim na mog muza) a oni tako tupavi? mislim primitivni...ili ne znam ni kako da se izrazim!
A moja svekrva ima isto tako neke BOLESNE KOMENTARE, evo recicu ti jedan "kao nemoj da se sisas dok si trudna, ne valja" ili nemoj da ides bosa dete ce imati ravne tabane...ma ni ne pada mi na pamet sve sto lupa! A da...i ja sam imala to sa vocem i elasticna! da nam nije ista svekrva??? hahahaaa....salim se!!!!:klap::hahaha:
A najvise me je povredila recenica "rodices nam bebu" jos je uz to receno nesto, ali ovo je bilo najbitnije. Toliko sam suza prolila zbog toga, to me je toliko povredilo...hormoni ludi...sada mozda ne bih reagovala tako, ali opet...odakle pravo da tako nesto kaze, odakle????!!!!!!

Interesantna diskusija :) Razumem sta Hellen hoce da kaze - nije fer da postoje razliciti arsini za njegove i njene roditelje, i opcenito se se slazem; trudila bih se da ono sto necu sama da trpim od strane njegove porodice, ne dozvolim da on trpi od moje. Takodje negde razumem i mimi, zene su u posebnom stanju i raspolozenju u toku trudnoce i neko vreme dok je beba sasvim mala, nema tu puno mesta razumnom razmisljanju, hormoni divljaju, majcinski instinkt je jak, i treba joj popustiti makar malo. Ako zena ne zeli da joj svekrva pomaze, ne treba da joj pomaze, mene recimo cesto nervira kad njegova mama insistira na tome da nam kuva, prosto imam otpor prema tome, neracionalno je ali sta da radim, ne volim da mi kuva, on da, moja keva da, ja da, ali njegova mama ne. Ne odgovara mi njen nacin kuvanja, dijametralno razlicit od kuvanja moje mame. Ponekad pristanem radi mira u kuci, i zato sto znam da cu od njega nekad traziti da odemo na rucak kod mojih, dakle da ne budu razliciti arsini, ali uvek to cinim nevoljko i strogo vodim racuna o reciprocitetu, koliko moji toliko i njegovi. Tako da razumem to sto mimi potpuno drugacije dozivljava svoju mamu, jednostavno to je ipak njena mama koja ju je rodila i ocuvala, najblize bice, svekrva je prosto stranac. Tudji roditelji se mogu postovati, ali se ne mogu voleti, svakako ne kao sopstveni. I tu dolazimo do kvake - odvojen zivot. Odvojen zivot je majka mara za dobre odnose kako izmedju supruznika, tako i u siroj porodici.

Moje jedino objasnjenje je da zene koje nisu toliko prisne sa svojim majkama mozda tako razmisljaju, da mogu svekrve da stavljaju na istu granu sa majkom....Ja ne mogu....Za mene je ona tamo neko, postujem je sto je majka moga muza i to je to, a ne kao sto ona kaze "ja sam njeno tece dete" dadada....ili kao sto je sad fazon da kaze kako unuka voli vise od svih! ja ne znam kako ta ljubav moze da se uporedi, ali dobro....

I ja ne volim kad ona kuva, naucila sam da ne jedem masno, a ona ulja nalije...uh...i ja kuvam totalno drugacije. Ali kao sto si rekla zbog mira u kuci precutim i pristala sam da jednom nedeljno rucamo kod njih.

Sada mi niko nista ne govori. Znam da nisu zadovoljni jer nije onako kako su oni zamisljali, ne mogu slobodno da ulaze u nas stan, ne mogu da vidjaju unuka kad oni hoce, ne mogu da se ponasaju kako oni hoce, ne mogu da mi sole pamet...i najsmesnije mi je kad krenem negde, nacrtaju se u hodnik, kao sasvim slucajno "a gde to idete, jel malo u setnju?" ja samo "da,da..." par puta je pokusala da se nakaci i kazem da imam neke stvari da obavim usput, par puta je i isla, ali kad je htela svaki put, e onda sam je otkacila. Ruzno zvuci, ali je tako....das im mali prst, hoce, ne jednu, nego obe sake!!!!

Ma ja necu da sizim, to stalno govorim ali jeb.. kad je to jace od mene.. Bas sam bila ok na pocetku, ma ustvari mislim da sam i dalje ok, ali prosto necu da cutim kada je neko bezobrazan i hoce namerno da mi ispomera zivce.. E tada necu da cutim NIKOME. Danas mi je ladno uletela u kupatilo dok sam gola susila kosu i kaze "samo da proverim jesi li zatvorila fioke dok susis kosu da nam neupadaju dlake.." EEEEEJJJJJJJ pa ja sam jos zgranuta...i onda kada joj ja zalupim vrata od kupatila u soku neverovajuci sta se desava ona mi komentarse "nisam ja kriva sto ti gola susis kosu, ja neznam nijednog normalnog coveka koji go u kupatilu susi kosu.." Ej ovo ja da nepoverujes.. Privatno nema sanse da zivimo, jer smo imali problema sa sterilitetom pa sam ja dala otkaz u banci pa sada zivimo od suprugove plate koja uopste nije sjajna.Radili smo VTO, i trenutno imam visoko rizicnu trudnocu (nosim blizance) a kod mame nemozemo da predjemo jer prvo moj muz nebi to hteo, koliko god nerazumem, uspevam i da ga razumem donekle ali bi volela neko mene da razume. A i mama ce uskoro da proda kucu i da kupi dva stana pa cemo DAJ BOZE imati mogucnost da zivimo sami..Stvarno nisam od onih koja svoju mamu uzdize u nebesa a svekrvu spusta, stvarno se trudim da budem realna i na mamu se vise izvristim, valjda mi je lakse, ona mi precuti mukica sve, nece ni da nam dolazi moram da je molim da nam dodje barem jednom u 7-10 dana.. Neznam zasto su neki roditelji toliko sebicnii posesivni..? MI imamo vikendicu blizu Beograda koja je ful sredjena, ima sve uslove za zivot, cak sam odnela i ogroman tv tamo i dvd i masinu za sudove, ma jednom recju raj na zemlji, dvoriste od 40ari i imamo dva baksuza koji su u penziji i koji NECE da idu tamo.. e to stvarno nerazumem.. Ja sam rekla muzu one sekunde kada prstanemo da radimo odmah idem tamo da zivim, pa ako me deca budu trebala znace gde mogu da me nadju.. Mislim da ce ovi nasi baksuzi i kada se budemo selili hteti da krenu sa nama u drugi stan, nego nepricam nista o tome da mi se odjednom naprasno nerazbole i neodrame neku glupost samo da bi nas zadrzali, saznace za to onog dana kada se budemo selili.. HAHAHAHAHA! Uf opet sam bila grozna ali sta da radim, bar m je lakse kada se ovako vama izjadam .. :) Pozdrav

Moje jedino objasnjenje je da zene koje nisu toliko prisne sa svojim majkama mozda tako razmisljaju, da mogu svekrve da stavljaju na istu granu sa majkom....Ja ne mogu....Za mene je ona tamo neko, postujem je sto je majka moga muza i to je to, a ne kao sto ona kaze "ja sam njeno tece dete" dadada....ili kao sto je sad fazon da kaze kako unuka voli vise od svih! ja ne znam kako ta ljubav moze da se uporedi, ali dobro....

I ja ne volim kad ona kuva, naucila sam da ne jedem masno, a ona ulja nalije...uh...i ja kuvam totalno drugacije. Ali kao sto si rekla zbog mira u kuci precutim i pristala sam da jednom nedeljno rucamo kod njih.

Sada mi niko nista ne govori. Znam da nisu zadovoljni jer nije onako kako su oni zamisljali, ne mogu slobodno da ulaze u nas stan, ne mogu da vidjaju unuka kad oni hoce, ne mogu da se ponasaju kako oni hoce, ne mogu da mi sole pamet...i najsmesnije mi je kad krenem negde, nacrtaju se u hodnik, kao sasvim slucajno "a gde to idete, jel malo u setnju?" ja samo "da,da..." par puta je pokusala da se nakaci i kazem da imam neke stvari da obavim usput, par puta je i isla, ali kad je htela svaki put, e onda sam je otkacila. Ruzno zvuci, ali je tako....das im mali prst, hoce, ne jednu, nego obe sake!!!!

Ovo boldovano je identicna moja situacija... zena sprema ukusno, ali masno ubi Boze. Prvo iz zdravstvenih razloga ne treba jesti masno i prezacinjeno (narocito slano) a drugo i iz estetskih sestro slatka, necu da budem krmaca. I potpuno je prirodno da ti tvoja mama bude bliza, bilo bi skroz, da se blago izrazim, neobicno da nije tako. Ma najbolje je ziveti odvojeno, i to po mogucstvu sto dalje jedni od drugih. @Sandradj, tebi svaka cast na strpljenju, na tvom mestu ja bi muzu rekla da dovede svoju mamu u red pod hitno ili ja i blizanci odosmo kod moje mame pa moze da nas posecuje. Doduse, iz iskustva znam da je dovesti njihove majke u red lakse reci no uciniti. I zaista mislim da zene procentualno bolje umeju da drze svoje roditelje na distanci nego muskarci. Tako bar ja i ove oko mene:D

Dragice,nisu sve snaje posisale svu mudrost ovoga sveta,ali slozicete se nisu ni svekrve
Ljubav,obostrana da li ce da postoji ili nece,nije uopste vazno,ali mislim da korektno ponasanje mora da postoji,a ono podrazumeva nemesanje u tudje stvari i nemaltretiranje druge strane
ako ja kod nje nikad u zivotu nisam banula,ocekujem da se i ona najavi kad dolazi,zasto iz petnih zila zapinje da detetu od godinu dana zeli da stavi karmin na usta,a ja uporno govorim da to ne radi,zasto svaki put pokusava da otvara moj orman kad dodje,kad ja to u zivotu nisam ni pomislila da radim njoj
zasto se obraca mom detetu sa recenicom "Dodji da te mama poljubi"(misleci na sebe).......
to su sitnice,krupne ni ne zelim da nabrajam

Ma ja necu da sizim, to stalno govorim ali jeb.. kad je to jace od mene.. Bas sam bila ok na pocetku, ma ustvari mislim da sam i dalje ok, ali prosto necu da cutim kada je neko bezobrazan i hoce namerno da mi ispomera zivce.. E tada necu da cutim NIKOME. Danas mi je ladno uletela u kupatilo dok sam gola susila kosu i kaze "samo da proverim jesi li zatvorila fioke dok susis kosu da nam neupadaju dlake.." EEEEEJJJJJJJ pa ja sam jos zgranuta...i onda kada joj ja zalupim vrata od kupatila u soku neverovajuci sta se desava ona mi komentarse "nisam ja kriva sto ti gola susis kosu, ja neznam nijednog normalnog coveka koji go u kupatilu susi kosu.." Ej ovo ja da nepoverujes.. Privatno nema sanse da zivimo, jer smo imali problema sa sterilitetom pa sam ja dala otkaz u banci pa sada zivimo od suprugove plate koja uopste nije sjajna.Radili smo VTO, i trenutno imam visoko rizicnu trudnocu (nosim blizance) a kod mame nemozemo da predjemo jer prvo moj muz nebi to hteo, koliko god nerazumem, uspevam i da ga razumem donekle ali bi volela neko mene da razume. A i mama ce uskoro da proda kucu i da kupi dva stana pa cemo DAJ BOZE imati mogucnost da zivimo sami..Stvarno nisam od onih koja svoju mamu uzdize u nebesa a svekrvu spusta, stvarno se trudim da budem realna i na mamu se vise izvristim, valjda mi je lakse, ona mi precuti mukica sve, nece ni da nam dolazi moram da je molim da nam dodje barem jednom u 7-10 dana.. Neznam zasto su neki roditelji toliko sebicnii posesivni..? MI imamo vikendicu blizu Beograda koja je ful sredjena, ima sve uslove za zivot, cak sam odnela i ogroman tv tamo i dvd i masinu za sudove, ma jednom recju raj na zemlji, dvoriste od 40ari i imamo dva baksuza koji su u penziji i koji NECE da idu tamo.. e to stvarno nerazumem.. Ja sam rekla muzu one sekunde kada prstanemo da radimo odmah idem tamo da zivim, pa ako me deca budu trebala znace gde mogu da me nadju.. Mislim da ce ovi nasi baksuzi i kada se budemo selili hteti da krenu sa nama u drugi stan, nego nepricam nista o tome da mi se odjednom naprasno nerazbole i neodrame neku glupost samo da bi nas zadrzali, saznace za to onog dana kada se budemo selili.. HAHAHAHAHA! Uf opet sam bila grozna ali sta da radim, bar m je lakse kada se ovako vama izjadam .. :) Pozdrav

jaoooojjjj.....pa sto se bre ne zakljuca???? a i ona mora da proverava! svasta! :???: ali iskreno svaka tebi cast kad mozes sve to da podneses. Respekt koliko volis i postujes svog muza!!!!

A jel ona ne kapira koliko ti je rizicna trudnoca i jos te tako zivcira?! izvini...debil...:otkacio:

Ovi moji su se sada kao "sklonili" nece da se mi svadjamo, posto je moj muz rekao kako se svadjamo zbog njih, ali mi se najvise svadjamo oko naseg deteta, a njihovog unuka! Sve ostalo sam sredila, koliko toliko, komentari uvek postoje, ali to da svako ima svoj zivot, definitivno je tako...jedini problem je njihov unuk, sto ne mogu da ga vidjaju kad oni hoce i kako hoce.
Da me ostali ne bi napali, ne branim babi i dedi da vidjaju svoje unuce, ali nedozvoljavam da mi dolaze kad oni hoce i kako njima odgovara i ne zelim da imam obavezu da kod njih moram da svracam i sedim po ne znam ni ja koliko sati. Jedva sam se izborila, ali nekako je uspelo ili uspeva...videcemo...:sad2:

Evo i mene da se javnem! Jao ljudi moji pa ja ne znam vise sta cu. Mimi svaka tebi cast, jako je dobro sto si otresita i sto im kazes. E tu se jako razlikujemo. I ja sad kazem, ali u pocetku nisam. A da sam bila bezobrazna bilo bi to drugacije. Sad su opet poceli cile-mile samnom... Ne znam zasto, ali cim tako pocnu i ako ja spustim gard, eto ih da se mesaju ponovo. Npr,. juce 2 situacije.
1. Rucamo, a dete spava u drugoj sobi. Cujemo ga da se budi i ona kao furija pocne da trci, bukvalno kao da se trka samnom ko ce pre doci do kreveca. Naravno bila je brza, i ja ostanem onako u cudu. Cujem ja mali se buni i odem u sobu i uzmem ga. Izasla je iz sobe, ali da sam kao Mimi odmah rekla da nema potrebna ona da se lomi da msam ja tu... E ******* kad sam smotana!:otkacio:
2. Mali se kupa u bazenu i vreme mu je da izadje. ona ga zgrabi iz bazena i da ga kod mene u peskir, ali ga ne pusta. kaze " ajde mama umotaj me", u fazonu ja da ga umotam a ona ce ga odneti. E oces k... Ja ga uzmem iz njenih ruku, a ona ****** ne pusta... Znaci strasno. Naravno da sam ga ja odnela i okupala....
A za ovu gospodju sto se bori za prava svekrva - Ja sam svoje svekrvu i svekra postovala kao roditalje mog muza, ali zaista postovala...Sve sto mi je ona govorila ja sam slusala imajuci u vidu njeno iskustvo i to da je podigla 2 dece. prvi put kad mi se njen savet ucinio nepodoban i kad ga nisam primenila ona je nadigla nos i rekla kako ja nju nista necu da poslusam, kako smo mi boze moj najpametniji... Znaci sad od tog postovanja sada nema ni P. Jer bilo je hiljadu siituacija koje su dovele do toga. I jos nesto, mmoji roditelji i njegovi su dva sveta. konkretno sto se tce naseg preseljenja. Posto mnemamo para moramo dici kredit. oni na sve to kazu "mi bi vam pomogli da mozemo" i to je sve dok se moja mama koda kako bi nam pomogla i vec je imala 1001 kombinaciju... A njih boli ona stvar. njen komentar je bio da nadjemo stan u gradu sta ce nam kuca i da treba da budemo blizu njoj kako bi cuvala unuce... I to nije rekla meni vec mojoj jetrvici koja mi je odmah prenela... Mislim jer ona zna koliko kosta stan u NS a koliko kuca u okolini...

E to je to sto ja kazem "das im prst, hoce saku" kod mene je isto tako....I ja sam u pocetku cutala i jela se, (cak ni muza nisam htela da nerviram, jer sam sve mislila gresim...zasto sam takva? e kad mi je jednom pukao film bio je kraj....) ali sad vise ne, nisam bezobrazna, ali nisam ni dobra, znas vec sta mislim, onako na distanci, pricam normalno ali ne i previse, vise sam suzdrzana i samo ono sto moram. Jedno vreme nisam mogla da ih vidim, nije mi se izlazilo iz kuce, jer znam da ce me u hodniku ili u dvoristu sacekati. Sad sam naucila da prozborim dve tri reci, mozda malo stanem sa njima i picim svojim putem i niko me ne smara i ne nerviram se, a ranije sam i plakala, nervirala se....Ali valjda vreme cini svoje i svi se naviknemo...
zato ti budi cvrsta, ne daj se!!!!!:P

Jao Mimi bas ti hvala.. A ja ima da poludim od nje i njenih komentara. juce mi dosli sa posla a mali zaspao, pa i ja sa njim. probudio se i reko ajd da idemo na kupanje u bazen kad tamo moja draga svekrva i zaova. Mislim ceo dan su kuci jel ne mogu da se kupaju do 15:30 dok mi ne dodjemo sa posla, posto je ona sad na godisnjem. Ma znala je ona da ce se Stele kupati kad ustane pa brze bolje da zauzme mesto. Ja uz k..., nisam mogla da se kupam, a muza bolela ledja , ukocio se covek... I tako se mali kupao sa njima ali je non stop negodovao. Kaze muz treba mu skuvati mleka, ali moram prvo otici do prodavnice jer nema. a ona namerno kaze malom 2-3 puta oces mleka, pa oces mleka. On klimnu glavom i ona se okrene prema meni i kaze idi mu napravi flasicu, na sta mm kaze, pa nema mleka. A ona ce Boze sacuvaj! Kao zar je moguce da nema mleka za dete... Ja sam popizdela ali nisam nista rekla. Uvela sam malog u kuci i toliko sam se derala na mm da mislim da je i ona cula napolju. :otkacio: Uostalom sto mu brizna baba nije kupila mleko, ceo dan je kuci. Ali ona jadna nema para. Nece gospodja da ulazi u minus, kaze ima kredit 6 000. Pa i ja imam kredit 8 000 i svaki mesec sam u minusu!Naravno, mm kupi mleko, do prodavnice nema ni 2 min.ali mali nije hteo da jede, vec se covek nije rasanio...A to za mleko... Pa bila sam u situaciji da je moja brizna zaova dala keru mleko, pa mi nismo imali ujutru za malog... Ali onda nije bilo Boze sacuvaj...Da izludis. :dash: A da ti ne pricam da oni ne znaju kako izgleda otici u prodavnicu i kupiti mleko, pavlaku, jogurt ili pastetu..

***, drage, zene strasno!
Sandra, molim te, ignorisi to, skloni se, gledaj u plafon, samo nemoj da pregovaras sa tim ludim ljudima mnogo jer njima ocigledno i nije stalo previse do toga sto si trudna i to sa dvije bebice, neka su ti zivi i zdravi :)
ceco, a da ipak razmislis o opciji da odgovoris ponekad. Nemoj dovijeka da cutis jer tako niko nece ni opaziti da lose postupa prema tebi.

Mi smo prije par dana rezervisali krevetic i dusek za bebca koji smo izabrali, bas smo prezadovoljni i to mu je poklon od bake, tj. moje svekrve, koja je u startu ponudila da mu ona to kupi, tj finansira, a mi da izaberemo po svom misljenju i ukusu. Zena je vrlo racionalna i fer i stvarno se ne mogu pozaliti i skroz mi je zao sto postoje monstrumi koji se tako ophode kao te gore navedene.

Zena je vrlo racionalna i fer i stvarno se ne mogu pozaliti i skroz mi je zao sto postoje monstrumi koji se tako ophode kao te gore navedene.

:klap: U potpunosti se slažem sa tobom, Nevena! Moja je kao i tvoja, sasvim OK i žena na mestu!
A ne razumem ni te mamine sinove! Pa, zar je moguće da je njima bolje da žive sa svojim mamicam, nego da sklone svoje trudne žene iz tih kaveza punih strave i užasa i omoguće im da jednostavno uživaju u trudnoći! Jer, ja u svojoj zaista jesam uživala!!!
:bye:

******* kad me mama nije ucila da budem malo bezobraznije, na tome joj jaaakooo zameram. Ja ocekujem od mog supruga da im ponekad odgovori a to izgleda necu videti... Jao ljudi moji poludecu!!!!
I meni je moja svekrva kupila krevetic ali posle je ispalo da je bebcu bolje da spava sa babom i dedom ,a mama i tata da rode sebi drugo... E ***** ti idiote!!!!! U pocetku je moja sveki bila O.K. da bi vremenom otkrila svoje pravo lice, za svekra sam znala od pocetka da je malo...

Back