Svekrve...neicrpna tema

Ja nemam uopste problem sa tim ko ce koliko da pojede, pa majku mu ja sam trudna sa blizancima(do prekljuce sa trojkama) pa ja jedem kao ala, stvarno bih bila mentol kada bih prebacivala nekome sta ce da pojede.. Ali odneti SVU HRANU iz kuce mi je malo bolesno, pritom znajuci da sam imala redukciju bebe u nedelju i da tek sada necu smeti da se mrdnem a da suprug radi po ceo dan.. Ma bezveze, neka im, nego mislim da to rade namerno, cisto kao evo odlazimo napokon ali cemo sada da vam zavucemo, neverujem da ljudi od 60 god. mogu da pojedu 10 kg svezeg mesa(a pritom nemaju zamrzivac) i da im treba 4 vajkrema i 3 para cajne, 2 para njegoske. 3 velike kutije fete, ceo kotur kackavalja, 1 kg suvog vrata i 1 kg pecenice. Ma nemoj me zajeb.. a nama ostave dve pastete i sargarepu u fioci.. Ma ne sigurno ti nebi poludela i SIGURNO NEBI GLEDALA KROZ HRANU.

Evo da napisem izgovore moje sveki kad je muz zove da putuju:
Portugalija: tamo su velike vrucine i pozari
Kuba: dugo se putuje, bolece je glava, nema ona tamo sta da vidi
Japan: tamo su zemljotresi
Turska: ima bombasa-samoubica, ej podmecu bombe....

Uglavnom, ona zena NECE da ide nigde... odu do CG, i to je to... ponekad dalje ali za sada retko...
Zato je moj svekar pametan covek... on je pozove, ako kaze da nece, on se covek spakuje i ode solo...
Prosli put, vratio se on, i prica kako je neki covek bio sa ljubavnicom u njihovoj grupi... posle par nedelja pita on nju, hoce li s njim ne-znam-gde, a ona kao pa ne znam, mozda bi mogla...:mrgreen:

Evo da napisem izgovore moje sveki kad je muz zove da putuju:
Portugalija: tamo su velike vrucine i pozari
Kuba: dugo se putuje, bolece je glava, nema ona tamo sta da vidi
Japan: tamo su zemljotresi
Turska: ima bombasa-samoubica, ej podmecu bombe....

Uglavnom, ona zena NECE da ide nigde... odu do CG, i to je to... ponekad dalje ali za sada retko...
Zato je moj svekar pametan covek... on je pozove, ako kaze da nece, on se covek spakuje i ode solo...
Prosli put, vratio se on, i prica kako je neki covek bio sa ljubavnicom u njihovoj grupi... posle par nedelja pita on nju, hoce li s njim ne-znam-gde, a ona kao pa ne znam, mozda bi mogla...:mrgreen:

Zabrinuo se skot.

Drago mi je da su ti matorci otišli na plac, i neka su odneli svu hranu, neka im je na čast, i neka im se pokvari, i neka bace, i nemoj nikada da ti bude žao... sad lezi, čitaj i kuliraj.
Doći će i njima iz dupeta u glavu, ali kasno...

Ja kažem, i ja živim sa mojima, i ima trenutaka kada keva kaže nešto čemu nije ni mesto ni vreme, ali opet nekako živimo. Ali to je opet jer smo u dva odvojena objekta, svako ima svoju struju i telefon .... A da smo svi u njihovih 60 kvadrata, boga mi, ne znam šta bi bilo ...

nije blago meni :mad: ne budi takva
ni ja sa svojom nemam neki idilican odnos,ali mi je hrana nekako stvar za koju se ne prebacuje,ne znam bzvz mi je
nek jede bre koliko ko hoce
u svojoj maticnoj porodici sam imala taj slucaj prebacivanja za hranu i to mi je ostalo u uspomeni kao jako nisko gde covek moze da padne,da gleda drugome u tanjir
Evo mene opet pod drugim imenom (ceca)!;)
Kod mene je obrnuta situacija. U mojoj maticnoj kuci se NIJE prebacivalo za hranu jer je to stvarno nisko. Ali je uvek bilo dovoljno hrane za sve, i uvek su mama i tata, a pogotovo tata, pazili da mi, deca, imamo. Znaci, nema sanse da bi tata pojeo poslednje parce mesa, kolaca, bilo cega.. E, a kad sam otisla kod supruga u kucu sokiralo me je da njegov otac uopste ne gleda tako stvari. Bas njega briga sta ce deca a jedu, bitno je da on ima. Ako mu se prijedu palacinke u sred noci, njegova zelja se mora ispuniti.:roll:
Vec sam pricala o sladoledu koji je on kupio SEBI a mene (trudnu) ponudio posle ne znam koje zalogaja. Ili dolazimo sa posla, a on sa kopanja, a zaova mu brzo stavlja supu. Samo za njega. Kaze joj moja svekrva da stavi za sve nas, a ona ce " Pa tata je jako gladan". Mozes misliti covek radio, kopao pa se jadnicak umorio... On je gladan, a mi nismo, a isto smo radili ceo dan. E, meni smeta sto ja punim frizider, a njih apsolutno boli ona stvar da gledaju da li smo mi jeli, ili bar da li je to dete jelo... A ne pada im napamet da oni odu pa da kupe bar jednom mesecno pavlaku, pasteticu ili mleko. A kad je moja zaova imala momka, svaki dan mu je nesto spremala. Ode u prodavnicu i kupi 1 podlogu za picu i napravi samo njemu a nas ni ne pita. A naravno salamu, sir i ostalo smo mi kupili...:confused:Ne znam, ali po meni nije normalno da kad se sedne za sto, da se pojede sve a npr. ako ja tada nisam za stolom, uspavljujem malog ili sta vec, da se meni nista ne ostavi... Kakav je to nacin. Ono kao ako te nema neces ni jesti.
Ili ja stavim detetu da se kuva dzigerica u supu. Dok sam se ja okrenula, a moja zaova pojela tu dzigericu... EJ...:dash:

Ne mislim da je to sitnica. Nije u pitanju samo hrana! Blago tebi kad uvek imas nesto u frizuderu za dete, ja eto nazalost nemam jer ovi sve pojedu, a ne odu nikad do prodavnice da kupe. A i ostale potrpstine za kucu finansiramo mi tako da mi stvarno nije jasno kako im nije zao da uzimaju od svog deteta. Lako je pricati da nemas... A sto se tice drugog frizidera to bi bilo jako nezgodno jer prvo nemam ga gde staviti, a kao drugo oni vec koriste nas frizider sto smo dobili u svatovima, a njihov stoji u podrumu, jer vise nije za upotrebu...:roll:
Nekom prebacivati za hranu jeste nisko, ali sta da radim kad je to istina... Nebrojeno puta mi se desilo da zateknem bukvalno prazan frizider... Zar treba da se pretvaram kao da je sve bajno, a oni nemaju osecaj da dele...:cry:
Opet kazem da nije samo u pitanju hrana...
i necu vise da pricam o frizideru!!!!!:otkacio:

Kad god idem kod svekrve ona mi na ulazu daje papuce da se izujem. Pre neki dan dosla kod mene, sin je pita sto se nije izula a ona ce "Ja se nigde ne izuvam sine i ti to znas"
Pa jesam li ja blesava ili kad odem kod nje treba da udarim kontru?
Hvala Bogu pa ne zivimo u istom gradu!

Moja svekrva je divna zena,nasle smo zajednicki jezik,ona postuje mene - ja postujem nju.Toliko puta mi je izasla u susret,za razliku od moje majke(koja svaku moju gresku mora da analizira do besvesti),za nju samo reci hvale.Do pre tri godine ziveli smo kao podstanari,a onda je svekar umro i svekrva nam je ustupila svoj stan,a ona otisla pod kiriju.To je samo jedan od mnogih njenih lepih poteza.Zelim joj sve najlepse i mnogo je gotivim!

Bas sam se zgrozila kada sam videla kako se zaviruje u tudj tanjir!
Nepojmljivo!
"Jaka stvar" - zeni se jela pizza pa je spremila ... ne vidim zasto da zena ne pojede ako zeli, zasto joj brojati zalogaje... strashno!

Ipak, neki red se mora znati: u mojoj kuci je najlepsi batak uvek dobijao moj muz kao 'glava kuce'! Kakva deca ili slicno!

On mi je najbitniji, kao i ja njemu.... mozda zato deci i ne dosadjujemo vec zivimo svoj zivot.
Tako je bilo, tako ce uvek i biti.

Ovo sto je uradila sverkra @dirty diane smo moj dragi i ja uradili na pocetku braka nasega sina (doduse nismo otisli u podstanare, vec u zajednicu kod moje mame a njima ustupili nas stan jer mladi moraju biti sami - ali to nije bila zrtva jer je bilo "na odredjeno vreme", tj na godinu dana, dok deca planski nisu otisla u inostranstvo, tako sto smo se dogovorili unapred).

Mislim da je kljuc svega dogovor i samo dogovor... bar za razumne ljude.:cool:

pozdrav

Bas mi je drago da vidim da se poneka svekrva jos zrtvuje za svoje dete... Ali isto tako slucaj @dirty diane samo potvrdjuje moju teoriju da su odnosi bolji i sa vise postovanja kada se ne zivi u zajednii.
@onaona, meni je jako ruzno da se prvo daje muzu pa onda deci. Ne znam kako ti on moze biti bitniji od dece...:dontunderstand: Izvini, ne bih da te uvredim ali za mene je to nezamislivo i kao da je iz nekih davnih godina kad je bio obicaj da otac prvi jede za stolom, a deci sta ostane pa im se baci ko kucicima. :thumbdown:. A drugo ne bi niko nikom zavirivao u tanjir da svako daje jednako u kucu, a ne da neko zivi na tvoj racun, a kad on nesto napravi ili kupi to potrosi sam...To je jako samozivo!:otkacio
Dobro ljudi su razliciti, i svako zivi kako je naucio, meni licno je bitno da dete ima sta da pojede a ja i suprug cemo se snaci...
Ruzno vam je sto zavirujemo u njihov tanjir, a da li vam je manje ruzno to sto oni sa punim pravom i bez grize savesti svoj novac sklanjaju, a uzimaju od sina i snaje i unuceta!

Bas mi je drago da vidim da se poneka svekrva jos zrtvuje za svoje dete... Ali isto tako slucaj @dirty diane samo potvrdjuje moju teoriju da su odnosi bolji i sa vise postovanja kada se ne zivi u zajednii.
@onaona, meni je jako ruzno da se prvo daje muzu pa onda deci. Ne znam kako ti on moze biti bitniji od dece...:dontunderstand: Izvini, ne bih da te uvredim ali za mene je to nezamislivo i kao da je iz nekih davnih godina kad je bio obicaj da otac prvi jede za stolom, a deci sta ostane pa im se baci ko kucicima. :thumbdown:. A drugo ne bi niko nikom zavirivao u tanjir da svako daje jednako u kucu, a ne da neko zivi na tvoj racun, a kad on nesto napravi ili kupi to potrosi sam...To je jako samozivo!:otkacio
Dobro ljudi su razliciti, i svako zivi kako je naucio, meni licno je bitno da dete ima sta da pojede a ja i suprug cemo se snaci...
Ruzno vam je sto zavirujemo u njihov tanjir, a da li vam je manje ruzno to sto oni sa punim pravom i bez grize savesti svoj novac sklanjaju, a uzimaju od sina i snaje i unuceta!

čitam već neko vreme blog o svekrvama...ja nemam svekrvu,umrla žena još kad je moj muž bio tinejdžer...ali evo,mislim da sam shvatila šta ceca priča,samo neke od vas ne razumeju tačno na šta ona misli...znači živi u zajednici sa muževljevim roditeljima....ti ljudi mada imaju svoju penziju,ništa ne daju u zajedničku kasu,nego sve stavljaju po strani,a očekuju da ih sin,snaja i unuče izdržavaju...mislim stvarno...da li je to po vašem mišljenju okej?????????...po mom nije...ako već živimo u zajednici,onda neka svako da svoj prilog u tu istu...o tome priča ceca,ne radi se o tome da ona gleda u tanjir,nego je nervira da istamane sve iz frižidera,a nikada ga ne napune...nego sede na parama,a očekuju da se izdržavaju...ne znam,u mojoj porodici se ispomažemo...i mi živimo u zajednici sa mojima,ali ipak uvek lepo dogovorimo ko kako i šta...ako nešto veće treba da se kupi za kuću,svi damo svoj prilog,zajedno plaćamo hranu,komunalije,struju itd....postoji mesto u kući gde svako kad dobije platu,penziju stavi taj novac,i odatle uzimamo šta god treba...ujutro se uvek dogovorimo ko ide u kupovinu,šta je potrebno za kuću,i nikad nije bilo problema...kod cece je druga stvar....užas...saosećam sa tobom...
onaona
ni ja ne shvatam ako imaš dete u kući kako može muž da dobije najbolji zalogaj?...moj muž nikad ne bi uradio tako nešto...kod nas uvek dete prvo dobije u tanjir,i tek onda ostali...mislim ako već imaš dete,daj mu najbolje pobogu...

E, hvala bogu da me konacno neko shvatio...:D
Samo sto oni nemaju penziju vec platu. Doduse svekar je dobrovoljno dao otkaz u svojoj firmi da bi dobio otpremninu, a sad radi tako neke poslove.Trenutno radi nesto za sta su mu bila potrebna nasa kola. Iako zna da vozimo dete ujutru u vrtic nije se ustrucavao da trazi auto, da se menjamo i moj suprug je bez po reci pristao.Gospodin nije ni pitao mene, vec muza iako je auto na meni. Mi njemu opela, a ona nama juga. Sve bi to bilo dobro, ali...
Pre nego sto je trebao da pocne da radi vijao je mog supruga da zameni neke delove, koji i nisu morali da se zamene. I naravno sve smo popravili iz naseg dzepa da svekar dobije potpuno ispravan auto. A on je nama ostavio tog juga kome blokiraju kocnice..:otkacio:
Pitala sam muza sto se to nije popravilo, a on mi je rekao kako nesto treba da se zameni ali je skupo, treba 5 000, pa izvini nismo ni mi besplatno popravili taj auto. Zamisli da nam ostavi neispravan auto, a vozimo dete!!!!:sad2:
I sta reci... A da ne pricam da cu duplo vise potrositi jer jugo ide na benzin, a opel na plin.:dash:
Poludecu....

Kod nas uvek najlepši batak ide detetu; i nema šanse da bih ja stavila u usta nešto ako je poslednje, a njemu će se možda posle jesti :confused:
Isto tako i moja svekrva. Ne mogu da zamislim da ona prazni frižider i ne razmišlja o unuku. Nerma šanse, to jedino može da se desi mom mužu... Ne kapiram kako 'glava porodice', (kao najjači, najizdržljiviji, najnaj) može mirne savesti da uzima najlepši zalogaj ZA SEBE :confused:

I kod nas su deca na prvom mestu, ali su i moji i ženini roditelji takvi da nema šanse da neko nešto uzme ako je poslednje, a može da se posle deci prijede. Hvala Bogu, tu su svi toliko svesni. I pomažu i jedni i drugi.
Gornji slučaj svekrve koja je otišla pod kiriju pozdravljam, jer njoj je dovoljna i jedna soba i sigurno manje plaća kiriju nego vi za celu porodicu što ste plaćali. Čak bih ja na vašem mestu i plaćao deo njene kirije, obzirom da vam je ona uštedela celu kiriju. I deo njene je sigurno manji i od dela vaše.

*******, sto ljudi, sto ćudi.

uh, kad ječ o stambenom prostoru, mogla bih baš ružno da pričam... Ali odlučila sam da neću...

Suviše sam srećna, videla sam Dimitrija :):):)
:heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart:
I rekao mi je brat da jedino mene hoće da vidi pored bebe, kakve babe, kakvi bakrači:mrgreen:; kažu samo meni veruju njih dvoje, RODITELJI :)

Ja sam mislila da svako ima svoj novcanik!
Cim se pare mesaju, tu nema srece!
Zasto lepo ne sednete i dogovorite se oko para?

A najbolji batak ide muzu cisto kao vaspitna mera - danas se deca stavljaju u centar svega sto je neshvatljivo.

Neka dete bude u centru srca svoje majke, ali ne pokazivati to pred detetom.... a posle se cudite sto ova tema ima ovoliko strana... zapitajte se kakvi ce sutra vasi sinovi biti muzevi.
Moj nikada nije bio vezan za moju suknju jer ja to nisam dozvolila.
Naravno, ovo je samo moje misljenje jer svi ovde iznosima licna misljenja, tako ja bar shvatam.

A sto se hrane tice - dirljivo mi je kada se setim kako je mojoj svekrvi, zeni koja ceo svet proputovala, radila na odgovornom mestu... takvoj zeni je na kraju zivota (u dubokoj starosti) ostala samo hrana kao uzivanje... to je jako dirljivo... nema godinu dana kako je umrla...
Secam je se cesto... ali i ona je imala svoj novcanik za sebe, mi za sebe.
Zajednica je stvarno jedno zlo i nista vise.

Ja sam mislila da svako ima svoj novcanik!
Cim se pare mesaju, tu nema srece!
Zasto lepo ne sednete i dogovorite se oko para?

A najbolji batak ide muzu cisto kao vaspitna mera - danas se deca stavljaju u centar svega sto je neshvatljivo.

Neka dete bude u centru srca svoje majke, ali ne pokazivati to pred detetom.... a posle se cudite sto ova tema ima ovoliko strana... zapitajte se kakvi ce sutra vasi sinovi biti muzevi.
Moj nikada nije bio vezan za moju suknju jer ja to nisam dozvolila.
Naravno, ovo je samo moje misljenje jer svi ovde iznosima licna misljenja, tako ja bar shvatam.

A sto se hrane tice - dirljivo mi je kada se setim kako je mojoj svekrvi, zeni koja ceo svet proputovala, radila na odgovornom mestu... takvoj zeni je na kraju zivota (u dubokoj starosti) ostala samo hrana kao uzivanje... to je jako dirljivo... nema godinu dana kako je umrla...
Secam je se cesto... ali i ona je imala svoj novcanik za sebe, mi za sebe.
Zajednica je stvarno jedno zlo i nista vise.
baš je žalosno kad ti ostane samo hrana kao uživanje, umesto porodice :confused:
I meni je apsolutno neshvatljivo NE stavljati decu kao centar... SVEGA :confused:

A zajednica jeste jedno zlo, ali iz sasvim drugih razloga:confused:

moram da se slozim sa njom njom,mislim da nije narocito dobro da dete misli da mu najbolje pripada po default-u
naravno da ako tone brod prvo ce ona u camac za spasavanje
ali na najbolji batak svi imamo pravo(ja ne bih ni muza tu stavila u beneficirane) to je lekcija za zivot
Ja njega učim da kod NAS ima najbolji batak po difoltu; a na igralištu, u vrtiću, u parku, na plaži, među drugom braćom i sestrama - nije tako

A da ne pričam tek da ne razumem šta je vaspitno u tome da muškarac ima batak po difoltu. Čak štaviše, ja sam ubeđena da to kod sinova razvija da će oni kad dovoljno porastu imati najbolje; kod ćerki da NIKAD neće imatiu najbolje (to tako treba); a mislim da će moj adeca naučiti da i oni najbolje daju SVOJOJ deci:confused:

Mackice, normalno je da ti je to neshvatljivo kada imas bebana koga vidim na slicici!
Normalno je da tako mislis SADA!

Ali, nece biti normalno ako budes isto milsila i kada taj beban bude momak... onda bi bila kao 'zla svrkrva'

... jeste tuzno kada hrana postane jedino uzivanje, ali je za te godine to nekako i normalno... ali je tesko za gledati.... mucno...

E, upravo na to mislim. Zajednica je veliko nuzno zlo.
Najbolje bi bilo da svako ima svoj novcanik, a kod mene izgleda postoji samo jedan NASH! Jer ja nisam primetila da se iz njihovog novcanika kupuje bilo sta za kucu...:nono:
Kao sto sam vec rekla, nije rec samo o hrani, vec i o ostalim stvarima...
A sto se tice te vaspitne mere... Svako vaspitava decu kako misli da je najbolje. Kod mene u porodici nema sanse da mama i tata nesto pojedu bez nas. Uvek se nama davalo prvo i najbolje...Pa ja ne vidim da sam nesto posebno vezana za mamu i tatu, a isto to ne vidim kod brace. Svo troje smo jako samostalni i ne treba nam mamina dozvola i odobrenje za nase zivotne odluke..Ako nam nesto ne odgovara to im i kazemo i nema sanse da cu ja, a kamoli moja braca cutati i dozvoliti da nam, sada kada smo dosli u neke zrelije godine, govore sta cemo i kako cemo!
Mislim da dete treba da se oseti da je vazno i bitno. Skroz mi je bezveze da ne pokazujes detetu koliko ga volis. Po nekom mom misljenju to bi moglo biti kontraproduktivno, jer kad dete vise ne bude dete moglo bi imati problem sa izrazavanjem svojih emocija.:think:

Nije žrtvovanje da ne pojedeš čokoladu; nego je... zdrava ishrana :mrgreen:

Nisi bre nemajka, nisam to mislila, al' drugačije smo po tom pitanju; pa šta... Moj muž je isti kao ti, on bez pardona pojede poslednji eurokrem, ili popije poslednju cedevitu i kaže - pa šta, kupićemo sutra... da, ali neće imati z avečeras!
-Pa, neće umreti bez toga!
- Pa ne bi ni ti umro!!!

Ako me razumeš, nemam ja ništa protiv, samo ja sam drugačija....

Odoh sad kod Dimitrija :kiss:

Back