Svekrve...neicrpna tema

Verovatno bezbroj mama ima taj problem ili mozda nema...ne znam...meni svi kazu da sam luda!!!! Moja beba ce uskoro 6 meseci, sada je to vec mozda malo normalnije....ali ja sam imala veliki problem kad je neko hteo da ga uzme! Cini mi se da mi se srce cepalo, ne znam zasto....da li je to sve zato sto su to sve NJEGOVI ???? A najvise me njegovi roditelji nerviraju. Zivimo svi u istoj kuci, svako ima svoj stan, ali smo opet svi pod jednim krovom.
Kada se beba rodila, oni su smatrali da imaju potpuno pravo na dete kao mi, roditelji, a mene je to jako nerviralo. Osetila sam da "ga ne dam nikome" i svekar ga je na silu uzimao, iako sam ja rekla "Ne, neka ga kod mene", bezbroj situacija je bilo....Pa onda recenice "samo da ti malo porastes, ti ces kod dede da spavas. Tebi ce deda da kuva supicu, sve ces ti kod dede...ti volis dedu najvise" DA LI JE TO NORMALNO????
Da li je neko imao taj problem da ga nerviraju njegovi roditelji, da su navalentni, da smatraju da imaju puno pravo da se ponasaju sa detetom kako to njima odgovara????? pomozite.....[/i][/b]
mimi03
Početnik
Ja te potpuno razumem. Mislim da tebi ne smeta to sto on tepa detetu vec te njihova posesivnost. To me podsetilo na situaciju kad je Stele bio tako mali, deda je onda govorio, ti si dedin i babin a mama ce sebi da rodi drugo:dash:. Prvi put sam ignorisala, drugi put sam ignorisala, a treci put sam na njegovu opasku da je dedin rekla " Ne, ne on je SAMO mamin i tatin!" Posle je prestao sa tim glupim komentarima. Mislim da tvoj strah nije neopravdan, ako su poput mojih. Nemoj da napravis istu gresku kao ja i da cutis. Kazi im, pa nek budes i bezobrazna, ali ce oni shvatiti da ne mogu da se mesaju u tvoj zivot. Isto slucaj sa nasilnim uzimanjem, ja kazem neka ga kod mene, a oni ga ladno uzmu uz komentar da mami ne bude tezak. Zamisli mami dete tesko!!! Ili mami si dosadio ceo dan je sa tobom!!! Svasta! A kad kazem da moze i tata malo da ga drzi oni se uvrede, jadni...:cry: Isto i za spavanje. nisam tome pridavala znacaj dok moja svekrva nije pocela da ga uspavljuje u svojoj sobi kad mi nismo kuci, (neka svadba, npr, ili izadjemo na veceru...). Ja ga svaki put prenesem kod nas, a ona - Pa ostavi ga, sta ga mucis da ga prenosis... i jos se uvredi sto ga nisam ostavila sa njima da spava. Nemoj to da dozvolis. A sto se tice tvoje svekrve... I meni je moja bila O.K. ali sam posle skontala da je manipulator. Valjda nisi te srece da je tvoja ista. Npr. posle mog jako teskog porodjaja ona je sve radila oko deteta, kupala ga, presvlacila, uspavljivala... Jer sto bi to moj muz radio kad mama zna bolje! I tada sam u dubini znala da ce mi se to obiti u glavu i veruj mi da jeste, jer joj je valjda proradio taj majcinski instinkt pa je umislila da je ona majka a ne ja. Jer bila je ubedjena da ima potpuno " pravo na dete", posto mi je toliko pomagala oko njega...:otkacio: Jako tesko sam to izmenila, ali moras jednostavno lupiti sakom o sto. Ne dozvoli da ti se desi sto i meni... Budi drska, bolje ces proci!:super:

Da, Nutricija, ti si bila jedna od retkih koja si me razumela (mozda jer si i sama takva: ti si isto aktivno radila na osamostaljivanju, kao i ja u svoje vreme, a vidim da shvatas da je upravo sada vreme kada treba da si non-stop sa detetom - ako se to moze, dok je malo treba ga staviti u centar, a kasnije se skoniti)... ali ostali me uopste nisu shvatili, cak ni moje vrsnjakinje kojih je ovde malo, ali cak ni one (kako ja mogu da komuniciram sa zenama moje generacije ako one kazu: "Volim snaju vise nego sina" - koje je to foliranje.... koja je to manipulacija... sta ima da volim ili ne volim snaju/ili ona mene... korektan odnost, to je ono bitno, kao i nemesanje - niti ona da zaviruje u moju kucu, niti ja u njenu).

Ali i ti si nutricija drugacija

Evo ceca.pavlovic je opisala jednu situaciju koja lici nekako na neki davni ambijent (bar meni) i ja ceco tebe razumem sto se tice tih stvarno glupih komentara... i beban zaista nije babin i dedin - ali nije ni mamin ni tatin! On je SVOJ!
To shvatanje da je on SVOJ prekida taj zacaran kurug koji se iz generacije u generaciju ponavlja.

Mada je jos rano to shvatiti, ali kada se shvati, onda nece biti sutra problema (ceci) sa novim clanom (snajom) (kada beban poraste i ozeni se).

.... ipak, lako je meni da pametujem kada nisam zivela u zajednici i zato vas ostavljam da se slobodno ovde izjadate jer to moze da ublazi frustriranost zivota u zajednici (koji po meni uopste ne moze ni biti normalan).

Pozdrav svima saljem:)

Poslednja izmena:
Evo ceca.pavlovic je opisala jednu situaciju koja lici nekako na neki davni ambijent (bar meni) i ja ceco tebe razumem sto se tice tih stvarno glupih komentara... i beban zaista nije babin i dedin - ali nije ni mamin ni tatin! On je SVOJ!
To shvatanje da je on SVOJ prekida taj zacaran kurug koji se iz generacije u generaciju ponavlja.

Mada je jos rano to shvatiti, ali kada se shvati, onda nece biti sutra problema (ceci) sa novim clanom (snajom) (kada beban poraste i ozeni se).

.... ipak, lako je meni da pametujem kada nisam zivela u zajednici i zato vas ostavljam da se slobodno ovde izjadate jer to moze da ublazi frustriranost zivota u zajednici (koji po meni uopste ne moze ni biti normalan).

Pozdrav svima saljem:)
E tu si u pravu, on je svoj. Ali sad dok je jos mali (ima 19 meseci), to nisam nekako shvatala. A morala sam to prekinuti. I u pravu si sto se tice davnog ambijenta. Ja sam iz grada dosla u selo sto mi nije palo nimalo tesko s obzirom da selo obozavam, tj. obozavala sam ga. Ali ljudi u tom selu su nekih razmisljanja kao da zive u proslom veku. Skroz su zaostali u shvatanjima. To je bosansko selo, ne zelim nikoga da uvredim, ali imaju oni neke svoje fore. I ja sam delom Bosanka, po tati i primecujem veliku slicnost u razmisljanju tatinih braca i sestara sa razmisljanjima mojih ukucana. Mada su ovi tatini malo napredniji. Ne znam, eto npr. moja svekrva je mlada zena ima 40 god., radi u NS u jednoj firmi, svkodnevno je u kontaktu sa ljudima modernih shvatanja, pa opet tera svoje... Uopste je ne razumem:dontunderstand:

Razumem sve zene koje ovde iznose svoje antagonizme prema svekru i svekrvi, i samu me uzasno me nervira rodbina generalno i smara me svako druzenje sa njima zato sto niko i nikad nije prema meni bio normalan na takav nacin da se osetim opusteno, cak ni moja rodbina, tetke i strine. Uvek me smarao taj osecaj da nesto radis i sa nekim se vidjas zato sto to tako treba, a ne zato sto osecas potrebu. Fuj! Jedine osobe kod kojih sam se osecala dobrodoslo a da nisu bili moji roditelji su mama i tata moje najbolje drugarice. Prosto su imali tako neki stav da je njihova kuca i moja kuca, najopustenije. Mrzim kad negde odem i cim udjem zapahne me talas izvestacene ljubaznosti i nategunog nutkanja "ajde da jedete, hocete kafu, njanjanja". Kapiram da je to nuzno zlo i da ide sa brakom i partnerstvom, ali ne mogu da iskuliram uzasno me zivcira. Tako da Mimi, ne da te razumem, nego ti se divim, da je meni neko pokusao da uzme dete bez dozvole, ili da bilo sta uradi a da se ja sa tim nisam saglasila, ostao bi bez ruku na jedan.

Ja te potpuno razumem. Mislim da tebi ne smeta to sto on tepa detetu vec te njihova posesivnost. To me podsetilo na situaciju kad je Stele bio tako mali, deda je onda govorio, ti si dedin i babin a mama ce sebi da rodi drugo:dash:. Prvi put sam ignorisala, drugi put sam ignorisala, a treci put sam na njegovu opasku da je dedin rekla " Ne, ne on je SAMO mamin i tatin!" Posle je prestao sa tim glupim komentarima. Mislim da tvoj strah nije neopravdan, ako su poput mojih. Nemoj da napravis istu gresku kao ja i da cutis. Kazi im, pa nek budes i bezobrazna, ali ce oni shvatiti da ne mogu da se mesaju u tvoj zivot. Isto slucaj sa nasilnim uzimanjem, ja kazem neka ga kod mene, a oni ga ladno uzmu uz komentar da mami ne bude tezak. Zamisli mami dete tesko!!! Ili mami si dosadio ceo dan je sa tobom!!! Svasta! A kad kazem da moze i tata malo da ga drzi oni se uvrede, jadni...:cry: Isto i za spavanje. nisam tome pridavala znacaj dok moja svekrva nije pocela da ga uspavljuje u svojoj sobi kad mi nismo kuci, (neka svadba, npr, ili izadjemo na veceru...). Ja ga svaki put prenesem kod nas, a ona - Pa ostavi ga, sta ga mucis da ga prenosis... i jos se uvredi sto ga nisam ostavila sa njima da spava. Nemoj to da dozvolis. A sto se tice tvoje svekrve... I meni je moja bila O.K. ali sam posle skontala da je manipulator. Valjda nisi te srece da je tvoja ista. Npr. posle mog jako teskog porodjaja ona je sve radila oko deteta, kupala ga, presvlacila, uspavljivala... Jer sto bi to moj muz radio kad mama zna bolje! I tada sam u dubini znala da ce mi se to obiti u glavu i veruj mi da jeste, jer joj je valjda proradio taj majcinski instinkt pa je umislila da je ona majka a ne ja. Jer bila je ubedjena da ima potpuno " pravo na dete", posto mi je toliko pomagala oko njega...:otkacio: Jako tesko sam to izmenila, ali moras jednostavno lupiti sakom o sto. Ne dozvoli da ti se desi sto i meni... Budi drska, bolje ces proci!:super:

Hvala ti CECO!!!! ja sam vec mislila da sam luda....a iskrena da budem, bas kako je tebi bilo je kod mene sada. Ali mozda jedina razlika sto ja ne dam na sebe, nemoj pogresno da me shvatis, nego to sto si mi savetovala radim...I bas je bio razgovor, otvoreno smo svi pricali o tome, ali oni mene NE KAPIRAJU vidim, znam...i rekla sam muzu kad smo otisli u nas stan "oni mene i posle ovoga nece razumeti" a on kaze da hoce i ubedjen je u to. Mozda ce im biti potrebno malo vremena, ali ce razumeti...a ja naravno ne verujem u to CUDO!!!!
Oni ne cuvaju moje dete, ja ne mogu to....ne mogu da ga ostavljam i nemam potrebu za tim. Ako negde odlazim, onda je to kada muz moze da ca cuva i ne vidja ga toliko cesto, tako da mu to dobro dodje. A oni naravno komentarisu, zasto ja to tako radim, zasto ne mogu kod njih da ga ostavim i idem?
Cak su skoro poceli sa komentarima da mozemo da izlazimo, mladi smo, ne treba da sedimo kuci, a oni bebu da cuvaju! Sto si ti rekla, prvi put cutala, drugi put cutala...treci put sam prsnula i svi su me gledali kao budalu, rekla sam "Zasto smo onda pravili dete, ako smo mladi i trebeamo da izlazimo? Za mene se ta epizoda zivota zavrsila?" a njihov odgovor na to je naravno "pa mi nismo nista lose mislili, samo da vam pomognemo" A muz...on je na obe strane, razume da bi oni voleli vise da vidjaju dete, a na drugu stranu razume mene. Kada je razgovor bio u toku i uvek stane na moju stranu, nikad ne da bilo sta da se kaze "na mene" i volim to kod njega, mozda time zaobidjemo nase svadje?!
Ima tu jos mnogo toga....ali da ne gusim...

hvala jos jednom....:heart:

p.s. A kakva je sada situacija kod vas????

A jos nesto....posle mog porodjaja je po odlasku moje mame, smatrala da ima puno pravo, kao sto je moja mama radila, da sredjuje stan! Slog kad me nije strefio, dosla ona...usla....i pocela da lupa, rekla sam joj da mi sada spavamo nema potrebe i otisla je. Posle me je toliko puta zvala kad moze i kad moze, dok joj nisam rekla ako mi bude bila potrebna pomoc javicu ti...i naravno da mi nikad nije bila potrebna...

A to sto si rekla "mamin i tatin" .... i da se nadovezem na ostale. Naravno da je on svoj, ali sada dok je mali, pripada mami i tati i bez njih ne moze...posle je vec druga prica.

A pre nego sto sam se porodila, bili smo na rucku kod njih, bila je tu i zaova i tako neki razgovor, kad neko od njih se meni obrati i rece "kad nam rodis bebu?" ja sam naravno vec progutala knedlu...a moj muz je odgovorio "vama? ne...to je nasa beba" i zacepio im usta...

uh...ja bih mogla ovako do sutra....hahaaa:mrgreen:

А је л'се ви бојите да ће дете више волети бабу и деду, или шта? Да ће вам преотети дете?

Што једна баба има право да сређује стан а друга не?

Ja mislim da je tako kod vecine prvorotkinja.Kada sam se ja porodila,jos u bolnici,kada bi mi doktori odneli bebu da je presvuku ili pregledaju meni se cinilo nece mi je vise vratiti!Tako kad sam dosla kuci,svekrva bi cesto,kad bi dete zaplakalo,trcala ispred mene prva u sobu da je uzme.Toliko mi je to islo na zivce!pa bi me svako vece pitala "hoces da je kupas"?
i sto bi me vidella da uzmem peskir ona trci kod bebe da je svlaci.Ne znam,mozda nisam bila u pravu,ali znam da sam bila sebicna,nisam htela s nikim da delim dete.A dete i ja ujutru spvamo,ustvari bebica je spavala a ja sam samo lezala pored nje,a ova(:evil:)eto je u nasu sobu kao zbog deteta.Poviri na vrata,ja se natustim,jer ko joj je dao slobodu da ulazi u moju sobu,ona pita"kako mozete da spavate pored svetla"(jer sam ja imala lampu ),ja joj samo kazem"mi mozemo".I ona ljutito zatvori vrata.
Zato pozdrav za sve mame!-buduce svekrve(ili taste)

А је л'се ви бојите да ће дете више волети бабу и деду, или шта? Да ће вам преотети дете?

Што једна баба има право да сређује стан а друга не?

ma daj molim te da mi njegova mama sredjuje stan???? Da se ubijem tachno? Zato shto su to intimne stvari, lichne..i ne znam shta johs...mada ne bi se ni ponudila moja svekrva, moju mrzi i dupe svoje da pomeri a ne da sredjuje stan...tako da ne znam sto sam se uspalila na ovo pitanje...
I da, moja mama definitivno ima vishe prava jer nam je u svakom trenutku bila od pomoci, odrekla se mnogo cehga radi nas, uvek nas podrzavala, ne mesha se u brak, ne pita gluposti...a svekrva nikad nishta nije pomogla, uchinila ni za mene i za svog sina, a uvek se trpa u intiman zivot...Kako ste se smuvali? ehehehej...i gde ste ishli onda? I jel vidish shto imash lepog muzha....
i bolje da cutim...
al' da pipa neshto po MOM stanu nema nikakva prava...ne znam kako je u drugim sluchajevima, al kod mene je tako i TACHKA!

ma daj molim te da mi njegova mama sredjuje stan???? Da se ubijem tachno? Zato shto su to intimne stvari, lichne..i ne znam shta johs...mada ne bi se ni ponudila moja svekrva, moju mrzi i dupe svoje da pomeri a ne da sredjuje stan...tako da ne znam sto sam se uspalila na ovo pitanje...
I da, moja mama definitivno ima vishe prava jer nam je u svakom trenutku bila od pomoci, odrekla se mnogo cehga radi nas, uvek nas podrzavala, ne mesha se u brak, ne pita gluposti...a svekrva nikad nishta nije pomogla, uchinila ni za mene i za svog sina, a uvek se trpa u intiman zivot...Kako ste se smuvali? ehehehej...i gde ste ishli onda? I jel vidish shto imash lepog muzha....
i bolje da cutim...
al' da pipa neshto po MOM stanu nema nikakva prava...ne znam kako je u drugim sluchajevima, al kod mene je tako i TACHKA!
Moja pipa bogme po MOJOJ sobi i to kad go nisam tu.Sve se to prevrne,i po mojoj garderobi.Muzu kazem on nece u to da veruje nego kaze "mozda je nesto ostavila tu ili uzela pa je zato ulazila".
Fuj,koja prostakusa

i bolje da cutim...
А кад он буде то исто рекао за твоју маму?

Зар не мислиш да тиме повређујеш мужа што ваши родитељи имају толико различит третман?

И, како и да ти помогне кад јој не даш? :roll:

Ja mislim da je tako kod vecine prvorotkinja.Kada sam se ja porodila,jos u bolnici,kada bi mi doktori odneli bebu da je presvuku ili pregledaju meni se cinilo nece mi je vise vratiti!Tako kad sam dosla kuci,svekrva bi cesto,kad bi dete zaplakalo,trcala ispred mene prva u sobu da je uzme.Toliko mi je to islo na zivce!pa bi me svako vece pitala "hoces da je kupas"?
i sto bi me vidella da uzmem peskir ona trci kod bebe da je svlaci.Ne znam,mozda nisam bila u pravu,ali znam da sam bila sebicna,nisam htela s nikim da delim dete.A dete i ja ujutru spvamo,ustvari bebica je spavala a ja sam samo lezala pored nje,a ova(:evil:)eto je u nasu sobu kao zbog deteta.Poviri na vrata,ja se natustim,jer ko joj je dao slobodu da ulazi u moju sobu,ona pita"kako mozete da spavate pored svetla"(jer sam ja imala lampu ),ja joj samo kazem"mi mozemo".I ona ljutito zatvori vrata.
Zato pozdrav za sve mame!-buduce svekrve(ili taste)

Verovatno si u pravu! Mnogi to kazu....ali bas zato bi onda svekrve trebale da gledaju svoja posla, a ne da se trpaju gde ih niko ne zove. Moja bi sigurno isto tako postupila, ali sam ja to u startu sasekla i necu da zvucim glupo, surovo, ali ona se mene boji...ne sme nista da mi kaze, jer zna da cu joj ja odgovoriti. Pita ona tako ponekad, ali je ja kuliram...Pokusavala je i ona da trci prva kad beba zaplace, ali cim je prvi put krenula (ja naravno u cudu, prosto ne mogu da verujem da se trpa) i rekla sam joj "gde ces?" a ona kao pa dete place, a ja joj kazem "nisi ga ni rodila ni napravila, zato kad place nema potrebe da skaces" Mozda sam gruba, ali sa njima ocigledno ne moze drugacije. Ja to kazem, das im mali prst, a one hoce obe sake!:super:

A zamisli jos pravo da udje u tvoju sobu, jao...ali razmisljala sam...mozda one to gledaju drugacije, pojma nemam, pokusala sam da razumem, ali ne mogu....jednostavno ne kapiram to ponasanje i samo se iznerviram kad krenem da razmisljam. I kako ti je sada????

pozzz

Зар не мислиш да тиме повређујеш мужа што ваши родитељи имају толико различит третман?

Ako smem da se nadovezem....doduse od mene je i krenulo!!!! Pa kako da ima isti tretman? ne moze....zabije nos u svaki cosak, kad dodje kod nas, sve gleda, upija...u kom cosku stoji ovo ili ono...jednostavno se drugacije osecam kad moja mama nesto radi nego njegova, a ustvari moja je bila samo prve 2 nedelje posle porodjaja i vise mi i nije bila potrebna pomoc, sasvim je bilo dovoljno. A Svekrva da je mogla, bi se najradije u selila kod nas, sve da joj bude na oku....
Ja ne mogu nikako da gledam njegove i moje roditelje jednako, jednostavno ne mogu...postujem ih, ali sto se manje vidjamo to bolje, a posto smo svi u jednoj kuci, to je malo teze....:hahaha:

Sad je bolje zato sto je totalno ignorisem,bar njoj dajem takav utisak ali u sebe se nerviram samo to krijem od nje.A sto se sobe tice,posecuje je ona svaki dan,ali zato joj cesto ostavim sve onako kako smo spavali,samo ustali iz kreveta pa nek ima sta da nadje(ponekad i par gacica na krevetu:))
Ne,ja joj samo dokazujem da sam takva kakvom me ona zamislja.Iako sam cista suprotnost ali schizofrenicarka sve vidi drugacije,cuje glasove,prica sa zidovima...Ona se isprica kad je sama pa bi neko pomislio puna soba gosti(cula sam je vise puta).I samo sam joj ja tema hahaha

A sto vi zivite uopste svi zajedno? nemate dovoljno sredstava ili je svekrva sama, mislim nema muza?

Ja ne bih mogla da podnesem da zivim sa nekim jos...tacnije sva svekrom i svekrvom, ma ni sa mojim roditeljima...
Pre nego sto smo se vencali, pricali smo o zivotu i ja sam otvoreno rekla da smatram da trebaju svi parovi da zive dalje od roditelja, nikako u istoj kuci....Mozda su me tada vec gledali kao debila, ali bas me briga, mislim tako....Mi smo i ziveli u drugom gradu par godina, ali zbog posla smo morali da se vratimo, pa smo se naravno vratili u tu "zajednicku kucu" jer imamo stan, koji nama pripada, a sta sam trebala da uradim, da kazem ajmo da placamo kiriju pored naseg stana? tako da sam pristala....ali evo sad planiramo da pravimo kucu, tako da cemo ipak da odemo....

Ako smem da se nadovezem....doduse od mene je i krenulo!!!! Pa kako da ima isti tretman? ne moze....zabije nos u svaki cosak, kad dodje kod nas, sve gleda, upija...u kom cosku stoji ovo ili ono...jednostavno se drugacije osecam kad moja mama nesto radi nego njegova, a ustvari moja je bila samo prve 2 nedelje posle porodjaja i vise mi i nije bila potrebna pomoc, sasvim je bilo dovoljno. A Svekrva da je mogla, bi se najradije u selila kod nas, sve da joj bude na oku....
Ja ne mogu nikako da gledam njegove i moje roditelje jednako, jednostavno ne mogu...postujem ih, ali sto se manje vidjamo to bolje, a posto smo svi u jednoj kuci, to je malo teze....:hahaha:

Ок, а шта твој муж каже на то? Да ли и он сматра да његови родитељи треба да буду баба и деда другог реда?

Ок, а шта твој муж каже на то? Да ли и он сматра да његови родитељи треба да буду баба и деда другог реда?

Ma neeee....nisu oni baba i deda drugog reda. Moja mama je bila tada 2 nedelje, zivi dalje od nas, mozda jednom godisnje dodju kod nas i sad kad sam se porodila jednostavno sam htela da MOJA mama bude tu, ako mi ne bude dobro ili bilo sta....nece valjda njegova mama, pored moje zive....Naravno da cu mojom moci da kazem "e ovako ili onako, nemoj to..." bez da se naljuti, bez ikakvog ustrucavanja....mislim da je ipak drugacije.:ok:

i bolje da cutim...

E slazem se sa tobom potpuno!!!! Koje bi pravo imala da zaviruje nos u stvari koje se nje ne ticu? eto moja je npr. ladno uzela kljuc, koji je za ne daj Boze, ako zaboravimo u stanu ili se zakljucamo i ona je ladno uzela taj kljuc, usla i posle mi kaze kako je htela nesto da uzme i da ostavi ves. Naravno zahvalila sam joj se sto se mucila i donosila ves, ali da sledeci put to ne mora da radi, da cu ja vec sama doneti ves. Naravno da je digla nos....ali boli me bas....:hahaha:

Питање је било да ли и твој муж има исти став о вашим родитељима.

Nije se izjasnjavao i nikad nije nista rekao. Kada sam rekla da zelim da moja mama bude tu, bio je komentar " pa moja je tu" ali kad sam objasnila kako to mislim i da "tvoja nije moja" razumeo je i nije mu smetalo.....Verujem da bi mu smetalo da je moja mama uvek tu.
A da se on ponasa srdacnije prema mojim roditeljima, to sigurno...ipak je drugacije biti sa nekim super strava 10-15 dana godisnje i aj zdravo.... i ziveti sa nekim u istoj kuci i gledati ga skoro svaki dan.:think:

u covece,oni ti ponude da izadjes i besplatni bebisiting a ti ih oteras u q? bas ruzno s tvoje strane i nevaspitano tako se izdirati
ja bih prihvatila i pitala koliko puta nedeljno imamo pravo? :mrgreen:
no sve i da ne bih htela lepo se zahvalis i gotovo
ja imam drugi problem-moja svekrva se uvredi kad je ne pozovemo da izadje s nama :roll:

A imam i ja taj problem....moja se jedno vreme pozivala sama, sretne nas i krene za nama i sta cu ja? onda sam joj rekla idem da se nadjem sa drugaricom...i nije joj islo bas pod kapu, ali...bas me briga:sad2:

Ama daj ne kapiram shta ti kao izvodish tu neku pravdu...Nema njegova mama isti tretman prema nama i prem njegovom bratu...znachi pricha je duga i smara...Nikad se nije potresla radi rodjene dece i NARAVNO DA IDE SVAKOM PREMA ZASLUZI! A nego kako?

Poslednja izmena:
A sto vi zivite uopste svi zajedno? nemate dovoljno sredstava ili je svekrva sama, mislim nema muza?

Ja ne bih mogla da podnesem da zivim sa nekim jos...tacnije sva svekrom i svekrvom, ma ni sa mojim roditeljima...
Pre nego sto smo se vencali, pricali smo o zivotu i ja sam otvoreno rekla da smatram da trebaju svi parovi da zive dalje od roditelja, nikako u istoj kuci....Mozda su me tada vec gledali kao debila, ali bas me briga, mislim tako....Mi smo i ziveli u drugom gradu par godina, ali zbog posla smo morali da se vratimo, pa smo se naravno vratili u tu "zajednicku kucu" jer imamo stan, koji nama pripada, a sta sam trebala da uradim, da kazem ajmo da placamo kiriju pored naseg stana? tako da sam pristala....ali evo sad planiramo da pravimo kucu, tako da cemo ipak da odemo....
Zato sto bakica nema muza!Zato se moj muzic zrtvuje za "bespomocnu"staricu a ja sam besna zato sto i ja moram da se zrtvujem uz njega,zbog tudje majke koja je za sve nezahvalna a pritom znam,1000% on ne bi pretrpeo moje zbog mene.Zato sam mnogo besnaaaaaaa!!!!Nepravda!!!!!!A plus od njega nikad "hvala"

Back