Svekrve...neicrpna tema

Meni je moja to stalno govorila i ocekivala da ja nju volim kao majku.A pri tom je jos htela da mom detetu ona igra ulogu majke a ne ja. Jednom se naljutila zato sto sam mami rekla, prilikom jedne njene posete, da sam bila u banci da vidim za kredit. Boze moj kako to prvo nisam njoj rekla. Toliko je bilo razmirica da sad ne mora nista da mi kaze, dovoljno mi je da je pogledam pa da se iznerviram. ne mogu sa njima da sedim ni minut u istoj prostoriji. A to je jako tesko jer svi zivimo zajedno pa moramo da se vidjamo.:mad:
najgore je sto mom suprugu punio glavu za mene a samnom je sva fina. Joj, poludecu!

Ti i ja smo znaci u istoj situaciji,ni ja ne mogu s njom da sedim u istoj prostoriji,jedino kad moram...tada se osecam kao da me neko lancevima stegao za grlo,znam sta mi misli i meni i mojima pa ne mogu da je vidim,jos kad pocne da provocira indirektno,kaze nesto mom detetu a to se ustvari odnosi na mene kao ono:ti si dobra,ti si pametna i takva sranja.Moja bi htela da puni usi sinu ali on nema zivaca to da slusa pa pocne da vice i ona se ucuti.On je tu neutralan niti brani nju niti mene a nije ni to dobro jer s njom niko nije mogao,on sam kaze kakva je ona ali kao ne moze da se odvoji jer bi ona "umrla sama"
Sta ce jadnica...Ali nadam se da cu uskoro naci neko resenje,jer se sda osecam kao da sam upala u neku duboku rupu iz koje ne mogu da izadjem.Ovo je smesno sto se obracam nekome koga ne poznajem ali na drugi nacin ne mogu da ispoljim to sto osecam
a svoje ne zalim da opterecujem jer sam imala prilike da se izvucem iz ovog sranja sad je sve teze.Ima li neko savet?:(

Svekrvica mi se toliko iznervirala što na njene zadnje napade i ispade uopšte ne reagujemo i ne odgovaramo da više ne zna šta da radi. Najnovije je da moju majku i mene ogovara kod moje rodbine.
I to mislila pošto je našla malkoce zlonamernu strinu da će imati podršku. Kad ono toliko je preterala da joj se zgadila.

On je tu neutralan niti brani nju niti mene a nije ni to dobro jer s njom niko nije mogao,on sam kaze kakva je ona ali kao ne moze da se odvoji jer bi ona "umrla sama"
Joj, blago tebi. A kad bi "umrla sama", Boze oprosti, vama bi bilo lakse. joj strasno sta sam upravo rekla, ali neka... Znas kako je kod mene, ona mom muzu prigovara za mene, on se s njom posvadja, ali naravno kad ja nisam tu, pa onda dodje kod mene pa mi lepo prenese sta je ona rekla, ali tako kao da su to njegove reci. Npr. ne kaze 'mama je rekla da ne ukljucujes masinu nocu', vec kaze 'ej nemoj ukljucivati nocu jako lupa.
a evo ti jednog primera za moje. Zenio se moj mladji brat i kako oni nisu hteli veliku svadbu bio je pozvan samo najuzi krug porodice. A kako nam je familija mnogobrojna moji nisu zvali ni svoju bracu i sestre ( tata mi ima 3 brata i 3 sestre, svako od njih po 2-3 dece koja vec imaju svoje porodice). Moja svekrvica, svekar i zaova su se taaakooo uvredili sto nisu pozvani, da su mojima jedva "dobro vece" i "dovidjenja "govorili kad dodju kod nas. Zamisli kako se moja mama osecala neprijatno kad dodje . Sedne preko puta svekrve i kao zapocne neki razgovor, a ova samo gleda pored nje u televizor i bukvalno ne progovara ni reci. A bile su same njih dve u sobi, ja bila u kuhinji. Sta sad treba njih da su pozvali a rodjenje sestre i bracu nisu!!!
I posle par meseci te agonije doslo vreme da svekrva kolje pilice. I 2 dana sa mojom mamom sve cile mile kad posle 2 dana kaze,"Ej a jel ima u Beo... ko da kupi pilice, ajd vidi od tvojih starih musterija..." Koja ljiga
A ni svekar nije bolji, Posvadjali se mi bas onako dobro, i isto nije pricao sa nama par meseci, kad odjednom pocne on da razgovara sa nama, da okrece na neke sale... Kad nije proslo par dana pita on mog muza da mu damo auto treba da radi na nekom festivalu... I moj muzic ,dobri sin ,mu kaze da moze. Ej, koje su to ljige, neverovatno.
Izvini raspisala sam se a nisam ti rekla moj savet NEMOJ DA CUTIS!!!:otkacio:Ako neces da se svadjas a ti joj na finjaka spusti, ali tako da ne moze da ti odgovori, a ako ti ipak odgovori a ti joj uzvrati ostro!:super:

Pozdrav svima, evo nekoliko zadnjih bisera moje svekrve:
dosla je da me poseti sa prijateljicom kao iznenadjenje posto sam otvorila butik pa kao da ga vidi. Ja ih lepo ugostila, kao i uvek, a onda je ona na moj uzas izvadila cigaretu sa namerom da je upali tu u butiku. Ja sam lepo rekla uz smesak: "Nemojte molim Vas ovde, garderoba ce upiti" nasta se ona sarkasticno nacerila i zapalila i ispusila tri cigarete!!! dok je njena prijateljica lepo izasla napolje i ja sa njom da joj pravim drustvo i ispusila normalno napolju. I? Sta sam trebala da joj kazem: "Mars napolje!!" Mislim stvarno. Iskulirala sam, jedva cekala da ode, i posle celi dan luftirala radnju i molila se da garderoba nije upila! Zatim dodje posle Nove godine na nase insistiranje da uzme poklon koji sam joj ja kupila 9 to joj je bio drugi ili treci put da je dosla za tri godine - (mada hvala bogu na tome) i onda naravno scene jer gospodja nece da se izuje dok se u njenoj kuci naravno izuva!!
A tek kad mi je u lice sa sve smeskom rekla kako ja treba da budem sretna sto imam njega jer ja dobijam vise??!!
Kada sam pitala zasto ja dobijam vise ona mi je odgovorila da nisam neka manekenka, jedna prosecna devojka sa fakultetom koji danas, po njenim recima zavrsava svako. Jos je on mladji od mene itd.
prava sam srecnica (mislim ja i jesam jer ga volim a i on mene i lepo nam je ali.. sto se tice nje...)
i ponekad se tako pitam, boze da li je moguce da je on tako dobar kad je ona takva...

hahaah! Meni moja kaze 'Jel vidish shto imash lepog muza?"
Ja budala nisam znala da odgovorim, posle bih vrishtala 'Ima i on lepu zhenu'....
al nishta rekla nisam, i jede me to...

Meni se nesto cini da njegova majka vishe gotivi mene nego njega. A on je pomalo ljubomoran...ali ko mu je kriv kad ne zna zeni da pridje i da razgovara s njom.I tvrdoglav je ko mazga i nece nikako da se poveze s njom i da je razume...

Samo se ti nemoj truditi da ih povezujesh, to je trebala da uradi ona...ja se trudila da ih povezujem, posle ja ispala budala kad je gospodja pokzala svoje pravo lice i rezhala na mene zbog gluposti...Ne diraj nishta, bash je dobro shto nisu povezani...Samo se ne trudi da budes dobra, samo neutralno i svoja posla gledaj, sto se manje gledate, prichate, to bolje.

Zelim da vam kazem da sam JA najgora snaja, dobila sam karakteristiku da sam MONSTRUM, da,da,....i da moj muz tvrdi da ona uopste nije svesna tezine tih reci....a kada je svekar saznao da su moji matori sazanali za to , hteo je da je zadavi....sramota coveka sa kim zivi!!
Inace se setila nekog sintisajzera kog je kupila unucetu pre x godina za rodjendan (kineski, ali je od srca i dobar kao neprskane jabuke)..i ljuti se kako sam ga bacila...pa jesam jer je dete do sada dobilo jos nekoliko istih koji 5 para ne vrede, ali je za nju njen ipak najvredniji!!!
I da, setila se kako sam joj za vreme bomradovanja rekla jedne noci da ne kaslje, a stvarno je to trajalo nocima i nocima,danju pusi tri kutije a celu noc niko ne moze da spava od nje, nas 12 u podrumu spavalo, moje dete imalo 1.5 godinu, njena dva sina mobilisana a ona sakrila svoju guzicu u podrum i da prostite od straha nije ni u wc isla, svu nuzdu je danima obavljala u nekoj kanti.....ma imala bi ja celi roman da napisem njenih bisera....
Sva sreca da mi je muz OK na mojoj strani,isto mislimo,ali je tesko njoj dokazati mnoge stvari....
Uzdravlje, vec pocinjem da se nerviram....ali volim da vas citam, pa mi onda lakse kada vidim da je vecina svakrva ista....

Ajd sad vi meni recite, ja nisam pametna. Kako da eskiviram dotičnu kada se ponudi sledeći put da čuva dete a da ne budem providna.
Već sam pokušavala pa me muž provalio.
Da li je pametno da to njemu kažem? Sinoć sam bila toliko besna da sam bila na granici da mu kažem sve, ali sam ipak iskulirala.

ama reci "Ja sam ga teshko rodila, i tachka"....Nemash potrebe da izmishljash neke razloge. Kad jednom presecesh za sva vremena, posle bude lepo.

Zelim da vam kazem da sam JA najgora snaja, dobila sam karakteristiku da sam MONSTRUM, da,da,....i da moj muz tvrdi da ona uopste nije svesna tezine tih reci....a kada je svekar saznao da su moji matori sazanali za to , hteo je da je zadavi....sramota coveka sa kim zivi!!
Inace se setila nekog sintisajzera kog je kupila unucetu pre x godina za rodjendan (kineski, ali je od srca i dobar kao neprskane jabuke)..i ljuti se kako sam ga bacila...pa jesam jer je dete do sada dobilo jos nekoliko istih koji 5 para ne vrede, ali je za nju njen ipak najvredniji!!!
I da, setila se kako sam joj za vreme bomradovanja rekla jedne noci da ne kaslje, a stvarno je to trajalo nocima i nocima,danju pusi tri kutije a celu noc niko ne moze da spava od nje, nas 12 u podrumu spavalo, moje dete imalo 1.5 godinu, njena dva sina mobilisana a ona sakrila svoju guzicu u podrum i da prostite od straha nije ni u wc isla, svu nuzdu je danima obavljala u nekoj kanti.....ma imala bi ja celi roman da napisem njenih bisera....
Sva sreca da mi je muz OK na mojoj strani,isto mislimo,ali je tesko njoj dokazati mnoge stvari....
Uzdravlje, vec pocinjem da se nerviram....ali volim da vas citam, pa mi onda lakse kada vidim da je vecina svakrva ista....

Ma iste su, evo ja sam mislila moja je ok, nemam nishta blisko s njom, al su odnosi dobri...dok nije pukla tikva....ja rekla neshto, ona popizdela...pa ni s amnom, ni sa svojim sinom ne pricha....posle se josh iskolacila na mene "Sta je?" ehehej "Sta je?" Kultura ostala negde ko zna gde...Ja kazem 'Nisam vama nista rekla, pricam sa svojim muzem"..A ona ne prestaje nego "Ma sta ti pricas sa svojim muzem"...ja opet "Gospodjo ja se vama ne mesham u to shta vi prichate sa svojim muzhem"....ona i dalje iskolachena...Sreca muzhic bio tu, pa sve video, video kakvu majku ima...
I posle kad sam se ja rasplakala od shoka, ona kao pridje meni "Ja tebe volim kao svoje dete, ja sma tebe najbolje prihvatila od svih njegovih devojaka"...Veshtica...Kaze moj muzhic na to u shoku "Pa ona mi nije devojka, ona mi je zhena"...Al ne ide gospodji to u glavu, ni posle 3 godine...
I kao krenula da me grli....fuuuuuuuuuuuujjjj
Al nishta je na oprashtam vishe, nemam vishe shta da pricham...A bila sma jako dobra, shta god kupim mojoj mami, kupim i njoj, prilagodjavala svoig muzhica na rodjenu mu majku, bila tolerantna....
Al nema vishe!
I daleko smo, pa se lakshe dishe...al ne mogu da zaboravim taj iskolacheni pogled, proganjao me danima i nedeljam posle...

Draga CECO.PAVLOVIC kao prvo,hvala na savetu.U pravu si da traba da joj lepo spustim kada pocne da smara,ali ona to uglavnim radi mumlajuci tako da ne moogu da je razumem samo cujem kako rezi i to joj je komentar za sve sto ja uradim.Umem i ja njoj da izvadim zivce ali mi se ponekad zgadi od svega toga,hocu samo svoj mir,a ona ko luda,danas mi se umiljava a ja.......uh!Ne mogu da podnesem tu dvolicnost,ili te volim ili mrzim,nema izmedju!
Ja je samo ignorisem,nikad joj necu zaboraviti neke stvari(zato i jesam zlopamtilo;))
Koliko puta sam joj oprostil e vise nema.evo vec 4 meseca mi nismo progovorile ljudski,ili ono sto bas moramo ili nikako.Ne mogu,ne mogu,ne mogu i nek se ceo svet prevrne.Ja sam iskrena osoba,pomogla bih svakom,nepoznatom da mi zatrazi pomoc ali ko pokusava da mi napakosti za tog sam nocna mora.To i meni skodi,ne umem na politiku s nikim.
A to sto tvoja gundja sinu iza tvojih ledja,ne boj se,to svaka radi,zavisi samo da li ti je muz mamin sin ili muskarac i zato za inat ga ne slusaj kada ti kaze ono sto njegova mamica njemu gundja.Tako je moj meni "svakog dana negde setas,gde to ides svaki dan"?A inace nije toliko ljubomoran.Treba nam puno snage i strpljenja jel da:???:
A najvaznije je ostati cool kad pocne svekrva da ujeda i sacekati povoljnu priliku za osvetu.

Čoveče, čitam šta ste pisale i da te strah uhvati. Stvarno strašno. Moja baba je bila grozna prema mojoj mami dok ja nisam "skočila" na nju i rekla joj da me više neće videti ako zucne nešto protiv moje mame. A pre toga je bilo strašno. Mada, ova je bila mačji kašalj, pošto nije krila mržnju, a najgore su te što kao fine, pa ne možeš da zucneš, pošto ćeš ti ispasti grbava. Kad pomislim koliko neki ljudi mogu da me iznerviraju, strah me i da pomislim na lošu svekrvu.

@zlopamtilo
Jaoj izgleda da smo ti i ja vrlo slicne. Ni ja ne mogu to na finjaka, mada to najbolje prolazi. oni su bili O.K. dok nisam videla njihovo pravo lice. Sad su toliko niski u mojim ocima da nikada necu mocu da ih postujem kao na pocetku, kao roditelje mog muza. Znaci ne mogu sa njima ni minut, gledam da sto manje vremena provodimo zajedno, i kad smo zajedno progovaram samo ono sto moram. A oni sve pokusavaju da okrenu na salu kao zezaju se samnom. ma manite me te dvolicnosti... Ni ja ne mogu da glumim pa ispadam drska, bezobrazna, JA ispadam vestica. :otkacio:
Jao samo da se odvojimo vec vise, poludecu. A moj muzic jos nije sazreo, jos je uvek pod njihovim uticajem, mada mu ja sad jasno stavim do znanja kad me nesto iznervira. Jer dok sam cutala on je mislio da je sve u redu. E, pa nista nije u redu. Pre neki dan se svekrva zalila mojoj jetrvici pred mojim muzem kako nikad nece preboleti sto malog nismo hteli da ucimo na nonu. Kad je on rekao da uci u vrticu ona kaze, pa kuci ga nikad ne stavljate. A da ti ne pricam da mi dete ima fobiju od none jer ga je ona silila da sedi, on place a ona mu ne da da ustane. Uostalom sta nju briga ne kupuje mi ona pelene! a da sam ja bila tamo nema sanse da bi to smela prokomentarisati, jer ona je fina, a meni iza ledja zna da kaze. Inace moja jetrva mi je odmah ispricala dogadjaj, jer i ona se bori sa svojom svekrvom, sestrom moje svekrve. Tako da me razume.
sada sta god da urade ne mogu povratiti postovanje, jer su jednom zauvek pali umojim ocima.

Sto je ovo zarazno...:)Ja izbegavam da se otvorim pred mamom jer ona odmah poludi pa bude gora od mene:otkacio:jer ona je isto tako puno trpela od njene svekrve pa zna kakve su one.
A nije mi jasno sto si dozvoljavala da ti svekrva stavlja dete silom na nonu.To je tvoje dete ne njeno!Ali razumem,svi mi gresimo i popustamo dok se ne opametimo.Moja je isto bila vestica kada sam se ja porodila.Moje dete je imalo grceve pa nismo spavali po celu noc samo malo preko dana,i to mesec dana sve tako,a ona gundja "kad ti dete spava ti namiri"a znaci kad je dete budno oko deteta a mene ko sisa,dok je sinu svaku noc nudila njenu sobu da ga odvoji,posto dete place,da mu ne smeta.Uh,kad se setim...Imao bi roman.....
A kad je sin pod uticajem roditelja to je samo znak njegove nezrelosti.Nije mi jasno sto se tvoj ne odvoji,njegova mama nije sama,i to mi ne ulazi u glavu,kako njemu ne smeta da zivi s roditeljima,ja sam zensko pa ne ih mogla zivet s mojim roditeljima i muzem zajedno.Bljak koja kombinacija

Зато што ниси прочитала обавештење које си добила када си се регистовала, а оно говори о томе да првих 10 порука мора да ти одобри модератор.;)

Мало стрпљења, модератори немају могућност да буду на форуму 24 сата дневно. ;)

Meni je moja jedno vreme stalno pričala kako je moj muž imao ranije mnogo lepše devojke od mene i da joj nije jasno kako je baš mene izabrao.:roll:

Pa da, obzirom da je ceo trik ljubavi i zajednickog zivota u lepoti...A pretpostavljam da je i gospodja svekrva bash bila riba i po, a sad da je doterana gospodja za postovanje...
Joj, ma mene nervira i dalje sto joj nishta nisam odgovorila...
Ma baba je samo ljubomorna jer sam jako uspeshna u karijeri, i sve ostvarujem sta naumim, a uvek se doterujem, i uvek sma fina i neutralna bila prema njima...i kupujem joj skupe poklone koje nikad sebi nije mogla da priusti...ma nosila je skaj torbu dok joj ja nisma kupila koznu...Ma ne moze se to oprostiti...Al ne razmilsja koliko ja radim za sve to, i koliko sma ceo zivot ucila, radila da bi postigla to sto jesam...
Ma da ne davim....Zle babe :-)))Al nema vishe shto se mene tiche. "Dobar dan" i "Dovidjenja" i nema poklona vishe, i nishta nece saznati, a muzic joj ioanko nikad nishta nije ni prichao, samo ja...Sad ce baba ostati uskracena za informacije :-)))

Ne zivim sa svekrvom. Zivim u Juznoj Americi, trenutno sam u New Yorku poslom, malo duze. Svekrva zivi na Karibima, odatle je.
Izgleda je "svekrva" globalna pojava :D.

A ja mislila ja sma izuzetak, znam da napravim balans, da se ne mesham previshe , da budem fina i neutralna, al zla baba je zla baba...i nema tu pretvaranja...I moja je na drugom kontinentu, al probala je da zrachi i odande...Sad kao ne pricha sa nama...pazi bash smo se potresli :-) Kao sad cemo mi da uvidimo da ona namerno nece da se javlja na telefon, ili kad muzic zove nece da pricha s njim...hahahah....kao zauzeta...ili spava....Eto toliko o tome koliko joj je stalo do sina...Druga bi zvala...al boji se potroshice koji dinar....

Meni je moja jedno vreme stalno pričala kako je moj muž imao ranije mnogo lepše devojke od mene i da joj nije jasno kako je baš mene izabrao.:roll:

A to je ona procenila da su bivse devojke bile lepse?
Ne brini i moja nesrecnica mi je uvek govorila kad drugi sinak raskine se nekom devojkom i nadje drugu, kako je prethodna tako bila fina i slatka, i bolja od trenutne....
A u stvari ljubomora je chudo...A imel su sve verem ovog sveta da ostavre blizak odnos sa sinovima i da ih tetoshe i maze i paze, a ne kad oni postanu mushkarci...
Ne razumem taj fenomen!

Sto je ovo zarazno...:)Ja izbegavam da se otvorim pred mamom jer ona odmah poludi pa bude gora od mene:otkacio:jer ona je isto tako puno trpela od njene svekrve pa zna kakve su one.
A nije mi jasno sto si dozvoljavala da ti svekrva stavlja dete silom na nonu.To je tvoje dete ne njeno!Ali razumem,svi mi gresimo i popustamo dok se ne opametimo.Moja je isto bila vestica kada sam se ja porodila.Moje dete je imalo grceve pa nismo spavali po celu noc samo malo preko dana,i to mesec dana sve tako,a ona gundja "kad ti dete spava ti namiri"a znaci kad je dete budno oko deteta a mene ko sisa,dok je sinu svaku noc nudila njenu sobu da ga odvoji,posto dete place,da mu ne smeta.Uh,kad se setim...Imao bi roman.....
A kad je sin pod uticajem roditelja to je samo znak njegove nezrelosti.Nije mi jasno sto se tvoj ne odvoji,njegova mama nije sama,i to mi ne ulazi u glavu,kako njemu ne smeta da zivi s roditeljima,ja sam zensko pa ne ih mogla zivet s mojim roditeljima i muzem zajedno.Bljak koja kombinacija

Pazi majke ti nudila mu sobu da ga odvoji OD NJEGOVE SOPSTVENE porodice, zhene i deteta...
Ne verujem!
Bolesno!

Back