Svekrve...neicrpna tema

Pazi majke ti nudila mu sobu da ga odvoji OD NJEGOVE SOPSTVENE porodice, zhene i deteta...
Ne verujem!
Bolesno!

Uf, pa ovo je tipicno. Da njemu ne smeta NJEGOVO dete. Slicno sam dozivela, nisu deca u pitanju ali je poenta ista. Znaci, treba i ona i ja da ga tretiramo kao razmazeno dete, ne sme nista da mu smeta, ne sme da se umori, moze da radi sta god mu padne na pamet - a ja treba da uradim sve! A ona ce kao da pomogne
:roll:
I pogodite onda ko ispadne ludak - mama koja ga samo gura da ne radi apsolutno nista ili ja koja padam na nos od umora jer ga je ona poslala na pice sa drugarima a nesto je moralo da se uradi ODMAH. Ja, naravno.
Kakve bolesnicke igre. Tvrdim da se one takmice sa nama u svemu i tacno su nasle rupu - "ne moras siiiiine, mi cemo". Ma mars u pi.cku materinu!

Zle babe...zavide nam na srecnom braku, a imaju svoj da uredjuju al to ih vishe ne zanima, vishe vole da kvare nashe...Ili bar probaju...samo da bi eventualno jednom rekle "Ma sine nija ona ni bila za tebe" ili "Znala sam ja"...Pazi kad zive za to...nije ih briga sto svojim ponasanjem stvarno mogu da unesrece sopstveno "dete"...Ajd neko pametniji od mene na ovu temu da mi objasni fenomen "zle babe"..Unapred hvala svima :-)

A to je ona procenila da su bivse devojke bile lepse?
Ne brini i moja nesrecnica mi je uvek govorila kad drugi sinak raskine se nekom devojkom i nadje drugu, kako je prethodna tako bila fina i slatka, i bolja od trenutne....
A u stvari ljubomora je chudo...A imel su sve verem ovog sveta da ostavre blizak odnos sa sinovima i da ih tetoshe i maze i paze, a ne kad oni postanu mushkarci...
Ne razumem taj fenomen!

Procenila ona, naravno. A da je barem ona neka sređena i doterana. Suprotno od toga. Oblači se kao karikatura i to sve više kod kineza, pa još i mom detetu kupuje neke stvari tamo. Baš danas joj je ono samo preko telefona (baba još uvek ne dolazi kod nas) reklo kako one kineske patike i nisu neke nego da nađe druge. Pri tome milion puta smo joj objasnili da dete ima ravne tabane i da mora da nosi kvalitetnu obuću. Dzaba smo se trudili, ili namerno kupuje obuću bez anatomskih uožaka, ili je stvarno nedokazana. Naravno ta obuća se na nosi. Ne oblačim se ni ja kod kineza, još manje ću dete.
I u pravu si za ljubomoru. Nemam baš neku karijeru bez obzira na fakultet, ali sam najubedljivija u bližoj okolini, da ne poredim tek sa njenom familijom, nemaju šanse. Jedno godinu dana sam bila bez posla i tada su bili mirni. Sednem ja, završim drugi fax, nađem posao i odjednom ljubomora, zavist i da ne pominjem šta sve... Da je završila neku školu znala bi koliko ti truda i odricanja treba.

Zene i devojke drage...samo bez nervoze...evo ja sam mojom ne zivim vec 2 mesece (sori sto nisam ranije pisala, imam dosta posla, sad sve moram sama, ali neka....sami smo...i uzivamo....) i verujte da sam znala da ce biti ovako, ma iznajmili bi stan jos pre 2 godine, a ovako smo se svi mucili i patili u onom malom stanu!!! Sad kad se setim... ili kad odemo do nje pa vidim...divim se sebi kako sam mogla da zivim tamo, a da ne poludim...zaista sam sretna sto sam izasla normalna!! :) Iskreno..mi snajkice nikad ne valjamo i dzabe cak i kad uradimo neku dobru stvar, to se zaboravi....mi smo tu samo da slusamo kritike!! Shvatila sam da je problem bio u mojoj svekrvi, a ne u meni, kao sto mi je muz mnogo puta rekao (i drago mi je zbog toga, jer znam da je u 90% slucajeva svadja izbijala zbog nje i samo zbog nje)!! Ona je jednostavno takva, nepromenljiva i sad kad nismo sa njom, uvek mora nesto da prebacuje i da se mesa...ali ne vredi joj...!!! Verujte mi, ja sam sada druga osoba, opustena, nasmejana, sa muzem ne pamtim kada sam se posvadjala, ustajemo kad hocemo, legnemo kad hocemo, dolaze nam prijatelji, skroz drugi zivot, ja sam kao nesto pocela da radim (jos uvek se obucavam, tako da sam uglavnom kod kuce), nadja krece u jaslice od septembra!!
Zelim to svima vama, iskreno od srca...SAMO stprljenja...i nista vise...svako je prica za sebe...samo nemojte da upadnete u svekrvine mreze i spustite se na njihov nivo,.,..iskulirajte ih maksimalno...to ih vise boli nego bilo sta drugo..
.Ljubim vas sve!!!

Sto je ovo zarazno...:)Ja izbegavam da se otvorim pred mamom jer ona odmah poludi pa bude gora od mene:otkacio:jer ona je isto tako puno trpela od njene svekrve pa zna kakve su one.
A nije mi jasno sto si dozvoljavala da ti svekrva stavlja dete silom na nonu.njeno![/QUOT
Pa zato sto sam bila budala:confused: Ja sam od onih ljudi koji nisu znali da se suprotstave. Bukvalno mi je bilo neprijatno da joj kazem, jer sam uvek pazila da ih ne uvredim. A kad sam videla da oni znaju da nadignu nos na mene zbog nekih nebuloznih stvari, e onda sam okrenula drugi list. Npr. naljutili se sto sam se uplasila kad mi je dete palo i prvi put razbilo usnu, a palo je dedi iz ruku, doduse sedeo je dole a ovaj debil ga povukao za pantalonice sa ciljem da ga upase. Ej da upase dete sedecki:eek:! E onda su se naljutili i nisu sa nama pricali par dana IDIOTI. Sad nizasta ne cutim, sve kazem. Doduse ne bas sve, ali vecinu. A ne mozemo da se odvojimo zato sto nismo jos nasli kucu koju bi kupili. Moramo da dignemo kredit a oni mu i zato pune glavu - Jao pa jel znas koliko je to godina, sta ako se nesto desi, sta ako ti firma propadne... Koje su to budale. Ali neminovno je da cemo nesto kupiti jer mu je jasno da 2. dete necu da rodim u 1 sobi. A u podstanare ne mozemo jer vec imamo jedan kredit koji nam je 100e mesecno. Ja cu poludeti, ti nemas pojma koji su to primitivci...

Moramo da dignemo kredit a oni mu i zato pune glavu - Jao pa jel znas koliko je to godina, sta ako se nesto desi, sta ako ti firma propadne... Koje su to budal. Ali neminovno je da cemo nesto kupiti jer mu je jasno da 2. dete necu da rodim u 1 sobi. A u podstanare ne mozemo jer vec imamo jedan kredit koji nam je 100e mesecno. Ja cu poludeti, ti nemas pojma koji su to primitivci...

Imali smo i mi taj problem...ja sam non stop govorila kako jedva cekam da se preselimo, ma makar i u nekoj stracari da zivimo...nema veze...gledali smo jedno 10-ak stanova, meni je svaki bio dobar...haha...***...normalno....a sveki je od toga ludela...I posto sam ja kao vrsila pritisak na mog supruga ( au stvari on je hteo vise od mene da se preselimo), ona je rekla meni: "A da neces mozda ti to da placas?? " Strasnooo....I mi smo ziveli prakticno u jednoj sobi, jer sam izbegavala svaki kontakt s svekrvom, samo smo jeli zajedno...i to je to..nisam mogla da podnesem vise njene primedbe i kritike za sve sto ja uradim...pa sam je ignorisala maksimalno!! Joj kad se samo setim....pre bih crkla nego da se tamo vratim...Srecno zenske!!!

Poslednja izmena:
Verovatno bezbroj mama ima taj problem ili mozda nema...ne znam...meni svi kazu da sam luda!!!! Moja beba ce uskoro 6 meseci, sada je to vec mozda malo normalnije....ali ja sam imala veliki problem kad je neko hteo da ga uzme! Cini mi se da mi se srce cepalo, ne znam zasto....da li je to sve zato sto su to sve NJEGOVI ???? A najvise me njegovi roditelji nerviraju. Zivimo svi u istoj kuci, svako ima svoj stan, ali smo opet svi pod jednim krovom.
Kada se beba rodila, oni su smatrali da imaju potpuno pravo na dete kao mi, roditelji, a mene je to jako nerviralo. Osetila sam da "ga ne dam nikome" i svekar ga je na silu uzimao, iako sam ja rekla "Ne, neka ga kod mene", bezbroj situacija je bilo....Pa onda recenice "samo da ti malo porastes, ti ces kod dede da spavas. Tebi ce deda da kuva supicu, sve ces ti kod dede...ti volis dedu najvise" DA LI JE TO NORMALNO????
Da li je neko imao taj problem da ga nerviraju njegovi roditelji, da su navalentni, da smatraju da imaju puno pravo da se ponasaju sa detetom kako to njima odgovara????? pomozite.....[/i][/b]
mimi03
Početnik

e baš su lepe slike...mislim da nikom neće smetati ovde, a i ako koja
svekrva navrati, da vidi, možda se seti da im to snaje rađaju tu prelepu
dečicu....bar se nadam, i malo se unormale....jer su definitivno odlepile
od svojih ludorija....kao da one nikad nisu bile ničije snaje i prolazile
možda i kroz gora sranja....e nekad mi se čini da se na snajama,
svete za sve ono što nekad nisu mogle ili smele svojim svekrvama:dash:

oće li jednom to vrzino kolo prestati.......:dontunderstand:

Sigurno smo svi puni ovih problema....
a ja imam problem sa SVEKROM!!!!

Verovatno bezbroj mama ima taj problem ili mozda nema...ne znam...meni svi kazu da sam luda!!!! Moja beba ce uskoro 6 meseci, sada je to vec mozda malo normalnije....ali ja sam imala veliki problem kad je neko hteo da ga uzme! Cini mi se da mi se srce cepalo, ne znam zasto....da li je to sve zato sto su to sve NJEGOVI ???? A najvise me njegovi roditelji nerviraju. Zivimo svi u istoj kuci, svako ima svoj stan, ali smo opet svi pod jednim krovom.
Kada se beba rodila, oni su smatrali da imaju potpuno pravo na dete kao mi, roditelji, a mene je to jako nerviralo. Osetila sam da "ga ne dam nikome" i svekar ga je na silu uzimao, iako sam ja rekla "Ne, neka ga kod mene", bezbroj situacija je bilo....Pa onda recenice "samo da ti malo porastes, ti ces kod dede da spavas. Tebi ce deda da kuva supicu, sve ces ti kod dede...ti volis dedu najvise" DA LI JE TO NORMALNO????
Da li je neko imao taj problem da ga nerviraju njegovi roditelji, da su navalentni, da smatraju da imaju puno pravo da se ponasaju sa detetom kako to njima odgovara????? pomozite.....:whistling:
mimi03

Верујем да је теби лично свекар досадан, али ништа ненормално не видим у томе што воли унука и што жели да му кува супицу. Баш је то лепо.:)
И ти ћеш једног дана бити бака, замисли да твоја будућа снаја колута очима када ти тепаш унучету причајући му како ћеш му кувати супицу и како ће ти долазити у госте кад порасте...;)

Шта ти значи ''имати право на дете'' и ''не дам дете никоме''?:roll:

pa @mimi 03 ni ja nista ne vidim u tome sto svekar tepa unuku...ali verujem da te je najvise iznerviralo sto uzimaju dete bez tvog odobrenja pa time i svaka njihova recenica vezana za tvoje dete...ne vidim da je u redu takvo ponasanje bez tvog odobrenja a sve ostalo je slatko kao sto hellen rece...

Sto je ovo zarazno...:)Ja izbegavam da se otvorim pred mamom jer ona odmah poludi pa bude gora od mene:otkacio:jer ona je isto tako puno trpela od njene svekrve pa zna kakve su one.
A nije mi jasno sto si dozvoljavala da ti svekrva stavlja dete silom na nonu.njeno![/QUOT
Pa zato sto sam bila budala:confused: Ja sam od onih ljudi koji nisu znali da se suprotstave. Bukvalno mi je bilo neprijatno da joj kazem, jer sam uvek pazila da ih ne uvredim. A kad sam videla da oni znaju da nadignu nos na mene zbog nekih nebuloznih stvari, e onda sam okrenula drugi list. Npr. naljutili se sto sam se uplasila kad mi je dete palo i prvi put razbilo usnu, a palo je dedi iz ruku, doduse sedeo je dole a ovaj debil ga povukao za pantalonice sa ciljem da ga upase. Ej da upase dete sedecki:eek:! E onda su se naljutili i nisu sa nama pricali par dana IDIOTI. Sad nizasta ne cutim, sve kazem. Doduse ne bas sve, ali vecinu. A ne mozemo da se odvojimo zato sto nismo jos nasli kucu koju bi kupili. Moramo da dignemo kredit a oni mu i zato pune glavu - Jao pa jel znas koliko je to godina, sta ako se nesto desi, sta ako ti firma propadne... Koje su to budale. Ali neminovno je da cemo nesto kupiti jer mu je jasno da 2. dete necu da rodim u 1 sobi. A u podstanare ne mozemo jer vec imamo jedan kredit koji nam je 100e mesecno. Ja cu poludeti, ti nemas pojma koji su to primitivci...
Tako i ja nisam mojoj u pocetku umela da kazem "necu"ni "ne mogu",a koliko bolje prodju snahe koje se od pocetka ne daju.Moja je meni htela da se mesa kad cu da se kupam,sta cu da obucem,dok joj nisam pojasnila da mi ne treba gazda nad mojim zivotom.Najvise joj to smeta.A ti imaj strpljenja posto vec imate u planu da se odvojite,malo ih zezaj za to vreme.Sve sto ide brzo dodje,ne brini.Ako mu oni pune glavu za kredit,ti mu puni jos vise nasamo.Imam i ja primitivca u kuci,ne mozes da zamislis kolikog pa opet nema ni price za odvajanje.Ako imas roditelje u istom gradu onda mozes svaki dan da odes pomalo.Pa ima da im pukne srce:ok:

Jao, kako je to isto sa obe strane, cudo jedno!:eek:

Meni neke moje prijateljice (kod kojih odrasla deca zive i to ne samo oni koji imaju sinove, vec i oni koji imaju cerke) kazu da mi zavide sto nikada nisam osetila zajednicu sa snajom.

Mnogo godina ranije, te iste osobe su mi isto govorile da mi zavide sto tada tako mladi zivimo sami i sto mi se ni svekar ni svekrva ne trpaju u zivot.

Ali, mi smo bili vrlo aktivni da bismo bili samostalni!

Za 20 godina, vi cete biti na ovom istom forumu, samo cete sada ogovarati svoje snaje i zetove!

A zivot je tako kratak.... treba svaki trenutak iskoristiti... a kada se setim kako sam ovde napadnuta da sam hladna i ne-znam-sve-kakva upravo zato sto ne pokazujem neko veliko intersovanje za zivot svog sina i snaje jer smatram da ne moram da znam kol`ka im je plata (niti oni treba da znaju kol`ka su nasa primanja).... a i pored te moje hladnoce ja sam im materijalno dala onako kako majka mozeda da!
Ali, zaboga, nisam ih stavila u sam centar svoga zivota...

A o unucetu necu da pisem jer i ja i snaja i sin patimo sto dete raste bez blizine baba i deda - snaja mi je skoro slala neki clanak kao je za razvoj deteta vazna uloga baba i deda....
Zato bar na ljubavi koju daju babe i dede nemojte zamerati... ako rade nesto pogresno, poducite ih, mene je moja snaja naucila kako da koristim neke za mene novitete kada je beban bio malen, nije sramota uciti.

Ja svoje unuce vidim 1-2 X godisnje na nedelju-dve.
Volela bih da ga cesce vidjamo, ali ga svakao ne bih cuvala svaki dan - roditelji su tu da vaspitavaju decu, a babe i dede da im oplemenjuju zivot.

A zajednica je nesto najgore sto se moze desiti i mladima i starima...
pozdrav:whistling:

Vi ste jedna od retkih (sa one strane)koja ce tako tumaciti....necu da kazem da ste manjina,ali ovde pisu uglavnom snaje koje imaju neku vrstu problema sa doticnim , majkama svojih muzeva!
Postoji jedna cinjenica koju smo uglavnom apsolvirali, a to je da se uglavnom taste odlicno ili u velikoj vecini odlicno slazu sa zetovima (dakle to su majke nas snajki) koje bi u neku ruku imale ravnopravnost sa nasim svekrvama na mesanje u nas brak! A one uglavnom to ne cine...cak ni u slucaju kada nismo u zajednici za svekrvom!
Ipak, mislim da se vremena menjaju i da je odnos danasnjih svekrva i snajki ipak evoluirao u korist obe strane i da ce ta netrpeljivost (po definiciji) vremenom umanjiti u velikoj meri...Za dvadesetak godina cemo izvuci nauk i mi snajke kako treba i ne treba postupiti da svojom decom koja vec odavno nisu u nasem krilu vec su svoji ljudi...
pozdrav!

Jao, kako je to isto sa obe strane, cudo jedno!:eek:

Meni neke moje prijateljice (kod kojih odrasla deca zive i to ne samo oni koji imaju sinove, vec i oni koji imaju cerke) kazu da mi zavide sto nikada nisam osetila zajednicu sa snajom.

Mnogo godina ranije, te iste osobe su mi isto govorile da mi zavide sto tada tako mladi zivimo sami i sto mi se ni svekar ni svekrva ne trpaju u zivot.

Ali, mi smo bili vrlo aktivni da bismo bili samostalni!

Za 20 godina, vi cete biti na ovom istom forumu, samo cete sada ogovarati svoje snaje i zetove!

A zivot je tako kratak.... treba svaki trenutak iskoristiti... a kada se setim kako sam ovde napadnuta da sam hladna i ne-znam-sve-kakva upravo zato sto ne pokazujem neko veliko intersovanje za zivot svog sina i snaje jer smatram da ne moram da znam kol`ka im je plata (niti oni treba da znaju kol`ka su nasa primanja).... a i pored te moje hladnoce ja sam im materijalno dala onako kako majka mozeda da!
Ali, zaboga, nisam ih stavila u sam centar svoga zivota...

A o unucetu necu da pisem jer i ja i snaja i sin patimo sto dete raste bez blizine baba i deda - snaja mi je skoro slala neki clanak kao je za razvoj deteta vazna uloga baba i deda....
Zato bar na ljubavi koju daju babe i dede nemojte zamerati... ako rade nesto pogresno, poducite ih, mene je moja snaja naucila kako da koristim neke za mene novitete kada je beban bio malen, nije sramota uciti.

Ja svoje unuce vidim 1-2 X godisnje na nedelju-dve.
Volela bih da ga cesce vidjamo, ali ga svakao ne bih cuvala svaki dan - roditelji su tu da vaspitavaju decu, a babe i dede da im oplemenjuju zivot.

A zajednica je nesto najgore sto se moze desiti i mladima i starima...
pozdrav:whistling:

Ovo se bas retko cuje :), ja sam vas vec jednom pohvalila :)!! Vi hladni??? Ne vi ste samo normalni, imate normalna shvatanja i realno razmisljate...Zao mi je sto toliko malo vidjate svoje unuce..ali dobro...sta je tu je!!

Moja se ljuti, kaze da joj ne dajem dete...ja sam mozda malo sebicna, zelim da sam non stop sa detetom, sad sam slobodna pa zelim da iskoristim svaki trenutak, kad imam ispit ili nekih drugih obaveza, zovem svekrvu da je pricuva, nekad to bude i po 6 sati...i njoj opet nije dobro....stalno neke zamerke slusam..Muz je maltene svaki dan zove da dodje kod nas ona nece, stalno izmisli neki razlog!! Ljuti se sto je ja ne zovem preko dana na kafu...muz radi do 6....ali ja zaista imam mnogo prijateljica koje mi cesto dolaze, a cerkica i ja cesto idemo u setnjicu, tako da mi ne pada na pamet da je zovem, ipak ona i ja ne mozemo da budemo drugarice!! Danas nam je bila, zvao je suprug da proseta malu i opet me je napala kako ona ovde nije dobrodosla...ponovo mi prebacuje kako mi je ona nekada peglala stvari , znaci odlepila sam skroz, zar opet...??!!! Muz i ja sad ne pricamo...ja sam ceo dan u haosu..i verujte mi sad sam u stanju da odem, ma i od muza...samo da je vise ne gledam...ona jedino sto zna to je da napada druge...a ja to da slusam ceo zivot ne mogu i necu...bas sam u bedaku!!

Vi ste jedna od retkih (sa one strane)koja ce tako tumaciti....necu da kazem da ste manjina,ali ovde pisu uglavnom snaje koje imaju neku vrstu problema sa doticnim , majkama svojih muzeva!
Postoji jedna cinjenica koju smo uglavnom apsolvirali, a to je da se uglavnom taste odlicno ili u velikoj vecini odlicno slazu sa zetovima (dakle to su majke nas snajki) koje bi u neku ruku imale ravnopravnost sa nasim svekrvama na mesanje u nas brak! A one uglavnom to ne cine...cak ni u slucaju kada nismo u zajednici za svekrvom!
Ipak, mislim da se vremena menjaju i da je odnos danasnjih svekrva i snajki ipak evoluirao u korist obe strane i da ce ta netrpeljivost (po definiciji) vremenom umanjiti u velikoj meri...Za dvadesetak godina cemo izvuci nauk i mi snajke kako treba i ne treba postupiti da svojom decom koja vec odavno nisu u nasem krilu vec su svoji ljudi...
pozdrav!

:klap::klap::klap::klap:pa da jeste tako nekako barbi trebalo da bude ali probllem je sto svako vreme nosi nesto svoje....to ti je zacarani krug....mi cemo sutra ako bog da biti svekrve a nasim snajkama ce isto smetati neke stvari bez obzira sto se mi budemo trudile ili ne da budemo bolje nego nase...to je ono sto kazu bez greske sve po PS-u....bedak:dash:

Back