Svekrve...neicrpna tema

Ispravi me, molim te, ako grešim, ali mi se čini da sam na temi "školice i vrtići" pročitala da si vaspitačica!
Samo me zanima kakav si ti to primer onoj dečici u vrtiću? Da li i njih učuš da potkradaju svoje ukućane? Mislim da to što si ti uradila da se tako zove!!!:thumbdown::dash:

ne lupaj gluposti , kako mogu da kradem od nekog ko se u ochi kune da me voli i da je njen stan isto tako i moj ? samo sam pronashla ono shto se zaturilo.Senilna zena , zaboravila ;)

samo mirno taj problem je imala i moja mama sa mojom babom...bas katastrofa.... a ti je se kloni..ako mozes i nadam se da ne verujes u te gluposti...a ona sto je seljanka da te potresa u trudnoci... znas kako kazu ko od maca zivi od maca i strada... e tako ti je nesto i za ta sra... ko u to veruje sam ce sebi doneti lose... nedaj se i uzivaj u trudnoci.....

Pa naravno da ne verujem. Od kada znam za sebe svi moji pa i ja sa njima bavimo se tehnikom i ovo mi je van svake pameti. Čisto ludilo.
A što se tiče onoga ko se mača lati....... ona već strada strada samo nije svesna toga. A svojim ponašanjem je uništila život svog pokojnog muža, ništa bolje nije prošao ni ljubavnik sa kojim je varala muža na svu sreću otrgo se čovek pa se vratio svojoj porodici, a da ne spominjem koliko je mij muž bio zbunjen kao dete takvom situacijom u porodici. I mnogo je nervira kada ikuliram neke njene nastupe, ali ne uspevam baš uvek.

Nedavno sam slucajno pronasla ovaj forum o svekrvama i toliko sam se ismejala pojedinim izjavama da sam morala da se i ja prikljucim.Smesno mi je bilo zato sto i ja imam slicna iskustva i tacno znam kako se doticna snajka osecala u pojedinim trenucima,npr.kada je jednoj svekrvi palo parce hleba na pod i ona je to parce htela da uvali snahi.
Ah,zaboravila sam da dodam da moja svekrva i ja zivimo u isto stanu:( tako da mozete da zamislite koliko ja imam iskustva s te strane.Ili ne mozete......
Ako nekom treba pomoc ili savet neka mi se obrati jer ja sam sad kao psihijatar za njih.(iskustvo)

Tako vas razumem. Sa mojom je bilo sve ok, odnosno nismo se nesto ni vidjale ni slusale, dok se nije rodio sin-unuk. Od tada je pakao. Trenutno mi je i brak u krizi, nadam se trenutnoj, upravo zbog nje. "Sitna" provociranja, da ne kazem podjebavanja, mesanja oko odgoja - ona sve najbolje zna,.....Inace, isto prljava je do zla boga, neobrazovana, zlonamerna ....Da ne davim vise, ali sve cesce se pitam i nalazim koliko sam se zajebala sto sam se uopste udala za doticnog sina jedinca koji sedi na dve stolice. :?:

Potpuno ista situacija kao i kod tebe. Sve je kolko tolko funkcionisalo dok se nisam porodila. Onda su pocela klasicna podjebavanja tipa, ja cu ga okupati , ja cu ga presvuci, ja cu ga uspavati.... A kako sam imala tezak porodjaj nisam imala snage da joj se suprotstavim.Takodje mi je pomoc trebala, a to od muza nisam mogla dobiti jer je njemu super da mu mama radi a on da kulira. Problemi su nastali, i dosli su do te mere da je svekar jednom prilikom uzeo malog i odveo ga sa sobom u vc da pisa!! Naravno da sam odmah reagovala i to se vise nije ponovilo. Kako ga je on cuvao kad sam pocela da radim dao je sebi za pravo da se izderava na mog supruga sto je udario dete, a to je bilo opravdano, po guzi. Tad sam pukla i posvadjali smo se, a moj suprug, dobar sin je samo cutao. Posle toga sam dala dete u vrtic, imao je 14 m. i sada se ne mesaju u nas zivot. ali i dalje se javljaju neke sitnice koje mene uzasno nerviraju, i muzu sam stavila do znanja da promeni prioritete jer ne znam kako cu ziveti sa njim u suprotnom. Oni su sve lepo samnom, podjebavaju me na finjaka, a ja kad puknem, onda puknem pa ispadnem bezobrazna i drska. Ti moras jasno postaviti granice i ne dozvoliti da ti se mesaju u zivot. Moj muz je naucen da cuti jer ima mladju sestru koja ima problema sa kicmom pa je ceo zivot morao da trpi i da se povinuje njenim zeljama. On jednostavno ne zna da se suprotstavi, pa ja to moram umesto njega. A oni mu meni iza ledja pune glavu. Glume zrtve i igraju na kartu sazaljenja. To su opasni, iskusni igraci, a ja sa svojih 24 god. ne znam da budem fina, slatka opasnica vec sto mislim to se po meni vidi.

Nedavno sam slucajno pronasla ovaj forum o svekrvama i toliko sam se ismejala pojedinim izjavama da sam morala da se i ja prikljucim.Smesno mi je bilo zato sto i ja imam slicna iskustva i tacno znam kako se doticna snajka osecala u pojedinim trenucima,npr.kada je jednoj svekrvi palo parce hleba na pod i ona je to parce htela da uvali snahi.
Ah,zaboravila sam da dodam da moja svekrva i ja zivimo u isto stanu:( tako da mozete da zamislite koliko ja imam iskustva s te strane.Ili ne mozete......
Ako nekom treba pomoc ili savet neka mi se obrati jer ja sam sad kao psihijatar za njih.(iskustvo)

izgleda da je kod tebe slicna situacija ko kod moje mame... ajel ti svekrva u tripu da ona radi dobro ili je kao crna magija kuni i tako to... jel moja baba se kao trudila da to kobajagi neispoljava pa nam je sekla stvari podmetala raznorazne patrljke svuda po kuci ali ti njeni i kao ona su navodno bili bela magija i non-stop je okretala solju cak i kada pred smrt nije smela da je pije.... a vamo je kao bila veliki vernik i visila po crkvi ma svuda se trpala i kao svima samo hoce da pomogne,a li mi je pricala kako je moja druga baba vestica i mojoj je majci pretila i optuzivala je da je bajala nesto mom tati ma sou program.... pa ikada su se razveli moji i dosla moja maceha koja je kao fina zena ali stvarno svaka joj cast...pa joj ni ona nije valjala isto je bacala neke cini i ona i njena keva ma ludilno a cale mije ing. inform... i ne da ga zabole ...stalno je bilo ma nece ni da cuje sta je rekla ili uradila jel` se jos kao klinac posvadjao sa njom oko toga... ali su mu se obe zene ne namucile nego siznule pored nje a tragedija moje mame se nije zavrsila ni posle razvoda... ma mogu roman da pisem sta je sve radila zena ali neka joj je laka zemlja..jes mi bila baba ali je mnogo namucila one koji su me rodili...a ni mene nije volela nesto..ee mozda malo preterujem ali meni je dovela neku kao dobru/belu vracaru kada sam imala 5g i ta je rekla kao sam ja zla i jos svasta nesto,...ma i da jesam tada sam imala 5g i strasno me je istraumirala..:sad2:

To sa magijom... i moja je opsednuta da neko stalno hoce nesto da joj naradi i da joj namesta .
Stalno spaljuje neke koncice koje pronalazi po kuci, a povremeno pali tamjan i nosa ga po citavoj kuci i to u ponoc jer, " tako je najbolje". Ne obazirem se mnogo na to.

Da ne zaboravim moja svekrva pored magije veruje i u meksičke serije. Prosto žena misli da je sve što tamo vidi istina. Pa tako kada nema šta da radi, a uglavnom nema, sedi i smišlja kojekakve gluposti. A postala je patološki lažov, ono šta izmisli zaista veruje u to. Toliko je preterala da joj nekada odani sinčić sve manje veruje.

Eeee ljudi, ja mislila necu se nikad ovde upisati...ali...nikad ne reci nikad...mm i ja se toliko ovih dana svadjamo zbog svekrve, da je to neverovatno...i ja na zalost ne znam da glumim i da mudrujem...ali zao mi i mog dragog, jer on se jadan stvarno trudi da svima udovolji, ali to je nemoguce...pa onda nastaje s r a nj e!!!!

Kao prvo,izvinjavam se zbog kasnjenja s odgovorom,inace radim pa nemam puno vremena a tu su i deca.Moja se ne bavi crnom magijom,ona pre misli da ja to radim jer drugacije ne moze sebi da objasni kako njen me njen sin jos trpi...
A jedini razlo tog njihovog provociranja je ljubomora jer one u nama vide konkurenciju,ne snaju ni cerku,kako bi po pravilu trbalo,ali ocekuju od nas da ih zovemo majkom.Vrlo logicno.:dontunderstand:
A to sto je tvoja baba radila tvojoj mami je zaista nezamislivo,koza mi se jezi.Ali zene su ranije puno vise trpele a hvala Bogu vise nije tako,samo sto su nase svekrve ostale u nekim 60-tim,pa misle da su snaje i dale robovi.I zato,NEDAJTE SE!

zamisli bre ovo, sad bih izredjala sve psovke da smem. situacija u stanu jeste da nema ni jedne prave sobe sa vratima svekar i svekrva zive ko u jednoj sobi a u stvari ni jedna soba nema prava vrata. tako da dnevna soba kuhinja i jedna mala soba su ustvari jedno jer nemaju vrata.
i tako ja rucala sa svojim muzem i ostavila ta dva tanjira u sudoperi a svi ostali spavaju, svekar svekrva i dvoje njohovih unucica. i rekoh sebi necu oprati sudove da ih ne bih probudila. i posle 15 min ode moj muz na posao i zaboravio je telefon, ja otrcala dole da mu dam tel i vratim se kad ono svi posle minut ustali i odjednom svekar sto nisi oprala sudove,i napravio je tako ko da nikad ne operem sudove i da nikad nista nisam ni uradila, a ja imam osecaj ponekad da samo ja i radim, i ja nisam mogla da cutim po prvi put sam se lepo ispraznila i uzvratila, bogami nece mene vise niko dirati to sam rekla sebi od danas samo neka opet neko proba bilo ko
ej samo jos 20 dana izdrze i da cute, samo jos 20 dana pa cu da odem jbm... jedva cekam svoj mir u svom stanu pa makar nikad ne oprala sudove, namerno cu ostaviti svaki put sudove u sudoperi kad bude dolazio u posetu pa nek mi onda kaze nesto u mom stanu

jeza
begaj odatle kud te noge nose

samo mirno taj problem je imala i moja mama sa mojom babom...bas katastrofa.... a ti je se kloni..ako mozes i nadam se da ne verujes u te gluposti...a ona sto je seljanka da te potresa u trudnoci... znas kako kazu ko od maca zivi od maca i strada... e tako ti je nesto i za ta sra... ko u to veruje sam ce sebi doneti lose... nedaj se i uzivaj u trudnoci.....

Da ti odgovorim na poruku posto tek sad nadjoh vremena.Moja se ne bavi time ali misli da se ja bavim,posto drugacije ne moze sei da objasni kako njen sin trpi jednu bezobraznicu,sto ga ostavi bez rucka a ode da seta,koja ne postuje nikog....:rtfm:
To su sve njene reci,sto naravno nije istina
A sto se tice tvoje babe,prava katastrofa.

mm kad je bio mlad skupljao od dzeparca i kupi svoj prvi parfem(firmirani) i cuvao to,prskao se samo kad izlazi i to,znate vec
kad nestane mu parfem
i on se razocara kao nije mu valjda neki drug maznuo
i pita kevu a ona kaze nemam pojma gde ti je sto ne cuvas stvari
nekoliko meseci posle toga nadje on taj parfem u kevinoj saksiji,ladno je to maznula da mirise svog "decka" kad joj dodje u posetu...nije znala sta da kaze nego se okrenula i izasla iz sobe kad je pitao sta to znaci
uzas,bila sam nekoliko dana pod utiskom kad mi je to ispricao
Stvarno je ... LOŠA:thumbdown:
E, a zamisli šta bi tek tebi uradila; kad je to rođenom sinu:mrgreen:

Ja malocas zbog svekrve popi neki blesuljak...situacija:svratilo moje dete iz skole kod babe i dede (inace su matori sinoc bili kod nas jer im sinu bio rodjendan, sve bilo ok, moji matorci takodje, samo svekrvu niko nije jebavao na njenu opasku da je dete nevaspitano i isto majka!!! Zakljucak donesen na osnovu toga sto joj dete reklo da je dosadna sto svakog dana zove da pita da li joj je sin stigao sa posla, svima se bre popela na glavu!!!Cudo da dete lici na majku, valjda teba na babu da lici!!!!!!!) ona napala dete kako ce da nam da otkaz iz kuce :roll: jer sam ja u najmanju ruku debil, kreten..tako nekako rece, i kako nikada vise nece da dolazi kod nas!!!
Da napomenem da nikakvih novih "momenata" nema od kada je dolazila kod mene na ozbiljne razgovore i da mi kaze kako joj krivo sto je nikada ne zovem telefonom da je pitam za zdravlje....inace tu zenu sam uvek posmatrala prvo kao majku mog muza, naucena sam da je lakse i pametnije precutati, da je lako se svadjati ali to ne ide...postovala njene godine i trud da naprave kucu svojim sinovima...postovala tako sto joj zaista NIKADA nisam ni opsovala i ni jednu arogantnu rec rekla a imala sam razloga puno....
I onda sam razmisljala sta dalje? Da odem onako besna i pitam da sve ponovi pred svekrom (sto bi joj bio veliki samar), da zovem telefonom-nema efekta i nije kulturno....zovnem muza i pricam...a on ce onako kratko:Ma daj batali pa vidis da je poludela skroz!!!
I sad mi kao lakse, ali to trajno ne menja stvar....uhvatila pik na mene samo tako!
Moji matori sve znaju, znaju mene da nisam konfliktna osoba i ne mare za njene price!
Sta dalje!?

Ja malocas zbog svekrve popi neki blesuljak...situacija:svratilo moje dete iz skole kod babe i dede (inace su matori sinoc bili kod nas jer im sinu bio rodjendan, sve bilo ok, moji matorci takodje, samo svekrvu niko nije jebavao na njenu opasku da je dete nevaspitano i isto majka!!! Zakljucak donesen na osnovu toga sto joj dete reklo da je dosadna sto svakog dana zove da pita da li joj je sin stigao sa posla, svima se bre popela na glavu!!!Cudo da dete lici na majku, valjda teba na babu da lici!!!!!!!) ona napala dete kako ce da nam da otkaz iz kuce :roll: jer sam ja u najmanju ruku debil, kreten..tako nekako rece, i kako nikada vise nece da dolazi kod nas!!!
Da napomenem da nikakvih novih "momenata" nema od kada je dolazila kod mene na ozbiljne razgovore i da mi kaze kako joj krivo sto je nikada ne zovem telefonom da je pitam za zdravlje....inace tu zenu sam uvek posmatrala prvo kao majku mog muza, naucena sam da je lakse i pametnije precutati, da je lako se svadjati ali to ne ide...postovala njene godine i trud da naprave kucu svojim sinovima...postovala tako sto joj zaista NIKADA nisam ni opsovala i ni jednu arogantnu rec rekla a imala sam razloga puno....
I onda sam razmisljala sta dalje? Da odem onako besna i pitam da sve ponovi pred svekrom (sto bi joj bio veliki samar), da zovem telefonom-nema efekta i nije kulturno....zovnem muza i pricam...a on ce onako kratko:Ma daj batali pa vidis da je poludela skroz!!!
I sad mi kao lakse, ali to trajno ne menja stvar....uhvatila pik na mene samo tako!
Moji matori sve znaju, znaju mene da nisam konfliktna osoba i ne mare za njene price!
Sta dalje!?

Probaj da joj to kažeš kad dođe opet kod tebe pred svima! Mislim da bi trebala onda malo da razmisli!

Back