Svekrve...neicrpna tema

Samo konstatacija: Najzgodnije u ovoj temi je to sto nekoliko godina kasnije, na nekoj drugoj Krstarici, neke druge mlade zene ce pricati o svojim svekrvama, a otprilike pola foruma koji trenutno diskutuje o svekrvama ce biti: svekrve.

P.S. Ne spadam u populaciju o kojoj se trenutno diskutuje.

Bilo je vreme; na svakih pet strana neko to konstatuje:worth:

Moja je od jutros opet puna bisera. Sve što ja kažem ili uradim ne valja:roll:
Vija me od sinoć šta ćemo danas za ručak. Ja kažem smisliću nešto na brzinu da napravim kad dođem s posla, ionako je prevruće, da jedemo nešto lagano. Ne odgovara joj, kaže napraviće ona, samo da joj ja kažem šta. Moja četiri predloga su odbijena uz prevrtanje očiju :lol: na kraju kažem vi napravite samo čorbicu od povrća, možete malom (i vama, ako hoćete) da ispečete riblje štapiće; a ja ću kad dođem napraviti još neku pitu na brzinu da upotpuni. Taman da ostane i za večeru :thumbdown: To je bio peti predlog:nono:; ona na kraju kaže: otići ću da kupim kupus i JAGNJETINU; znaš, ipak je toplo, trvba da se jede kašikom nešto lagano :klap::dash:
Mislim,. ne seri, kao prvo, to sam ja rekla, a kao drugo - čorba se jede viljuškom?:think:

Samo konstatacija: Najzgodnije u ovoj temi je to sto nekoliko godina kasnije, na nekoj drugoj Krstarici, neke druge mlade zene ce pricati o svojim svekrvama, a otprilike pola foruma koji trenutno diskutuje o svekrvama ce biti: svekrve.

Znaš, vremena se menjaju, pa otuda i ona čuvena rečenica: "što sam ja baksuz, kada sam bila mlada, nisu valjale svekrve, a sad, kad sam ja svekrva, ne valjaju snaje!":rotf::dash::rotf:

Bilo je vreme; na svakih pet strana neko to konstatuje:worth:

Moja je od jutros opet puna bisera. Sve što ja kažem ili uradim ne valja:roll:
Vija me od sinoć šta ćemo danas za ručak. Ja kažem smisliću nešto na brzinu da napravim kad dođem s posla, ionako je prevruće, da jedemo nešto lagano. Ne odgovara joj, kaže napraviće ona, samo da joj ja kažem šta. Moja četiri predloga su odbijena uz prevrtanje očiju :lol: na kraju kažem vi napravite samo čorbicu od povrća, možete malom (i vama, ako hoćete) da ispečete riblje štapiće; a ja ću kad dođem napraviti još neku pitu na brzinu da upotpuni. Taman da ostane i za večeru :thumbdown: To je bio peti predlog:nono:; ona na kraju kaže: otići ću da kupim kupus i JAGNJETINU; znaš, ipak je toplo, trvba da se jede kašikom nešto lagano :klap::dash:
Mislim,. ne seri, kao prvo, to sam ja rekla, a kao drugo - čorba se jede viljuškom?:think:

Ne može "jedna zemlja, a dva gospodara". Mnoga neslaganja bi se izbegla kada bi živeli odvojeno (kada je tako nešto uopšte moguće), ili odvojili kase i odvojeno kuvali, svako za sebe (čemu se obično protive svekrve ili i muževi, ne shvatajući gde je tu problem). Ja bih poludela da moram sa nekim svaki dan da se nekoliko puta dogovaram oko bilo čega, i to stvari koje se moraju svakog dana iznova rešavati. Mora se znati ko kosi, a ko vodu nosi.Može npr. jedna da kuva, druga da pere sudove, ili već tako nešto, ali ovakvo "dogovaranje" je samo kidanje živaca i gubljenje vremena. Možda ona i ne radi to da tebe nervira, može biti i da je neodlučna po prirodi i slabih organizacionih sposobnosti, ali to tebi ne olakšava situaciju. Pitam se šta tvoj muž misli o tome, i da li u perspektivi imate šansu da se na bilo koji način odvojite, makar samo u kuhinji? Ako ste u vašoj kući, ima da kuva šta ti kažeš i nabaviš, a ako ste u njenoj, onda neka ona kuva šta hoće, i neka ne pita tebe (i onako će skuvati šta ona hoće), a vi joj samo dajte novac za hranu i režije, i dalje neka misli sama. Moja je u pogodnom trenutku (ne mogu da kažem: srećom, ali to nas je spaslo) obolela od bubrega, i morala da jede specifičnu hranu, pa smo (istina u jednoj kuhinji) ipak kuvale odvojeno - ja kada dođem sa posla, a ona dok sam ja na poslu. Ne znam šta bi bilo da nije toga.

Ha ja sam slicne probleme imala kada sam dosla u odredjene godine i sa mojom mamom, a tek sa svekrvom.... ali samo u pocetku! Nacin na koji smo se organizovale je dosao sam po sebi valjda je nekako prirodno doslo do toga.. ili iz dosade... mislim oko tok svakodnevnog koskanja... meni je bilo tako glupo da se nadmecem sa nekim ko stoji pored sporeta duze nego sto ja imam godina.... a to sam i rekla

O, da, neka od vas ce mozda biti svekrva mojoj ceri....e ne bih vam bila u kozi! :whistling:

Ovo me podseti na moju svekrvu.ona ne trazi ,ali i ne daje .Pre nekoliko godina dok smo ziveli zajedno , ostanemo ja i muz bez para , ali bukvalno bez dinara . I ja joj trazim nekih 200 din dok mi moji poshalkju pare . Njen odgovor je bio "Nemam ochiju mi ".Ok , ode ona sutradan u goste i znam da ce da se zadrzi nekoliko dana .A ja imam nevidjen talenat da nadjem pare ako postoje .Prevrnem ceo stan naglavachke , pochnem od nemogucih mesta , ostava ,terasa , cak sam i tepih podizala i kuckala po zidovima ( mnogo filmova gledam :) )......i na kraju u nekoj staroj , odpanoj torbi nadjem 350 E!!!! Ljudi moji , ne mozete da zamislite nashe veselje :) Naravno sve smo to potroshili za 5 dana iz chistog inata jer je rekla da nema.Kad je trebala da se vrati , ja sam otishla kod mojih . Nikada mi rech nije rekla za to :)

Ispravi me, molim te, ako grešim, ali mi se čini da sam na temi "školice i vrtići" pročitala da si vaspitačica!
Samo me zanima kakav si ti to primer onoj dečici u vrtiću? Da li i njih učuš da potkradaju svoje ukućane? Mislim da to što si ti uradila da se tako zove!!!:thumbdown::dash:

Ispravi me, molim te, ako grešim, ali mi se čini da sam na temi "školice i vrtići" pročitala da si vaspitačica!
Samo me zanima kakav si ti to primer onoj dečici u vrtiću? Da li i njih učuš da potkradaju svoje ukućane? Mislim da to što si ti uradila da se tako zove!!!:thumbdown::dash:

jes da se to tako zove ...:sad2:
i nesla zem se sa celim postupkom... al da nesudimo previse...:sad2:

zamisli bre ovo, sad bih izredjala sve psovke da smem. situacija u stanu jeste da nema ni jedne prave sobe sa vratima svekar i svekrva zive ko u jednoj sobi a u stvari ni jedna soba nema prava vrata. tako da dnevna soba kuhinja i jedna mala soba su ustvari jedno jer nemaju vrata.
i tako ja rucala sa svojim muzem i ostavila ta dva tanjira u sudoperi a svi ostali spavaju, svekar svekrva i dvoje njohovih unucica. i rekoh sebi necu oprati sudove da ih ne bih probudila. i posle 15 min ode moj muz na posao i zaboravio je telefon, ja otrcala dole da mu dam tel i vratim se kad ono svi posle minut ustali i odjednom svekar sto nisi oprala sudove,i napravio je tako ko da nikad ne operem sudove i da nikad nista nisam ni uradila, a ja imam osecaj ponekad da samo ja i radim, i ja nisam mogla da cutim po prvi put sam se lepo ispraznila i uzvratila, bogami nece mene vise niko dirati to sam rekla sebi od danas samo neka opet neko proba bilo ko
ej samo jos 20 dana izdrze i da cute, samo jos 20 dana pa cu da odem jbm... jedva cekam svoj mir u svom stanu pa makar nikad ne oprala sudove, namerno cu ostaviti svaki put sudove u sudoperi kad bude dolazio u posetu pa nek mi onda kaze nesto u mom stanu

zamisli bre ovo, sad bih izredjala sve psovke da smem. situacija u stanu jeste da nema ni jedne prave sobe sa vratima svekar i svekrva zive ko u jednoj sobi a u stvari ni jedna soba nema prava vrata. tako da dnevna soba kuhinja i jedna mala soba su ustvari jedno jer nemaju vrata.
i tako ja rucala sa svojim muzem i ostavila ta dva tanjira u sudoperi a svi ostali spavaju, svekar svekrva i dvoje njohovih unucica. i rekoh sebi necu oprati sudove da ih ne bih probudila. i posle 15 min ode moj muz na posao i zaboravio je telefon, ja otrcala dole da mu dam tel i vratim se kad ono svi posle minut ustali i odjednom svekar sto nisi oprala sudove,i napravio je tako ko da nikad ne operem sudove i da nikad nista nisam ni uradila, a ja imam osecaj ponekad da samo ja i radim, i ja nisam mogla da cutim po prvi put sam se lepo ispraznila i uzvratila, bogami nece mene vise niko dirati to sam rekla sebi od danas samo neka opet neko proba bilo ko
ej samo jos 20 dana izdrze i da cute, samo jos 20 dana pa cu da odem jbm... jedva cekam svoj mir u svom stanu pa makar nikad ne oprala sudove, namerno cu ostaviti svaki put sudove u sudoperi kad bude dolazio u posetu pa nek mi onda kaze nesto u mom stanu

EEEE blago tebi i srecno!!!!!! Vidis iz sl.razloga ja sve kucne poslove radim uvece kad svi zaspu posto tad jedino imam mira... i onda ujutru kad svi ustanu srecni izadovoljni...he mada i da nije tako meni kao glavnoj jezicari uvek biraju sta ce i kako da kazu posto umem gadno da se ljutim,staces imam dva brata i muza koji je uvek na mojoj strani, a i gde da odem sa decom... pa mogu malo i da manipulisem ali nedam da mi neko naredjuje i soli pamet.... po prirodi sam vesela i cim se probudim nasmejana sam , a posto svi rade po ceo dan , a prirode su takve da cim otvore oci nesto gundjaju, ja iz tog razloga volim da ustanem napravim kafu i dorucak, a sve spremno ko da nema dvoje dece, onda ih malo nasmejem skrenem temu da bi sto vedriji i sto pre izasli iz kuce.... e a onda se ja sa svojom decom igram ceo dan, i tek kada im dodje dremka malo posredim onda sa muzem i klincima u setnju oni dodju umorni jedu razvasare i legnu i sve ispocetka.. a da ni mi nemamo vrata a nasa soba ima harmoniku he he :super:

Poslednja izmena:

Ako je on gost i u tvom je stanu ... nema prava da pisne za sudove ... dobro si mu dala do znanja.

Ljudi moji ovo je horor. Moja svekrva veruje u crnu magiju. Pa da bar to hoće da zadrži za sebe, nego optužuje i napada moju majku i mene da joj pravimo magije. Imala je samo sreće što se na telefom javila moja majka koja je otkačila čim je čula šta ova lupeta i nije htela da mi da slušalicu da se ja ne uznemirim pošto sam u drugom stanju. Nema šanse da ostanem mirna kad mojoj svekrvi prorade lude lutke.
Ne mogu da verujem da u današnje vreme postoje ljudi koji veruju u sve te gluposti, ako i postoje takvi zašto moraju da budu baš u mojoj blizini?

samo mirno taj problem je imala i moja mama sa mojom babom...bas katastrofa.... a ti je se kloni..ako mozes i nadam se da ne verujes u te gluposti...a ona sto je seljanka da te potresa u trudnoci... znas kako kazu ko od maca zivi od maca i strada... e tako ti je nesto i za ta sra... ko u to veruje sam ce sebi doneti lose... nedaj se i uzivaj u trudnoci.....

Back