Svekrve...neicrpna tema

Ja to nikad nisam razumela i necu da mrazumem kraju krajeva , ova moja je prava zena prava majka prava domacica , cak kad dodje s posla pita "jeli dete jelo ?" moje dete , govorim o mom detetu , odgovor je uvek bio isti sa moje strane " ne, cekam pravu majku da mu da da jede" nekoliko puta i prestala .

Aha,isto kao da osecaju potrebu da svima dokazu kako ti nisi dorasla tome,pa pobogu ona je svoju decu odgajila sjajno,bila divna zena i majka svih ovih godina,a sad ti tu neshto mislish da znash... uhhhh :roll:
I uzgred,mnogo ti je dobar odgovor..ahahahahaahah!! :D

Poslednja izmena:
Jedna je stvar upoznati se sa nekim i provesti par sati a potpuno različita je živeti zajedno.
Bez obzira koliko je ona dobra a ti tolerantna, ipak ste vi dve generacije, svaka sa svojim pogledom
na svet i porodicu. Neminovno je da takve razlike neće uvek biti dobro prihvaćene bilo sa jedne ili sa druge strane.. Zbog toga kažem, najbolje je da ti i tvoj sadašnji dečko sami odlučujete o vašem životu i budućoj porodici.. Svaka čast svačijoj majci ali svako treba da sam gradi svoj put.

Jedna je stvar upoznati se sa nekim i provesti par sati a potpuno različita je živeti zajedno.
Bez obzira koliko je ona dobra a ti tolerantna, ipak ste vi dve generacije, svaka sa svojim pogledom
na svet i porodicu. Neminovno je da takve razlike neće uvek biti dobro prihvaćene bilo sa jedne ili sa druge strane.. Zbog toga kažem, najbolje je da ti i tvoj sadašnji dečko sami odlučujete o vašem životu i budućoj porodici.. Svaka čast svačijoj majci ali svako treba da sam gradi svoj put.

Ma znam :-( zato se i nerviram pre vremena,sopstvena majka te iznervira a ne...A ja mogu malo da pretrpim,pa puknem..pa ce biti malo...
Moracu da pochnem polako da ga ispitujem shta misli o tome da zivimo sami..gazim po tankom ledu,ali..mozda i izguram... ;)
U svakom sluchaju,hvala na savetu:)

Poslednja izmena:
Ma znam :-( zato se i nerviram pre vremena,sopstvena majka te iznervira a ne...A ja mogu malo da pretrpim,pa puknem..pa ce biti malo...
Moracu da pochnem polako da ga ispitujem shta misli o tome da zivimo sami..gazim po tankom ledu,ali..mozda i izguram... ;)
U svakom sluchaju,hvala na savetu:)

Jupiiiii!!!!!!......:D:D:D....izgleda da će sva ova naša priča imati nekog efekta, bar
jedna spašena od svrkrve, njenog znanja i umeca.....ko da se svaka rodila sa
svim znanjem ovoga sveta......:x:x..........pipkaj polako ispituj teren i vodi vodu
na svoju vodenicu......pa ako uspeš javi........ajde sretno ti bilo...u novom lepom
samostanom životu, što dalje od "drage mame"..........pozzzzzzzzz.....:D:D:heart:

Boze svasta. Pa nisu sve svekrve ( a ni snaje iste) a i devojka nije jos ni pocela da zivi "bracni" zivot. ne mora odmah da se postavlja kao da ce joj neko upropastiti zivot.
I moja ima momente ali je meni stvarno nekako ruzno da otrcavam. Da nije nje, ne bi bilo ni mog muza i to ovakvog kakav je.

Jupiiiii!!!!!!......:D:D:D....izgleda da će sva ova naša priča imati nekog efekta, bar
jedna spašena od svrkrve, njenog znanja i umeca.....ko da se svaka rodila sa
svim znanjem ovoga sveta......:x:x..........pipkaj polako ispituj teren i vodi vodu
na svoju vodenicu......pa ako uspeš javi........ajde sretno ti bilo...u novom lepom
samostanom životu, što dalje od "drage mame"..........pozzzzzzzzz.....:D:D:heart:

Ok,javim vam shta bude.. Drz'te fige :D cmok :heart:

Ja to nikad nisam razumela i necu da mrazumem kraju krajeva , ova moja je prava zena prava majka prava domacica , cak kad dodje s posla pita "jeli dete jelo ?" moje dete , govorim o mom detetu , odgovor je uvek bio isti sa moje strane " ne, cekam pravu majku da mu da da jede" nekoliko puta i prestala .
Super je kad tako odgovoriš, i onda to prestane; ali bez posledica???
Ja sam nekoliko puta bila mnogo manje 'direktna', na pitanja - da li je jeo, šta je jeo, koliko je jeo; šta sam mu obukla, gde sam ga vodila i kada i koliko je spavao... Pa je u kući ispao skandal kako sam ja bezobrazna i nevaspitana samo na njenu najbolju nameru i brigu :mad:

Ja sam nekoliko puta bila mnogo manje 'direktna', na pitanja - da li je jeo, šta je jeo, koliko je jeo; šta sam mu obukla, gde sam ga vodila i kada i koliko je spavao... Pa je u kući ispao skandal kako sam ja bezobrazna i nevaspitana samo na njenu najbolju nameru i brigu :mad:

:mad::mad:...veštice, su veštice, i tu se ništa mnogo promeniti neće ni za sto
godina još.........malo me nasmeja, malo rastuži...ta situacija, prosto neznam
šta bismo mi uopšte radile da nije njih....verovatno bi nam deca bila i gladna i
žedna, gola i bosa.......a one se toliko žrtvuju.......grozno da groznije ne može
biti.....:(:(:(:mad:

Samo mirno i kod mene je bilo isto , ona sve onako "opsto pitam , majku mu da znam, nesme covek ni da pita" i to sve sa isto "najboljim namerama" ali meni te njene namere kakve god bile dosle preko glave . I nek pita ona sa kojom namerom hoce ja se vise nedam , to dete treba neko da cuva a ako produzim da joj se nerviram ima da me nadzivi. Evo juce dosla s posla i bez kucanja ulazi kod mene , ja u prsluku , sminkam se i ona a gde je dete , ja - spava ; a gde cete ? - ja - gde imamo posla ; ona pa samo pitam ; ja - pa dobro ; i ne okrecem se ; ja - gola sam udji i zatvori vrata; ona- a kad je zaspao ? pa nije odavno a uostalom sta je to toliko bitno ? ona- pa pitam ; ja - pa dobro ali produzish li pitati probudices ga . ona - uuuuuuuuuuuuuuffffffffffffff ( onako duboko ) . END :mrgreen:

I da se nadovezem , ne zvuci onako kako bi trebalo biti, ali verujte da nemogu vise da joj odgovaram na pitanja , cini mi se da ako udjem da se umijem u kupatilo ona me pita a gde cete? Nikad je u zivot nisam pitala gde ce i ne zanima me ako treba da znam reci ce mi sama . Ako obujem patike ona me pita gde cete ? I da sam otvorila usta da joj kazem ljudski mi cemo da prosetamo , ili mi cemo malo u parku itd itd , smuci mi se jer me uvek prva pita a gde cete? ko pop. Pa NECU da joj kazem , jer je ona najkulturnija, nabolja, najfinija zena na svetu i neka je, ali necu. :)

I da se nadovezem , ne zvuci onako kako bi trebalo biti, ali verujte da nemogu vise da joj odgovaram na pitanja , cini mi se da ako udjem da se umijem u kupatilo ona me pita a gde cete? Nikad je u zivot nisam pitala gde ce i ne zanima me ako treba da znam reci ce mi sama . Ako obujem patike ona me pita gde cete ? I da sam otvorila usta da joj kazem ljudski mi cemo da prosetamo , ili mi cemo malo u parku itd itd , smuci mi se jer me uvek prva pita a gde cete? ko pop. Pa NECU da joj kazem , jer je ona najkulturnija, nabolja, najfinija zena na svetu i neka je, ali necu. :)
- Gde ćete?
- Do prodavnice?
- KOJE???
:shock::cry::lol:
Strašno, tužno, ili smešno:roll:
Imamo ih tri, sve u opklini do 500 m najdalja

Kako mi ovo zvuci poznato...;)

Jao odakle da počnem. Kod nas je u početku sve bilo super.Živeli smo sami nekih 6 meseci i onda zbog finansijske situacije otišli kod svekra i svekrve.Ni moj dragi nije živeo sa njima od kad je došao iz vojske(znači 3 godine) kad smo se upoznali.Sve je bilo super dok se nije rodio bebac.Pakao.Već sam sebe zamišljala sa ludačkom košuljom.Od mene nije bilo gore snajke.Onda sam se ja jedne noći spakovala i sa detetom otišla kod mame.Tek tada nastaju komplikacije.Našli smo stan i preselili se za 1 dan.I nakon 3 godine sve je isto.Non stop su kod nas i niko im ništa ne sme reći.Ne daj Bože da nisam kući a oni zvone na vrata.Ali ja imam strategiju,kad dođu ja odlazim negde na kafu ili odem da spavam i sa svime što kažu ja se slažem dok im ne vidim leđa a onda nastavljam po svome.Unuče nisu ni jednom do sada pričuvali ni na 5 miuta i pitaju se što ih dete ne voli.Stalno ga meltretiraju i nerviraju,jer "dete mora da radi ono što mu se naredi i da se igra igračkom koju mu ja dam a ne sa kojom ono hoće".Ovakvu svekrvu ne bih poželela ni najgorem neprijatelju.

Aaauuuuu,majko mila,pa ovo je strasno....
Meni je svekrva umrla pre 6 god,a bila je laf zena...kakvu samo pozeleti mozes,al prokleti rak je odnese...i ostavi njenog muza(mog svekra),i njegovu mamu kojoj je sad 80 i nesto godina....Zivimo u istom dvoristu,al u drugoj kuci (hvala Bogu na tome),jer u suprotnom ovde vise ne bih bila......Ma to je teror....svki dan moram da cujem pitanje od svekra gde mu je sin..pa pobogu covece,..da hoce da ga kontrolises rekao bi ti...i ja namerno kazem da ne znam (iako znam)..Toliko sam postala drska al na "fin"nacin,da se ne zamerim(hheheeh)....al najvise me isprovocira pitanje (pocnem da se tresem)..,"gde mi je DETE"?....ja kazem "neznam,stvarno(hihihi)..A on ,kao "Ne on ,nego mali...."Boze me sacuvaj,pa nemam ja s njim dete,nego s njegovim sinom ( mada to stalno pita,i ja sam provalila,al i dalje teram svoje i odgovaram mu za njegovo dete,jel...) I da me pita za malog,s kojim nije proveo ni 5 min za ove 3,5god,koliko dete ima ---kao on je dobar deda---koji, btw, zakljucava svoju kucu kad je mali napolju u dvoristu da bi mogao da cita novine na miru,ili prica sa svojom devojkom,,,,,UZAAAASI.......A o babi da ne pricam...to je kao da imam onu ne bas dobru svekrvu od 80 god,koja voli da soli pamet i svom sinu i unucima i sad bi i praunucima,e evo ti.....Rekla sam ja ovom mom da necu izigravati MAMU (za svekra kazem)...koja ga je toliko razmazila, sve mu ugadja,nek se snalazi sam,ima ruke..ima noge..a ima i devojku pa nek mu ona ugadja,,..ja imam kome......

Dobra je ovo tema ,ima gde i mi nesrecne "snahe "da se izjadamo!:lol:
Meni se raspao brak zbog svekrve (a i svekra)!
Ja i moj muz smo se upoznali pre tri i po godine,godinu zabavljali a zatim poceli zajedno da zivimo.Dok smo jos bili u vezi shvatila sam da njegova majka ima dosta uticaja na njega,ali opet mislila da to i nije tako strasno i da cu se izboriti sa tim...Medjutim..
Kada smo poceli da razmisljamo zajednickom zivotu dogovorili smo se oko nekih osnovnih pitanja,izmedju ostalog, i o tome gde cemo da zivimo....Naravno ,odlucili smo da zivimo sami...Iznajmili stan i poceli zajednicki zivot!Od samog pocetka smo imali probleme sa njegovim roditeljima,mesali se u sve ,od toga kako cemo da uredimo stan ....do,recimo,gde cemo i sa kim za docek Nove Godine...To me je uzasavalo...Ipak se nisam svadjala sa njima,trudila se da imam korektne odnose prema njima i pokusavala da ih drzim na distanci.Kad su shvatili da ne mogu da se mesaju u neke svere naseg zivota,poceli su da vrse pritisak na mog muza da se vratimo kod njih.Ja naravno nisam zelela ,a mislila sam ,ni moj muz.S druge strane u toj kuci nije ni bilo mesta za nas ,s obzirom da je tamo ziveo i njegov brat sa zenom...Dve godine smo se nervirali zbog njih,bili pod stalnim pritiskom,koristili su i najniza sretstva pretili ,ucenjivali nas...I pored toga mi smo bili zajedno,voleli se, lepo se slagali...nismo imali ni jedan drugi problem.
Iste stvari su se desavale i njegovom bratu koji je ziveo u njihovoj kuci...On i njegova zena su preziveli pravi pakao i da bi spasili brak iselili se iz kuce...iznajmili stan i otisli sami da zive..
Medjutim,nas pakao je tek poceo...Pritisak da se vratimo kod njih je dobio na intenzitetu,molili su,obecavali,pa opet pretili, ucenjivali,obecavali...Mislila sam da cemo i dalje da se odupiremo tome...Pokusavala iskreno da razgovaram sa muzem ,sta on misli o tome,odgovor je uvek bio isti ..."...ja se nikad ne bih vratio tamo..." Sve to nije dugo trajalo.
Ja sam otisla da posetim moje roditelje,on je trebao da dodje za dva dana...Ni sada ne znam sta se desilo...Pozvao me je telefon i postavio uslov ili se vracamo kod njegovih roditelja ili se razilazimo.Osecala sam se kao da me je pogodio grom,ni jednog trenutka nisam slutil da tako nesto moze da se desi,zivela sam sa njim ,verovala mu...
Vratila sam se u stan i pokusala da razgovaram...nije vredelo...On je odlucio da se vrati kod roditelja, sa mnom ili bez mene.Pokupila sam stvari i otisla...On se posle dva dana iselio iz stana i vratio kod roditelja...To je kraj price!

Mily, strashno tuzna prica...
Muskarac koji ne moze da napravi granicu izmedju ljubavi prema roditeljima i ljubavi prema zeni sa kojom ce i sam nekome biti roditelj.....je glup covek koji ce imati dovoljno vremena da olupa glavu zbog svoje gluposti.
Zelim ti sve najbolje i bas mi je zao zbog takvog iskustva

..citam vas redovno, ali nemam snage da se ponovo prisecam njegove mamice pa da ucestvujem u diskusiji.......ipak ovo od juce me jos drzi:zena je nenormalno opterecena da li ce njen sin "bezbedno" da provede radni dan, jer nekada dnavno vozi po 300 km, ali auto ne kamion ili neznam sta...i tako svakoga dana....i juce je bio vrhunac kada sam legla da dremnem, a nemam naviku da iskljucujem telefon...prvi san me uhvatio zvoni fixni, zvoni...dok posta nije iskljucila...popizdim ja ali se okrenem na drugu stanu prodje 5 minuta -ponovo zvoni nekih desetak puta, tada vec pocinjem da pizdim ali pomislim da su deca iz komsiluka, ali racunam prestace...hm, vec me zabole glava ali ajd de da ustajem kad sam tek legla....he,he,..mislim da je stopovala ...zvoni opet...e tada vec nisam ustala iz inata pa nek mi je i rodjeni otac i neznam ko......ukljucim Tv i kao sad cu da leskarim....e..to nije kraj dakle nekih 10-12 minuta od prvog zvona eto ga opet.....besna ustajem i reko jebacu mu sve po spaisku i pitam se ko moze da bude toliki kreten, pa sta da jednostavno necu da se javim i ako to nisam ucinila posle prvog puta ne bih ni sada...i drskim tonom kazem :"Molim".....a ona ce :" jel dos'o B...."....dakle bez ikakve druge reci ni sta radim da pita ni dal mozda ne odmaram....e, popizdela sam....i rekla joj :"Bre zeno vec si rekla i njemu i meni da se javi kad stigne(kao da je mali, ***.)"..pa javice se nije stigao...a ona ce pa ja sam izracunala da je vec trebao da dodje...i sta reci vise takvoj osobi koja celog veka samo nesto brine...fuj koja nekultura.......
Inace jednog dana zove (iz svog stana vide prozore nase kuce) i kazem mi:" Znam da B.... nije kuci nego da ti kazem da ce oluja pa ugasi ono spoljnje svetlo na terasi"....ma ima milion slicnih stvari....kao da smo mentoli a ne da imamo po skoro 40 godina....

..i jos ovo, kad je moja cerka bila mala i ona je cuva, kad odem da uzmem dete ona ce meni kako treba dete da vodim kod lekara jer je kod nje piskilo samo dva puta a ona misli da je trebalo vise puta ..i tako, to je bila redovna pojava da detetu postavlja neku dijagnozu....:think:...

Back