Svekrve...neicrpna tema

Evo primer. Da ne bude da ja neću da mi dete čuva svekrva ostavim ga jednom prilikom kod nje. Ja došla a on.... Mokar koliko je upišan i plus usran.
Trabalo mi vremena da predjem preko toga i odvedem ga jutros kod nje. Zovem malopre da vidim šta rade a ona se sva zadihana javlja na telefon. Trčala je uz stepenice, išla je da pokupi veš sa žice a njega, dete od 2 godine, ostavila samog. Doduše zaključala je vrata za sobom da ne utekne. :evil:
I šta reći!

Nemoj mi vise nista reci sve mi je poznato ( i opet se iznerviram) , ALI kad govori pred drugima DETE JE NA PRVOM MESTU , PRVO DETE PA SVE DRUGO . Jednom se spustio kod nje dole , ja ostala u kuhinji i kaze mama ja cu baki ok , idi i cujem ih neko vreme kako pricaju a njoj se cuje voda oz cesme ( shushti i kod mene kad ona pusta vodu ) i tren kasnije ona trci A DETE ? GDE JE DETE ?

P.S. Dete je na prvom mestu sve drugo moze da ceka ali samo njeno posudje NE .

Evo dodatak!
Dovodi ga muž od bake sinoć oko 7 a on spava. Eto nije spavao preko dana.
Da napomenem! Prošle nedelje u vrtiću uredno spavao, za vikend kod kuće uredno spavao, cele ove nedelje kod keve uredno spavao. Samo baš taj dan kod nje, mu se eto nije spavalo ceo dan.
Pri tom sam ja zvala oko pola 12 i rekla joj da ga stavi da spava oko jedan.
:evil::evil::evil:

Ajd sad vi meni recite, ja nisam pametna. Kako da eskiviram dotičnu kada se ponudi sledeći put da čuva dete a da ne budem providna.
Već sam pokušavala pa me muž provalio.
Da li je pametno da to njemu kažem? Sinoć sam bila toliko besna da sam bila na granici da mu kažem sve, ali sam ipak iskulirala.

Pa malo je bezveze situacija. Moja mama ga mnogo često čuva a njegova svega 5 puta u životu. Ako ja budem mm to rekla plašim se da on onda kritički ne posmatra moju majku. Ako mu nešto bude falilo mm će burno da reaguje jer sam ja iskaširala njegovu mamu.
Ja shvatam da svakom može da se desi, i mojoj mami se ponekad ukaki, pokvasi ili šta god a da ona ne primeti, ali njemu svaki put nešto fali kada je kod nje. Plašim se njegove reakcije kada se mojoj mami desi tako nešto. Ipak je to njegova presvetla mamica, protiv koje ne može ništa da se kaže.

E to Hani, to je bila poenta!!!
Al će biti malo teže u praksi.

Mislim kad on sada ima lepo mišljenje o njoj (ženi koja ga je ostavila kada je imao 2 godine, a onda drugom čoveku rodila drugo dete i takodje ga ostavila, ženi koja ga je ucenjivala da mu dodje na venčanje) onda mislim da će biti malo teže.

U svakom slučaju on je video koliko sam bila besna sinoć i predpostavljam da zna zašto, pa ako se ponovi....

E to Hani, to je bila poenta!!!
Al će biti malo teže u praksi.

Mislim kad on sada ima lepo mišljenje o njoj (ženi koja ga je ostavila kada je imao 2 godine, a onda drugom čoveku rodila drugo dete i takodje ga ostavila, ženi koja ga je ucenjivala da mu dodje na venčanje) onda mislim da će biti malo teže.

U svakom slučaju on je video koliko sam bila besna sinoć i predpostavljam da zna zašto, pa ako se ponovi....

Ne bih da se mesam jer nazalost nemam predlog ni savet ali Berta tvoja svekrva i moja baba po ocu kao da su sestre.. a i cerke su joj ostale dosledne po tom pitanju. Sta nisu sve radile, vracale me usranu i upisanu i to leteci preko praga a moj otac ni A ni B nikada rec protiv. Predlozila bih da razgovaras sa suprugom ali ako je i deseti deo kao sto je moja majka istrpela i kod tebe, nece ici lako. A dosla mi je u san pre par veceri.. ipak zapalila sam joj svecu.. daleko joj i svima njima lepa kuca.

Berta,nemas sta da krijes od muza,to je vase dete i vi treba da odlucujete sta je u njegom interesu i sta je najbolje za njega.
Ja mojoj svekrvi u zivotu ne bih ostavila dete.Ona je kao samnom sva divna i fina ali stalno bocka kad smo same i sve sto ja kazem da treba ona radi suprotno meni iz inata.
Zamisli scenu,otisli mi kod njih,i beba tad 8 meseci ,vec pocela da ustaje i da seta i normalno hvata se za sta stigne,i tako mi svi oko nje na krevetu i moje zlato se uhvati za nju i povuce je malo za kosulju,a ova se brecne i gurne je da padne .....a sta bi bilo da se to desilo na nekoj tvrdoj podlozi
opet mi kod njih i kao ona ce da je pricuva dok mi rucamo,ja naglasim da je presvucena,nahranjena i sl. za svaki slucaj ,ja posle dva minuta ulazim u sobu(jer dete place) a ona sva uspanicena menja pelenu,i to sve sacuvaj boze naopako,ja pitam zasto,ona kaze pa nisam znala da ces sad doci ,htela sam da probam ....ej bre koja budala
prvo,nit je moje dete pokusni kunic da se na njemu eksperimentise
drugo,ona bi to sakrila od mene,da ja tad nisam usla,kao sto bi u nekoj situaciji sakrila ko zna sta

Kada je moj Nikola imao mesec dana bakica da bi ga umirila kad se zaplace ga je uvaljivala ispod najace sijalice koju imamo u kuci tako da je dete blenulo u tu sijalicu i cutalo...sada je vrlo cesto zamisljam vezanu za stolicu u mracnoj prostoriji sa otvorenim ocima a ja joj drzim upaljen reflektor u facu:evil:
U isto to vreme bakica ga je uzimala tako sto mu nije pridrzavala vrat, kada sam prvi put videla kako mi detetu leti glava dok ga baka nosi pala sam u nesvest, naravno to sam i rekla mm koji je odregovao samo onda kada je to on video!!!!! Rekao joj je "NEMOJ VISE NIKADA DA GA UZMES TAKO" a baka je odgovorila "STO, A STA CE MI RADIS?", naravno on nije vise nista rekao.... jako mi je zao zato sto joj ja tada nisam rekla sta cu ja da joj uradim:)
U isto to vreme mu je dala da pije mleko na flasicu (eto ja je pustila prvi i poslednji put), kada sam dosla posle tri minuta da vidim kako ide dete je imalo izoblicene oci jer je vuko u prazno svo to vreme:mad: mm mi je rekao da sam ja kriva jer sam trebala lepo da joj pokazem pa bi ona posle par puta shvatila... nisam znala da zeni koja je odnegovala na tako divan nacin dete TAKVE stvari treba reci
Zimus, kada je bilo najhladnije bakica je sacekala unuka od 10 meseci sa otvorenim prozorom i grejanjem koje ne radi!!! Pitam se sada, da li je mogla da javi da grejanje neradi ili je njen egoizam i zelja da je komsije vide mnogo veca?!! naravno dete se razbolelo iako smo ostaali samo 15 minuta
Sad i moja mama gresi, cuva ga mnogo vise, ali me slusa kad joj nesto kazem a mogu i da povisim ton
DANAS SE KAJEM I OSECAM GRIZU SAVESTI ISPRED DETETA JER SAM DOZVOLILA NEKE STVARI, DA SE VRATIM UNAZAD SVE BI ILO DRUGACIJE:-(

Citajuci sinoc komentare izmedju BERTE I HANI pitam muza u najopustenijoj atmosferi "Da li bi ti smeo da ostavis Nikolu da ga cuva tvoja mama?" Naravno on je upoznat sa svim onim sto sam napisala u gornjem postu, mm mi odgovara "Ne...ne, na 10 min. da ali vise ne, nemam poverenja" , onda mi on gaziran kaze "A pitaj me zasto?"
Njegovo objasnjenje je bilo to da nebi smeo da ostavi dete od godinu dana sa bakom zato sto je ja nisam od pocetka uputila u negu deteta (kao sto sam uradila sa mojom mamom, po njemu), tako da ona sada nezna sa njim , ali da smo ziveli sa njegovom mamom ona bi sve znala i onda bi on imao poverenja da ladno ostavi dete ( zaboravio je detalj da bi ja umrla sa njegovom mamom)
Eto, poenta je ta da iako je sam video negativne osobine svoje mame nikada to nece da prihvati, kao sto rekoh GRESKA JE MOJA STO JE NISAM VISE UPUTILA
Tako da ne znam sta da kazem BERTI, ako joj je muz kao moj nema sta da se trudi da mu pokaze kakva mu je mama, ali ipak mislim da nebi trebala da dopusti da svekrva uradi bilo sta detetu sto joj kao majci smeta...a ona to da proguta i precuti radi mira i kuci, jer sam ja to uradila i osim kajanja i grize savesti prema detetu nista nisam dobila

HA, EVO SLUCAJNO POGLEDAH TEME I NAIDJOH NA ONU KOJA JE SKAKLJIVA ZA E NOVOPECENE MLADE...

Imam super brak, ali na nasu srecu zivim sama sa svojim muzicem i bebicom od 3 mjeseca ... Kakva je mama mog supruga, shvatila sam tek kada sam se porodila i donijela bebu svojoj kuci... Od tog dana ona je sve znala... Kkako da je kupam, presvlacim, hranim, drzim...
Znala je da ulazi kod nje u sobu i gleda je, pokriva... A tek meni da daje savjete sta da jedem (jer dojim) kako moram mnogo mlijeka da pijem...bla bla bla...
Iz kuce mi 25 dana nije izlazila... U pocetku sam cutala, a onda sam joj i rekla da cu ja moje dijete podizati kako ja mislim da treba, a ne onako kako je ona podizala njenu djecu... Naljutila se- ali je od tada meni super:) NAJBITNIJE JE DA ME MUZ PODRZAVA...

Sad mi je jos teze da citam ova grozna iskustva, kad sam se vratila sa odmora (nije odmor bas vec vise zavrsavanje obaveza oko faksa u drugom gradu) gdje smo bili 5 dana sa mamom mm.
Znaci ne da nam je bilo super nego nemam rijeci. Prvo sto sam trudna, pa je postalo strasno da se stidim koliko je ona radila a ja ne. Nijednom mi nije dala da operem sudje, a posto mi spavamo na razvucenom kaucu, kada sam jednog jutra oko 7 ostavila muza da tu spava, vratila sam se, ona namjestila krevet...

Znaci bilo nam je sjajno i uopste mi nije jasno kako neko moze da bude tako grozan prema zeni koju je njihov sin koga valjda mnogo vole odabrao za zenu...

ja se ne svadjam sa svekrvom nego sa svekrom.....aaauuuu sto su to teshke rasprave....dve skorpije kada se uhvate diskusije tome nema kraja bar sat vremena,posle se umorimo psihichki jedno od drugog i ucutimo i kao da nista nije bilo...heh
ali bez obzira na to,mislim da nisu mogli da mi "zapadnu" bolji svekar i svekrva barem sto se tice njihovog odnosa prema meni....

A ja mojoj majci u zivotu ne bih ostavila dete.
A toj zeni sto mi mozda bude svekrva, uvek.

daj Bože da bude tako.,...ali...se one promene u roku od 24 sata i onda
više ne možes da veruješ da je to ona ista žena sa kojom si rađe pričala
nego sa rođenom majkom.....uh kakvi su foliranti..te njihove mame dok
im ne postaneš snaja...e onda tek pokažu sva svoja lica.....oprez sa njima.....;);)

daj Bože da bude tako.,...ali...se one promene u roku od 24 sata i onda
više ne možes da veruješ da je to ona ista žena sa kojom si rađe pričala
nego sa rođenom majkom.....uh kakvi su foliranti..te njihove mame dok
im ne postaneš snaja...e onda tek pokažu sva svoja lica.....oprez sa njima.....;);)

Oprez treba uvijek,u bilo kojim situacijama,i sa bilo kojim ljudima....na zalost jeste istina da je vise losih svekrva...ali mi maldji smo tu da to mjenjamo kroz nase postupke...ja sam buduca i svekrva i tasta...Boze zdravlja....pa vidjecemo...:D

Back