Svekrve...neicrpna tema

Suzy:
-Cokoladice-...mislim da bi, u situaciji da se neko od mojih roditelja -istresao- na mog muza ili nekog njegovog roditelja....sigurno mi se on ne bi smeskao vec bi mi zamerio...JA nedozvoljavam mojima da trunku nepostovanja pokazu prema njemu i njegovima...prema tome , i te kako je i on kriv (mozda i najvise) sto je matora -uzela maha- .Ako cu u nasem domu da se tresem od nje...neka hvala....ja se za nju nisam udala i nemam nameru od nje to da trpim a posebno ne moja majka..koja sigurno zbog necijeg komentara nece prestati da pusi...previse je ona , draga moja, starija i od tebe i mene da bi joj neko solio pamet i pricao sta da radi pogotovo sada.
Tako da -koliko god ona -ima prava - u nasoj kuci da vristi na mene i moju majku, imam valjda i ja prava da to prenesem muzu, jer necu kao mula da cutim.Dosta vise cutanja i trpljenja.Uzasava me stav da zensko samo treba da cuti i trpi.Uzas.
A naravno da vodim racuna i provetravam ...i to daleko od decije sobe....
I veruj mi i to da NEMAM NAMERU JA da se nekome u ovoj situaciji jos i izvinjavam.....svasta....

Suzy,drago mi je, sto imate tako veliku kucu, da dim cigareta ne stigne do decije sobe, i sto imas tako lepo vaspitano dete, da se samo igra u sobi, dok ti i tvoja mama pijete kafu i pusite.
A sa svekrvom... Kako dajes, tako ti se vraca.

zorab:
Ako je briga o zdravlju unuke (i snajke) po sredi, nacin da se to saopsti moze biti: "Nemoj, duso, da pusis, to smeta i bebi i tebi", a moze i :" P.... ti materina, ne pusi! "
I sad, naravno, treba da zanemaris nacin, vazna je poruka: "brinem za vase zdavlje." Zakljucak - bas dobra i brizna zena!
Toliko dobra da tretira sina i snahu kao nadoraslu decu, a i neodgovorna prija (naucila cerku da pusi, sta li?) dobila je svoju vaspitnu lekciju.
Posto znas s kim imas posla, i da se muz ne suprotstavlja majci, sta mozes da uradis? Po meni, bez obzira da li svekrva ima dovoljno kapaciteta (ovo bez uvrede za svekrvu, jer mozda je neobrazovana, prosta, a mozda obrazovana, prosta i samoljubiva isl) da razume sta joj govoris, treba joj reci da ocekujes da se ne mesa u vase stvari. Onako, fino, sa postovanjem. Mislim da neko "ne govorenje" i izbegavanje nicemu ne vode.
A muz? Je l' da kazes "izvini, dragi, sto sam vikala na tebe, nisi ti kriv nego tvoja mama. Znam da ne mozes nista da joj kazes, dodji da te utesim. Evo, branicu te od tvoje mame, mozes da racunas na mene..."? Hm!
U svakom slucaju, naoruzaj se strpljenjem, ne menjaju se ljudi preko noci. Nemoj da se nerviras, i, jos vaznije, nemoj da se bojis da izrazis svoje misljenje.

Vala-svaka cast draga...najbolje si i shvatila problem i posavetovala...:-)
uvidela si i njen bezobrazluk i samozivost, i njegov kukavicluk....
a strpljiva sam vec 2-3 god. i na sitnije slicne opaske nisam reagovala...jednostavno sada mi je pukao film....dovoljno mi je sto sam se odselila u nedodjiju gde nema nicega i nikoga nornalnog...i dovoljno mi je ovde tesko...tako da mi so na ranu ne treba....umesto da mi olaksa...ona zagorcava...
za sada...smo malu odneli kod nje na par sati (jer je jos dojim) da odemo u neku kupovinu...sto ju je sigurno odusevilo -kada je videla unuku,znaci nisam joj zabranila da je vidja iako sam htela...ali ne javljam se na telefon kada vidim da ona zove...za sada- tajac, sama je upropastila odnos koji je poceo da lici na nesto.Ali probacu, sto kazes, da joj kazem za -mesanje- ....videcemo.....
thks...;-)

onaona:
Ne znam dal` je neko pre par meseci gledao u jednoj TV emisiji ("Agape"), bio je gost jedan deciji psihijatar, zaboravih ime)... e, taj fini covek prica o vaspitanju dece, nekako dosta strogo, ali (po mome misljenju) bas dobro je pricao.... `ajd sad da ne prepricavam to o odgoju dece vec da kazem ono sto me je zainteresovalo:

- kaze kako babe i dede ne smeju da ruse autoritet roditelja!
Pa naveo primer: ide dete napolje, zima je, majka mu nije stavila sal. A baba detetova ostro to zameri majci detetovoj pred detetom! (njemu nije bitno jel` to oceva ili majcina majka, sto i jeste nevazno)... pa dalje govori kako je manja steta da se dete prehladi nego da se pred detetom rusi autoritet roditelja.... i ja mislim da je on u pravu.

Taj njegov stav se moze primeniti u raznim situacijama, pa i kada je rec o cigaretama u kuci u pitanju - ne raspravljati o tome pred detetom...
Mada znam da se to ne moze uvek sprovesti.... stvano je jako tezak i odgovoran posao odgajati decu, nije lako biti roditelj, nema sanse da se negde ne pogresi... a deca sve pamte, cudo jedno...
pozdravr
PS: kada normalno napisem jednu rec, izadju mi zvezdice (a rec je satrovacki da kazem, shenjepu - valjda su tu rec ovde zloupotrebljavali, sta li)

jeste , u pravu su ljudi a ja bih jos i dodala da je vrlo vazno i da roditelji medjusobno pred decom ne treba jedno drugom da srozavaju autoritet...sto je jos bitnije.....

Suzy, nemoj ti nama da se sekiras! Dojis bebu, u fazi si velike osetljivosti, prenadrazenosti, imas pred sobom nove zahteve (em si zena, em snajka, a sada si i mama :) ), umiri se, kad imas trenutak slobodnog vremena, citaj nesto smesno, pomazi se sa svojim (malo smusenim) muzem, prosto izgradi svoj ritam i nemoj da se previse obazires na gluposti ... Mislim da bi, jednostavno, trebalo da das sebi vremena da izgradis odnose u kojem mozes ( i zelis) da zivis, a i ljudima iz okoline - muzu da se pronadje, svekrvi da shvati da njena nece biti poslednja u svemu.
Sto bi se reklo, samo ti budi nama cool... da ti beba lepo sanja :)

cokoladic@:
Suzy,drago mi je, sto imate tako veliku kucu, da dim cigareta ne stigne do decije sobe, i sto imas tako lepo vaspitano dete, da se samo igra u sobi, dok ti i tvoja mama pijete kafu i pusite.
A sa svekrvom... Kako dajes, tako ti se vraca.

Pa vidis, imamo tako veliku kucu.....(sto nisi u pocetku uzela u obzir vec oplela)
a dete je beba od 2 meseca koje vidis ...ponekada i spava...(ako nisi znala)
a moja majka dodje da rinta i pomaze mi ...i valjda je red bar kafu na kratko sa njom da popijem posto mesec dana nije dolazila....(ja to radim ako ti ne radis)
za razliku od svekrve koja samo zna da dodje i laje.....ali vidim ...nije jedina.....

zorab:
Suzy, nemoj ti nama da se sekiras! Dojis bebu, u fazi si velike osetljivosti, prenadrazenosti, imas pred sobom nove zahteve (em si zena, em snajka, a sada si i mama :) ), umiri se, kad imas trenutak slobodnog vremena, citaj nesto smesno, pomazi se sa svojim (malo smusenim) muzem, prosto izgradi svoj ritam i nemoj da se previse obazires na gluposti ... Mislim da bi, jednostavno, trebalo da das sebi vremena da izgradis odnose u kojem mozes ( i zelis) da zivis, a i ljudima iz okoline - muzu da se pronadje, svekrvi da shvati da njena nece biti poslednja u svemu.
Sto bi se reklo, samo ti budi nama cool... da ti beba lepo sanja :)

E draga....lepe su to reci samo nije ih lako sprovesti...Veruj mi i htela sam ...da se ne obazirem ..i uzivam u decijem placu...nespavanju...;-)....i tako je i bilo....gledala sam bez stresa da reagujem na sve....i onda ti neko sve porusi sa 5 min. histerije....Razmisljala sam o tvom zadnjem postu...da joj kazem da se ne mesa....samo ne znam kako to da izvedem kada je strokondza puna sebe....(a normalna je stvar da se ne mesa samo sto ce ona to ko zna kako da shvati)...
videcemo.....znam da bi muzu naravno znacilo da se ja i ona -lepo slazemo-...a to po meni znaci da bi mu znacilo da cutim, slusam je i trpim....grrrrr.....
problem je sto sam ja neko ko se i od svojih roditelja daaavno odvojio ....nisam ni od koga zavisila i polagala racune...a sada trebam njoj..osobi koju ni ne poznajem i koja me ne interesuje...(sem sto mu je majka koju sam do sada uvek ispostovala i ako nije zasluzila)

Suzy:
Pa vidis, imamo tako veliku kucu.....(sto nisi u pocetku uzela u obzir vec oplela)
a dete je beba od 2 meseca koje vidis ...ponekada i spava...(ako nisi znala)
a moja majka dodje da rinta i pomaze mi ...i valjda je red bar kafu na kratko sa njom da popijem posto mesec dana nije dolazila....(ja to radim ako ti ne radis)
za razliku od svekrve koja samo zna da dodje i laje.....ali vidim ...nije jedina.....

Pusila si i u trudnoci ili samo sad kad dojis?
Mama ti rinta, da ti imas vremena, da visis na netu?

Cokoladice, nemoj da si zlobna :(
Takvim komentarima kvaris ono sto si ranije pisala ( o razumevanju, "putu" a ne "borbi", i slicne plemenite misli ...) Drago mi je sto si, kada si se odvojila od svekrve i "vike i dreke", shvatila da je ona bas dobra zena... Dozvoli i Suzy da predje isti "put" i dodje do takvog zakljucka - kad prestane da zivi zajedno sa svekrvom.

zorab:
Cokoladice, nemoj da si zlobna :(
Takvim komentarima kvaris ono sto si ranije pisala ( o razumevanju, "putu" a ne "borbi", i slicne plemenite misli ...) Drago mi je sto si, kada si se odvojila od svekrve i "vike i dreke", shvatila da je ona bas dobra zena... Dozvoli i Suzy da predje isti "put" i dodje do takvog zakljucka - kad prestane da zivi zajedno sa svekrvom.

Nisam zlobna, samo sam realna.
Mozda Suzy stvarno ima svekrvu, koja je duplikat dzavola, ali sto se pusenja tice, potpuno se slazem sa njom. A pazi, sama sam pusac.

A ako je Suzy toliko zao svoje mame, zasto joj dozvoljava, da rinta kod nje kuci, pogotovo kad je rec jos i o bolesnoj zeni. (koja je btw, bolesna a pusi)

da sam ovu teme videla pre nekoliko godina(tj 1.godine braka), pricala bih sasvim drugacije nego danas.
Hocu da kazem da je te prve godine bilo ....ja plakala zbog nje i td idt , vremenom smo navikle jedna na drugu i sada znam sta voli da cuje , i ja joj to kazem(ne kosta me nista a meni posle toga samo bude bolje), znaci ne reagujem na svaku njenu recenicu .Mozda to ide i s godinama kada postajemo mudriji pa uvidimo gde gresimo i trudimo se da nas neke nebitne stvari ne izbace iz ravnoteze .
Sada mogu da kazem sve najbolje o mojoj svekrvi ,cuva mi decu dobra je prema njima mene postuje i shavtila sam da o njenom sinu a mom muzu nikada ne govorim nista lose samo se smeskam kad ona komentarise
I ja sam majka muskog deteta pa polazim od toga da cu verovatno i ja biti neka dzangrizava svekrva, mada sada picam drugacije ali znam da je tako.
Ja sam i svojoj sestri rekla''neka ti uvek bude smesak na licu , budi ok prema njoj i bice ti bolje, u sebi joj kazi sta god hoces, jel veruj mi kad on tj muz,vidi kako se nas dve postujemo on je bolji i staje na moju stranu.Uostalom zasto sebi ne ulepsati zivot kad vec mozes i sve to zavisi od tebe zar ne

Cokoladice, koliko sam te malopre hvalila sad moram da te kritikujem. Bez obzira sto se ni ja licno ne slazem s pusenjem tokom dojenja, to nije ni moja ni tvoja, a ni svekrvina stvar. Uopste nemas osnova da se upustas u kritiku necijeg licnog izbora, da li ce neko pusiti a bolestan je ili doji, to je njegov problem. Ovde je tema to sto je neko sebi dao za slobodno da se dere i kritikuje u tudjoj kuci. Pogotovo na zenu koja joj nije niko i nista i nema pravo da joj ista govori. Postoje drugi nacini da se izrazi misljenje a ne na taj krajnje nekulturan i nevaspitan nacin. Ona je tim postupkom pokazala da omalovazava i ne postuje ni snaju i priju. Ja bih je licno posela i lepo ali cvrsto joj objasnila da ne moze tako da se ponasa.

Ja ne pusim i to me ne privlaci, a uz sve imam astmu i nikako ne smijem da udisem dim cigarete.
Drzim da nije zgodno pusiti dok se doji (mada opet, moje je iskustvo nikakvo jer niti pusim niti sam imala dijete).
Ali zena se nalazi u fazi velikih promjena na svakoj bazi - navikava se na bebu, dojenje uzrokuje promjene u organizmu i utice na raspolozenje, psihicko stanje... Oporavlja se od porodjaja i koliko god zvucalo razmazeno - zeli puno paznje, razumijevanja, ako nistza drugo i one uslove koje ona smatra idealnima za svoje dijete. Taj novi "posao" je zadovoljstvo u kome zeli da uziva onako kako ona zeli, a ne moze da joj bude, jer vrlo dobronamjerna zena svugdje gura nos! Stoji da je fino sto misli o necijem zdravlju, ali rece zorab - moze se i drugacije reci. Medjutim, one su vec imale odnos koji onemogucava zdrav razgovor, kritiku i sugestiju... I taj predlog pada u vodu.
I mozda bi ugasila cigaretu, cisto njoj za ljubav, a sebi za zdravlje, ali uz sve navedene promjene koje su je snasle, nailazi nadmeni tiranin sa svojim prohtjevima, bez imalo razumijevanja, pa joj ta cigareta i treba da smiri nerve.

Da je svekrva pomoglada se ocisti kuca, skuva rucak i uspava bebica i i tme pokazala da je dobra i brizna a ne rondanjem, pa onda popila kafu sa snahom i onako "fino" joj rekla da bi mozda mogla da pokusa bez pusenja... i jos dodala "sta ti mislis?", mozda bi ovdje prisutna snajkica, ugasila cigaretu i rekla da ce nastojati da smanji pu se nje (zasto ovdje koji djavo lupa zvijezdice pa moram da cjepkam rijec?!), zahvaliti joj na brizi i jos ona nju posavjetovati u vezi zdravlja.

I Suzi ce morati da ucestvuje u sredjivanju odnosa, ali ce najprije morati da zivi bez svekrve. I to sredjivanje ce priustiti sebi, kada sredi svoje stanje, navikne se na sve sto se zbiva i pocne sasvim da uziva u zivotu i svojoj bebici. Suzi, srecno i poljubac za bebca!

Pa shtos je upravo se odvojiti. Biti samostalan bas u svemu (ne racunam kada dede i babe povremeni pricuvaju unuke - mada oni ni to ne moraju, to se samo u nasoj sredini kao mora sto je meni neshvatljivo).
Ja oko sebe retko vidim takvu samostalnost kod mladih ali treba znati da takva samostalnost IMA CENU!

Videh gore o epiduralnoj anesteziji - nije tacno da se to rutinski radi u razvijenom svetu:

Moja Ljilja (vala ne zovem je nikad snaja, pa necu ni sada) je toliko zelela tu epiduralnu, bas mi je detaljno pricala o svemu tome. Naravno, rekla to svom dr (zive u razvijenoj zemlji u Evropi). On nije komentarisao nista, samo rece OK.
Posle Ljilja sazna (slucajno) kako u toj bolnici daju epiduralnu samo od 9-17h!? Shokirala se!
PIta ona svog dr, sta ako beba dodje pre 8 ili posle 17h (kao to se i desilo!).
Tada joj dr rece kako je epiduralna "nije za svaku zenu" kako je dobra za porodjaj "koji mnogo boli i dugo traje" (stvano sam se zapitala jel` on normalan)... i Ljilja se tu razocara, a i unervozi... ali joj on rece da imaju za ublazavanje bolova neki gas, maska se stavlja na lice u trenucima bola - to je na kraju i bilo iako je Ljilja jako zelela epuduralnu.
Od tada mnogo vise cenim nase lekare nego pre... izem ti takve razvijene zemlje gde nema epiduralne onda kada beba resi da dodje, a jos i filozofiraju.
pozrav svima, posebno Cokoladici :)

PS: u tom razvijenom svetu ne bi ni bilo svadje oko cigareta, jer (kada sam ja bila, ne kod sina vec kod rodjake, to je u USA, nije Evropa), e tamo bukvalno nema gde da se zapali: u stanu ne moze jer se odmah alarmira ona sirena, u hodniku zgrade takodje ne moze, samo moze da se izdje napolje i tamo zapali, tako da tamo nema sanse za svadju oko toga (ako zivis u prostojnoj zgradi)

epidural se ne daje svakoj zeni koja to zazeli na zapadu. ako se poradjas u nekom vecem regionalnom centru koji je cesto preplavljen porodjajima sa komplikacijama, nerealno je ocekivati da ima toliko anesteziologa da svaka zena moze da dobije epidural. ovde postoji manjak lekara - oni koji rade u bolnicama i klinikama su preoptereceni, lakse dolazi do profesionalnih gresaka. rezultat: anesteziolog je prisutan kada se radjaju blizanci, kada ima komplikacija i u normalno radno vreme od 9 do 17h. ako bas zelis epidural moras mnogo pre porodjaja da se obavestis u kojim klinikama je daju na osnovu zahteva porodilje - postoje i takve klinike
@onaona - ne mogu da se slozim sa tobom kada se radi o cuvanju dece. sve zavisi od porodice, ne postoji pravilo primenljivo na celu zemlju. moji svekar i svekrva retko cuvaju mog sina, ali zato mnogi njihovi prijatelji svakog vikenda cuvaju unuke. svaki izbor je legitiman, ali ja vidim da on oseca potrebu da provede bar jedan dan mesecno sa njima. ne pada mi napamet da namecem njegovo prisustvo ali mi ga je zao. koliko god da meni ne treba njihova pomoc - njemu je potrebna njihova ljubav. nije problem platiti nekoga da ga cuva da bih ja izasla - ne radi se uopste o tome - ali baku i deku ne moze da zameni baby sitter.

"ali baku i deku ne moze da zameni baby sitter."

Mojra, ova tvoja recenica mi je bas prijala... istina je da ljubav nema cenu, kao i da je deca nepogresivo osecaju.... i ako na tome ostane, onda je super.
Ja sam mislila na one babe i dede koje izigravaju zrtvu i stalno traze priznanje, a ne na ovo o cemu ti pises (mom detetu su baba i deda obogatili detinjstvo - nisu ga cuvali niti vaspitavali, vec su se druzili 1vikend mesecno, a kada je postap momcic, tada je sam odlucivao kada ce ici)
poz

gudajoka:
Cokoladice, koliko sam te malopre hvalila sad moram da te kritikujem. Bez obzira sto se ni ja licno ne slazem s pusenjem tokom dojenja, to nije ni moja ni tvoja, a ni svekrvina stvar. Uopste nemas osnova da se upustas u kritiku necijeg licnog izbora, da li ce neko pusiti a bolestan je ili doji, to je njegov problem. Ovde je tema to sto je neko sebi dao za slobodno da se dere i kritikuje u tudjoj kuci. Pogotovo na zenu koja joj nije niko i nista i nema pravo da joj ista govori. Postoje drugi nacini da se izrazi misljenje a ne na taj krajnje nekulturan i nevaspitan nacin. Ona je tim postupkom pokazala da omalovazava i ne postuje ni snaju i priju. Ja bih je licno posela i lepo ali cvrsto joj objasnila da ne moze tako da se ponasa.

Nikako se ne slazem sa nacinom, na koji je svekrva pristupila svojoj snajici i priji, ali koliko sam shvatila, to nije bilo prvi put, da joj je prebacila *******. Verovatno, kad joj je prvi put prebacila zbog pusenja, nije se drala i bila ostra.
A sto se tice trudnoce, dojenja i pusenja, jeste odluka majke, ali ako majka nije sposobna, da presudi, sta je najbolje za dete, ima pravo i otac tog deteta da odlucuje, a kad je ugrozavanje zdravlja u pitanju, imaju prava i bake i prabake i komsije da se mesaju, komentarisu, savetuju.

Moja svekrva je sada super sa mnom,kupuje mi poklone i za rodjendan,osmi mart,novu godinu,kao i ja njoj.U početku je,dok smo kratko vrijeme bili zajedno,bilo sitnih nesuglasica,ali je sad super.Nazove uveče da mi kaže da će ona skuvati ručak,tako i uradi i pošalje ga po mom mužu,ili nas zovne kod nje.Naravno i ja njoj uzvratim,kupim joj nešto što vidim da voli,kada dođe ukazujem joj pažnju,poštujem je kao majku mog muža.Nemam brata,ali da imam voljela bih da njegova žena makar poštuje moju mamu,toliko se može.Ne moramo ih voljeti,ali bar poštovati možemo .I moj muž je vidim zadovoljan što se fino slažemo,pa mi onda i ne pada teško.A ona je žena koja se stvarno namučila u životu,od strane i rodbine svog pokojnog muža,i svoje rodbine,svašta je stvarno trpjela,tako da je postala nervozna i u početku je mislila da sasm joj i ja neprijatelj,pa je bijes koji je skupljala od njih par puta iskalila na meni,al joj je moj muž rekao par riječi na fini način,i onda je uvidjela da ja nemam ništa s tim,da volim njenog sina i da joj nisam neprijatelj.I od tada je super.Pa sve svekrve su nečije snahe,možda su i one svašta doživjele,al nisam zato da svoj bijes iskaljuju na nekog ko je novi u porodici ni kriv ni dužan.Prvo treba upoznati osobu a ne bez razloga napadati samo zato što je snaha.To nije u redu.I snahe su nečija djeca,nisu pale s Marsa.

Ma zene sta da vam pricam, ja s mojom ne da ne mogu da izadjem na kraj nego mislim da je zena hiper aktivna s svojim glupostima. Prvo je mene i svog JEDINOG sina(kome ne da nije htela da pravi svadbu,nego nije htela ni da dodje na svadbu,a cerki pravila lumperajke 7 dana) izbacivala bar jednom nedeljno na ulicu, a sad kad smo svojna svome, ona upada ko u svoje, pravi nam razmestaj po kuci, da ne pricam da bez pitanja pravi zurke kod nas, samo nas informise da je zvala 40ljudi, a ja samo sto se ne porodim...ljudi kad su dosli sokirani da cekamo prinovu. Pri tom nit pita jer mozda nesto treba za tu bebu, sta kako...ne nego se sad setila da ja treba da radim( a do sad dve god huska mog muza kako ja ne trebam da radim, kako se ja lepo obucem i onda cu da trazim ljubavnika i sl) i sad intenzivno maltretira sve oko sebe da ja posto poto radim jer ce trebati pare za dete. Mog muza svaki dan maltretira da nista ne kupujemo slucajno za kucu, da ne pricam da nemamo nista za prinovu jer to sve moze da se kupi za dan kad se beba rodi, puni mu glavu pricama da je glupost proveravanje krvne slike tokom trudnoce, ultra zvuk je pomodarstvo, njena majka nije isla na ultra zvuk a rodila je 4 dece... pa dobro eto ona je isla,ali...i u celoj prici sinoc zove da pita jer smo uramili i okacili njenu sliku u nasoj kuci i kad vise mislimo da to uradimo ( za 2 go zajednickog zivota ne videh da kod nje ima slika njenog svekra i svekrve, a da ne pricam da je nasu sliku uramila i cim je ljuta na nas skida je sa zida i stavlja ko zna gde pa je onda opet kaci kad joj dune) i dobija napad histerije koji se prenosi u nasu kucu, jer sta da radimo...ona ce biti ljuta ako dodje i vidi da nema njene slike, a nije bitno sto joj sin u kuci nema tv, telefon, krevetac za bebu... ma nije vredna vise ni jedne reci, bice moja zadnja makar se i nacekala, nego samo da mi dete odraste u zdravoj sredini i da ne povuce neki gen na nju!

Draga moja,pa ta žena je grozna.Znam da su nekad žene rađale bez odlaska kod ljekara,al to je bilo nekad.Jel i ona kao njena majka nije išla na ultrazvuk ma hajde molim te kakva glupača.I moja baba nije išla na ultrazvuk pa to ne znači da moram i ja tako,vremena su se promijenila zaboga.I moja svekrva ima ćerku i to je naravno velika ljubav,što ne smatram lošim,naravno,al ona voli i sina,što svaka normalna majka radi.Ja imam troje djece i svako podjednako volim,i svakom ću pomoći koliko mogu,i tako će biti uvijek.Ne mogu da shvatim da ta žena nije došla na vašu svadbu,stvarno bezveze.I to za sliku,kakva njena slika molim te.Ova moja je dok joj je muž bio živ držala slike svoga svekra i svekrve,al sad u novom stanu drži sliku naše djece,znači njene unučadi,i to je izričito zahtjevala.A ta žena ako već ne pomaže nek se i ne miješa.Bolje tako.A tvoj muž izgleda mnogo dobar kad dopušta žurke od 40 ljudi u svom stanu bez dogovora,i to sa ženom u drugom stanju.Trebalo bi da joj skrene pažnju na ponašanje.Ipak mu je majka,trebala bi razumjeti.Šta da ti kažem,čuvaj svoje zdravlje,nemoj da se nerviraš,i čuvaj dijete,sve će proći,znam da nije lako.Puno pozdrava i drži se

Pozdrav @maksily@

Odakle crpis snagu da sve to trpis?
Ja ne bih mogla da joj cutim.
Mozda da sednes mirno sa kaficom kada dodje i da joj kazes kako stvari stoje, da joj zahvalis na predlozima za namestaj i da okacite njenu sliku ali da cete vi razmisliti i da cete vi doneti odluku da li da to sprovedete. Pa ako joj se ne svidja, neka se pomiri sa time.
Bar nece misliti da joj se odobrava, jer takvi ljudi kad im se precutkuje, misli da su svi slozni!

Koja bre njena slika?!!! :evil:
Kakva je, bolje bi bilo neka vudu-lutkica pa kad te iznervira, a ti je bocnes :lol:

Stvarno mi je neverovatno da neko nekog tera da drzi njegovu/njenu sliku?!!! A narocito gde ce uskoro da budu slike jedne malene preslatke bebice.

Drzi se, puno srece!

Ne, sliku treba okaciti. Obavezno! U hodnik, preko puta ulaznih vrata.
Evo zasto: u nekim kulturama se tako kace strasne, groteskne maske koje treba da uplase i oteraju zle duhove.
Ovi sto ulaze ima da se štrecnu i budu fini, puni razumevanja za ukucane, svekrva ce da izgubi razlog za prigovaranje (je 'l slika visi? - VISI !), a i da ne napominjem sto ce mnogi, vec pri ulasku, da dozive prosvetljenje - shvatice da si andjeo! Mislim, kad je na zidu vestica...

Back