Prvo, pomesala si me sa nekim ovde.
Drugo, da, imam svoju majku i ne, nemam apsolutno nista protiv svekrve, stavise zivimo zajedno i odlicno se slazemo.
Trece, ako njoj ne smeta to "baba", ne vidim zasto bi smetalo tebi..a njoj ne smeta. Ni svekru ne smeta sto ga zovem "deda"
i cetvrto, najbitnije, sutra i svekrva i snajka i zet i bilo ko, mogu da me zovu kako god im drago i lako bilo...apsolutno me ne zanima
dokle god me budu postovali, totalno je nebitno ime.
I odoh da napravim tortu, dedi je danas rodjendan.
Hvala na paznji i dovidjenja.
Mogu da te razumem, i ja bih volela da me obe snajke oslovljavaju svakako, ali da se poštujemo, ali ipak....ne bih volela da me iko sem mojih budućih uničića oslovljavaju sa "baba" mada mi je ta reč odvratna. , Navikla sam na neke običaje, moja mati bila baba kad je unuke dobila, ali mi deca nismo dozvoljavali da je tako oslovljavaju, uvek je bila samo baka, nikako baba, meni to baš ružno, za mene je baba neka tamo baba iz nekog tamo sela, zabrađena crnom ili bilo kakvom maramom, bezuba i svakakva, jok more, ja ne bih da budem baba,ja bih da budem baka, i to isključivo mojim unucima, kome smeta, kome ne, briga me, neću da budem baba a izgledam kao, ma nije bitno,izgledam dobro za svoje godine, a moje buduće snajke su samo nekih dvadesetak godina mlađe od mene, pa otkud da me zovu baba, ma, samo nek' probaju