Svekrve...neicrpna tema

Prvo, pomesala si me sa nekim ovde. ;)
Drugo, da, imam svoju majku i ne, nemam apsolutno nista protiv svekrve, stavise zivimo zajedno i odlicno se slazemo.
Trece, ako njoj ne smeta to "baba", ne vidim zasto bi smetalo tebi..a njoj ne smeta. Ni svekru ne smeta sto ga zovem "deda"
i cetvrto, najbitnije, sutra i svekrva i snajka i zet i bilo ko, mogu da me zovu kako god im drago i lako bilo...apsolutno me ne zanima
dokle god me budu postovali, totalno je nebitno ime.

I odoh da napravim tortu, dedi je danas rodjendan.

Hvala na paznji i dovidjenja.

Mogu da te razumem, i ja bih volela da me obe snajke oslovljavaju svakako, ali da se poštujemo, ali ipak....ne bih volela da me iko sem mojih budućih uničića oslovljavaju sa "baba" mada mi je ta reč odvratna. , Navikla sam na neke običaje, moja mati bila baba kad je unuke dobila, ali mi deca nismo dozvoljavali da je tako oslovljavaju, uvek je bila samo baka, nikako baba, meni to baš ružno, za mene je baba neka tamo baba iz nekog tamo sela, zabrađena crnom ili bilo kakvom maramom, bezuba i svakakva, jok more, ja ne bih da budem baba,ja bih da budem baka, i to isključivo mojim unucima, kome smeta, kome ne, briga me, neću da budem baba a izgledam kao, ma nije bitno,izgledam dobro za svoje godine, a moje buduće snajke su samo nekih dvadesetak godina mlađe od mene, pa otkud da me zovu baba, ma, samo nek' probaju;)

Dusice, uz duzno postovanje, kad postanes baba ti si baba dal baka ili nana ipak si baba. To je kod nas naziv za zenu koja dobije unuke. Nema bas nista lose u tom nazivu. Ima i te kako lepih i zgodnih i mladih baba...ima i starijih ali sve imaju isto zvanje...Jednostavno to ide sa godinama i to je tako prirodno. Pozdrav i sve najbolje.

Vidim da se niko ne javlja na ovaj topic, pa da bolje postavim pitanje.

Kako se otarasiti dosadne svekrve koja gura nos u sve a ne zaratiti sa njom , da li neko ima iskustva ?

Ja po prirodi uvek kazem sta mislim ali zarad mira precutkujem .
Moj dragi muz, je uredno otkaci kad ona pocne da smara , i ne dozvoljava joj da smara mene a onda se ona na finjaka navali meni na kicmu i sve kao izokola pokusava da sazna ono sto od njega ne moze da izvuce. Ja, onda naravno na finjaka, odbijem da joj pruzim informaciju ali u poslednje vreme je do jaja navalentna i pitam se da li da je otkacim onako direktno.

Zato trazim savet.
Hvala

nikako direktno...moj savet...tvoj muz se, ocigledno, sasvim fino snalazi i njemu moze biti oprosteno jer mu je majka.Tebi nece i ne bih ti savetovala jer ti ta muka stvarno ne treba. Budi mirna kao i dosad i problema nema.Goovorim iz iskustva:D

Meni moja juce objasnila kad treba da ukljucim a kad da isljucim bojler...

tebi svekrva, a mene bivši muž redovno gnjavi sa pričom o većoj štednji struje ako je bojler stalno uključen,
pa kako čovek da se ne smeje :lol:
da me ne shvatiš pogrešno, nisam mogla da odolim da se ne nadovežem na tvoj post, tiha rezignacija izbija iz svake reči i bilo mi simptaično, tebi sigurno nije bilo u tom trenutku

tebi svekrva, a mene bivši muž redovno gnjavi sa pričom o većoj štednji struje ako je bojler stalno uključen,
pa kako čovek da se ne smeje :lol:
da me ne shvatiš pogrešno, nisam mogla da odolim da se ne nadovežem na tvoj post, tiha rezignacija izbija iz svake reči i bilo mi simptaično, tebi sigurno nije bilo u tom trenutku

Eeee nije mi objasnjavala zbog stednje.
Ja ukljucila da operem sudove od rucka, isekla kolace i krenula da odnesem a ona u kuhinju da pere ruke.
Kad ukljucimo bojler na sudoperi ide vrela voda cak i kad on radi na minimumu i ja joj kazem:
Nemojte prati ruke u kuhinji, ukljucen je bojler, opecicete se.
Ona me izignorise, pusti vodu, opece se, okrene slavinu, opece se. I onda krene da mi objasnjava kad bojler treba ukljucivati a kad iskljucivati.

Ona je zena koja ce te pitati sta koristis od kucne hemije a kad kazes objasnice ti sta da koristis i kako, nicim izazvana.
Sve sto drugi rade ona radi bolje. Mene generalno boli uvce dogod nije bezobrazna prema MM a ume da bude otrovna nebi verovala
i kad pomsli da ima prioritet nad unucetom. Tad su mi zubi do patosa.

Poslednja izmena:
Ja ukljucila da operem sudove od rucka, isekla kolace i krenula da odnesem a ona u kuhinju da pere ruke.
Kad ukljucimo bojler na sudoperi ide vrela voda cak i kad on radi na minimumu i ja joj kazem:
Ona me izignorise, pusti vodu, opece se, okrene slavinu, opece se. I onda krene da mi objasnjava kad bojler treba ukljucivatia kad iskljucivati.

Rasipas znoj njenog sina .Tu vidi da ga ne stedis i da nece dugo poziveti pored tebe. To ni jedna svekrva ne voli.

Ona me izignorise, pusti vodu, opece se, okrene slavinu, opece se. I onda krene da mi objasnjava kad bojler treba ukljucivati a kad iskljucivati.

Ona je zena koja ce te pitati sta koristis od kucne hemije a kad kazes objasnice ti sta da koristis i kako, nicim izazvana.
Sve sto drugi rade ona radi bolje. Mene generalno boli uvce dogod nije bezobrazna prema MM a ume da bude otrovna nebi verovala
i kad pomsli da ima prioritet nad unucetom. Tad su mi zubi do patosa.

uh što to ne volim, peri radi kako hoćeš, pusti mene da radim kako hoću, imam drugaricu takvu i skroz te razumem, sve zna sve ume, ma savšenstvo od žene ali ja to na jedno uvo pa drugo uvo i batalim,e sad, ja mogu da izbegnem te situacije za razliku od tebe, šta možeš, ona se neće menjati samo će biti još gore kako bude starila

Zasto bi ovo bila zenska tema? Sinovi nemaju pravo da brane svoje majke?! Sto se ne razvedete ili jos bolje otrujete te svekrve, mada one predstavljaju idealno opravdanje za vasu nesposobnost.

Ne znam zasto se osecas ugrozenim. Mi ne napadamo tvoju mamu.
Razumni odrasli ljudi retko kada brane nekog ko nije zasluzio. MM ne brani svoju mamu, on zna najbolje kakva je.
Ja je zapravo ne napadam nikad, samo ogovaram :))))
Muza sam birala sama i odlicno sam ga izabrala. Ne vidim zasto bh se razvodila od njega zato sto ne mirisem njegovu mamu.
Takodje, ne razumem o kakvoj nesposobnosti govoris? Nesposobnosti da se voli tudja mama? Pa svakome je valjda dovoljno da voli svoju mamu (ako drugacije nije zasluzila )

Ne znam zasto se osecas ugrozenim. Mi ne napadamo tvoju mamu.
Razumni odrasli ljudi retko kada brane nekog ko nije zasluzio. MM ne brani svoju mamu, on zna najbolje kakva je.
Ja je zapravo ne napadam nikad, samo ogovaram :))))
Muza sam birala sama i odlicno sam ga izabrala. Ne vidim zasto bh se razvodila od njega zato sto ne mirisem njegovu mamu.
Takodje, ne razumem o kakvoj nesposobnosti govoris? Nesposobnosti da se voli tudja mama? Pa svakome je valjda dovoljno da voli svoju mamu (ako drugacije nije zasluzila )
Ko kaze da se osecam ugrozenim? Procitajte vase komentare. Vi se osecate ugtozenim. Vi pljujete po majkama vasih muzeva. Vi glumite kako bi vam sve bilo potaman samo da nema majke vaseg muza. I onda ja se osecam ugrozenim. :hahaha:

Moj topli savet sve do jedne treba da potrazite pomoc psihologa. Ovo nije uvreda, vec vase stanje.

Pitanje je ispravnije, da li ste vi kao snaje zasluzile da budete voljene. Snajke vecite zrtve zlih svekrva.

Ko kaze da se osecam ugrozenim? Procitajte vase komentare. Vi se osecate ugtozenim. Vi pljujete po majkama vasih muzeva. Vi glumite kako bi vam sve bilo potaman samo da nema majke vaseg muza. I onda ja se osecam ugrozenim. :hahaha:

Moj topli savet sve do jedne treba da potrazite pomoc psihologa. Ovo nije uvreda, vec vase stanje.

Pitanje je ispravnije, da li ste vi kao snaje zasluzile da budete voljene. Snajke vecite zrtve zlih svekrva.

Ja uopste ne zelim da me voli. Imam moju mamu da me voli, samo da ne pametuje i da se ne penje na glavu svom detetu a konsekventno i meni. Ne mislim da sam njena zrtva, prosto, smatram da je smaracica.
Ja bih svasta drugacije na njenom mestu pa joj nikad nisam udelila savet. Gledam svoja posla.

Back