Svekrve...neicrpna tema

jeste jeste :lol: I bila je prevodilac i imala je SJAAAJAN smisao za humor :P I NIKADA mi nije tutorisala :idea: Nikada! Ebote....izeš njega, baš bi smo se lepo družile :lol: (zabranjivao nam je, smetalo mu!)
Sigurna sam da, i da smo ostali zajedno, ona ne bi ništa dirala tu...sve što je govorila bilo je tako SUVISLO i nenametljivo - demokratski....
e...eto :D A sadašnja je ko bebac nekad...inati se i lupeta.

dakle,citajuci ovaj neiscrpni niz postova, dolazim do zakljucka da sam ja sretan covek!
supruga i ja smo vec 14 godina zajedno, 11 u braku, i nikada problema ni sa svekrvom ni sa tastom.normalno, `conditio sine qua non` je to sto ne zivimo zajedno ni sa jednima i sto smo od pocetka postavili svoje granice suvereniteta /iako smo ih, iskreno mi sami milion puta presli zbog nemogucnosti totalne finansijske nezavisnosti/ koje oni postuju maksimalno.
hvala svima koji su postovali na ovoj temi jer su mi dali dovoljno argumenata da danasnji dan provedem ozarena lica!

@ mshone
bas mi je drago da ima idealnih tasti i svekrva. :p

ja nikad ne skacem na prvu loptu...moja je godinama pricala-gundjala, bila sam srecna jer se vidimo jednom mesecno , istrpim je, progutam i odem kuci il je ispratim i cao...al kad mi je pukao film zbog njenog ponasanja kada je zbog nas dvoje trebala da se ponasa kao dama, kao majka, kao domacin, onda sam joj srucila sve njene bisere za sve ove godine, i od tad je ne vidjam ni jednom mesecno. Moja greska je bila samo sto nisam imala snage da otvoreno muzu kazem o njenom ponasanju, tako da sam i kod njega ispala crna ovca posle ovog pucanja filma. :?

procitala sam svih 37 strana i bas se izbedacila! setila sam se svog detinjstva i maminih najlepsih godina koje su propale zahvaljujuci uzasno zloj svekrvi, zaovama vesticama i muzu koji je bio razapet na sve strane i kome su servirane razlicite price. tati su trebale godine da shvati ko je u pravu. ovo je malo duza prica, ali bih volela da je ispricam, a kome se ne cita, nek preskoci :)
mama i tata su se bas voleli ( obozavaju se i sada ) i mladi su se vencali, prvenstveno zato sto sam ja bila na putu :). njeni su je se odmah odrekli, jer napustila fax, onda je dosla kod svekrve. godinama je to bila psihicka tortura koje se ja secam. prvo se sve odvijalo kad je tata bio na poslu, pa su je pravili ludom, posle je to pocelo i pred tatom, ali sve tako napravljeno da je mama ispadala ta koja je kriva. onda su krenuli i na nas. kad tata nije bio tu , nisu joj dali da jede za istim stolom, da usisava, nego da brise metlom., redovno su kvarili masinu, da bi pelene prala na ruke. vrhunac je bio kad je tata bio na ratistu i kada su krili hranu od nas (dece njihovog sina) da bi oni kasno uvece jeli istu. onda se mama pokupila i otisla sa nama kod njenih. odmah su tati poslali pismo da je mama otisla kod svalera (tatinog najboljeg prijatelja). naravno da je tata poverovao mami, posebno ga je bocnula ta prica sa hranom. kad je dosao kuci, sve se promenilo. mama je imala mnogo vecu podrsku i sve je bilo drugacije. mada u i dalje ostali zli. onda je deda oboleo od raka. kad je bio na samrti, pao je u komu iz koje se probudio.nikod nije prepoznao sem moje mame, koja ga je jedina gledala, i nije umro dok mu nije oprostila za sve. ova vestica je i dalje ziva, ali je vise niko u kuci ne brise ni 2%. dodje na sprat kod nas, prica, gnjavi, kuka po komsiluku kako je nijko ne gleda, kako necemo ni primetiti kad umre, pa je zbog toga obilaza drugarice svako jutro u 6 i ispijeju kafe...ma uzas
ima toga za 10 knjiga!
a o buducoj svekrvi (ar se nadam) drugi put
pozdrav svima!

moja svekrva je vrlo cudno bice...prvo me iznervira sa onim svojim kucetom a onda shvatim da je ona stvarno super zena,e bre svako jutro mi kuvala kafu,kupala dete,namestala krevet,razumela i iza ledja sinu pomagala da bude po mom :p
eto...sta reci.nekad je korektnija od moje mame i stvarno me to muci,zasluzuje bolji tretman a to je tesko,baaas

E to vam je super!!!!!!!!!!!!!
posto nisam ozenjen i jos sam mlad ja imam uzasno dosadnu babu!!!!!!!!!!!
Dakle devojke prvo vidite vasu buducu svekrvu pa se tek tad udajte jer nemojte da se predjete!!!!!!!!
Pozdrav!!!!!!!!!!!!!

Ne mogu da verujem da takvi skotovi od zena postoje!Moja je ostavila svoju decu male i preudala se.I sad kad su se ozenili, ona bi da bude brizna mama,a sve sto ne valja,to su snajke krive.Idiot od zene vise voli muzevu decu i unucice nego svoje rodjeno to ne razumem.Pre sam govorila ima Boga ali on skotovima ne vraca vec deci tako da moj suprug ispasta ludine grehe i sad je tesko bolestan!Ona misli da je najlakse da posalje sinu poruku da vidi kako je nego da ga obidje jer hvala Bogu ne zivimo zajedno!Inace nije nam dala kucu da zivimo vec izdala nas poslala da stanujemo kod mojih sta ces tu nam je lepo i ona nema brigu!I najstrasnije je to sto ja kontaktiram sa njom zamilsite i sve kuliram ali ne znam dokle osecam da cu puci

E moja je danas uhvatila muza i sina i odvela ih u pozoriste, a za mene nije htela da kupi kartu, sinu je rekla ako ne bude isao da ce ga iskljuciti iz testamenta i da nece vise nikad hteti da ga vidi, strasno. Mislim to sto ce ga iskljuciti iz testamenta to me uopste ne tangira, nek radi kako oce,meni to njeno i ovako ne treba, al da ga tako ucenjuje je jadno, da nece hteti da ga vidi, e dokle doseze njen mozak, jadnica! Obisla ceo svet i nista nije videla, ostala na istom nivou, da bi mi na kraju kad sam napravila picvajz rekli pa dobro ajd bas ako oces da vidis taj komad moze muz da ti kupi kartu na ulazu... ja nemam komentara kako neko moze da bude tako jadan, da li ste vi imali ovakva iskustva?!

maksily:
E moja je danas uhvatila muza i sina i odvela ih u pozoriste, a za mene nije htela da kupi kartu, sinu je rekla ako ne bude isao da ce ga iskljuciti iz testamenta i da nece vise nikad hteti da ga vidi, strasno. Mislim to sto ce ga iskljuciti iz testamenta to me uopste ne tangira, nek radi kako oce,meni to njeno i ovako ne treba, al da ga tako ucenjuje je jadno, da nece hteti da ga vidi, e dokle doseze njen mozak, jadnica! Obisla ceo svet i nista nije videla, ostala na istom nivou, da bi mi na kraju kad sam napravila picvajz rekli pa dobro ajd bas ako oces da vidis taj komad moze muz da ti kupi kartu na ulazu... ja nemam komentara kako neko moze da bude tako jadan, da li ste vi imali ovakva iskustva?!
e stasno vala......
i moja je tezak smarac...ali gusht joj je i mene da smara ....pa bi zvala i mene verovatno....sa slicnim , ali neizrecenim ucenjivanjem..ali nema mi logike da zove nekoga , ko god da je , makar i sin, ako zna da je ozenjen-da dodje sam.uzas
moj je jedinac....sto plus otezava situaciju.....i zena nas smara najstrasnije-dolazi nepozvana..ulazi u sobe..i ne pita sta radimo...a kada ne dodje zove jedno 10-15 puta dnevno....i ja sam na ivici.....tako da ce uskoro morati nesto da se menja.......

Drage zene (snaje, snahe, snashe, snajke...itd). Za to sto imate problema sa svekrvama, krivi su samo i samo vasi muzevi koji su se zalepili za mame (samo sto se ne seksaju sa njima). Treba postovati roditelje, to niko ne porice. Ali, covek se prilepljuje zeni i bivaju jedno telo (kako Crkva kaze) i tu nema mesta nijednom drugom telu ili teletu. Jednostavno, samo ti muzevi.......

AntunTun:
13.11.2003., 10:17

zaista neiscrpna tema.......zhene su mahom tako...linearne...

Zaista neiscrpna tema......ti si tako linearan !......po malo smešan dok razvijaš govorne mane izbegavajući lepa srpska slova kao č, ć, ž, đ ....ubeđen da ti zbog toga mozak raste a postovi iako šuplji deluju inteligentnije......po malo jadan zbog količine nevoljenja u sebi.......i vrlo, vrlo naivan ako misliš da će ti to proći........

merlinka:
Zaista neiscrpna tema......ti si tako linearan !......po malo smešan dok razvijaš govorne mane izbegavajući lepa srpska slova kao č, ć, ž, đ ....ubeđen da ti zbog toga mozak raste a postovi iako šuplji deluju inteligentnije......po malo jadan zbog količine nevoljenja u sebi.......i vrlo, vrlo naivan ako misliš da će ti to proći........

Ma voli on Srpska slova,možda ga zeza tastatura,tanak budžet.:twisted:
Sa ostalim se slažem u potpunosti.:twisted:

Back