Svekrve...neicrpna tema

AntunTun:
dokaz 1 :
merlinka

evo obetjavam da tju ti dati konretan odgovor na temu o braq s razvedenim mushkarcem...samo da razmislim...evo koliko sutra veche...taman da pitam ljude shta oni misle o tome..

pa zar ti treba da razmisliš do sutra veče tj, pardon, veche :grin: ???
samo molim te nemoj da promashish temu jer vreme diskusije o tome odavno jesi, jedno dva meseca..... ;-)
dokaz :-D :arrow: :lol: ???????
ma samo ti ispitaj shta ljudi misle.....kad ti sam to ne radiš baš najbolje........ ;-)

Ja imam tu srecu da je moja svekrva divna zena.
Ne zivimo zajedno, 500 km nas deli, ali svaki put kad se vidimo, site se ispricamo. Ne kazem da se u svim stavovima slazem sa njom, ipak je prisutna razlika u generacijama, ali ja to iskuliram, i opet teram po svome. Redovno mi cestita rodjendan, kad imam neki problem bolje se poverim njoj nego rodjenoj majci i uvek me utesi i posavetuje da ne brinem, i da ce sve biti u redu. Kaze da sam ja njeno dete!!!
Jedino me malo u zadnje vreme nagovara na bebu,ali iz dobre namere. U principu, izuzetno lepo komuniciramo,mozda mi je veci problem svekar, koji je malo cudna licnost, ali mislim da me i on gotivi, samo to bas i ne pokazuje.
Mislim da generalno mladi ne treba da zive zajedno sa njima, jer se pokazalo da "sto smo dalje sve se vise volimo".

Rekla bi da si tek na pocetku braka. Da li se varam ? Takvi odnosi postoje kod vecina svekrva i snaja kada su na samom pocetku. Ako nije tako blago tebi, a ako jeste, dobro procitaj sve prethodne postove i nadaj se da te nece zadesiti neka od tih sudbina ili se spremi da se suocis sa problemima pa ces ih lakse prebroditi.
Ja sam polako i oguglala na dvosmislene izjave, ljubomorne poglede i prenemaganja gospodje svekrve.Cak nekad njeno ponasanje posmatram kao zanimaciju i pokusavam da shvatim sta se desava u njenoj glavi.

Pa evo sad ce 2 godine braka, ali se nas dve znamo 4 godine. Evo bas juce nas je zvala, i kad je cula da mi nije dobro odmah je trazila da me cuje da vidi sta je.
Cesto nam salje pakete, i uvek stavi i nesto slatko za mene.
Kazem pitanje da li bi tako bilo kada bismo zivele zajedno, vidim da mnogi imaju probleme, ali imala sam prilike da to vidim u svojoj kuci, gde je oceva majka stalno nesto kudila moju mamu. Recimo moja mama se spremi i krene na posao, a ova izadje i za njom vice: Govorila sam ja (ime mog tate)!!! Stalno je komentarisala njenu frizuru, oblacenje,i kako mog tatu tera da radi po kuci!!Kad god je nesto pomagao mami u kuci bilo je tipa: Sta sam ja docekala, da mi sin radi to i to...
Ali posle kad je bila frka, onda su padale suze!!!

E samo da cujete jos ovu teoriju, posle par godina braka "ja sam napravila njenom detetu dete" i prevarila ga na kvarno, kad sam obajsnila "magistru bioloskih nauka" ili ti mojoj svekrvi da je muskarac taj koji pravi decu zeni, ona je rekla da to nije istina i da ne pricam gluposti, khhh... samo sam se slatko nasmejala i okrenula, zena nije za komentar zar ne?!
Uopste ne mogu da je uklopim u pricu s mojim muzem, ko dva sveta da su, mada joj je jako privrzen ume da vidi dobro i njene mane i da ih prizna...ipak treba se izboriti!

ja sam sa mojom imala samu jednu svadju u kojoj sam zaista explodirala a ona zaplakala... razvedena sam vec cetiri godine ali se cujemo tu i tamo... skoro mi je rekla da joj je jako zao sto nisam ostala sa njenim sinom... hm... misljenja sam da ih treba postovati ali ne i trpeti i svakako ne treba ziveti sa njima... :-)

Ja sa mojom nepričam već tačno godinu dana, a pravo da vam kažem nikad nismo ni imale šta da pričamo. Lepo mi je a i mom mužu je vidim dobro, pošto i njega majka manje gnjavi. Jedino što čujem od nekih kako kuka da je sin više ne voli, pa da je bila bolja sa snajkom možda bi je i voleo.
Kakav to um može da misli da je dete ne voli, ja imam dva sina i iskreno se nadam da neću biti nimalo nalik njoj. Ja stojim iza toga da deca uvek vole svoje roditelje.

maksily:
E samo da cujete jos ovu teoriju, posle par godina braka "ja sam napravila njenom detetu dete" i prevarila ga na kvarno, kad sam obajsnila "magistru bioloskih nauka" ili ti mojoj svekrvi da je muskarac taj koji pravi decu zeni, ona je rekla da to nije istina i da ne pricam gluposti, khhh... samo sam se slatko nasmejala i okrenula, zena nije za komentar zar ne?!
Uopste ne mogu da je uklopim u pricu s mojim muzem, ko dva sveta da su, mada joj je jako privrzen ume da vidi dobro i njene mane i da ih prizna...ipak treba se izboriti!

Tako je i moje dete ličilo na sve (mislim njihove) samo na mene nije, a posle 8 god. me pita da li je to dete njenog sina.

hahahahahaa
moja svekrva je sa gađenjem gledala u mog sina, koji je u tom trenutku ličio na mog oca...
i komentarisala: ko bi rekao, da je moj unuk..pa on nema ni jednu "našu" crtu...
pogledavši me ispod oka..
da bi njen muž sutradan, pred komšijom ,pred kapijom, rekao, ma čije je ovo dete,
na nas ne liči!
ja sam mu odgovorila:pa komšijino....
nikada se više nije qrčio

:shock:

smiley_abwi.gif

/i zamisli još da te preslišavaju čije je dete :?/

znaš kako je betty..
mi smo se zaista brzo venčali...
i oni su ubeđivali mog muža da to dete koje nosim,( a nisam bila trudna),
možda nije njegovo..samo hoću na brzaka d se udam....
nije pomagalo objašnjenje da nisam trudna, i da je venčanje...
čin iz drugih razloga:lol:
ladno su mu govorili, ma dobro, to pričaj drugima, ali mi smo ti roditelji....
e...kako su meseci prolazili, a ja zaista trudna...ali u kalkulaciji ima se nikako nije slagalo kako se već nisam porodila, već sam se porodila, po njihovoj računici u 13 mesecu.......
a sad dolazi, malopre da be bekelji kako njen siroti unuk ide u školu...
i kako će on jadan sam do škole, i mrko me gleda..."valjda ćeš ga paziti"
jarekoh-"jok-ti ćeš"
nije ni pitala za decu celo leto...ali eto danas je idealan dan za dramu...
a meni se povra'a od nje, i njenih idiotluka.
kako da je ubijem a da ne odgovaram?
kako da smaknem idota, da nam svima svane?

povrać, povrać, draga, i od mene :x
kakvi smorovi, piFka im strinina....:? Kako ih bre nije sramota da ne poštuju ni rođenu decu i njihove izbore?!! Koji su to totalitarci, ebote, kakav straaašan bag....Ima li nekoga koga takvi ljudi poštuju? :?

poštuju samo nekoga od koga imaju korist.
ili neke uzore sa kojima se poistovećuju....
pa onda farba ogradu još blještavije, kolače pravi sa većim kalupima;)
i onda se šepure ko paunovi...
a decu rođenu ne primete, sem ako im zafali lova za neki idiotski projekat...
ili ako je neko bitan (npr oni koje cene i žarko ćele da postanu isti)
pa onda sumanuto zovu decu kod njih na sok...
(pazi ne na ručak) i obavezno mi naznačavaju,
da ih operem i lepo i ČISTO obučem.
inače mi deca idu pocepana i musava, volim toma sojera.

a pa da, kapiram ...::?

rip.gif
razgradnja porodice - jel tako sve počelo? Karakteri....
ima nona knjiga u Platou, opet sam zaboravila čija (neki stari Grk) - Karakteri se zove. Ilustrovano kako se koja osobina očituje na licu, kojom tačno borom....

Back