Svekrve...neicrpna tema

Jao ludnica na temi :)
A sto se tice porodica "prostaka" I "gospode", nemojte brinuti da ce se deca "Isprostaciti" ili "pogospoditi", deca uzivaju u razlicitim sredinama I promenama. Ja sam gradsko dete a udala sam se na selo...I to selo ni nalik na sela u mojoj Vojvodini... Doduse, prvo smo zbog posla ziveli na moru, al' prodje I ta lepota :) I tako sam se, dolaskom na selo, tripovala da ce deca imati neke navike koje mi se dopadaju, al' me je moja mudra mati naucila da deca gledaju svoje roditelje I njih imitiraju, I da je za njih najdragocenije sto imaju babe, striceve, tetke, kao I da razliciti odnosi koje vidjaju u drugim kucama mogu da ih nauce da uporedjuju I prilagodjavaju se.

Ma sta ulaze, svaki put placa neke kredite i uzima gluposti..ima 400e penziju i trazi od nas da kupujemo hranu u sve za kucu sta treba... Mada se moj mm buni nekada... Pricuva kada je pitam da li mozee... Inace sve ostalo ja radim..
Citam ovo prethodno sto si napisala,kakva je tvoja situacija.. Veruj i ja nisam ta koja precuti uvek ali ja se ne raspravljam sa njom vec kazem mm i on joj lepo kaze.. Budes na distanci tako je najbolje jer se ne zna sta ti misle... One misle da nismo dovoljno dobre za njihovog sina :what:

Pa?
Ti i muž ste zasnovali porodicu. Da li očekuješ da ti neko drugi hrani dete, kupuje doručak, uloške, cigarete, šampon za kosu?

Bas to.. I da niko nece da ti pomogne...muz umoran pa kaze kako posao oko dece nije nista.

Ček bre, zar ti nisi n anekoj od tema pisala kako se kaješ što si ostavila bivšeg momka i udala se za sadašnjeg muža?

Koliko vidim tvoj problem nije svekrva već muž. Koji ne želi da ti pomogne oko bebe. Tako da umesto što sikćeš na tu ženu, kakava god da je vi ste se njoj uvalili u gajbu, reši problem sa svojim mužem.

- - - - - - - - - -

....pa kad ocekuje da umre, sto ne bi ocekivala i sve ovo nabrojano...

Šteta što ne postoji neki zakon pa da joj nakon svekrvine smrti ostane i ta penzija od 400e:roll:

Ček bre, zar ti nisi n anekoj od tema pisala kako se kaješ što si ostavila bivšeg momka i udala se za sadašnjeg muža?

Koliko vidim tvoj problem nije svekrva već muž. Koji ne želi da ti pomogne oko bebe. Tako da umesto što sikćeš na tu ženu, kakava god da je vi ste se njoj uvalili u gajbu, reši problem sa svojim mužem.

- - - - - - - - - -

Šteta što ne postoji neki zakon pa da joj nakon svekrvine smrti ostane i ta penzija od 400e:roll:

...a da pokrenemo neku akciju, ono transparenti i ostalo mozda i ucinimo nesto za njenu dobrobit:mrgreen:

A i ta svekrva kakva je. Neće da umire ko sav pristojan svet, troši peMziju od ČAK 400e na sebe, briga je što snajki i sinu nema ko da skuva, opera, opegle. Zla, zla žena ta sveki. Umesto da lepo zaklopi okice, ostavi stan sinu i snajkici, znaš kako bi je snajka otpravila na onaj svet, dostojanstveno i sa stilom, nosila bi crni veš do kraja života, čak bi je i kremirala (da se baba slučajno ne povampiri i krene lustere po kući da pomera:lol:).

Kakav je to bezobrazluk da umire kad ona hoće a ne kad snajka naredi? Treba to zakonom zabraniti:lol:

A i ta svekrva kakva je. Neće da umire ko sav pristojan svet, troši peMziju od ČAK 400e na sebe, briga je što snajki i sinu nema ko da skuva, opera, opegle. Zla, zla žena ta sveki. Umesto da lepo zaklopi okice, ostavi stan sinu i snajkici, znaš kako bi je snajka otpravila na onaj svet, dostojanstveno i sa stilom, nosila bi crni veš do kraja života, čak bi je i kremirala (da se baba slučajno ne povampiri i krene lustere po kući da pomera:lol:).

Kakav je to bezobrazluk da umire kad ona hoće a ne kad snajka naredi? Treba to zakonom zabraniti:lol:

....:rotf: nisi normalna, umrecu od smeha :rotf:

Ha ha ha,ko se javio da moralishe? Ova tema je sto se tebe tice tu da se osudjuju,prozivaju i spaljuju na lomachi SVEKRVE. Ti se odlicno osecas kad nabusis svoju svekrvu..
Licemerno do bola

Sto se nje tice, ona ima svoje misljenje..drugi svoje...dobro je razmeniti misljenja,nauciti nesto o ves masini, nauciti nesto o pravima i obavezama svekrve i snaje..
Moj utisak je da je zakljucak mlade mame promenjen u odnosu na ranije postove i glasi: pravo svekrve je da umre ili ode iz svog stana na selo i ostavi sve snaji koja je mrzi ( a ne mrzi njen stan...) obaveza svekrve je da svoju i muzevu penziju trosi na nacin koji je snajka,koja je mrzi,odredila. Pravo snajke je da zivi i svekrvinom stanu ,uredjuje zivot u tom stanu,odredjuje pravila,nada se da ce matora odapnuti da bi ziveli u njenom stanu i od njene penzije.Obaveza snajke je da mrzi zenu kod koje ona i njeno dete zive..da prica o njoj sve najgore pri tom i da je krivi sto ona sposobna sa svojim sposobnim muzem ne moze da ODE OD NJE u podstanare,na selo i sl..iako ona to vise od svega zeli..al da sacekamo " nece ona ziveti doveka" LAKSE JE NEGO BITI ODGOVORAN

I da,nije dobro da masina radi prazna,a razkog uopste nije bitan
..

Ps..
Onaj citat gore me oladio...znaci krv mi se u zilama zaledila..i draga moja,sta ti ocekujes u zivotu? Ja cu da ti kazem...nista dobro...
Nije bitno ni svekrva ni snaja...ti nekom zelis da umre da bi ti dobila stan..to je takav izliv zla da ne znam rec da opisem..imas dete ,ne greshi dushu..nije valjda da ti je laksa smrt majke tvoga muza,babe tvog deteta nego li preuzimanje odgovornosti ua svoj zivot i prelazak u podstanare? Nije valjda da mislis da ce tvoja sreca cvetati na necijoj nesreci..i to ne bilo cijoj..shvati, to je baka tvoga deteta...zar nije strasno to sto joj mislis?

Ma daj zeno ne lupetaj...nemoas pojma u zivotu...pricas kojesta .. Ja ne odredjujem i ne naredjujem nista.. Zahvaljujuci njenom sinu dobija penziju od pokojnog muza i ima dve penzije sa kojima placa kredite i vecito je u minusu.. I od nas trazi da kupujemo sve sto je potrebno za kucu. Jel to ok po tebi? Ako jeste i ti ces biti gadna sveki :D

Treba povremeno podsjetiti koleginice da će sasvim izvjesno i one jednom biti svekrve ili tašte pa će se iščekivati "priopćenje o otegnuću" :mrgreen:

Jel imas ti dece!?

Ima. Samo što su roditelji dužni da izdržavaju decu dok su mala a odrasle konjine nisu.

Je l imaš ti roditelje?

- - - - - - - - - -

Ma daj zeno ne lupetaj...nemoas pojma u zivotu...pricas kojesta .. Ja ne odredjujem i ne naredjujem nista.. Zahvaljujuci njenom sinu dobija penziju od pokojnog muza i ima dve penzije sa kojima placa kredite i vecito je u minusu.. I od nas trazi da kupujemo sve sto je potrebno za kucu. Jel to ok po tebi? Ako jeste i ti ces biti gadna sveki :D

Kako se to zahvaljujući sinu dobija penzija?
Koliko se razumem u nasleđivanje penzije, na penziju pokojnika imaju pravo deca (ukoliko su maloletna ili na studijama) i bračni partner ukoliko je nezaposlen. Je l tvoj muž maloletan?

Po meni jeste ok, ona je u vasu zajednicu unjela stan a Vi ????, da preracunam 4 osobe u stanu, znaci ona daje stan a vas troje hranu.... opet ste vi na dobitku, a penzija je njena i ti kada sahranis muza imaces njegovu penziju ( ala smo krenuli sa sahranjivanjem :) ) njeni krediti su njeni znaci da se nesto vece kupilo sto i ti vjerovatno koristis a nesto se pitam sta su dali tvoji roditelji, cisto da pomognu tebe i supruga, i koliko oni daju mjesecno .....
Ne kazem da je ona divna ali tek kada se preselis u SVOJ stan imaces puno pravo da pljujes po svekrvi ako ti se i tada bude mjesala u zivot

Ma vi ste lude zene :D
Ona je imala dogovor sa mm da joj on obezbedi ocevu penziju i da nas ne dira.. Ali ona i dalje prebacuje kako je malo sve trosila kada je bila sama... Meni njen stan ne treba ja imam gde da odem da hocu, ali verujem mm i ja da cemo otici preko uskoro :)
Ona nije obavezna nista da kupuje i ne trazim nista od nje...a moja mama kada dodje kod nas ona donese 3 pakovanja pampers,hranu,sudje i sta sve treba za kucu...ja to ne trazim i uvek govorim kako ne treba nista.. Ona kao roditelj treba da nas pusti da stanemo sami na noge a ne da uzima i od nas.. Znala je koliko para smo skupljali za auto i svaki dan trazila novac za nesto.. To je po vama ok, svaka cast drage moje!

Ona znači ne učestvuje u plaćanju dažbina za stan?
Nije zdrav takav život, ni za tebe ni za nju. Ne možeš dugo vremena na malom prostoru sa spostvenim roditeljima, a ne nepoznatom ženom u godinama.
Koliko vam je daleko to selo? Ima li šanse da vi pobjegnete tamo?

I da ne zaboravim...moj brat kada je doveo snajku kuci,nije znala ni jaje da isprzi...dve godine nista takla nije.. Ali je moja mama sve naucila i sada je ceni kao majku svoju. Ne placa hranu,struju,cigarete,garderobu.. nista... I srecnica je jer zna da je dosla gde ce svi da je cene.. I boli je uvo.. Hocu da kazem da nisu sve svekrve iste, ne kaze se dzabe svekriive :) za sve su krive :-D

I da ne zaboravim...moj brat kada je doveo snajku kuci,nije znala ni jaje da isprzi...dve godine nista takla nije.. Ali je moja mama sve naucila i sada je ceni kao majku svoju. Ne placa hranu,struju,cigarete,garderobu.. nista... I srecnica je jer zna da je dosla gde ce svi da je cene.. I boli je uvo.. Hocu da kazem da nisu sve svekrve iste, ne kaze se dzabe svekriive :) za sve su krive :-D

Aha, znači u tom grmu leži zec.
Tvoji roditelji su očigledno omašili u tvom vaspitanju pa očekuješ da ti neko drugi plaća hranu, struju, cigarete, garderobu i uvređena si što svekrva to neće i još vam traži novac za hranu, zamisli strahote.

Šta da ti kažem, tvoja snaja našla budale da im uzjaše na grbaču. Ti si se zeznula u proceni.

Nego, čisto retoričko pitanje, ko će da hrani i oblači tvoju snaju kad ti roditelji odu Bogu na ispovest?

Poslednja izmena:
Ona znači ne učestvuje u plaćanju dažbina za stan?
Nije zdrav takav život, ni za tebe ni za nju. Ne možeš dugo vremena na malom prostoru sa spostvenim roditeljima, a ne nepoznatom ženom u godinama.
Koliko vam je daleko to selo? Ima li šanse da vi pobjegnete tamo?

Sa svojim mogu jer mi mama dosta pomaze.. Pa nije puno daleko,moze da se ode samo preko leta, ali ne da se zivi.. A i nema skole,prevoza.. Ne znam ni zasto sam zapocela ovu temu.. Najbolje da sam rekla "MOJA SVEKI JE SUPER ZENA, VESTICA" HAHAH :-D

Evo ako ima ovde neka svekrva sa neoženjenim sinom da mi kuva, pere, pegla, čisti cipele, ide u nabavku o svom trošku, daje lovu za garderobu i letovanje i zimovanje (ne mora nešto mnogo skupo, hotel sa 4* je sasvim ok) ja bih da se udomim.

Ponude slati na pp:malav:

- - - - - - - - - -

Ma vi ste lude zene :D
Ona je imala dogovor sa mm da joj on obezbedi ocevu penziju i da nas ne dira.. Ali ona i dalje prebacuje kako je malo sve trosila kada je bila sama... Meni njen stan ne treba ja imam gde da odem da hocu, ali verujem mm i ja da cemo otici preko uskoro :)
Ona nije obavezna nista da kupuje i ne trazim nista od nje...a moja mama kada dodje kod nas ona donese 3 pakovanja pampers,hranu,sudje i sta sve treba za kucu...ja to ne trazim i uvek govorim kako ne treba nista.. Ona kao roditelj treba da nas pusti da stanemo sami na noge a ne da uzima i od nas.. Znala je koliko para smo skupljali za auto i svaki dan trazila novac za nesto.. To je po vama ok, svaka cast drage moje!

Osim ako tvoj muž nije maloletan ili student tvoja svekrva ima pravo na penziju pokojnog muža.

• Podržavam
Reactions: Nez

Back